WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysiaczku jak tak bardzo się martwisz to może skonsultuj to z lekarzem i zapytaj jak możesz sobie z tą opryszczką poradzić. Na mnie najlepiej działał czystek, bo często mi niestety wyskakiwała i właśnie jak jedną miałam to zaczęłam go pić - zeszła szybko, jak po żadnych maściach. Ale wiem że nie na każdego to działa. Niektórzy przykładali bodajże rozgniecioną tabletkę rutinoscorbinu żeby się szybciej goiło. Ale wiesz, że niektóre domowe sposoby są o dupę potłuc za przeproszeniem i na każdy organizm działa co innego.
-
Witam się i ja :)upał już czuć
Mąż poszedł na chwilę do pracy i mówi do Szymka żeby zaczol już wychodzić ale on nic, jak narazie śpi. Dobrze że dziś bez bólu głowy się obudziłam bo w nocy jak byłam sikac to coś mnie cmila.
Co tu robić w taki upał ???
Dzierzba super ze sobie radzisz dzielnie z chłopakami
-
nick nieaktualnyDzierzba bardzo pozytywnie czyta się Twoje relacje. Super, że sobie radzicie. Kiedyś oglądałam dokument o bliźniakach i mówili, że zawsze.jest tak, że jeden bliźniak jest taki przewodzący, bardziej aktywny, a drugi bardziej dostosowuje się, robi co drugi mu radzi, ale jest lepszym obserwatorem, spokojnym.
Swietne masz "pole" do oobserwacji:)
Wyobraźcie sobie co rano usłyszałam.od.sąsiadki - "całą noc nie mogłam spać" yyyyy, że co???!!! A te głosy z rodem z egzorcyzmow? Chyba muszę do.księdza pójśćMacioszczyczka, Ksosia, Behemottka, stardust87, Dzierzba, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiedziałam, że moje zgrabne ruchy gdzieś już widzialam
Kto jeszcze tak się czuje?
https://www.youtube.com/watch?v=EdZyiy-q82galinka, mysza0406, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Gratuluję na początek nowych maluchów, współczuję złych przeżyć i sZybkiego powrotu do sił życzę
Ja wczoraj wieczorem miałam pierwsze skurcze przepowiadające. Nie jest to przyjemne cholerstwoszczególnie jak męża nie ma w domu a wrzeszczący dwulatek odmawia spania i trzeba go usypiac ponad godzinę
Niby to tylko przepowiadające ale trochę się zestresowalam - dziś się zabieram za pakowanie torby
Miłego dnia mamuśki i ciężarówki :* -
Dzierzba, na forum chyba można wchodzić bez zakładania kalendarza, ale nie jestem do końca pewna. Zaloguj się przez ovufriend bo tam już i tak automatycznie po porodzie nowy cykl leci i przejść na bbf
-
Agatia - no rzeczywiście, ten laser bolał
Dziala tak, że koaguluje krew w leczonym naczynku, czyli pierwszy impuls tak kłuje/piecze a potem przez jakąś sekundę się rozchodzi po naczyniu i to niefajnie czuć. Dla maluszka to może być dużo. Tak się zastanawiam - piszesz, że trzeba będzie pod narkozą, to może jednak warto troszkę poczekać? Albo zasięgnąć drugiej opinii? Bo pod narkozą to można też zrobić i starszemu dziecku. Nie chcę wprowadzić Ci zamieszania i na pewno nie chcę straszyć, bo o tych sprawach wiem tylko z dorosłego punktu widzenia.
A duży jest ten naczyniak? Bo ja na zdjęciu nic nie widzę. To ten cień nad noskiem? Bo jak tak, to chyba jest malutki, prawda? Są szanse, że się choć częściowo wchłonie? -
Broszka
Ja wlasnie dostałam receptę na te tabletki hascovir i je biore, ale tak zewnętrznie chciałabym sie jej pozbyć jak najszybciej... Nie moge sobie przypomnieć czy kiedykolwiek przed ciaza miałam to świństwo... A tyle sie naczytałam, ze moze zaszkodzić dziecku... Boje sie okropnieMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
stardust87 wrote:Dzień dobry. Gratuluję na początek nowych maluchów, współczuję złych przeżyć i sZybkiego powrotu do sił życzę
Ja wczoraj wieczorem miałam pierwsze skurcze przepowiadające. Nie jest to przyjemne cholerstwoszczególnie jak męża nie ma w domu a wrzeszczący dwulatek odmawia spania i trzeba go usypiac ponad godzinę
Niby to tylko przepowiadające ale trochę się zestresowalam - dziś się zabieram za pakowanie torby
Miłego dnia mamuśki i ciężarówki :*
Ja jak mialam pierwsze przepowiadające to w godzinę ogarnęłam torbę dla siebie i mężaA w momencie jak zapięłam zamek skurcze się skończyły...
Chyba nas Adaś poganiał. Masz rację, nie jest to przyjemne...
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Pysiaczek89 wrote:Kamcia
A Ty miałaś opryszczkę w ciazy? Jak tak to jak sobie z nia radziłaś? Ja jestem pewna ze sie nia zaraziłam w szpitalu jak teraz byłam na sciagnieciu szwa..
miałam w 1.trymestrze
często opryszczka jest objawem osłabienia
moze rodziców spytaj, czy ja u ciebie pamietaja...mój lekarz sadzi, ze w 3. trymestrze już tyle nie zaszkodzimy (np jedzeniem)
wirusy wpływaja na organogenezę...
teraz ważne jest zeby małego nie zarazić po porodzie i nie mieć opryszczki warg sromowych
ta wczesna - ten płyn co się saczy-jest zaraźliwa
jesli cie to pocieszy to na pierwsze cc szłam przeziębiona z wysypana na ustach oprychą-mała nie załapala, ale nie całowalam, buzi swojej nie dotykałam i odkażałam (nie mydłem tylko tym płynem) ręceWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 08:53
-
Kamcia
Ja sie boje czy nie zarazę sobie tam na dole bo musze jeszcze globulki sobie aplikować przez pare dni. Oczywiscie myje ręce, ale wiesz... Ciagle cos sie musi do mnie przyplątać. Mam nadzieje ze te tabletki to dziadostwo załatwiaMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyWitam się z rana, Mały po śniadaniu, położyłam go dalej spać i czas pomyśleć o czymś dla siebie
co do karmień - ja karmię Małego co 3 godziny (jak chce po 2 to też mu oczywiście dam). W szpitalu kazali mi go budzić ze względu na wcześniactwo i żółtaczkę, bo ospały mógłby przespać głód, zobaczymy jak to będzie z czasem. Wiadomo przy MM lepiej tą przerwę zachować - tak mnie się wydaje. A tego coraz więcej pije, więc pewnie mój pokarm mu coraz mniej wystarcza.
Póki co czekam aż przyjedzie pan z tesco z moimi zakupami. Dziś na obiad spaghetti z łososiem i szpinakiem i zamierzam jako wyrodna matka wcisnąć tam ociupinkę czosnku. Czas skończyć z tą wstrętną dietą. Wcześniej się bałam, a teraz ryzyk fizyk. Póki co z zakazanych rzeczy jadłam czekoladę