WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mysza0406 wrote:Dziewczyny a jak się złoży wniosek o macierzyński i pracodawca go wyśle do ZUS to długo się czeka na jakąś decyzję?
Na podaniu ma sie tez znaleźć notatka z informacja, ze ojciec dziecka zrzeka sie urlopu (podaje swój pesel).
Do podania dołączasz oryginał skróconego odpisu aktu urodzenia.
A przy prowadzonej działalności dodatkowo druk ZUS - Z3b.
A ja po Ktg - tak jak przypuszczałam, zapisał sie raptem 1 skurcz na 60. Lekarz nie miał czasu mnie zbadać. W piątek mam znowu przyjechać.
I powiem Wam szczerze, ze sie cieszę iż w sobotę podjęłam decyzje o tym żeby sie nie kłaść do szpitala. Remontują u nas ginekologię i jest taki burdel i bałagan, ze huhuhuhu. Po tym co dzis widziałam wole jednak zeby Hanka juz poczekała do tego 15.09. na planowe CC.
-
U mnie dzisiaj oficjalnie ciąża donoszona
Chociaż narazie jeszcze tak się nie czuję i chcę żeby Antoś posiedział w brzuszku do terminu cc, więc jeszcze ponad 2 tyg musi wytrzymać i trochę podrosnąć
Widzę że nie tylko mnie męczy opuchlizna, sporo z nas dotknął ten problem a w te upały nie widzę żeby coś się zmniejszyło. Już trzeci dzień mam tak spuchnięte stopy i kostki i to tak niefajnie wygląda. Dobrze że mąż zaproponował że na wszystkie zakupy będzie chodził sam i mnie nie będzie nigdzie ciągał, tylko na wizyty do lekarza pozwolił mi chodzićA na wszystkie ktg w szpitalu załatwił sobie wolne w pracy i będzie mnie woził, kochany ten mój mąż
kamciaelcia, AJrin, bisacz, mmargol lubią tę wiadomość
-
U mnie też opuchlizna a do tego hmmm mega swędząca wysypka!!! Oszaleć można, dziś o 20 wizyta u dermatologa a jak nie pomoże to szpital mnie czeka. Cholerstwo straszne że zdjęć w necie wygląda jak pokrzywka ciążowa, w ciąży bardzo się nie leczy, a po ciąży powinno zniknąć...alej nie musi.
-
nick nieaktualnyalinka wrote:Bylam u fryzjera podciac końcówki i tak mnie zaczęło w szyjce kluc ze myślałam że zaraz mi wody odejdą i urodze.
Do domu dotarłam ale brzuch twardy i napięty, więc leżę i mam nadzieję ze przejdzie bo mąż dzisiaj w nocy w pracyteż mnie boli tak że aż mnie prostuje. Nie wiem, syn tam.rękę.wkłada czy co? I brzuch twardy. Ale ja chciałabym choć do weekendu wytrzymać. Choć jeszcze kilka dni w dwupaku
-
Mnie M wyciągnął na spacer dzis lacznie to z 9 km wydreptalam. U mnie po spacerze lekko opuchlizna z nog schodzi ale rece robia sie jak balony.
Kurde mu dzieciak taki dzis spokojny tylko sie wypina zero wiekszych ruchów chyba sam nie lubi upałów dobrze, że jutro usg.
Dzis rano kot na wodok mojego brzucha uciekl jak by diabla zobaczyl serio smieszna rekacja ja akurat przebieralam sie z piżamy
-
nick nieaktualny
-
No to i ja dorzucę swoje utyskiwania na teściową bo jestem tak wściekła ze chyba zakopie żywcem! Dwa dni temu dzwoniła do mojego męża i biadolila mu jak to ona sie martwi ze mały pozawijany. A ze ona musi wszystkim dookoła pokazać jak to ona sie martwi i przejmuje to zadzwoniła do mnie... Wiedziałam co sie święci wiec zanim sie odezwała powiedziałam jej ze ja nie chce nic słuchać na temat dzieci owiniętych pępowina bo ja ledwo psychicznie sie trzymam i nie moge sie denerwować! A ta kompletnie ignorując moja prośbę uraczyła mnie opowiastkami o dzieciach zmarłych przy porodzie z powodu owinięcia i o innych traumatycznych przypadkach! I to tłumaczenie ze ona mówi to z troski o nas! Ze ja powinnam leżeć w szpitalu itp.... Dziewczyny tak mnie z rolek wyprowadziła ze znowu pół dnia ryczalamMama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Oj ja też mam dzisiaj takie kłucie ze tez prawie lzy leciały.
My po usg, przeplywy ok, ilosc wód ok, maly ok, waga ok. 3500 g, oby już za dużo nie przybrał klusek! No i wiercipieta jakich mało, w srode ktg, w czwartek wizyta i ocena szyjki. Powoli mam dość jego wierzgan, wiecmam nadzieję że w następnym tygodniu bedzie jakas ewakuacja. No i znowu bole miesiaczkowe na wieczór... pewnie znowu noc z głowyżabka04, Sabina, kamciaelcia, agatia, mysza0406, marta258, LewandowskaAnna, bisacz, Dariah, mmargol lubią tę wiadomość
-
Czesc!
Spiesze doniesc, ze 28.08. o godzinie 1.20 silami natury, po 5 godzinach, przyszla na swiat moja coreczka Mela. W momencie urodzenia wazyla 3 kg i mierzyla 53 cm. Czujemy sie swietnie i nie mozemy sie doczekac, kiedy wrocimy do domu. Jestem najszczesliwsza na swiecie!!!Anulka01, żabka04, Ksosia, ewcia91, Little Red Fox, Sabina, AJrin, martta, Pysiaczek89, kamciaelcia, agatia, violett, Broszka, claudiuszek, alinka, Bratek, A_n_k_a_80, mysza0406, Madziuuuula, marta258, Malutka92, inzynierka, pestka, bbeczka91, LewandowskaAnna, bisacz, Behemottka, Dariah, mmargol, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySatraczka gratulacje
Dużo zdrówka życzę
Martta super wieści:-)
Anulka tule cie kochana.
Te teściowe to chyba rozumy pozjadaly!
Brak mi słów.
Wiem co czujesz bo sama już kilka razy płakałam przez swoją
Nie maja hamulców nawet jak jesteśmy w ciąży i mamy się nie denerwować.
Anulka01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka ogromne gratki
jak fajnie
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ja po ktg. Tętno mojego Małego pięknie sie pisało, maluszek ruchliwy.co do skurczów to linia praktycznie płaska. Potem poszłam do swojej gin na kontrole, a szyjka ciagle taka sama jak była
dostałam skierowanie do szpitala na 5.09 na poród. Powinno cos tam zadziałać zeby Marcelek wyszedł do nas
kamciaelcia, LewandowskaAnna, bisacz, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Och nie zazdroszcze przejsc z teściowa mnie ostatnio moja chciała podtruc mysle ze nie celowo ale gdyby nie tesciu dostala bym uczulenia.
Jestem uczulona na kurczaka a ona zaserwowala zupe na kurczaku. Teść wyczuł kurczaka i dopiero wyszło, że wywar na kurczaku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 19:44