X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Pestko dzięki Ci za namiary na tą grupę na fb. Ile tam jest chust! :)

noooo, ja teraz wybieram kółkową. Szaleństwo, weź się tu zdecyduj :P
    I nie ma za co ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 18:08

iabql8x.png
    x8msush.png
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziewczyny a jak się złoży wniosek o macierzyński i pracodawca go wyśle do ZUS to długo się czeka na jakąś decyzję?
    Dzis dzwoniłam do mojej księgowej zapytać właśnie w tej sprawie. Dowiedziałam sie, ze musze podanie do ZUS złożyć sama w terminie do 7 dni od porodu. Ewentualnie mój małżonek, który nie jest moim mężem ;)
    Na podaniu ma sie tez znaleźć notatka z informacja, ze ojciec dziecka zrzeka sie urlopu (podaje swój pesel).
    Do podania dołączasz oryginał skróconego odpisu aktu urodzenia.
    A przy prowadzonej działalności dodatkowo druk ZUS - Z3b.

A ja po Ktg - tak jak przypuszczałam, zapisał sie raptem 1 skurcz na 60. Lekarz nie miał czasu mnie zbadać. W piątek mam znowu przyjechać.
    I powiem Wam szczerze, ze sie cieszę iż w sobotę podjęłam decyzje o tym żeby sie nie kłaść do szpitala. Remontują u nas ginekologię i jest taki burdel i bałagan, ze huhuhuhu. Po tym co dzis widziałam wole jednak zeby Hanka juz poczekała do tego 15.09. na planowe CC.

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj oficjalnie ciąża donoszona :) Chociaż narazie jeszcze tak się nie czuję i chcę żeby Antoś posiedział w brzuszku do terminu cc, więc jeszcze ponad 2 tyg musi wytrzymać i trochę podrosnąć :)

Widzę że nie tylko mnie męczy opuchlizna, sporo z nas dotknął ten problem a w te upały nie widzę żeby coś się zmniejszyło. Już trzeci dzień mam tak spuchnięte stopy i kostki i to tak niefajnie wygląda. Dobrze że mąż zaproponował że na wszystkie zakupy będzie chodził sam i mnie nie będzie nigdzie ciągał, tylko na wizyty do lekarza pozwolił mi chodzić :) A na wszystkie ktg w szpitalu załatwił sobie wolne w pracy i będzie mnie woził, kochany ten mój mąż :)

kamciaelcia, AJrin, bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też opuchlizna a do tego hmmm mega swędząca wysypka!!! Oszaleć można, dziś o 20 wizyta u dermatologa a jak nie pomoże to szpital mnie czeka. Cholerstwo straszne że zdjęć w necie wygląda jak pokrzywka ciążowa, w ciąży bardzo się nie leczy, a po ciąży powinno zniknąć...alej nie musi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Bylam u fryzjera podciac końcówki i tak mnie zaczęło w szyjce kluc ze myślałam że zaraz mi wody odejdą i urodze.

Do domu dotarłam ale brzuch twardy i napięty, więc leżę i mam nadzieję ze przejdzie bo mąż dzisiaj w nocy w pracy
    Patrz to jak ja dziś ;) też mnie boli tak że aż mnie prostuje. Nie wiem, syn tam.rękę.wkłada czy co? I brzuch twardy. Ale ja chciałabym choć do weekendu wytrzymać. Choć jeszcze kilka dni w dwupaku

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie M wyciągnął na spacer dzis lacznie to z 9 km wydreptalam. U mnie po spacerze lekko opuchlizna z nog schodzi ale rece robia sie jak balony.
    Kurde mu dzieciak taki dzis spokojny tylko sie wypina zero wiekszych ruchów chyba sam nie lubi upałów dobrze, że jutro usg.
    Dzis rano kot na wodok mojego brzucha uciekl jak by diabla zobaczyl serio smieszna rekacja ja akurat przebieralam sie z piżamy :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do weekendu też chce wytrzymać bo zaprosilam wszystkich na tort urodzinowy :)

A poza tym właśnie córka ma mi zrobi prezent urodzinowy. :)

bisacz lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dorzucę swoje utyskiwania na teściową bo jestem tak wściekła ze chyba zakopie żywcem! Dwa dni temu dzwoniła do mojego męża i biadolila mu jak to ona sie martwi ze mały pozawijany. A ze ona musi wszystkim dookoła pokazać jak to ona sie martwi i przejmuje to zadzwoniła do mnie... Wiedziałam co sie święci wiec zanim sie odezwała powiedziałam jej ze ja nie chce nic słuchać na temat dzieci owiniętych pępowina bo ja ledwo psychicznie sie trzymam i nie moge sie denerwować! A ta kompletnie ignorując moja prośbę uraczyła mnie opowiastkami o dzieciach zmarłych przy porodzie z powodu owinięcia i o innych traumatycznych przypadkach! I to tłumaczenie ze ona mówi to z troski o nas! Ze ja powinnam leżeć w szpitalu itp.... Dziewczyny tak mnie z rolek wyprowadziła ze znowu pół dnia ryczalam :(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam dzisiaj takie kłucie ze tez prawie lzy leciały.
    My po usg, przeplywy ok, ilosc wód ok, maly ok, waga ok. 3500 g, oby już za dużo nie przybrał klusek! No i wiercipieta jakich mało, w srode ktg, w czwartek wizyta i ocena szyjki. Powoli mam dość jego wierzgan, wiecmam nadzieję że w następnym tygodniu bedzie jakas ewakuacja. No i znowu bole miesiaczkowe na wieczór... pewnie znowu noc z głowy :-\

żabka04, Sabina, kamciaelcia, agatia, mysza0406, marta258, LewandowskaAnna, bisacz, Dariah, mmargol lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!

Spiesze doniesc, ze 28.08. o godzinie 1.20 silami natury, po 5 godzinach, przyszla na swiat moja coreczka Mela. W momencie urodzenia wazyla 3 kg i mierzyla 53 cm. Czujemy sie swietnie i nie mozemy sie doczekac, kiedy wrocimy do domu. Jestem najszczesliwsza na swiecie!!!

Anulka01, żabka04, Ksosia, ewcia91, Little Red Fox, Sabina, AJrin, martta, Pysiaczek89, kamciaelcia, agatia, violett, Broszka, claudiuszek, alinka, Bratek, A_n_k_a_80, mysza0406, Madziuuuula, marta258, Malutka92, inzynierka, pestka, bbeczka91, LewandowskaAnna, bisacz, Behemottka, Dariah, mmargol, stardust87 lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka, gratulacje! Dużo zdrówka dla Was ;)

ja póki co czekam, aż się Maleństwo obudzi i będziemy się kąpać ;)
    oby dzisiejszy wieczór był dla nas bardziej łaskawy, bo ataki zaczynały się zwykle po tej właśnie drzemce :/

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ogromne gratulacje! Super szybki poród!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych mężów :) ja też mam nogi spuchniete jak balony ale niestety całymi dniami siedzę sama z 2 dzieci chce żeby już był ten czwartek i w końcu było po wszystkim . Ma któraś z was umówiona cesarke na 1 ?

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satraczka gratulacje :-)
    Dużo zdrówka życzę:-)

Martta super wieści:-)

Anulka tule cie kochana.
    Te teściowe to chyba rozumy pozjadaly!
    Brak mi słów.
    Wiem co czujesz bo sama już kilka razy płakałam przez swoją :-(
    Nie maja hamulców nawet jak jesteśmy w ciąży i mamy się nie denerwować.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję jak mi palce u rąk napuchly :-( mam problem ze zginaniem ich.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ogromne gratki :) jak fajnie :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka moje gratulacje! !! Super wieści :)

Anulka nie daj się zolzie. Niech się ugryzie, a nóż widelec jest jadowita? ;)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratulacje! :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja po ktg. Tętno mojego Małego pięknie sie pisało, maluszek ruchliwy. :) co do skurczów to linia praktycznie płaska. Potem poszłam do swojej gin na kontrole, a szyjka ciagle taka sama jak była :P dostałam skierowanie do szpitala na 5.09 na poród. Powinno cos tam zadziałać zeby Marcelek wyszedł do nas :)

kamciaelcia, LewandowskaAnna, bisacz, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och nie zazdroszcze przejsc z teściowa mnie ostatnio moja chciała podtruc mysle ze nie celowo ale gdyby nie tesciu dostala bym uczulenia.
    Jestem uczulona na kurczaka a ona zaserwowala zupe na kurczaku. Teść wyczuł kurczaka i dopiero wyszło, że wywar na kurczaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 19:44

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 2219 2220 2221 2222 2223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ