X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratulacje! Fajnie, ze taki szybciutki porod :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka super wieści gratulacje :)

Martta super wieści po wizycie :) już możesz się rozpakować :) dzidzia ma piękną wagę :)

Anulka ja pier.... sorki, ale co za babsko :/ moja ex teściowa też mi zawsze takie nowiny przynosiła :/ nienawidzę takich bab!!!

martta, Anulka01 lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek no to parę dni i juz bedzie Marcel :-) chcialabym w tym następnym tygodniu sie rozpakować tez, zobaczymy co wyjdzie na ktg w środę. Ale juz nie mam zamiaru sie oszczędzać jak ginka kazała ostatnio (chociaż i tak średnio się słuchałam hehe) :-)
    Agatia i takamoglaby juz zostac, ja wazylam 3200g jak sie urodzilam, mąż 4200g wiec raczej będzie po tacie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 19:50

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dopadly dzis jakies totalne slabosci, zaczela mnie bolec glowa, niedobrze mi bylo slabo rece jak makaron ledwo mowic moglam pierwszy raz takie cos mnie dopadlo ;/ ze teraz jesczcze siedze otepiala i ledwo ogarniam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję!

Anulko ja ciągle mam Was w głowie i ściskam Cię mocno. Kolejna teściowa z piekła rodem. Nie odbieraj od niej telefonów, nienormalna jest jakaś. Chce się nakręcać niech robi to sama! Najmądrzejsza z mądrych.
    Musi być dobrze i tego się trzymajmy!

Sarcia mi też zdarzają się takie dni...im bliżej końca tym bardziej wymęczone jesteśmy. Może jutro będzie już dobrze a jak nie to pojutrze na pewno :) Odpoczywaj po prostu jak możesz i potrzebujesz. Z tym się nie wygra...

Anulka01, sarcia123 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś sposoby na rozluźnienie brzucha??? Od 20 min mam tak twardy ze aż nieprzyjemnie, leżenie nie pomaga, magnez wzięłam. Cos jeszcze moge zrobic???

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, gratuluję szybkiego porodu i zdrowej córeczki :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dziewczyny jakieś sposoby na rozluźnienie brzucha??? Od 20 min mam tak twardy ze aż nieprzyjemnie, leżenie nie pomaga, magnez wzięłam. Cos jeszcze moge zrobic???
    mi pomaga jak poleżę na plecach chwilkę

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ciepła kąpiel
    Nospa?

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka to rozwarcie niewielkie :) ja coś myślę, że spokojnie ten tydzień przetrzymasz :D

a co się bada na tym usg przepływów? Bo ja mam mieć w czwartek i zastanawiam się czy mi na nim zważą małą?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ciepła kąpiel
    Nospa?
    No przecież! Z wrażenia o nospie zapomniałam! Biorę bo kąpiel nie pomogła, leżenie na plecach niestety tez ale ja nie wyleze w tej pozycji dłużej niż 3 min :/
    Dzieki dziewczyny jesteście niezastąpione!

Sabina lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję!
    Anulka nie zazdroszczę.teściowej, co ona sobie myślała?:/

Znowu numery u mnie:/, skurcze miałam bardzo częste, położna mnie podpięła pod ktg no.i byly co ok 4 minuty. Przyszedł lekarz, dziwi się, bada rozwarcia zero, szyjka wysoko. Kilka razy dopytywał czy to na pewno pierwsza ciąża. Nie wie dlaczego tak. Ech;/
    zaczyna mnie to męczyć. Jeszcze martwi mnie to wielowodzie, że Mała będzie chora:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Karinka na pewno jest zdrowa! !!zdrowiutka i sliczniutka

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda

Nie martw sie na zapas, wszystko bedzie dobrze z mala, napewno.

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla usg wychodzi super wiec młodej nic nie dolega. Po prostu taka Twoja uroda. Gdyby były podejrzenia ze cos jest nie tak to by rozwiązywali ciaze. Tulę Cię żebyś sie nie stresowała!

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na przez ten glupi dzien otworzylam sobie chrupki cebulowe i jem bez wyrzutow sumienia trudno ze zaraz 23

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny.
    Już mam kryzys szpitalny. A mam wrażenie, że oni sami nie wiedzą co ze mną zrobić. Przecież nie będę siedziała do 16.09 ze skurczami co 5 minut po 60-120%. A do tego z takimi wodami.
    I straszne co się dzieje gdy nie walczy się o swoje.
    Chcę do domu, do męża, do kota;(

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla strasznie ci współczuję :-( do terminu jeszcze masz kawalek,a moze oni czekaja na 38tc? Na Jaczewskiego maja niby te swoje procedrury i (jak sa wskazania do CC) to robia po 39tc.
    Choc troche glupota bylo by wlasnie takie trzymanie cie na skurczach tyle czasu,a nie wyciszają ci ich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 22:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wcale Ci się nie dziwię, że masz doła, leżenie w szpitalu bez konkretów na pewno jest dołujące ale wytrzymaj jeszcze trochę, myśl o tym w ten sposób, że w razie czego jesteś pod fachową opieką.

Pysiaczku dlaczego masz się położyć już 5 do szpitala, nie możesz czekać aż poród naturalnie się rozkręci?

A ja po wizycie
    pisałam ostatnio, że widzę swoją szyjkę i dziś lekarz sam powiedział, że wszystko tam już się obniżyło ale na poród się nie zapowiada
    przepływy i wody w normie i czekamy

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Wczesniej dlatego, ze bobasa mam dużego, pierwsze usg wskazują na termin 6.09 no i mam cukrzyce ciążowa. Jak położę sie do szpitala 5.09, to z OM bede 38/39, wiec moze cos sie zacznie rozkręcać...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 2220 2221 2222 2223 2224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ