X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    myslalam o tobie jak sobie radzisz z maluchami
    ale radzisz sobie swietnie ;)
    gratuluję rzeki mleka :) pewnie że po cc moze być szybko i dużo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam kciuki!

Anulka01 lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Witam się po ciężkiej nocy, chyba w nagrodę sobie kawę zrobię, takie niewielkie ilości mojego mleka Młody dostaje że chyba nie zaszkodzi? Bo wczoraj po kawie bałam się mu dać pierś to odciągnęłam i żeby się nie zmarnowało dostał do kąpieli. Wyszło 20 ml z obu piersi :( a Fifi już setkę obala...

Wieczorem zasnął na "kangura" i bardzo się bałam, bo stało się to po 2,5 godz. od ostatniego karmienia, na szczęście dał mi godzinkę drzemki, nad ranem w końcu udało się nam kupę zrobić - już chyba wolałam żeby robił to po każdym karmieniu, a nie 1-2 a konkretne, z którymi ciężko sobie poradzić. Mimo czystej pieluchy, pełnego brzuszka, przytulania, masowania brzuszka i pleców, kołysania i śpiewania nie chciał przestać płakać. I znowu zrobiłam coś co niektórzy uważają za mało wychowawcze, a mianowicie wzięłam go do nas do łóżka. Nie chcę go przyzwyczajać, ale póki potrafi spać u siebie nie jest źle?

Dziś pediatra i ważenie, trzymcie kciuki. Będę musiała też z lekarzem porozmawiać na temat MM, ginkę najwyżej poproszę o leki, a czy je zacznę brać teraz czy jak skończy 3 m-ce zobaczymy, to cholernie trudna decyzja i biję się z myślami...

Foixik, też myslałam, że spanie z dzieckiem jest niewychowawcze. Po szkole rodzenia wiem, że to bzdura.
    Cytuje polożna "9 miesięcy kołyszecie dziecko w rtym Waszego serca, oddechu i ktroków, a zaraz po porodze odstawiacie do łóżeczka i dziwicie się, ze płacze, ono rozpaczliwie woła o matkę" wiem, że brzmi to jak konkretna zrypka, ale ona powtarzala to do bólu. Mówiła, żeby po 3 miesiącu uczyć spania w łóżeczku. Za nic nie powinnaś sobie wyrzucać, ze Filipek śpi w Waszym łóżku, on Cie potrzebuje ;-)
    Też bardzo chcialam, zeby Leoś spal u siebie, ba... Nawet w swoim pokoju, ale szybko mi te slowa utkwily w glowie i jak sie nie uda, to będzie spać z nami ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    myslalam o tobie jak sobie radzisz z maluchami
    ale radzisz sobie swietnie ;)
    gratuluję rzeki mleka :) pewnie że po cc moze być szybko i dużo

Uczymy się wszyscy wszystkiego na nowo :P Trzeba rytm dnia ogarnąć i jakoś to będzie :)

kamciaelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, super! Bedzie cały stres z głowy i Twoje dzieciątko już przy Tobie :) :). Powodzenia! Mam nadzieje, ze jak sie jutro obudzę to będzie PYK :)

A ja mam jutro wizytę, zobaczymy co Adasiako nawyrabialo z szyjką. Dobranoc!

Anulka01, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka kciuki zaciśnięte :-D

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku moja obala 80ml po wypiciu z piersi ;) jak masz mało pokarmu to nie bedziesz musiała brać leków. Z synkiem po 3 mc odstawiłam go od piersi, bo już ledwo co w nich było i pokarm z dnia na dzień zniknął :)
    A spanie z dzieckiem... jak najbardziej :) wszystkie mamy ssaki tulą swoje dzieciaki :) jak nie teraz to kiedy je tulić, jak będą miały naście lat? Spałam z Borciem i teraz też biorę Liw do wyrka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, masz rację, a on śpi dużo spokojniej ze mną obok, choć budzę się połamana, bo muszę wtedy przybierać inne pozycje :D
    agatia, wiem że pokarmu niewiele, ale czuję okrutny dyskomfort w piersiach. Nadal mnie cyc boli po wczorajszym dziabnięciu jak mnie użarł podczas pobierania krwi. Jak go nie przystawię to po kilku godzinach robią się twarde i obolałe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    inżynierka, masz rację, a on śpi dużo spokojniej ze mną obok, choć budzę się połamana, bo muszę wtedy przybierać inne pozycje :D
    agatia, wiem że pokarmu niewiele, ale czuję okrutny dyskomfort w piersiach. Nadal mnie cyc boli po wczorajszym dziabnięciu jak mnie użarł podczas pobierania krwi. Jak go nie przystawię to po kilku godzinach robią się twarde i obolałe...

Wystarczy jak zaczniesz pić regularnie szałwie. Ja ściagałam pół roku mleko i zmiejszałam ilość ściągnięć i mleko znikło samo nie potrzebowałam leków a pokarmu miałam sporo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My może nie namiętnie spaliśmy z córką bo się bałam o to że przestanie oddychać. Ale tak spaliśmy z nią baaa nawet do teraz nie raz ją braliśmy. Kuba też już spał z nami :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tez macie takie paskudne humory ????

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie panicznie boje w jednym łożku- tak mnie nastraszyli :( A cos takiego można w Polsce dostać?
    http://scene7.targetimg1.com/is/image/Target/17069760_Alt01?wid=450&hei=450&fmt=pjpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:36

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Dziewczyny wy tez macie takie paskudne humory ????

Okropne. Dzisiaj byłam zła na męża, ze mu kapcie skrzypka... Biedny M. A potem jadł migdały i musiałam wyjsć z pokoju...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mam tylko nadzieje ze to nie fałszywy alarm... Dzisiaj o 17 spróbuje wbić sie do ginki.

haneczka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to 3mamy kciuki bo coś sie zaczęło :)
    Fox nie przejmuj się widzisz jedni maja nawal a inni nie taka natura nie twoja wina. Maly pewni ponad 3 już dzis osiągnie :)
    Ulf kciukasy za usg bedzie dobrze i też waga już spora :)
    Mamy szpitalne współczuję ciesze sie ze moge siedziec spokojnie w domku kurde szpitale to jednak wiadomo nic przyjemnego wiec 3majcie sie już niedługo.
    Zycze wam wszystkim milego dzionka ma byc chlodniej i już sie ciesze bo po raz pierwszy moge nogi z rana jak balony a zawsze noc pomagala. Zwazylam sie w 2 tygodnie przybralam 4 kilo i naprawde juz jest ze mna tragedia ciezko mi chodzić bo czuje ze to wszystko woda :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    a jak wrażenie obsługi tak "dużego" dzieciaczka ? ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, a jak piję szałwię to mogę go jeszcze przystawiać? czy po prostu ograniczam mu cyca? Mam wyrzuty sumienia, zwłaszcza że mieliśmy wieczorny rytuał: kąpiel, pierś, jak go karmiłam czytałam mu bajki i szliśmy razem spać (lub nie - jak się zaczęły kolki).

Behemottka, ja się bałam głównie przez męża, bo śpi jak zabity i mógłby go przygnieść, ale układamy się na tyle sprytnie że dajemy radę :) bardziej martwię się że ma za miękko u nas. Kładę go dodatkowo na mój koc, otulam nim i sama się chowam pod jego drugą połowę, tak że mi nie raz zimno w nocy, ale przynajmniej nie przykryje mu buzi, a jest zapewne nasiąknięty moim zapachem ;)

Behemottka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja sie panicznie boje w jednym łożku- tak mnie nastraszyli :( A cos takiego można w Polsce dostać?
    http://scene7.targetimg1.com/is/image/Target/17069760_Alt01?wid=450&hei=450&fmt=pjpeg[\url]
    wygląda ciekawie, ale nie widziałam u nas czegoś podobnego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję, że coś synkowi mogłabym zrobić :( Położna mówiła, że można spać z dzieckiem zawsze pod warunkiem, że w łóżku śpią tylko trzeźwe osoby.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli tylko ja do łózka nie biorę ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ