X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No to i ja dorzucę swoje utyskiwania na teściową bo jestem tak wściekła ze chyba zakopie żywcem! Dwa dni temu dzwoniła do mojego męża i biadolila mu jak to ona sie martwi ze mały pozawijany. A ze ona musi wszystkim dookoła pokazać jak to ona sie martwi i przejmuje to zadzwoniła do mnie... Wiedziałam co sie święci wiec zanim sie odezwała powiedziałam jej ze ja nie chce nic słuchać na temat dzieci owiniętych pępowina bo ja ledwo psychicznie sie trzymam i nie moge sie denerwować! A ta kompletnie ignorując moja prośbę uraczyła mnie opowiastkami o dzieciach zmarłych przy porodzie z powodu owinięcia i o innych traumatycznych przypadkach! I to tłumaczenie ze ona mówi to z troski o nas! Ze ja powinnam leżeć w szpitalu itp.... Dziewczyny tak mnie z rolek wyprowadziła ze znowu pół dnia ryczalam :(

Anulka, Twoja teściowa guzik wie. Na pewno naczytala się tanich powieści, albo gorzej, w jakichś "Super Expresach" czytała nadmuchane historie i już jest ekspertem. Fakty są faktami, Tobie i maluszkowi NIC NIE BĘDZIE! Takie historie jak ona zna, to może sprzed 30-laty, jak każdy poród był wielką niewiadomą a kobietę rodzącą traktowano jak cielną krowę bez prawa do głosu głosu i bez szacunku. Teraz są inne czasy i medycyna jest znacznie bardziej rozwinięta. Kurcze, Polska ma świetne statystyki przeżywalności noworodków, takie, że Stany mogą przyjeżdżać uczyć sie w Polsce bezpiecznych procedur. Brrrrr, zezłościłam się. A w ogóle to trzeba było się rozłączyć, o!

Sabina, Anulka01 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, tulę mocno! Dziewczyny mają rację, jakby było coś nie tak, to by rozwiązali ciążę, a w ten sposób jesteś pod stałą opieką. Pomyśl, że juz niedługo będziesz tuliła swoją śliczną, zdrową córcię :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, wszystko będzie dobrze! trzymam za Was mocno kciuki ;)

my po karmieniu, ale Malutki coś jeszcze marudka w półsnie. Poczekam aż się uspokoi i też idę spać, wcześniej mi zasnął wtulony w pierś i zmęczony płaczem. Póki co przeglądam ogłoszenia chustowe na grupie na fb ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpalam na yt białe szumy, odgłosy natury i to mąż jako pierwszy odpływa :D

Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ja wiem, że tu jestem bardziej bezpieczna, w sumie gdybym nie dopytała o dodatkowe badania to bym już była w domu. No ale wiem co ważniejsze.

Przyszła nowa dziewczyna na salę i to przerażenie w oczach gdy pierwszy raz usłyszała opętańcze chrapanie tej obok;) bezcenne. Dziś tez - chrapaczka miała rodzić, ale nie wiedziałam, że przez nos;)

Trzymajcie kciuki, aby obchód rozjaśnił moją sytuację.

Behemottka, Sabina, LewandowskaAnna, Broszka, violett, Anulka01, bisacz, mysza0406, stardust87 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, zapomniałam o Twojej chrapaczce - miejmy nadzieję, że szybko urodzi i sobie pójdzie...

Powodzenia na obchodzie!

Magdziulla, Sabina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze co może być jak tak ktoś chrapie za uszami , jeszcze w szpitalu gdzie naprawdę źle się śpi przynajmniej w moim przypadku ☺

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ojej, zapomniałam o Twojej chrapaczce - miejmy nadzieję, że szybko urodzi i sobie pójdzie...

Powodzenia na obchodzie!
    Dzięki, dam znać!
    Generalnie chrapaczka jest bardzo fajna...za dnia. Jak w Shreku Fiona "za dnia pięknością w nocy zaś potworem";);)
    no i wykrakałam, bo odeszły jej wody.

Behemottka, Sabina, żabka04, LewandowskaAnna, Broszka, Ksosia, bisacz, Dariah, stardust87 lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Szymek nadal w cieplarce, ale od wczoraj chętniej je, zrobił kupę no i jakby może trochę bardziej jest zainteresowany. Walczę z pokarmem jak narazie udało się Max 5 ml, ale teraz odcuagam może będzie więcej . Być może dziś już nam go dadzą.

Ale oby dzieci siedzialy jak najdłużej w btzuchu bo każdy dzień jest ważny, Szymek co prawda koksem by nie został bo taka jego natura

Z każdą godziną jest ładniejszy wstawię zdjęcie jak wyjdzie z cieplarki i będzie w całej okazałości.

Behemottka, żabka04, Sabina, Magdziulla, LewandowskaAnna, Broszka, violett, bisacz, stardust87 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Bobas coś nie chce spać, ale w końcu udało się kupkę zrobić, więc może to tylko przyśpieszy akcję-spanie, bo ja na twarz już padam :( chyba muszę więcej w ciągu dnia spać...

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, tak strasznie swedzi mnie brzuch ze nie moge spac, juz dwa razy smarowalam i klops nadal swedzi macie tak?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas Bobas coś nie chce spać, ale w końcu udało się kupkę zrobić, więc może to tylko przyśpieszy akcję-spanie, bo ja na twarz już padam :( chyba muszę więcej w ciągu dnia spać...
    Maly ma juz miesiac super :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zleciało nam bardzo szybko :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesięczniaczek:). Rzeczywiście, przed chwila rodziłaś! Zleciało bardzo szybko :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy mogę chociaż melise wypić. ? Bo tylko becze po kontach że strachu przed czwartkiem:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 06:55

Ewelka91
  • esmi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie noce koszmarne do konca tygodnia fachowiec robi ale juz jest efkt
    Od wczoraj juz podloge robi:-)
    Moj syn od rana sie bawi garnkami babci.
    We czwartek musze powtorzyc mocz i wizyta a od 38 tygodnia bede latala na KTG - super.....

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Magdziulla hahahahaha : za dnia.......... :-) :-)
    No i pomyśl że kolejna nocka będzie piękna :-)
    Trzymaj się tam ;-)
    Uważam że oni czekają aż stuknie ci 38tc ale skończony.
    Albo skurcze doprowadza że akcja sie rozkręci i urodzisz.....
    Będzie dobrze ale leżakować tam do 16.09 bym nie chciała :-(

lrf juz ma mc jeju jak zleciało :-)

skali czekamy na foteczkę :-)

Anulka ja już kciuki trzymam za was, za jutrzejsze usg . Mocno Mocno :-)
    Czekamy na wieści ................

Ewcia pewnie że możesz melise wypić.
    A co ci????? że wyjesz?????? przoczyłam coś?! :-(
    Po co płakusiasz?

No to ja się zbieram do przedszkola bo moja córka chce iść .
    Mam ją zawieść autem żeby brzuszek mnie nie bolał.
    Kochane dziecko ...............martwi się o mame.
    Oczywiście zaznaczyła że jak mnie boli to do szpitala mam iść! :-(

Dla wizytujących dzisiaj powodzenia.
    Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 07:09

Anulka01, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno mogła bym się w prosić na fb było by mi łatwiej☺

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF masz juz niemowlaczka! Ale zlecialo :)
    Behemotka dzięki, posmialam się czytając Twoje posty :)
    Magdziula doskonałe Cię rozumiem. Ja też po tygodniu zlapalam dola. Siedzenie w szpitalu, bez widocznego celu i planu dobija. Mam nadzieje ze dzis sie czegos dowiesz <3

U mnie noc ok. Tylko raz zmienialam pizame, więc jest lepiej ;) Dół nadal.mocno boli, a szkoda, bo dziś taki piękny ranek, tak mi się chciało spaceru. Ale że ja przez podwórze nie mogę przejść, to nie będę się wyglupiac. Jak Karol się urodzi będziemy chodzić na długie spacery :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali gratki :-) bylas bardzo dzielna !!!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

‹‹ 2221 2222 2223 2224 2225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ