X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) i chyba wyspana. Tata śpi, mały śpi wiec mama idzie na kawkę i komputer? :D
    Mały wstał o 3 i o 6 . Przewijanko, mleczko i śpi. ..czy to tak już zostanie? ??? :D

Pomarzyć mogę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku jak tak bardzo się martwisz to może skonsultuj to z lekarzem i zapytaj jak możesz sobie z tą opryszczką poradzić. Na mnie najlepiej działał czystek, bo często mi niestety wyskakiwała i właśnie jak jedną miałam to zaczęłam go pić - zeszła szybko, jak po żadnych maściach. Ale wiem że nie na każdego to działa. Niektórzy przykładali bodajże rozgniecioną tabletkę rutinoscorbinu żeby się szybciej goiło. Ale wiesz, że niektóre domowe sposoby są o dupę potłuc za przeproszeniem i na każdy organizm działa co innego.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)upał już czuć :/
    Mąż poszedł na chwilę do pracy i mówi do Szymka żeby zaczol już wychodzić ale on nic, jak narazie śpi. Dobrze że dziś bez bólu głowy się obudziłam bo w nocy jak byłam sikac to coś mnie cmila.

Co tu robić w taki upał ???
    Dzierzba super ze sobie radzisz dzielnie z chłopakami :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba bardzo pozytywnie czyta się Twoje relacje. Super, że sobie radzicie. Kiedyś oglądałam dokument o bliźniakach i mówili, że zawsze.jest tak, że jeden bliźniak jest taki przewodzący, bardziej aktywny, a drugi bardziej dostosowuje się, robi co drugi mu radzi, ale jest lepszym obserwatorem, spokojnym.
    Swietne masz "pole" do oobserwacji:)

Wyobraźcie sobie co rano usłyszałam.od.sąsiadki - "całą noc nie mogłam spać" yyyyy, że co???!!! A te głosy z rodem z egzorcyzmow? Chyba muszę do.księdza pójść;)

Macioszczyczka, Ksosia, Behemottka, stardust87, Dzierzba, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla sorry masz urojenia :P
    Niezła :D to był dobry moment zeby delikatnie zasugerować nocne "ćwierkanie":)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że moje zgrabne ruchy gdzieś już widzialam ;) Kto jeszcze tak się czuje?

https://www.youtube.com/watch?v=EdZyiy-q82g

alinka, mysza0406, bbeczka91 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na przyjęciu w wywiadzie pytali czy chorowałam itp
    i prtzeziębienie nie było istotne a o opryszczke spytali i tę informację w pisali w książeczkę zdrowia dziecka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Gratuluję na początek nowych maluchów, współczuję złych przeżyć i sZybkiego powrotu do sił życzę ;)

Ja wczoraj wieczorem miałam pierwsze skurcze przepowiadające. Nie jest to przyjemne cholerstwo :| szczególnie jak męża nie ma w domu a wrzeszczący dwulatek odmawia spania i trzeba go usypiac ponad godzinę :(
    Niby to tylko przepowiadające ale trochę się zestresowalam - dziś się zabieram za pakowanie torby ;)

Miłego dnia mamuśki i ciężarówki :*

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, na forum chyba można wchodzić bez zakładania kalendarza, ale nie jestem do końca pewna. Zaloguj się przez ovufriend bo tam już i tak automatycznie po porodzie nowy cykl leci i przejść na bbf

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia - no rzeczywiście, ten laser bolał :( Dziala tak, że koaguluje krew w leczonym naczynku, czyli pierwszy impuls tak kłuje/piecze a potem przez jakąś sekundę się rozchodzi po naczyniu i to niefajnie czuć. Dla maluszka to może być dużo. Tak się zastanawiam - piszesz, że trzeba będzie pod narkozą, to może jednak warto troszkę poczekać? Albo zasięgnąć drugiej opinii? Bo pod narkozą to można też zrobić i starszemu dziecku. Nie chcę wprowadzić Ci zamieszania i na pewno nie chcę straszyć, bo o tych sprawach wiem tylko z dorosłego punktu widzenia.

A duży jest ten naczyniak? Bo ja na zdjęciu nic nie widzę. To ten cień nad noskiem? Bo jak tak, to chyba jest malutki, prawda? Są szanse, że się choć częściowo wchłonie?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka
    Ja wlasnie dostałam receptę na te tabletki hascovir i je biore, ale tak zewnętrznie chciałabym sie jej pozbyć jak najszybciej... Nie moge sobie przypomnieć czy kiedykolwiek przed ciaza miałam to świństwo... A tyle sie naczytałam, ze moze zaszkodzić dziecku... Boje sie okropnie

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzień dobry. Gratuluję na początek nowych maluchów, współczuję złych przeżyć i sZybkiego powrotu do sił życzę ;)

Ja wczoraj wieczorem miałam pierwsze skurcze przepowiadające. Nie jest to przyjemne cholerstwo :| szczególnie jak męża nie ma w domu a wrzeszczący dwulatek odmawia spania i trzeba go usypiac ponad godzinę :(
    Niby to tylko przepowiadające ale trochę się zestresowalam - dziś się zabieram za pakowanie torby ;)

Miłego dnia mamuśki i ciężarówki :*

Ja jak mialam pierwsze przepowiadające to w godzinę ogarnęłam torbę dla siebie i męża :) A w momencie jak zapięłam zamek skurcze się skończyły... ;) Chyba nas Adaś poganiał. Masz rację, nie jest to przyjemne...

stardust87 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    A Ty miałaś opryszczkę w ciazy? Jak tak to jak sobie z nia radziłaś? Ja jestem pewna ze sie nia zaraziłam w szpitalu jak teraz byłam na sciagnieciu szwa..

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczku
    w opryszczce istotny jest wirus wewnatrz organizmu
    a na zewnatrz-na wardze - jest ryzyko przeniesienia na części dolne
    ja psikałkam octeniseptem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    A Ty miałaś opryszczkę w ciazy? Jak tak to jak sobie z nia radziłaś? Ja jestem pewna ze sie nia zaraziłam w szpitalu jak teraz byłam na sciagnieciu szwa..

miałam w 1.trymestrze
    często opryszczka jest objawem osłabienia
    moze rodziców spytaj, czy ja u ciebie pamietaja...mój lekarz sadzi, ze w 3. trymestrze już tyle nie zaszkodzimy (np jedzeniem)
    wirusy wpływaja na organogenezę...
    teraz ważne jest zeby małego nie zarazić po porodzie i nie mieć opryszczki warg sromowych
    ta wczesna - ten płyn co się saczy-jest zaraźliwa

jesli cie to pocieszy to na pierwsze cc szłam przeziębiona z wysypana na ustach oprychą-mała nie załapala, ale nie całowalam, buzi swojej nie dotykałam i odkażałam (nie mydłem tylko tym płynem) ręce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 08:53

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, ja miałąm opryszczkę w ciąży przynajmniej 3 razy- na początku przykłądałąm torebkę melisy lub czosnek, ale lekarz powiedział, że moge troche tych maści na opryszczkę zastosować i stosowałąm hascovir jak tylko zaczeło coś swędzieć

mhsvi09k4211dm8g.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Ja sie boje czy nie zarazę sobie tam na dole bo musze jeszcze globulki sobie aplikować przez pare dni. Oczywiscie myje ręce, ale wiesz... Ciagle cos sie musi do mnie przyplątać. Mam nadzieje ze te tabletki to dziadostwo załatwia :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek
    Ale nie stosowałaś tych tabletek hascovir? Juz nie mam siły sie martwić, ciagle cos...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, Mały po śniadaniu, położyłam go dalej spać i czas pomyśleć o czymś dla siebie ;) co do karmień - ja karmię Małego co 3 godziny (jak chce po 2 to też mu oczywiście dam). W szpitalu kazali mi go budzić ze względu na wcześniactwo i żółtaczkę, bo ospały mógłby przespać głód, zobaczymy jak to będzie z czasem. Wiadomo przy MM lepiej tą przerwę zachować - tak mnie się wydaje. A tego coraz więcej pije, więc pewnie mój pokarm mu coraz mniej wystarcza.

Póki co czekam aż przyjedzie pan z tesco z moimi zakupami. Dziś na obiad spaghetti z łososiem i szpinakiem i zamierzam jako wyrodna matka wcisnąć tam ociupinkę czosnku. Czas skończyć z tą wstrętną dietą. Wcześniej się bałam, a teraz ryzyk fizyk. Póki co z zakazanych rzeczy jadłam czekoladę o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczku
    myj raczki i juz
    opryszczka z ust przenosi się z tych pierwszych bąbelków, jak zasycha i nic się nie saczy, juz taka straszna nie jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ