WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Witam się po ciężkiej nocy, chyba w nagrodę sobie kawę zrobię, takie niewielkie ilości mojego mleka Młody dostaje że chyba nie zaszkodzi? Bo wczoraj po kawie bałam się mu dać pierś to odciągnęłam i żeby się nie zmarnowało dostał do kąpieli. Wyszło 20 ml z obu piersi
a Fifi już setkę obala...
Wieczorem zasnął na "kangura" i bardzo się bałam, bo stało się to po 2,5 godz. od ostatniego karmienia, na szczęście dał mi godzinkę drzemki, nad ranem w końcu udało się nam kupę zrobić - już chyba wolałam żeby robił to po każdym karmieniu, a nie 1-2 a konkretne, z którymi ciężko sobie poradzić. Mimo czystej pieluchy, pełnego brzuszka, przytulania, masowania brzuszka i pleców, kołysania i śpiewania nie chciał przestać płakać. I znowu zrobiłam coś co niektórzy uważają za mało wychowawcze, a mianowicie wzięłam go do nas do łóżka. Nie chcę go przyzwyczajać, ale póki potrafi spać u siebie nie jest źle?
Dziś pediatra i ważenie, trzymcie kciuki. Będę musiała też z lekarzem porozmawiać na temat MM, ginkę najwyżej poproszę o leki, a czy je zacznę brać teraz czy jak skończy 3 m-ce zobaczymy, to cholernie trudna decyzja i biję się z myślami...
Foixik, też myslałam, że spanie z dzieckiem jest niewychowawcze. Po szkole rodzenia wiem, że to bzdura.
Cytuje polożna "9 miesięcy kołyszecie dziecko w rtym Waszego serca, oddechu i ktroków, a zaraz po porodze odstawiacie do łóżeczka i dziwicie się, ze płacze, ono rozpaczliwie woła o matkę" wiem, że brzmi to jak konkretna zrypka, ale ona powtarzala to do bólu. Mówiła, żeby po 3 miesiącu uczyć spania w łóżeczku. Za nic nie powinnaś sobie wyrzucać, ze Filipek śpi w Waszym łóżku, on Cie potrzebuje
Też bardzo chcialam, zeby Leoś spal u siebie, ba... Nawet w swoim pokoju, ale szybko mi te slowa utkwily w glowie i jak sie nie uda, to będzie spać z namiSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:angela
myslalam o tobie jak sobie radzisz z maluchami
ale radzisz sobie swietnie
gratuluję rzeki mlekapewnie że po cc moze być szybko i dużo
Uczymy się wszyscy wszystkiego na nowoTrzeba rytm dnia ogarnąć i jakoś to będzie
kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Anulka, super! Bedzie cały stres z głowy i Twoje dzieciątko już przy Tobie
. Powodzenia! Mam nadzieje, ze jak sie jutro obudzę to będzie PYK
A ja mam jutro wizytę, zobaczymy co Adasiako nawyrabialo z szyjką. Dobranoc!Anulka01, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Foxiku moja obala 80ml po wypiciu z piersi
jak masz mało pokarmu to nie bedziesz musiała brać leków. Z synkiem po 3 mc odstawiłam go od piersi, bo już ledwo co w nich było i pokarm z dnia na dzień zniknął
A spanie z dzieckiem... jak najbardziejwszystkie mamy ssaki tulą swoje dzieciaki
jak nie teraz to kiedy je tulić, jak będą miały naście lat? Spałam z Borciem i teraz też biorę Liw do wyrka.
-
nick nieaktualnyinżynierka, masz rację, a on śpi dużo spokojniej ze mną obok, choć budzę się połamana, bo muszę wtedy przybierać inne pozycje
agatia, wiem że pokarmu niewiele, ale czuję okrutny dyskomfort w piersiach. Nadal mnie cyc boli po wczorajszym dziabnięciu jak mnie użarł podczas pobierania krwi. Jak go nie przystawię to po kilku godzinach robią się twarde i obolałe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:12
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:inżynierka, masz rację, a on śpi dużo spokojniej ze mną obok, choć budzę się połamana, bo muszę wtedy przybierać inne pozycje
agatia, wiem że pokarmu niewiele, ale czuję okrutny dyskomfort w piersiach. Nadal mnie cyc boli po wczorajszym dziabnięciu jak mnie użarł podczas pobierania krwi. Jak go nie przystawię to po kilku godzinach robią się twarde i obolałe...
Wystarczy jak zaczniesz pić regularnie szałwie. Ja ściagałam pół roku mleko i zmiejszałam ilość ściągnięć i mleko znikło samo nie potrzebowałam leków a pokarmu miałam sporo. -
nick nieaktualny
-
Ja sie panicznie boje w jednym łożku- tak mnie nastraszyli
A cos takiego można w Polsce dostać?
http://scene7.targetimg1.com/is/image/Target/17069760_Alt01?wid=450&hei=450&fmt=pjpegWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:36
-
Anulka to 3mamy kciuki bo coś sie zaczęło
Fox nie przejmuj się widzisz jedni maja nawal a inni nie taka natura nie twoja wina. Maly pewni ponad 3 już dzis osiągnie
Ulf kciukasy za usg bedzie dobrze i też waga już spora
Mamy szpitalne współczuję ciesze sie ze moge siedziec spokojnie w domku kurde szpitale to jednak wiadomo nic przyjemnego wiec 3majcie sie już niedługo.
Zycze wam wszystkim milego dzionka ma byc chlodniej i już sie ciesze bo po raz pierwszy moge nogi z rana jak balony a zawsze noc pomagala. Zwazylam sie w 2 tygodnie przybralam 4 kilo i naprawde juz jest ze mna tragedia ciezko mi chodzić bo czuje ze to wszystko wodaAnulka01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela, a jak piję szałwię to mogę go jeszcze przystawiać? czy po prostu ograniczam mu cyca? Mam wyrzuty sumienia, zwłaszcza że mieliśmy wieczorny rytuał: kąpiel, pierś, jak go karmiłam czytałam mu bajki i szliśmy razem spać (lub nie - jak się zaczęły kolki).
Behemottka, ja się bałam głównie przez męża, bo śpi jak zabity i mógłby go przygnieść, ale układamy się na tyle sprytnie że dajemy radębardziej martwię się że ma za miękko u nas. Kładę go dodatkowo na mój koc, otulam nim i sama się chowam pod jego drugą połowę, tak że mi nie raz zimno w nocy, ale przynajmniej nie przykryje mu buzi, a jest zapewne nasiąknięty moim zapachem
Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBehemottka wrote:Ja sie panicznie boje w jednym łożku- tak mnie nastraszyli
A cos takiego można w Polsce dostać?
http://scene7.targetimg1.com/is/image/Target/17069760_Alt01?wid=450&hei=450&fmt=pjpeg[\url] -
nick nieaktualny