X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Spałam jak suseł. W tej ciąży na prawdę dobrze śpię. Widocznie jestem tak zmęczona, że nie mam siły na bezsenność. Wczoraj o 23 skończyłam gotować rosół, żeby synek miał co wziąć do żłobka. :P Dzisiaj pierwszy raz będziemy próbować drzemki w żłobku. Trzymajcie kciuki! :)

Gratuluję Piotrusiowi okrągłego tygodnia, a Filipkowi miesiąca. Rosną nam forumowe dzieciaczki.:)

Żabka, masz kochaną córeczkę. Autem do przedszkola to już nie taka tragedia, a Ty sobie też odpoczniesz sama w domku. :)

Magdziulla, trzymam kciuki za konkretne decyzje w szpitalu, żebyś tam nie leżała tak bez celu.

Ewcia, ja też się trochę boję. Miałam już cc, ale to było jak wybawienie po ciężkim porodzie sn, więc o bólu nawet nie myślałam. Tym razem tak na sucho też pewnie będę się stresować, ale spokojnie. Dzieci i mocne proszki nam osłodzą bóle po cc. :)

ewcia91, żabka04 lubią tę wiadomość

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    na raz pykanie sie zacznie
    Tez mi sie tak wydaje ;) w końcu jesteśmy wrzesniowki jakby nie patrzeć ;) a to juz tuż tuż ;)

Ksosia - ogarnij sie ;) urodź juz w końcu ;)

Kurczę, jeszcze tak niedawno czekałyśmy wszystkie na pierwsze ruchy naszych maluszków. U były, cudne, bolesne kopniaki. A teraz? Nasze bobasy maja juz tak mało miejsca... Wyginają sie tylko, prężą, przesuwają ;)
    Jakoś tak dzis melancholijnie od rana mi sie zrobiło....

Sabina lubi tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cos sie u mnie dzieje... Wstaje a tu wkładka cała brunatna :( juz dzwoniłam do ginki, mam czekać i obserwować i zobaczymy czy przyjdą skurcze czy nie. Jak nie ustanie plamienie to bede do niej jechać.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

Haha na to licze, bo poki co ciagle sie oburza na przytulanie i calowanie xD

Melduje ze dzis przespalam cala noc bez wstawania na siuisiu, dopiero o 6.30 wstalam i prosto do kubeczka do laboratorium, super w miare sie wyspalam :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 - trzymam kciuki, zeby to była oznaka porodu!

Anulka01 lubi tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o ból po cc ja z doświadczenia wiedziałam o jaki lek prosić (praktycznie co 3h)-na mnie pyralgina dożylnie super dziala
    a ta dziewczyna obok cierpiała po wszystkim, aż "odkryła" na sobie tramal...wazne by znaleźć złoty srodek
    mi raz podano ketonal...a ja z bólu sie wiłam , płakalam...zmiana pielęgniarek wiec nikogo nie było...a okazało sie ze rurka cewnika w łózko sie zaplatała i nic nie spływało...co za ból , myslałam, ze mnie rozerwie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett bardzo dobry szpital o ile nie najlepszy w mieście, wojewódzki, zwykle brakuje tu miejsc. Chyba mam pecha, bo facet, który robi zamęt jest w zastępstwie za Panią ordynator i on jakiś dziwny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dziewczyny cos sie u mnie dzieje... Wstaje a tu wkładka cała brunatna :( juz dzwoniłam do ginki, mam czekać i obserwować i zobaczymy czy przyjdą skurcze czy nie. Jak nie ustanie plamienie to bede do niej jechać.
    Coś się zaczęło dziać :)
    Czekamy razem z Tobą :) &&&&&

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to pewnie lada chwila urodzisz. Ta dziewczyna obok miała zabarwiony czop i lekarz powiedział, że za 2 dni urodzi i sprawdziło się. Pytał o długość cykli, ponoć jak standard to 28 a masz 30 dniowe to te 2 dni różnicy dolicza się od odejścia. Na pewno nie.zawsze.działa jak ze wszystkim.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia auuuuu:/ współczuję! cewnik mnie przeraża!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    a mnie przerażała lewatywa :D :D :D
    cewnik założyli po znieczuleniu
    wyjecie bardzo znośne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przerazała ale teraz jak pomyślę o całej reszcie to to jest pikuś :) a przy cc robią lewatywe? I mam byc ogolona tak ?( to to jest wyczyn :)

Ewelka91
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia
    ja skorzystałam ze swojego prawa i odmówiłam lewatywy
    ale za pierwszym razem nawet mi jej nie proponowali...
    a mąż mnie ogolił :D jak położna zrobiła przegląd, to męza pochwaliła ;)

ewcia91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:

Pewnie czop odchodzi, albo szyjka Ci się skraca/rozwiera. Coś z tego będzie. :)
    A wiesz już coś na temat dzieciątka i pępowiny?

Edit. Mam na myśli jak będzie przebiegał poród, czy chcą wywoływać itp.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 08:42

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Anulka pewnie coś się u Ciebie rozkręca :) kciuki i czekamy :)

Foxiu buziaki dla Filipka :) wg różnych źródeł jest jeszcze noworodkiem, a wg innych niemowlakiem ;) w każdym razie już mały facecik :)

Ulfe powodzenia na USG.

Ewcia cc się nie stresuj :) nie jes źle. najważniejsze, to nie czytać opowieści dziwnej treści i się nie nakręcać ;)
    Ja oba cc wspominam dobrze, po obydwu szybko do siebie doszłam, poszłam powitać dzieciaczki, więc nie miałam czasu na głupoty ;)
    U nas lewatywy nikt nie robi. Ogolona byłam, ale nie do 0, nikt mnie nie dogalał, ani z maszynką nie ganiał ;)

Mmargol czy Wy już w domku z Emilką?

My dopiero wstalyśmy, Liw wisi na piersi :) zaraz śniadanko i spacer. Po południu Młody wraca z działki :) ach już się stesknilam za super starszym bratem :)
    Dzisiaj mijają 2 tyg od kiedy się z Liwią poznalysmy po tej stronie brzucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 08:31

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, to w takim razie trzymam kciuki za konkretne decyzje, jsstes s dobrych rekach ;),
    Anulka, czyzby to juz? Powodzenia!

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Anulka to pewnie lada chwila urodzisz. Ta dziewczyna obok miała zabarwiony czop i lekarz powiedział, że za 2 dni urodzi i sprawdziło się. Pytał o długość cykli, ponoć jak standard to 28 a masz 30 dniowe to te 2 dni różnicy dolicza się od odejścia. Na pewno nie.zawsze.działa jak ze wszystkim.

Mi po odejściu czopa podbarwionego krwią, pół godziny później polały się wody, a kolejne dwie godziny później zaczęłam mieć już regularne skurcze porodowe.

Więc Anulka, podłóż sobie lepiej ręcznik. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ciężkiej nocy, chyba w nagrodę sobie kawę zrobię, takie niewielkie ilości mojego mleka Młody dostaje że chyba nie zaszkodzi? Bo wczoraj po kawie bałam się mu dać pierś to odciągnęłam i żeby się nie zmarnowało dostał do kąpieli. Wyszło 20 ml z obu piersi :( a Fifi już setkę obala...

Wieczorem zasnął na "kangura" i bardzo się bałam, bo stało się to po 2,5 godz. od ostatniego karmienia, na szczęście dał mi godzinkę drzemki, nad ranem w końcu udało się nam kupę zrobić - już chyba wolałam żeby robił to po każdym karmieniu, a nie 1-2 a konkretne, z którymi ciężko sobie poradzić. Mimo czystej pieluchy, pełnego brzuszka, przytulania, masowania brzuszka i pleców, kołysania i śpiewania nie chciał przestać płakać. I znowu zrobiłam coś co niektórzy uważają za mało wychowawcze, a mianowicie wzięłam go do nas do łóżka. Nie chcę go przyzwyczajać, ale póki potrafi spać u siebie nie jest źle?

Dziś pediatra i ważenie, trzymcie kciuki. Będę musiała też z lekarzem porozmawiać na temat MM, ginkę najwyżej poproszę o leki, a czy je zacznę brać teraz czy jak skończy 3 m-ce zobaczymy, to cholernie trudna decyzja i biję się z myślami...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, wybaczcie moją ciszę ale próbuje ogarnąć sytuacje :P Jest cieżko, nie będę kłamać. Dwójka małych dzieci to meksyk który trzeba poukładać. Jest światełko w tunelu, dzisiejszą noc córka przespała bo poprzednią obudziła się jak Kuba płakał. Mamy mały bunt z jej strony, próbuje zwrócić uwagę na siebie. Bez pomocy teściowej było by jeszcze gorzej bo mąż musi pracować jeszcze 10 dni ;/
    Mam rzekę mleka, walczę z nawałem mleka z 2 piersi do uczucia ulgi ściągnełam 120 ml mleka więc po cc laktacja jest możliwa :) Tak na pocieszenie

Ja śmigam jak by nic nie było, jeszcze lepiej doszłam do siebie po tej cc niż po przedniej.

Jutro wizyta położnej, w piątek załatwiamy papierkową robotę.

Gratulacje kolejnym mamą :) Mam nadzieje że będziecie bardziej ogarnięte niż ja :P Ale ja tuu wróce i bede na bierząco ale jeszcze chwile to musi potrwać.

Broszka, żabka04, Macioszczyczka, Sabina, violett, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka jak gince wspomniałam o pępowinie to mnie prawie zjebala ;) ze to nas interesować będzie dopiero przy porodzie i mam sie tym nie przejmować a teraz chce tylko wiedzieć czy akcja sie zacznie czy nie.

haneczka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ