X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dynamiczna, masz 3 chlopcow, tak? A teraz kto mieszka w brzuszku, jesli mozna wiedziec, chyba ze przeoczylam, jak pisalas? :)

Tym razem Daria i to też jest powód czwartej pociechy , nieodparta chęć posiadania córki :)

agatia, violett, Sabina, kamciaelcia, bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Agatia, to rzeczywiscie dali rade. Chyba rzadko sie tak zdarza, pewnie Twoje maluszki takie grzeczne i daly sie ladnie pomierzyc ;),

Moj lekarz dzis chcial zbadac przeplywy w pepowinie i udalo mu sie po jakichs 5 minutach mozolnego klikania. Zdziwilam sie, ze taki cierpliwy, a wszystko przez to, ze akurat wtedy maly sie obudzil i zaczal mu machac raczkami i nozkami :) Urocze to bylo :)
    To prawda moje dzieciaki na USG dawały się mierzyć :) choć pod koniec ciąży u jednego i drugiego ciężko było uchwycić przepływy w główce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF, kurcze, sama dajesz sobie odpowiedz na to, co dla Was najlepsze. Nic sie nie przejmuj gadaniem, moj M i jego rodzenstwo byli karmieni MM od samefo poczatku, bo tesciowa nie miala mleka. To byly inne czasy i nikt jej nie pomogl, ale nie wplynelo to w zaden sposob na ich rozwoj. Oboje wyksztalceni, zdrowi i bez zadnych roznic w porownaniu do rowiesnikow, nie wiem skad aie biora te plotki.
    Mi mama ostatnio powiedziala, ze szybko musiala zaczac mnie dokarmiac MM, bo sie nie najadalam i tez mi to nie zaszkodzilo ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    Tym razem Daria i to też jest powód czwartej pociechy , nieodparta chęć posiadania córki :)
    Dynamiczna ciekawe co by było, gdyby był 4 syn ;) a tak serio to gratuluję córeczki :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    To prawda moje dzieciaki na USG dawały się mierzyć :) choć pod koniec ciąży u jednego i drugiego ciężko było uchwycić przepływy w główce :)

O, u nas tez z tym teraz ciezko. Probowali w szpitalu i dzis poprosilam lekarza, zeby sprawdzil, bo wtedy nie wyszlo, ale ponoc jak glowka jest nisko, to juz ciezko zmierzyc, bo jest ucisk. Za to uparl sie na pepowine i bylo na szczescie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett, najwyżej komuś oczy wydrapię jak będzie mówił że jestem matką gorszego sortu :D

Sabina, violett, Madziuuuula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:

To super, ze sie udalo :) alez ja beda bracia bronic i rozpieszczac :D fajnie miec taka obstawe :)

Ja az sie boje, bo tez bysmy chcieli coreczke w przyszlosci, a ze sie nie da zaplanowac, to nie wiadomo, ile razy trzeba bedzie probowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    violett, najwyżej komuś oczy wydrapię jak będzie mówił że jestem matką gorszego sortu :D
    Nooo, nareszcie divers2352.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf, no jasne. Durne gadania, a tak naprawde Twoj spokoj i zadowolenie bardzo wplywa na maluszka. Jak juz podjelas decyzje, to bedzie latwiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia w drodze, więc odezwę się wieczorem ;)
    kawę dopiję, karmię i lecimy na spacer cieszyć się ostatnimi dniami lata ;)

a wieczorem zrobię zakupy, kupię coś dla Małego i dla siebie, bo po ciąży wszystko ponaciągane ;D

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Claudiuszek gratulacje :)
    Sarcia wspolczuje męża!
    Ulfe moja tez miala miec hipotrofie, a wyszedl tylko tydzien roznicy w dol na brzuszku za dwa tyg ide to sprawdzic i powturzyc biometrie
    Mam pytanie, czy powtarzalyscie hiv przed porodem? Czy to konieczne?.
    Pochwale sie dostalam odszkodowanie za te potracenie rowerem cale 2%.
    Wczoraj tez przyszla paczka z gemini z niania z Avent taka najzwyklejsza wazne ze dziala.
    Znalazlam tez bajki i basnie do poduchy dla malej i zamierzam jej czytac do spania :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF nie przejmoj sie dobrymi radami i wskakuj w mm, ja tez zamierzam sprobowac z cycem, ale chcec rozwoju nie pozwoli mi na 100% cyca, zapisalam sie na studia i w weekendy bede miala 12h zajec :/ maz zostanie z mala i napewno da jej mm bo watpie zebym sciagla tyle pokarmu.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Rozumiem, chciałoby się powiedzieć albo wte albo wewte, a brzuch sobie robi co chce. :|

A list Wam napisałam, bo tak to jest właśnie jak się od rana nie zajrzy, ciężko sie połapać i potem odnieść. Posłużyłam się dziś wordem :P
    Haneczka mialam pytac jak to ogarnelas bo ja zawsze doczytuje a później polowy nie pamietam ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, czytam i piszę na bieżąco w wordzie :) A potem kopiuj wklej :)

AJrin, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na obiadek. Papa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:38

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ledwo Was nadrobiłam! Kilka h mnie tu nie było a produkcja jak na taśmie!

Ja dzis jak Matka Polka poszłam z moja cora, przybrana i kuzynka mojej córy do kina na: "jak zostać kotem". Suchajcie, genialna komedyjka ;) uśmiałam sie jak nie pamietam kiedy - do tego stopnia, ze Hanka tak sie rozszalała, ze do teraz mam wrażenie ze wystrzeli ze mnie za chwile jak z procy :/
    Byłam przekonana, ze w kinie o 12h bedą pustki, a tymczasem spory tłum ;)

Pózniej wkurzyła (mało powiedziane!) mnie jedna z księgowych, która jest odpowiedzialna za wystawianie refaktur na moja firmę. Dzwoni i mówi, ze przyszło rozliczenie z Enea za 10 ostatnich miesięcy, bo zapomnieli wystawiać FV. I jest to kwota ponad 11 tys. zł. Aż mi auto zgasło z wrażenia. Myśle i wręcz mowię na głos: jakim qrwa cudem! na powierzchni 35 m2!!! Przy uruchomionych 5 komputerach 10h dziennie. Ponad 1000 zł miesięcznie za zużycie, nie mówiąc o tym ze osobna FV dostaje z Tauron za przesył na kwotę co 2 miesiące ok. 240 zł.
    I juz mam mega nerwice i to dopiero co po dużej dawce endorfin. Jakieś 5 min pózniej tel i co słyszę?
    Eeeee urodziłaś juz z nerwów? Bo wiesz.... Ja sie pomyliłam... To nie o Twoja firmę chodzi - Ty masz 3 tysie za 10 miesięcy!!! Aaaaaaaa!!!! I dalej ciągnie: ale jak jeszcze nie urodziłaś, to ja coś wymyślę na jutro!
    :/

Wiec teraz sobie leżę w wannie i sie relaksuje. A Hanka szaleje. I cholera, żebym jednak nie wykrakała tego snu dzisiejszego. Bo jutro rozpoczęcie roku i chciałabym pójść z moja córa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:25

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki też były na " jak zostać kotem". Mały chłopak zachwycony, duży średnio.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Mamy kolejną mamę z dwójką małych dzieci. Oj będzie się działo w tym temacie po porodach. :) Domyślam się, że nie jet Ci lekko, sama mam 11 kg szczęście:)

No to życzę Ci, żeby kolejny poród to była dla Ciebie pestka. :D
    No oby był Pestka ;)
    A ja jeszcze, jakby mało dzieci mi było, mam właśnie trzecie dziecko- psa Pestke :D także będzie wesoło :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taką prośbę. Czy namiary na fajne flanelki i bambusowe pieluchy macie?

‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ