X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dynamiczna, masz 3 chlopcow, tak? A teraz kto mieszka w brzuszku, jesli mozna wiedziec, chyba ze przeoczylam, jak pisalas? :)

Tym razem Daria i to też jest powód czwartej pociechy , nieodparta chęć posiadania córki :)

agatia, violett, Sabina, kamciaelcia, bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Agatia, to rzeczywiscie dali rade. Chyba rzadko sie tak zdarza, pewnie Twoje maluszki takie grzeczne i daly sie ladnie pomierzyc ;),

Moj lekarz dzis chcial zbadac przeplywy w pepowinie i udalo mu sie po jakichs 5 minutach mozolnego klikania. Zdziwilam sie, ze taki cierpliwy, a wszystko przez to, ze akurat wtedy maly sie obudzil i zaczal mu machac raczkami i nozkami :) Urocze to bylo :)
    To prawda moje dzieciaki na USG dawały się mierzyć :) choć pod koniec ciąży u jednego i drugiego ciężko było uchwycić przepływy w główce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF, kurcze, sama dajesz sobie odpowiedz na to, co dla Was najlepsze. Nic sie nie przejmuj gadaniem, moj M i jego rodzenstwo byli karmieni MM od samefo poczatku, bo tesciowa nie miala mleka. To byly inne czasy i nikt jej nie pomogl, ale nie wplynelo to w zaden sposob na ich rozwoj. Oboje wyksztalceni, zdrowi i bez zadnych roznic w porownaniu do rowiesnikow, nie wiem skad aie biora te plotki.
    Mi mama ostatnio powiedziala, ze szybko musiala zaczac mnie dokarmiac MM, bo sie nie najadalam i tez mi to nie zaszkodzilo ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    Tym razem Daria i to też jest powód czwartej pociechy , nieodparta chęć posiadania córki :)
    Dynamiczna ciekawe co by było, gdyby był 4 syn ;) a tak serio to gratuluję córeczki :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    To prawda moje dzieciaki na USG dawały się mierzyć :) choć pod koniec ciąży u jednego i drugiego ciężko było uchwycić przepływy w główce :)

O, u nas tez z tym teraz ciezko. Probowali w szpitalu i dzis poprosilam lekarza, zeby sprawdzil, bo wtedy nie wyszlo, ale ponoc jak glowka jest nisko, to juz ciezko zmierzyc, bo jest ucisk. Za to uparl sie na pepowine i bylo na szczescie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett, najwyżej komuś oczy wydrapię jak będzie mówił że jestem matką gorszego sortu :D

Sabina, violett, Madziuuuula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:

To super, ze sie udalo :) alez ja beda bracia bronic i rozpieszczac :D fajnie miec taka obstawe :)

Ja az sie boje, bo tez bysmy chcieli coreczke w przyszlosci, a ze sie nie da zaplanowac, to nie wiadomo, ile razy trzeba bedzie probowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    violett, najwyżej komuś oczy wydrapię jak będzie mówił że jestem matką gorszego sortu :D
    Nooo, nareszcie divers2352.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf, no jasne. Durne gadania, a tak naprawde Twoj spokoj i zadowolenie bardzo wplywa na maluszka. Jak juz podjelas decyzje, to bedzie latwiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia w drodze, więc odezwę się wieczorem ;)
    kawę dopiję, karmię i lecimy na spacer cieszyć się ostatnimi dniami lata ;)

a wieczorem zrobię zakupy, kupię coś dla Małego i dla siebie, bo po ciąży wszystko ponaciągane ;D

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Claudiuszek gratulacje :)
    Sarcia wspolczuje męża!
    Ulfe moja tez miala miec hipotrofie, a wyszedl tylko tydzien roznicy w dol na brzuszku za dwa tyg ide to sprawdzic i powturzyc biometrie
    Mam pytanie, czy powtarzalyscie hiv przed porodem? Czy to konieczne?.
    Pochwale sie dostalam odszkodowanie za te potracenie rowerem cale 2%.
    Wczoraj tez przyszla paczka z gemini z niania z Avent taka najzwyklejsza wazne ze dziala.
    Znalazlam tez bajki i basnie do poduchy dla malej i zamierzam jej czytac do spania :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF nie przejmoj sie dobrymi radami i wskakuj w mm, ja tez zamierzam sprobowac z cycem, ale chcec rozwoju nie pozwoli mi na 100% cyca, zapisalam sie na studia i w weekendy bede miala 12h zajec :/ maz zostanie z mala i napewno da jej mm bo watpie zebym sciagla tyle pokarmu.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Rozumiem, chciałoby się powiedzieć albo wte albo wewte, a brzuch sobie robi co chce. :|

A list Wam napisałam, bo tak to jest właśnie jak się od rana nie zajrzy, ciężko sie połapać i potem odnieść. Posłużyłam się dziś wordem :P
    Haneczka mialam pytac jak to ogarnelas bo ja zawsze doczytuje a później polowy nie pamietam ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, czytam i piszę na bieżąco w wordzie :) A potem kopiuj wklej :)

AJrin, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na obiadek. Papa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:38

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ledwo Was nadrobiłam! Kilka h mnie tu nie było a produkcja jak na taśmie!

Ja dzis jak Matka Polka poszłam z moja cora, przybrana i kuzynka mojej córy do kina na: "jak zostać kotem". Suchajcie, genialna komedyjka ;) uśmiałam sie jak nie pamietam kiedy - do tego stopnia, ze Hanka tak sie rozszalała, ze do teraz mam wrażenie ze wystrzeli ze mnie za chwile jak z procy :/
    Byłam przekonana, ze w kinie o 12h bedą pustki, a tymczasem spory tłum ;)

Pózniej wkurzyła (mało powiedziane!) mnie jedna z księgowych, która jest odpowiedzialna za wystawianie refaktur na moja firmę. Dzwoni i mówi, ze przyszło rozliczenie z Enea za 10 ostatnich miesięcy, bo zapomnieli wystawiać FV. I jest to kwota ponad 11 tys. zł. Aż mi auto zgasło z wrażenia. Myśle i wręcz mowię na głos: jakim qrwa cudem! na powierzchni 35 m2!!! Przy uruchomionych 5 komputerach 10h dziennie. Ponad 1000 zł miesięcznie za zużycie, nie mówiąc o tym ze osobna FV dostaje z Tauron za przesył na kwotę co 2 miesiące ok. 240 zł.
    I juz mam mega nerwice i to dopiero co po dużej dawce endorfin. Jakieś 5 min pózniej tel i co słyszę?
    Eeeee urodziłaś juz z nerwów? Bo wiesz.... Ja sie pomyliłam... To nie o Twoja firmę chodzi - Ty masz 3 tysie za 10 miesięcy!!! Aaaaaaaa!!!! I dalej ciągnie: ale jak jeszcze nie urodziłaś, to ja coś wymyślę na jutro!
    :/

Wiec teraz sobie leżę w wannie i sie relaksuje. A Hanka szaleje. I cholera, żebym jednak nie wykrakała tego snu dzisiejszego. Bo jutro rozpoczęcie roku i chciałabym pójść z moja córa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:25

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki też były na " jak zostać kotem". Mały chłopak zachwycony, duży średnio.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Mamy kolejną mamę z dwójką małych dzieci. Oj będzie się działo w tym temacie po porodach. :) Domyślam się, że nie jet Ci lekko, sama mam 11 kg szczęście:)

No to życzę Ci, żeby kolejny poród to była dla Ciebie pestka. :D
    No oby był Pestka ;)
    A ja jeszcze, jakby mało dzieci mi było, mam właśnie trzecie dziecko- psa Pestke :D także będzie wesoło :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taką prośbę. Czy namiary na fajne flanelki i bambusowe pieluchy macie?

‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ