Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja to tak z doskoku ;) A dziękuję, dobrze. Ale już bym chciała rodzić :D Mała jest tak nisko główką w kanale, że chwile pochodzę i czuje, że muszę usiąść.. Dziś znów zasłabłam, na szczęście w domu. Także mam nadzieję, że Gabi zdecyduje się wyjść szybciej niż później, bo bieganie za Frankiem w takim stanie nie przychodzi mi łatwo. Ale myślimy pozytywnie, cierpliwie czekamy na małą :)

Mamy kolejną mamę z dwójką małych dzieci. Oj będzie się działo w tym temacie po porodach. :) Domyślam się, że nie jet Ci lekko, sama mam 11 kg szczęście:)

No to życzę Ci, żeby kolejny poród to była dla Ciebie pestka. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna, my wychodzimy wieczorami to już się chłodno robi, więc przykrywam minky ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna, przyjmujemy Cię, przyjmujemy z powrotem. :) Sama nie wiem jak to u Ciebie będzie, ale wydaje mi się, że to kwestia szpitala, a nie ułożenia miednicowego. Tzn w niektórych szpitalach możesz się umówić na planowe cc w 38+ lub 39+ , jeśli tylko jest wolne miejsce, a w niektórych robią cc tylko na ostro jak już zaczniesz rodzić. Ale przed planowym cc musiałbyś mieć w ręce skierowanie, a z tego co mówisz lekarz wierzy jeszcze w cud... Zadzwoń do szpitala i spytaj jak to jest u nich albo sama pojedź rozmawiać z ordynatorem.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, weekend jest Twój:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:19

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:19

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    To czy dziecku jest ok z temperaturą najlepiej kontrolować na karku tam jest to najbardziej adekwatne. Ale pewnie nie zabłysłam bo już wiecie.
    Miło się czyta rozsądne mamy które dają dzieciom żyć w upały, bo jak czasem widzę te wózki przywalone kocami a na dworze 30 st to mnie krew zalewa.
    Ja jak widzę zasłonięte pieluchą to mi się słabo robi, CO2 dziecko ma zapewnione, masakra.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszym ktg, wszystko ok, Antoś sporo się ruszał, serduszko bije prawidłowo, skurcze minimalne więc na rychły poród się nie zapowiada :) I dobrze, niech synek rośnie bo za tydzień usg i będzie wiadomo ile przybrał.
    Odebrałam też wynik gbs, na szczęście ujemny :)

Bratek, nick nieaktualny, kamciaelcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mmargol lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    A i jeszcze jedno. Jak Ci lekarze to liczą? Według mojej gin, jutro wskakuję na 39 tc a gdybym jeszcze leżała w szpitalu to by mi powiedzieli, że jutro zaczynam 38 :| Nie rozumiem... Swędziawki ustały! O! :D

U mnie i lekarz i w szpitalu liczą tak że jak masz 38+2 to jest 39 tydzień. Więc ty raczej kończysz 38 a nie zaczynasz .

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna - witaj :-D
    Tu się czasem... ekhm.... ciężko przebić............ B-) ;)
    Życzę, by się unormowało - a nóż jeszcze fiknie? ;)
    Btw-czwarty dzieć? To piękna gromadka <3

Darusia - to samo zauważyłam u siebie. Przeróżne aplikacje etc. liczą tak, jak BBF. Na badaniach USG - aparaty wyliczają w ten sam sposób, co BBF itd. ... A w przychodni przyszpitalnej notorycznie mam wcześniej - z tego, co zauważyłam, oni tak bardziej liczą tydzień skończony, niż trwający.... Chociaż raz nawet względem skończonego miałam -1, więc nie wiem, o co chodzi ;/

A co do ubierania - nie rozumiem, dlaczego położne miałyby się czepiać ;/ Jeśli jest ciepło i dziecko wygląda na takie, któremu jest ok, to czemu ma się kisić?
    Mój Bratanek notorycznie leżał na oddziale z samej pieluszce (urodzony w lipcu), chociaż reszta dzieciaków twardo opatulona na amen... Ale było gorąco, dzieciak grzał sam z siebie, jak kaloryfer (tak jest do tej pory), więc Brat z Bratową uznali, że nie będą Go gotować ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Moim zdaniem nie obróci się. ..u mnie dwa razy ten sam powód tego ułożenia -krótka pepowina

A kiedy cc to zależy od szpitala. Mój gin sam dzwoniła oddział i mi ustalił datę

moim zdaniem też się nie obróci.

Mój gin nie pracuje tam gdzie chciałabym rodzić.

Ale faktycznie zadzwonię tam i spytam jak to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 15:36

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja już kiedyś pisałam, że babcia notorycznie zakładała B skarpety, a dzieć dostawał szału. Nie docierało do niej, że mu gorąco. Potem już sam je zdejmował ostentacyjnie, choć babcia i tak próbowała robić swoje. Nigdy go nie przegrzewałam i zazwyczaj ubieralam tak jak siebie, a nie.jedną warstwę więcej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego przykryłam lekko pieluszką, same nózie dosłownie, a on krzyku na pół mieszkania zrobił, się rozkopał i śpi dalej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 15:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    Tak mam dzieci 11 8 i 2 lata ( przy czym 2 latek chodzi do żłobka bo ja pracuję)

Mam mega wsparcie w mężu i starszych synach więc tak naprawdę jest mi lżej niż wtedy kiedy moi starsi chłopcy byli mali( między nimi jest trzy lata)

Praca pozwala mi na elastyczne godziny funkcjonowania w niej wiec da się to pogodzić.

Mnie bez dzieci po prostu by się nudziło :)

Dynamiczna, masz 3 chlopcow, tak? A teraz kto mieszka w brzuszku, jesli mozna wiedziec, chyba ze przeoczylam, jak pisalas? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Do wagi podchodze z dystansem, bo widzimy jak ciezko ja dobrze okreslic, ale w sumie sie ciesze, ze maly ladnie przybiera.
    A do porodu w weekend, nie ukrywam, ze bardzo bym chciala, ale nie chce sie nakrecac :)
    Za to od 3 dni regularnie odwiedzam wc, slyszalam, ze organizm lubi sie oczyszczac przed porodem, wiec kto wie, moze sie sprawdzi ;)

A, i lekarz powiedzial mi jeszcze, ze ilosc wod jest ok, a przed porodem sie zmniejsza, dlatego ani dzis, ani jutro nie przewiduje :)
    Ale ja przez te kolki bardzo duzo pije, a z tego co pisalyscie podaz plynow wplywa na ilosc wod.

No nic, cierpliwie czekamy :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajną położna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett chyba tylko u mnie wagę u dzieciaków określili idealnie.
    U synka dzień przed cc określili na 2600g ur. 2570g.
    U córci tydzień przed cc 2900-3000g, ur. 3110g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też jest fajna, choć jej bliżej nie poznałam, ale jak jeździmy Małego ważyć wydaje się bardzo w porządku, jedyna tam nie sprawia wrażenia zmęczonej życiem :) u nas była tylko raz ta na zastępstwie i później nikt nas nie odwiedził - dajemy sobie radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, to rzeczywiscie dali rade. Chyba rzadko sie tak zdarza, pewnie Twoje maluszki takie grzeczne i daly sie ladnie pomierzyc ;),

Moj lekarz dzis chcial zbadac przeplywy w pepowinie i udalo mu sie po jakichs 5 minutach mozolnego klikania. Zdziwilam sie, ze taki cierpliwy, a wszystko przez to, ze akurat wtedy maly sie obudzil i zaczal mu machac raczkami i nozkami :) Urocze to bylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wiecie jak bardzo tęskniłam za smakiem kawy! to już druga dzisiaj <3
    Mały cały dzień na MM i jest dużo spokojniejszy, jak dałam mu odciągnięte moje mleko to nie chciał o.O

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ