X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni mam gorsze dni...

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, też spałam przed porodem w stoperach i to długich kilka lat, przy mojej nerwicy natręctw nie potrafiłam bez nich zasnąć, ale się to zmieniło ;D

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania z dzieckiem... Walczyłam o to jak lwica, efekt? Do dzisiaj sie zdarza ze śpi z nami ;) Jak tylko brałam młodego do łóżka to przesypialismy całe nocki. Tylko mój małżowin panikował ze go przydusi wiec sam spał w nogach :)

agatia, Sabina lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja mam ochraniacz, bo Liw się turla z jednego brzegu na drugi i wiecznie głowa w szczebelkach. Gdyby nie ochraniacz to miałaby czoło w pręgach ;)
    A powiedz mi kiedy obcinalas Filipkowi paznokcie? Położna kazalar 2 tyg nie obcinać, żeby się płytka zrosła. Liw ma takie pazurki, że muszę jej obciąć albo pomalować ;) całą buzię ma podrapaną.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    LRF podsylam do tych bambusowych sa rewelacyjnej jakości a rozmiar wiekszy 120x120
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6375670344
    mam taki w pączki (jako że na męża mówię Pączek, a na synka Pączek Junior) :) tylko mniejszy ;)

AJrin, Sabina lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    AJrin to w kotki to bambusowa pieluszka? Mam taka samą!
    A ze mnie oczywiscie niezdara, oparzylam sie wrzątkiem w palucha!
    Tak to bambusowa ale jestem mega zaskoczona jakością mam kilka pieluch bambusowych ale te wymiatają miekkoscia i grubością.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładłam małego z drugiej strony, żeby mą był obok mnie, a nie małego. I trzymałam go cały czas w objęciach i nawet nie drgnęłam.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nowość. Siara się pojawiła.
    Zawsze to jakiś kolejny objaw :)

Humor wciąż na wyżynach. Oby tylko na usg wszystko było dobrze.
    Dziękuję za kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:51

agatia, AJrin lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Od kilku dni mam gorsze dni...

Esmi ja tylko mam nadzieję, że to minie...mam wrażenie że nikt mnie nie rozumie i szlag mnie trafia o wszystko. Wiem, że łatwo mówić, ale musimy wytrzymać i starać się myśleć pozytywnie. Jak Ci coś leży na wątrobie to wyrzuć tu to z siebie - po to jesteśmy. Ja wczoraj przed snem sobie popłakałam jak to mi źle w tej ciąży. Dla mnie to żaden stan błogosławiony - wyglądam i czuje się jak orka, nikt mnie nie rozumie a mąż jeszcze fochy strzela. A o pytanie "jak się czujesz" będę zabijać wzrokiem chyba.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiku ja mam ochraniacz, bo Liw się turla z jednego brzegu na drugi i wiecznie głowa w szczebelkach. Gdyby nie ochraniacz to miałaby czoło w pręgach ;)
    A powiedz mi kiedy obcinalas Filipkowi paznokcie? Położna kazalar 2 tyg nie obcinać, żeby się płytka zrosła. Liw ma takie pazurki, że muszę jej obciąć albo pomalować ;) całą buzię ma podrapaną.
    nie obcinałam jeszcze, a nie drapie się po buzi ;)
    nawet nie ma ich jakiś masakrycznie długich...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mam taki w pączki (jako że na męża mówię Pączek, a na synka Pączek Junior) :) tylko mniejszy ;)
    No sa super :) link do kocyka slonia
    http://allegro.pl/ewa-klucze-zdrowy-kocyk-100-bawelna-nowosc-wzory-i5808629618.html

Little Red Fox lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kocykow... Chcialam kupic taki grubszy jesienno zimowy, wszedzie tylko minky... Chcialam akrylowy, siostra ma juz 4 lata, jest bialy i non stop prany i wyglada jak nowy. Nie moge takich namierzyc nigdzie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas sprawdzają się te lekkie koce, póki co śpi pod polarkowym z pepco. Mam też kołderkę i gruby wełniany koc i nie jestem pewna czy je użyje.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu cieplo wiec raczej minky nie bedzie używany stawiam właśnie na bawełniane chyba ze bedzie chłodniej to mamy spiworek.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie obcinałam jeszcze, a nie drapie się po buzi ;)
    nawet nie ma ich jakiś masakrycznie długich...
    Kurcze Borcio też nie miał takich długich i nie drapał się, a Liw, jak na kobietkę przystało ma mega długie pazurki.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    A co do kocykow... Chcialam kupic taki grubszy jesienno zimowy, wszedzie tylko minky... Chcialam akrylowy, siostra ma juz 4 lata, jest bialy i non stop prany i wyglada jak nowy. Nie moge takich namierzyc nigdzie :-(

sa na allegro

http://allegro.pl/kocyk-akrylowy-tloczony-gruby-cieply-jesien-zima-i5720259699.html

ja mam taki ecru (jeszcze po Emilce0, mimo prania, używania, wyglada jak nowy, super gruby i mięciutki(służył nam zimą)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 10:15

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Esmi ja tylko mam nadzieję, że to minie...mam wrażenie że nikt mnie nie rozumie i szlag mnie trafia o wszystko. Wiem, że łatwo mówić, ale musimy wytrzymać i starać się myśleć pozytywnie. Jak Ci coś leży na wątrobie to wyrzuć tu to z siebie - po to jesteśmy. Ja wczoraj przed snem sobie popłakałam jak to mi źle w tej ciąży. Dla mnie to żaden stan błogosławiony - wyglądam i czuje się jak orka, nikt mnie nie rozumie a mąż jeszcze fochy strzela. A o pytanie "jak się czujesz" będę zabijać wzrokiem chyba.

Broszka ja nie dość ze zabijam wzrokiem to jeszcze sie nadzieram! Wczoraj trochę głupio mi sie zrobiło bo wieczorem do męża zadzwonił znajomy i jak usłyszałam ze mąż mówi "nie jeszcze nie" to jakiś szatan mnie opętał! Zaczęłam sie drzeć ze zaraz sie porzygam od tych ciągłych pytań czy juz urodziłam! A mąż zrobił wieeelkie oczy i mówi "ale kolega pyta czy ja juz przypadkiem nie spie..." :p

Broszka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Ja mam taki niebieski. Kupiłam w zwykłym markecie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    a jak wrażenie obsługi tak "dużego" dzieciaczka ? ;)
    Największy na ten moment z całego grona naszych dzieciaczkow jakby nie patrzeć :D
    No ale powiem tak on dla mnie mimo wszystko jest malutki ;) może jest to spowodowane tym że Martyna jest duża i jest różnica :D Ale porównaniu do tego jaką mała była Martyna ledwo 2300 miała jak była W domu to jest różnica kolosalna.

Dobrze że nie kupowałam ubranek 56 że mam tylko te które zostały po młodej. Bo już są na styk.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    głupio zabrzmi, ale przy Piotrusiu mój kot olbrzymem się wydaje :D wielki, ciężki, tłusty :) po prostu Piotruś taki jest tyci, ze zapomniało sie jak malutkie są noworodki :D
    Martynka teraz na pewno jest dużą dziewczynką ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2226 2227 2228 2229 2230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ