X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    myslalam o tobie jak sobie radzisz z maluchami
    ale radzisz sobie swietnie ;)
    gratuluję rzeki mleka :) pewnie że po cc moze być szybko i dużo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam kciuki!

Anulka01 lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Witam się po ciężkiej nocy, chyba w nagrodę sobie kawę zrobię, takie niewielkie ilości mojego mleka Młody dostaje że chyba nie zaszkodzi? Bo wczoraj po kawie bałam się mu dać pierś to odciągnęłam i żeby się nie zmarnowało dostał do kąpieli. Wyszło 20 ml z obu piersi :( a Fifi już setkę obala...

Wieczorem zasnął na "kangura" i bardzo się bałam, bo stało się to po 2,5 godz. od ostatniego karmienia, na szczęście dał mi godzinkę drzemki, nad ranem w końcu udało się nam kupę zrobić - już chyba wolałam żeby robił to po każdym karmieniu, a nie 1-2 a konkretne, z którymi ciężko sobie poradzić. Mimo czystej pieluchy, pełnego brzuszka, przytulania, masowania brzuszka i pleców, kołysania i śpiewania nie chciał przestać płakać. I znowu zrobiłam coś co niektórzy uważają za mało wychowawcze, a mianowicie wzięłam go do nas do łóżka. Nie chcę go przyzwyczajać, ale póki potrafi spać u siebie nie jest źle?

Dziś pediatra i ważenie, trzymcie kciuki. Będę musiała też z lekarzem porozmawiać na temat MM, ginkę najwyżej poproszę o leki, a czy je zacznę brać teraz czy jak skończy 3 m-ce zobaczymy, to cholernie trudna decyzja i biję się z myślami...

Foixik, też myslałam, że spanie z dzieckiem jest niewychowawcze. Po szkole rodzenia wiem, że to bzdura.
    Cytuje polożna "9 miesięcy kołyszecie dziecko w rtym Waszego serca, oddechu i ktroków, a zaraz po porodze odstawiacie do łóżeczka i dziwicie się, ze płacze, ono rozpaczliwie woła o matkę" wiem, że brzmi to jak konkretna zrypka, ale ona powtarzala to do bólu. Mówiła, żeby po 3 miesiącu uczyć spania w łóżeczku. Za nic nie powinnaś sobie wyrzucać, ze Filipek śpi w Waszym łóżku, on Cie potrzebuje ;-)
    Też bardzo chcialam, zeby Leoś spal u siebie, ba... Nawet w swoim pokoju, ale szybko mi te slowa utkwily w glowie i jak sie nie uda, to będzie spać z nami ;-)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    myslalam o tobie jak sobie radzisz z maluchami
    ale radzisz sobie swietnie ;)
    gratuluję rzeki mleka :) pewnie że po cc moze być szybko i dużo

Uczymy się wszyscy wszystkiego na nowo :P Trzeba rytm dnia ogarnąć i jakoś to będzie :)

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, super! Bedzie cały stres z głowy i Twoje dzieciątko już przy Tobie :) :). Powodzenia! Mam nadzieje, ze jak sie jutro obudzę to będzie PYK :)

A ja mam jutro wizytę, zobaczymy co Adasiako nawyrabialo z szyjką. Dobranoc!

Anulka01, Sabina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka kciuki zaciśnięte :-D

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku moja obala 80ml po wypiciu z piersi ;) jak masz mało pokarmu to nie bedziesz musiała brać leków. Z synkiem po 3 mc odstawiłam go od piersi, bo już ledwo co w nich było i pokarm z dnia na dzień zniknął :)
    A spanie z dzieckiem... jak najbardziej :) wszystkie mamy ssaki tulą swoje dzieciaki :) jak nie teraz to kiedy je tulić, jak będą miały naście lat? Spałam z Borciem i teraz też biorę Liw do wyrka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, masz rację, a on śpi dużo spokojniej ze mną obok, choć budzę się połamana, bo muszę wtedy przybierać inne pozycje :D
    agatia, wiem że pokarmu niewiele, ale czuję okrutny dyskomfort w piersiach. Nadal mnie cyc boli po wczorajszym dziabnięciu jak mnie użarł podczas pobierania krwi. Jak go nie przystawię to po kilku godzinach robią się twarde i obolałe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    inżynierka, masz rację, a on śpi dużo spokojniej ze mną obok, choć budzę się połamana, bo muszę wtedy przybierać inne pozycje :D
    agatia, wiem że pokarmu niewiele, ale czuję okrutny dyskomfort w piersiach. Nadal mnie cyc boli po wczorajszym dziabnięciu jak mnie użarł podczas pobierania krwi. Jak go nie przystawię to po kilku godzinach robią się twarde i obolałe...

Wystarczy jak zaczniesz pić regularnie szałwie. Ja ściagałam pół roku mleko i zmiejszałam ilość ściągnięć i mleko znikło samo nie potrzebowałam leków a pokarmu miałam sporo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My może nie namiętnie spaliśmy z córką bo się bałam o to że przestanie oddychać. Ale tak spaliśmy z nią baaa nawet do teraz nie raz ją braliśmy. Kuba też już spał z nami :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tez macie takie paskudne humory ????

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie panicznie boje w jednym łożku- tak mnie nastraszyli :( A cos takiego można w Polsce dostać?
    http://scene7.targetimg1.com/is/image/Target/17069760_Alt01?wid=450&hei=450&fmt=pjpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:36

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Dziewczyny wy tez macie takie paskudne humory ????

Okropne. Dzisiaj byłam zła na męża, ze mu kapcie skrzypka... Biedny M. A potem jadł migdały i musiałam wyjsć z pokoju...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mam tylko nadzieje ze to nie fałszywy alarm... Dzisiaj o 17 spróbuje wbić sie do ginki.

haneczka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to 3mamy kciuki bo coś sie zaczęło :)
    Fox nie przejmuj się widzisz jedni maja nawal a inni nie taka natura nie twoja wina. Maly pewni ponad 3 już dzis osiągnie :)
    Ulf kciukasy za usg bedzie dobrze i też waga już spora :)
    Mamy szpitalne współczuję ciesze sie ze moge siedziec spokojnie w domku kurde szpitale to jednak wiadomo nic przyjemnego wiec 3majcie sie już niedługo.
    Zycze wam wszystkim milego dzionka ma byc chlodniej i już sie ciesze bo po raz pierwszy moge nogi z rana jak balony a zawsze noc pomagala. Zwazylam sie w 2 tygodnie przybralam 4 kilo i naprawde juz jest ze mna tragedia ciezko mi chodzić bo czuje ze to wszystko woda :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    a jak wrażenie obsługi tak "dużego" dzieciaczka ? ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, a jak piję szałwię to mogę go jeszcze przystawiać? czy po prostu ograniczam mu cyca? Mam wyrzuty sumienia, zwłaszcza że mieliśmy wieczorny rytuał: kąpiel, pierś, jak go karmiłam czytałam mu bajki i szliśmy razem spać (lub nie - jak się zaczęły kolki).

Behemottka, ja się bałam głównie przez męża, bo śpi jak zabity i mógłby go przygnieść, ale układamy się na tyle sprytnie że dajemy radę :) bardziej martwię się że ma za miękko u nas. Kładę go dodatkowo na mój koc, otulam nim i sama się chowam pod jego drugą połowę, tak że mi nie raz zimno w nocy, ale przynajmniej nie przykryje mu buzi, a jest zapewne nasiąknięty moim zapachem ;)

Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja sie panicznie boje w jednym łożku- tak mnie nastraszyli :( A cos takiego można w Polsce dostać?
    http://scene7.targetimg1.com/is/image/Target/17069760_Alt01?wid=450&hei=450&fmt=pjpeg[\url]
    wygląda ciekawie, ale nie widziałam u nas czegoś podobnego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję, że coś synkowi mogłabym zrobić :( Położna mówiła, że można spać z dzieckiem zawsze pod warunkiem, że w łóżku śpią tylko trzeźwe osoby.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli tylko ja do łózka nie biorę ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ