X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie złości pytanie jak się czuję, czy urodziłam albo kiedy urodze. Bardziej męczy mnie mój brak siły. Zrobienie czegokolwiek to taki wysiłek!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja klnęłam każdorazowo schylanie sie po coś do podłogi :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka a Ty ciagle masz bóle spojenia? Mnie wczoraj tak bolało krocze ze ledwo chodziłam. Pewnie od tego to dzisiejsze plamienie. Czekam na te skurcze jak na zbawienie a tu cisza...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Sabinka a Ty ciagle masz bóle spojenia? Mnie wczoraj tak bolało krocze ze ledwo chodziłam. Pewnie od tego to dzisiejsze plamienie. Czekam na te skurcze jak na zbawienie a tu cisza...
    Tak. Boli jak cholera. Wczoraj wieczorem, po wyprawie na ktg, to ani wejść po schodach ani się umyć ani przekręcić na łóżku. I Ciebie coś ruszyło, bo mnie tak wyciszyli lekami, ze teraz żadnych skurczów. Nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze tez Was mecza humory. Ja juz sama nie wiem, co odpowiadac na pytanie jak sie czuje. Z jednej strony chcialabym sie wygadac, a z drugiej czuje, ze marudze. Mama i tesciowa pytaja tak z przyzwyczajenia, a ja zawsze, ze dobrze. Ale jak powiem cos wiecej to musze sie nasluchac, ze one tez byly w ciazy.

Pocieszam sie mysla, ze to juz koncowka, ale z drugiej strony boje sie, czy znajde w sobie sile na ten porod i potem na nowe obowiazki. Mam nadzieje, ze samopoczucie nam sie polepszy dziewczyny, juz tak niewiele brakuje do spotkania z naszymi pociechami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobija mnie tez widok w lustrze, moja waga. Brzuch ma juz 114 cm!
    A bylam taka szczupla...
    I dzis pol nocy zastanawialam sie, co ja zrobie z tym brzuchem po ciazy, bo przeciez zostanie i skora tez.
    A potem mam wyrzuty sumienia, bo tak bardzo pragnelam byc w ciazy, a teraz marudze na takie przyziemne rzeczy.
    No i wtedy marze tylko, zeby malutki sie niedlugo urodzil caly i zrowy, a reszta sie jakos ulozy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się,
    Ksosia Ulfe powodzenia na wizytach
    Anulka trzymam mocno kciuki. U mnie czop odszedł w sobotę i był brązowy, ale póki co nic się nie dzieje. Zgodnie z wyliczeniami wychodzi na to, że dziś powinnam urodzić obyście miały rację :p

Broszka ja mam te same odczucia- nie mogę patrzeć na siebie jak mi coś spadnie to się cała trzęsę z nerwów już...

Ajrin ja mam tą pieluszkę w kwiatki taką większą właśnie i faktycznie nawet po praniu jest super mięciutka :)

LRF u Was już miesiąc minął a my dalej czekamy...Gratuluje przetrwania pierwszego miesiąca:) Świetnie sobie radzisz. Nasza położna podobnie jak u Inżynierki mówiła że dopiero po 3 miesiącu zaczynamy stawiać jakiekolwiek granice. A przez tzw 4 ty trymestr rozpieszczamy i robimy tak jak dziecko sobie życzy...więc jak nasza się uprze to będzie spała u nas w kokonie i już.

Kamcia mogę patrzeć na Twój avatar non stop:) Słodki tygodniaczek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, dobrze że coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że robię wszystko co w mojej mocy ;)

mysza0406, inzynierka, Broszka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    już niedługo będziesz patrzyła, podziwiała, całowała, głaskała, dotykała i tuliła swojego "avatarka" :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może ja zostanę prorokiem co?

Śniła mi się Ksosia- że odeszły jej wody :)
    Macioszczyczka za to pisała nam, że z jakimś specem guru od smoczków wybierała właśnie wszystkie smoczki do butelek, normalne, gryzaki itp i że nam teraz powie jakie są najlepsze :p

Mi z kolei 3 razy przez sen wody odchodziły dziś. To już jakaś obsesja...
    Brzuch mnie pobolewa miesiączkowo, ale nie za mocno. Nie wiem już co to oznacza a niby skurczów nie da się przeoczyć więc nie panikuję.
    Tylko strasznie mnie przeraża myśl, że mogłabym przegapić odejście wód np pod prysznicem albo na toalecie i że Mała będzie się dusić :( Nie wiem skąd mi się to wzięło ale nęka mnie ta myśl

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzę dzisiaj nieprzytomna :( oczy mi się same zamykają. Zrobiłam sobie kawę, bo nie wyrabiam :P

Nie chce mi się nic robić, końcówka ciąży jest naprawdę ciężka, zwłaszcza jak ma się już małe dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochrzaniłam trochę męża bo mi kupił inne płatki niż chciałam.
    Miały być miodowe z orzeszkami w żółtym opakowaniu a kupił zwykłe kukurydziane w czerwonym opakowaniu! Jak tak można no :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    skruszony powinien jeszcze raz wyruszyć do sklepu :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak trzeba iść do lekarza to mały śpi w najlepsze :P
    muszę się dziś pediatry spytać czy wybudzać czy dać spać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia- niestety musiał już jechać do pracy tylko śmiał się ze mnie, że po zachcianki sama muszę chodzić, żeby się nie rozczarować. A dlatego się śmiał, że ja nie mam w sumie zachcianek w ciąży i pierwszy raz focha strzeliłam za zakupy. Z kakao będą dobre i te:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za każdym razem jak dzwonię do przychodni, mam wrażenie że pani w rejestracji siedzi tam za karę o.O

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosi to już się należy :P

Zbieram się pomału. Jade po M i na usg.

Doszedł ból w pachwinach. Taki dość mocny.

Trzymajcie kciuki za Kosia. Odezwę się :)

mysza0406, Ksosia, żabka04, kamciaelcia, LewandowskaAnna, ewcia91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Spec od smoczków - przepraszam, ale to na pewno nie ja. :D

Ja butelki dostałam, smoczki też. Jak nie będą pasowały kupie inne. Tyle w temacie. Hihi.

Ale może to znak, że się śniłam... Jutro termin... jeszcze dzisiaj męża dla pewności wykorzystam...

mysza0406, haneczka, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Tylko strasznie mnie przeraża myśl, że mogłabym przegapić odejście wód np pod prysznicem albo na toalecie i że Mała będzie się dusić :( Nie wiem skąd mi się to wzięło ale nęka mnie ta myśl

Teraz tam na dole wszystko jest o wiele mocniej unerwione, więc mózg zostanie szybko zaalarmowany, że coś się "ulało". Ja wczoraj podczas sikania poczułam jak resztki spermy ze mnie wypłynęły ;)

Witam się w skończonym 38 tygodniu. To chyba już czas spakować torbę do szpitala, więc zaraz idę myć podłogę i biorę się do dzieła. Co do podłogi i pocenia jeszcze. Kurde, tak mi się pocą stopy, że z każdym krokiem zostawiam spocony odcisk stopy na podłodze. Normalnie jak ślimak. Codziennie muszę myć podłogę, bo to paskudnie wygląda.
    Rano byłam w lab, wydać 107zł na te badania, których wyniki wyrzuciłam(HIV, HCV, VDRL i HBSantygen). Niestety nie dało się uzyskać odpisów wyników. Dzwoniłam do przychodni w której je robiłam, ale im wyniki wysyła szpital, a jak zadzwoniłam do lab do szpitala to mnie niemalże wyśmiali przez telefon, że wyniki z lutego są już dawno w archiwum i nikt mi ich nie będzie szukał. Nie chciałam się z nimi użerać, a jak by nie było, to te badania mogą mi być potrzebne w każde chwili, więc już olałam sprawę.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, ale co chwila ze mnie wypada czop. 2 tygodnie temu kawałek, tydzień temu kawałek, wczoraj kawałek... szlag by to:P

‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ