X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Co do wiary: jako że pochodzę z małej miejscowości to faktycznie naoglądałam się dewotek hipokrytek w Kościele bardzo dużo. Jedna z moich Babć też taka jest niestety.
    A z drugiej strony mój mąż jest niewierzący 100% jak rodzice i wiecie co: za wzór można go postawić. Mimo, że przez lata miałam wpojone jak ważna jest wiara i trochę mnie zszokowała ta informacja to wiem, że to mało istotne jeśli chodzi o życie. Ważny jest kręgosłup moralny, szacunek do ludzi i wartości jakie człowiek w sobie ma bez względu na wiarę. Oczywiście tradycje mojej rodziny czy przekonanie co do ślubu Kościelnego mąż uszanował tak jak ja szanuję jego przekonania. Nie wiem jeszcze jak odbierze to kiedyś nasza córka...

Bo moralność nie ma nic wspólnego z wiara.
    Wrecz mowi sie ostatnimi czasy, ze 'wierzącym' łatwiej byc złymi ludźmi, bo pójdą w niedziele do spowiedzi i znow sa czyści.
    A ateiści musza żyć ze świadomością złych czynów.
    Oczywiście 'wierzacy' w cudzysłowie.

'nie trzeba wierzyć w niebo i piekło, zeby wiedzieć, iż 'nie zabijaj' ma sens'.

Ja jestem niewierząca, nie mam chrztu. Moj M ma, ale w kościele bywał tylko na ślubach, chrztach i pogrzebach. Jak cała jego rodzina. I wszyscy u niego podchodzą do na przykład chrztu, ze 'trzeba, bo tradycja, bo co ludzie powiedza' , ewentualnie nie zdają sobie nawet sprawy ze można inaczej, no oczywistym jest rejestracja dziecka w urzedzie a potem chrzest.
    Ale nasza decyzje o nie chrzczeniu Kostka przyjęli bez żadnych uwag. Choc moze jest to dla niektórych tak oczywiste, ze nie ogarnęli, ze chrztu nie bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:07

Behemottka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, moj gin jako jedyny chyba mowil mi aby sie nie spieszyc im dluzej tym lepiej dla maluszka bo sie spokojnie rozwija. Co innego jak sam postanowi wyjść albo cos zagraza życiu.
    Jak ja ostatnio uwielbiam sobity dostaje takiego powera :) sprzatn3lam kuchni lazienke i juz zrobilam ciasto :)
    M wybyl na rower a ja sie krece jak nakrecona :)
    Szkoda ze ttlko jeden dzien w tygodniu mnie tak dopada ;)
    Spalam dzis mega kiepsko w nocy 3 godziny nie spalam przez co 600 stow wydalam na allegro kupujac brakujace pierdoly i tone gadzetow dla dziecka i mamy :/ osz zgrozo nie mowie nic M ;)
    A rano o7 zbudzil mnie potworny bol glowy na szczescie apap pomógł i dostalam kopa na sprzatanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:11

Sophia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kici tabletka sie znalazla w aucie M rano poszedl sprzatac i pod siedze iem znalazl uff :) Tej to dobrze:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b86ec51ed845.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:17

kamciaelcia, żabka04, stardust87, marta258, Dariah lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie albo robilyscie fibrynogen?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas śpi, lecę szybko po chleb do sklepu :D

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Bobas śpi, lecę szybko po chleb do sklepu :D
    A zakupy przyszły? :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:47

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ku przypomnieniu - dziś rusza dostawa lidlowka z lipilu bio!:)

mysza, mnie mojego sen tak wkurzał po nocnej imprezie, że go przez PRZYPADEK obudziłam o 4 rano i zrobiłam niemałą zadymę.... Nie ukrywam że głupie to było, ale ja przez tą "nie wydaloną" wściekłość nie mogłam zasnąć :(

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dzieki Dziewczyny :*
    Biore te tabletki heviran i byłam w aptece i kupiłam plasterki coompeed. Wczoraj nacieralam mocno czosnkiem, a dzisiaj ta opryszczka jest większa i podbarwione ropa? Nie wiem to sie tak goi? W poniedziałek mam wizyte u mojego gina, mam nadzijeje ze zacznie mi to schodzić z ust... Wyglada to okropnie i jest na pewno duzo większe niz wczoraj. :(
    mi w popredniej ciąży gin kazała maścią zovirax smarować - szybciej wysusza niż plasterki, ale z drugiej strony plasterki zasłonią i nie da się nigdzie przenieść..

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A zakupy przyszły? :)
    przyszły, tylko kurczę mojej farby do włosów nie mieli :(
    będę musiała męża w poniedziałek po pracy wysłać do rossmanna :)

btw, tak pełnej lodówki już dawno nie miałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam opryszczke tydzien temu i nie bralam zadnych tabletek tylko tez zoviraxem smarowalam 3 dni i bez problemu zeszla :)

a tak w ogole to czesc wszystkim , my mamy xzisiaj gosci bo cora ma przyjecie urodzinowe i nie wiele czasu mamy na ogarniecie wszystkiego, a ja dzis padam z nog glowa mnie boli i normalnie funkcjonowac nie moge tak ta pogoda na mnie wplywa...w dodatku obawiam sie ze jakas grzybica mi sie przyplatala ! :/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A była już któraś w Lidlu? Nie wiecie czy pajace mają też zatrzaski w kroku? Bo na zdjęciach wyglądają jakby miały tylko z boku, a to średnie rozwiązanie jak trzeba w nocy pieluchę zmienić ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, z tą cesarką to jest tak, że robiona na gorąco jest zdrowsza dla dziecka niż taka na zimno i rana szybciej sie goi. Dużo o tym czytałam jak mi lekarze to powiedzieli. Jednak większość planowanych robi sie na zimno.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w szpitalu w weekend robią jakieś badania typu usg, ginekologiczne takie przez lekarza czy raczej zastój do poniedziałku? Zastanawiam się czy dziś zmonitorują mi wody. No i chciałam zapytać o spojenie, bo mnie napierdziela.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A była już któraś w Lidlu? Nie wiecie czy pajace mają też zatrzaski w kroku? Bo na zdjęciach wyglądają jakby miały tylko z boku, a to średnie rozwiązanie jak trzeba w nocy pieluchę zmienić ;)
    teraz sprawdziłam, urocze te ubranka ;) ja mam takie pajace zapinane na bok, ale na suwak i daję radę w nocy, nawet jest praktyczniej niż w innych. Nie będę już szaleć z ubrankami, bo moim zdaniem mamy już wystarczające minimum, a reszta np 62 będą dopiero na zimę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny czy w szpitalu w weekend robią jakieś badania typu usg, ginekologiczne takie przez lekarza czy raczej zastój do poniedziałku? Zastanawiam się czy dziś zmonitorują mi wody. No i chciałam zapytać o spojenie, bo mnie napierdziela.
    to chyba zależy od szpitala, u nas w weekendy po porodzie była wolna amerykanka, wszyscy robili co chcieli i kiedy chcieli, nawet obchód był z 2godzinnym opóźnieniem, a że śniadanie było obowiązkowo dopiero po nim myślałam, że się przekręcę. Jednak żadnych badań dodatkowych nie robili - dopiero w poniedziałek mnie zawołali. W pediatryku małemu robili nawet w niedzielę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny, z tą cesarką to jest tak, że robiona na gorąco jest zdrowsza dla dziecka niż taka na zimno i rana szybciej sie goi. Dużo o tym czytałam jak mi lekarze to powiedzieli. Jednak większość planowanych robi sie na zimno.

Powiem ci ze srednio wierze ze cesarka robiona na goraco lepiej wplywa i sie goi, w moim odczuciu to nie prawda..ja pl cesarce na goraco czulam sie jak bym zmartwychwstala nie moglam chodzic wstawac , siedziec ropa mi leciala rana sie otwierala...i ogolem koszmar, meza kuzynka po 4 dni po cesarce na zimno smigla jak gdyby nigdy nic.

Wiec ja mysleze na zimno czy na goraco wxzystko zalezy od organizmj i nastawienia. A za cesarke na goraco to bardzo dzieku pl 20 godzinach meki i zycie dziecka zagrozone bo tetnoo nagle spadlo. To lekarze ni2ch na goraco robia swoim zonom cesarki jak tacy madrzy sa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się zastanawiam. Obchód był okrojony normalnie z 10 osób conajmniej, a dziś 4. I nie widać lekarza póki co.
    kurczę kupiłabym spodenki w Lidlu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula

u nas w weekemdy w szpitalu na ginekologi byl lekarz przyjezdny dyzurujacy cztaj. Mial wszystko i wszysykich w dupie a byl bo musial, zadnych badan niczego nie robili.

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Miałam 2 cesarki na zimno i na szczęście goi się mega szybko, położna była w szoku, że 2 cc, a tak już wygojone :) dla dziecka na pewno lepiej, jak się samo zacznie, ale czasem nie da się niestety, żeby się rozkręciło.

‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ