WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Foxiku nie miej wyrzutów sumienia, bo zrobiłaś co mogłaś, żeby kp, nie poszłas na latwiznę. A że pokarmu mało, czasem tak bywa. Jeżeli nie chcesz rozstawać się z piersią to przystawiaj Filipka, dobre i kilka kropel Twojego mleczka. Ja tak karmię Liw, najpierw piersi, jak się jeszcze domaga to mm.
Młody nie chciał ssać, więc 3 mc ściągałam i dokarmialam mm. Po 3 mc pokarm zniknął sam. -
nick nieaktualnyinżynierka, zobaczysz że po urodzeniu dziecka Twój sen się całkiem inny stanie. Ja najdrobniejsze piśnięcie wyłapię.
zastanawiam się czy nie obciąć włosów na krótko, garściami mi wypadają po porodzie, są paskudne w dotyku i wyglądam jak strach na wróble -
Przyszlo dzis do mnie ostatni zamowienie z allegro oczywiscie robienie zakupów o 3 w nocy musiało sie skończyć zakupem 3 kocykow
Matka wariatka musze je ukryc przed M
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2099b1e0178f.jpgBehemottka, Broszka, Anulka01, żabka04, agatia, Sabina, Dariah, bbeczka91, bisacz, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:czyli tylko ja do łózka nie biorę ?
Ja tez mam plan nie brać, ale plany planami a życie pokaże.... Tyle, ze moi wszyscy znajomi, którzy brali, maja teraz problem, bo ich dzieci w wieku 4-5 lat ciagle z nimi śpią.... Seksu zero, niewyspani... Nie chce tak. U mojej szwagierki sypialnia miała zapach sika, bo dodatkowo ich córka robiła w pieluchy do 5 r.z. A każda z tych par zarzekała sie, ze nie bedą pozwalać dziecku tak długo z nimi spac. No wiec ja tak nie chce, ale wiadomo, Adasiorek priorytet
. Już sobie wyobrażam takiego małego, cieplutkiego, pachnącego człowieczka
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam.
Córka po drodze dostała atak kaszlu i to taki mokry? i katar poleciał.
Zgłosiłam że od jutr jej nie będzie a potem to nie wiem jak babcia bedzie prowadzić.
Lepiej niech ona mi siedzi w domu.
Nawet wracając juz z przedszkola do auta brzuch zaczął boleć ;-(
Bez sensu żebym latała........
Skorzystałam pojechałam do Lidla u mnie też wymiotło rzeczy dziecięce.
Zostały na 82-90 pajace.
Pojechałam da auchan i kupiłam kapcie do szpitala
Zjadłam juz drugie śniadanko i po leżakuje sobie.
Chciałam się zapisać do kosmetyczki ale nigdzie nie ma pozamykane chyba urlopy wzięły.
Jestem zmuszona sama sobie ogarnąć brwi
A chcialam iść na wygodę hihi
Anulka trzymam kciuki jesteśmy z tobą
Powodzenia...........
-
nick nieaktualnyJa już po obchodzie. Usłyszałam coś innego niż "obserwujemy". Do piątku leżę wtedy sprawdzą wody i zobaczymy ci dalej:)
A ja tam lewatywę chcę. To ponoć nic strasznego, a dla mnie komfort psychiczny podczas porodu. No ale ja planuję sn.
Angela Agatia ogarniacie dwoje.dzieciaczków jesteście.super:) nieważne jak, każdy ma swoje metody i robi po swojemu. Na pewno najlepiej jak to możliwe.
Ja bardzo, bardzo chcę by dziecko spało w.swoim.łóżeczku nie z nami. Mam silne postanowienie, ale uważam, że.każdy ma prawo działać jak chce, dopóki.dziecka.nie krzywdzi. Nie lubię narzucania własnych.metod, każdy dzieciaczek.jest inny.
Behemotka.ciekawe.ile Twoje już nie Maleństwo.waży:)
Anulka a z niesfornymi pępowinami chyba mają konkretny plan działania będzie wszystko.dobrze.agatia lubi tę wiadomość
-
esmi wrote:Dziewczyny wy tez macie takie paskudne humory ????
O jak najbardziej...ja już sama ze sobą nie mogę wytrzymać. I tylko bym ryczała, o wszystko mam pretensje i nie chce nikogo oglądać a jutro teściowa przyjeżdża...będę musiała jakoś dać radę, żeby nie sprawić jej przykrości...
Anulka kciuki zaciśnięte mega mocno! -
nick nieaktualnyAJrin wrote:Przyszlo dzis do mnie ostatni zamowienie z allegro oczywiscie robienie zakupów o 3 w nocy musiało sie skończyć zakupem 3 kocykow
Matka wariatka musze je ukryc przed M
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2099b1e0178f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:39
-
Behemottka wrote:Ja tez mam plan nie brać, ale plany planami a życie pokaże.... Tyle, ze moi wszyscy znajomi, którzy brali, maja teraz problem, bo ich dzieci w wieku 4-5 lat ciagle z nimi śpią.... Seksu zero, niewyspani... Nie chce tak. U mojej szwagierki sypialnia miała zapach sika, bo dodatkowo ich córka robiła w pieluchy do 5 r.z. A każda z tych par zarzekała sie, ze nie bedą pozwalać dziecku tak długo z nimi spac
. No wiec ja tak nie chce, ale wiadomo, Adasiorek priorytet
. Już sobie wyobrażam takiego małego, cieplutkiego, pachnącego człowieczka
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Witam się po ciężkiej nocy, chyba w nagrodę sobie kawę zrobię, takie niewielkie ilości mojego mleka Młody dostaje że chyba nie zaszkodzi? Bo wczoraj po kawie bałam się mu dać pierś to odciągnęłam i żeby się nie zmarnowało dostał do kąpieli. Wyszło 20 ml z obu piersi
a Fifi już setkę obala...
Wieczorem zasnął na "kangura" i bardzo się bałam, bo stało się to po 2,5 godz. od ostatniego karmienia, na szczęście dał mi godzinkę drzemki, nad ranem w końcu udało się nam kupę zrobić - już chyba wolałam żeby robił to po każdym karmieniu, a nie 1-2 a konkretne, z którymi ciężko sobie poradzić. Mimo czystej pieluchy, pełnego brzuszka, przytulania, masowania brzuszka i pleców, kołysania i śpiewania nie chciał przestać płakać. I znowu zrobiłam coś co niektórzy uważają za mało wychowawcze, a mianowicie wzięłam go do nas do łóżka. Nie chcę go przyzwyczajać, ale póki potrafi spać u siebie nie jest źle?
Dziś pediatra i ważenie, trzymcie kciuki. Będę musiała też z lekarzem porozmawiać na temat MM, ginkę najwyżej poproszę o leki, a czy je zacznę brać teraz czy jak skończy 3 m-ce zobaczymy, to cholernie trudna decyzja i biję się z myślami...
Foksik ja od pierwszego dnia spałam z Filipem w łóżku (już w szpitalu większą część nocy spał ze mną) i tak przez conajmniej 2 miesiące.
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:inżynierka, zobaczysz że po urodzeniu dziecka Twój sen się całkiem inny stanie. Ja najdrobniejsze piśnięcie wyłapię.
zastanawiam się czy nie obciąć włosów na krótko, garściami mi wypadają po porodzie, są paskudne w dotyku i wyglądam jak strach na wróble
Ale, że słuch ma być jeszcze bardziej wrażliwy?
Ja już mam taki sen, śpię ze stoperami, bo nawet oddech męża mnie budzi ;/
Polecam jantar do skóry głowymoże się sprawdzi
-
Magdziulla,msuper wieści:). Nie siedzisz w niepewności.
A moj maluszek pewnie jeszcze większy. Nie wiem kiedy następne USG i czy w ogole??. Ja miałam niestandardowo dużo USG jak na tutejsze warunki, ale to przez moja torbiel. Zapytam jutro, czy bedą chcieli jeszcze oceniać wagę Adasia przed porodem.
Ech, SPAC!! -
LRF podsylam do tych bambusowych sa rewelacyjnej jakości a rozmiar wiekszy 120x120
http://allegro.pl/show_item.php?item=6375670344 -
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:Foksik ja od pierwszego dnia spałam z Filipem w łóżku (już w szpitalu większą część nocy spał ze mną) i tak przez conajmniej 2 miesiące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:46
-
nick nieaktualnyA powiem Wam, że chociaż generalnie spokój na tej patologii to zdarzają się bardzo ciężkie sytuacje. Obok jest pokój z martwymi ciążami, biedne.dziewczyny.muszą mijać nas brzuchate na korytarzu. A wczoraj.jedna dziewczyna zabarykadowała się, potem zamieszanie, tłum lekarzy i strach na twarzach położnych, domyślam się co próbowała zrobić...