X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Dzieki za rady, ręce myje ciagle ale i tak sie stresuje ze sie tam na dole zarazę...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przeniesiesz...
    bo ja wielkie oprychy (głównie w nosie i pod nosem) mam od dziecka i nigdy nie przeniosłam tego gdzie indziej
    przed i po ubikacji umyj i bez stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 09:18

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Agatia
    A długo brałaś ten heviran w tabletkach? Ja sie tak okropnie boje, bo tak jak pisałam nie kojarze zebym wczesniej miała opryszczkę... Oprócz domowych sposobów, smarowałas sobie czymś? Bo chce zeby jak najszybciej ona zeszła... Jak Marcelowi sie cos przez to stanie, to sobie tego nigdy nie wybaczę...
    10 dni po 5 tabs dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku (przepraszam, słownik tel :/) jak sobie założysz plasterki compeed to nie ma Obawy o przeniesienie bo nie będziesz Miala kontaktu z tym. I ponoć nacieranie czosnkiem pomaga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 09:26

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Agatia - no rzeczywiście, ten laser bolał :( Dziala tak, że koaguluje krew w leczonym naczynku, czyli pierwszy impuls tak kłuje/piecze a potem przez jakąś sekundę się rozchodzi po naczyniu i to niefajnie czuć. Dla maluszka to może być dużo. Tak się zastanawiam - piszesz, że trzeba będzie pod narkozą, to może jednak warto troszkę poczekać? Albo zasięgnąć drugiej opinii? Bo pod narkozą to można też zrobić i starszemu dziecku. Nie chcę wprowadzić Ci zamieszania i na pewno nie chcę straszyć, bo o tych sprawach wiem tylko z dorosłego punktu widzenia.

A duży jest ten naczyniak? Bo ja na zdjęciu nic nie widzę. To ten cień nad noskiem? Bo jak tak, to chyba jest malutki, prawda? Są szanse, że się choć częściowo wchłonie?
    Jest na całej skroni i kawalkur policzka, niestety duży. Statszym dzieciom po 6 rz wykonuje sier zabiegi bez narkozy.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku mi też nigdy nie zdarzyło się przenieść a łapałam ją często, często na ustach robiła mi się jedna obok drugiej, ale niżej nie przeniosłam nigdy. Spokojnie :)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle czytałam ze na dole to sie robi od zupełnie innych rzeczy,
    M.in. Współżycie z rożnymi partnerami... A takiego przeniesienia z ust do warg sromowych nie spotkałam nigdy....

kamciaelcia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Przeczytałam artykuł polecony przez Behemotkę i on w pełni pokrywa się z moimi odczuciami, jak mój gin na wizycie po skończonym 36 tygodniu powiedział, że ciąża jest juz donoszona i mogę rodzić to jakoś mi się wierzyć nie chciało. Twierdził, że czy w brzuchu czy poza nim mały będzie się tak samo rozwijał. Ufam swojemu organizmowi i wierzę, że wybierze najlepszą możliwą porę na poród. Indukowanie porodu na życzenie to już dla mnie całkowita głupota.

Wstałam wcześnie i poleciałam kupić buraczki do słoików z papryką i cebulką (uwielbiam), już się gotują, także mam na dziś zajęcie bo znowu zostałam w domu sama, chłopaki dziś i jutro na kursie dla strażaków.
    Miłego dnia kobietki

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja tez mam termin oraz wizytę na 30.08. Nie zapowiada sie żebym urodziła do tego czasu:(
    A jak nie urodzę to 5.09 idę na wywołanie i tego sie boje :(:(:(

Dzien dobry w sobotę:)
    Jakie plany na te upały?
    Ja chyba dzis siena domu i łóżka nie ruszam... Chociaż posprzątać trzeba :o

Ciekawe ile Twój Antoś będzie ważył we wtorek?

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku ja przed ciążą na opryszczkę stosowałam rozkruszoną tabletkę aspiryny z malutką ilością kremu Nivea. Ale teraz chyba aspiryny nie możemy stosować.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam już kiedyś ten artykuł i nabrałam dystansu do szybkiego porodu, bo marzył mi się początek września.

Z tym, że mój gin podtrzymuje, że dwa tygodnie szybciej można rodzić, czyli po skończonym 38 tygodniu.
    Ale też mam jakieś obawy co do tego. Poza tym nie do końca wierzę w te metody wywoływania porodu typu sex, sprzątanie, wiesiołki i inne.
    Sam gin mówi, że dopóki wszystko nie będzie dojrzałe w środku ( w sensie szyjka ) to i tak poród się nie zacznie. Pewnie omija niektóre przypadki, bo przecież sa porody szybsze.

bisacz, bbeczka91 lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości ostatnio jak byłam u lekarza rodzinnego to pani doktor zapytała czy miałam kiedykolwiek opryszczkę? Odpowiedziałam że tak, wiec ona powiedziała żebym do 3-4 miesiąca życia bobaska nie całowała bo mam w sobie wirusa i mogę zarażać. To samo dotyczy całej rodziny. Jedyne miejsce do całowania to plecki gdzie dzidzia nie powinna przenieść do buzi. Z jej gadki wynikało że jeżeli nie zarazi się przez pierwsze 4 miesiące to będzie spokój całe życie.
    Ile w tym prawdy niewiem bo nie wynikałam.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:47

bisacz, stardust87, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ciekawe ile Twój Antoś będzie ważył we wtorek?
    W miniony wtorek ważył 3200-3400 (gin robiła dwukrotnie pomiar bo wyszło ze mały w 2 tygodnie przybrał 500g, a to dla jego przybierania było za dużo umorzy dugim pomiarze wyszło 3200...
    Także klocek jako tako sie nie szykuje ale urodzić np. 5 września to juz może byc ok 4kg :(
    Ajajajaj po relacji strażaczki juz nic nie wiadomo...

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w soboty dzień :)
    ja dzis po dość ciężkiej nocy. Skurcze dawny mocno w kość.
    Dzis o 12 KTG i zobaczymy co tam sie wykluje i co dr na to - na szczęście jest dzis na dyżurze :)

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już chyba wyleczyłam z prasowania wszystkiego jak leci, Małemu ubranka odprasowałam po pierwszym praniu, a jak zaczął je brudzić zaczęłam nie nadążać z pracą o.O zwłaszcza że nie ma ich dużo, więc pralka działa co drugi dzień. Nie wiecie jak długo jest promocja na lovellę w rossku? w sumie mam pół paczki i jedną otwartą od mojej mamy, którą użyła na dwa prania... Prasuję tylko tetrę, bo jest niemiła w dotyku, a jak ją kładę na przewijak lu wycieram buzię powinna być przyjemna dla skóry.

Nadal czekam na pana z tesco, ma jeszcze czas do 11:00, a zaraz Mały Głód się obudzi, a będzie trzeba wpuścić i zapłacić za zakupy - może być ciekawie :D

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Claudiuszek
    Ale nie stosowałaś tych tabletek hascovir? Juz nie mam siły sie martwić, ciagle cos...

jak tylko zaczynało coś swedziec to toche masci nałożyłam- lekarz powiedział, że trochę mogę bo to tak szybko nie przenika. I ważne mycie rąk, żeby sobie dziadostwa nie przenieść. Przyłóż sobie czosnek- troszkę zapiecze ale też odkazi. Nic się nie denerwuj:*

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    W miniony wtorek ważył 3200-3400 (gin robiła dwukrotnie pomiar bo wyszło ze mały w 2 tygodnie przybrał 500g, a to dla jego przybierania było za dużo umorzy dugim pomiarze wyszło 3200...
    Także klocek jako tako sie nie szykuje ale urodzić np. 5 września to juz może byc ok 4kg :(
    Ajajajaj po relacji strażaczki juz nic nie wiadomo...
    No właśnie, te pomiary mogą być bardzo mylące więc mam nadzieję, że za tydzień mój gin dobrze obmierzy mi malucha.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny :*
    Biore te tabletki heviran i byłam w aptece i kupiłam plasterki coompeed. Wczoraj nacieralam mocno czosnkiem, a dzisiaj ta opryszczka jest większa i podbarwione ropa? Nie wiem to sie tak goi? W poniedziałek mam wizyte u mojego gina, mam nadzijeje ze zacznie mi to schodzić z ust... Wyglada to okropnie i jest na pewno duzo większe niz wczoraj. :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Darusia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:19

stardust87 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
‹‹ 2190 2191 2192 2193 2194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ