X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mąż namawia mnie na zakup wagi dla niemowląt
    Co o tym sądzicie?
    Ja mam wagę ale tylko dlatego że mała była wcześniakiem i musiałam kontrolować wagę a do przychodni mi się latać nie chciało.
    Teraz będę korzystać bo my kp i chce mieć przyrost wagi na oku

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett oby w week się ruszyło :) życzę z całego serca :-D

Sabina takie ważenie nie jest niestety miaridajne, wagi niemowlęce są inaczej skalibrowane :) ja mam wagę, bo B wagę musiałam kontrolować, więc teraz i L ważę :) oszczędza mi to czas i latanie z dzieckiem do przychodni, gdzie może cose złapać.

Młoda opróżniła cycochy, wypiła 100ml mm i śpi ;) Młody zjadł obiadek i próbuję go nakłonić do drzemki, ale jakoś słabo to widzę ;)

haneczka, violett lubią tę wiadomość

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dynamiczna
    pierwsza ciąza-ułożenie miednicowe - cc w 38+4 planowane
    ciąza druga - cc z powodu pierwszegi cc, ale tez ułożenie miednicowe-cc planowane w tym samym szpitalu w 38+2

No ja mam już 38+3 w pon wchodzę w 40 tydzień ( 39.0 ) i obawiam się ze to za
    późno na planowanie cc. Jak zgłoszę się do szpitala to ile będę czekać na cc?
    Mój gin liczy że ona się jeszcze obróci. Termin mam na 12.09 Ach niby czwarte dziecko a w tym temacie zielono mi :(

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

Ta Twoja cora jak czytam to przypomina mi moja , tajak byla mala to tak samo tylko jadla i spala i to dlugo spala nie raz i po 5 godzin a od 4 miesiaca od 22 do 6 rano spala ze ja sie w nocy budzilam a ona ani nawet

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna

podziwiam cie, ja sie zastanawiam jak dwojke dzieci ogorne z czego jedno chodzi do przedszkola a co dopiero czwarte o.O chyba ze masz juz duze dzieciaki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Violett oby w week się ruszyło :) życzę z całego serca :-D

Sabina takie ważenie nie jest niestety miaridajne, wagi niemowlęce są inaczej skalibrowane :) ja mam wagę, bo B wagę musiałam kontrolować, więc teraz i L ważę :) oszczędza mi to czas i latanie z dzieckiem do przychodni, gdzie może cose złapać.

Młoda opróżniła cycochy, wypiła 100ml mm i śpi ;) Młody zjadł obiadek i próbuję go nakłonić do drzemki, ale jakoś słabo to widzę ;)
    Nie wiedziałam. Milena szybko rosła, ładnie przybierala więc się bad tym nie zastanawiałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po karmieniu, teraz pora na mój obiad :D

mój tak marudzi przez sen jak go kładę na boczek, że się aż boję. Zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem 1. nadal jest głodny 2. ma brudno w pieluszce 3. boli go brzuszek lub nie może kupy strzelić 4. jest mu zimno? w sumie w samym body i skarpetkach leży - dostałabym po uszach od położnych, ale wydaje mi się że nie jest mu zimno, przykryłam na wszelki wypadek nózie - nadal nie wiem jak go ubierać żeby nie przegrzać ale żeby też nie zmarzł :/

ok przeturlał się na plecy i śpi jak ukrzyżowany o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupiłam i nie kupę wagi, żeby w paranoję nie wpaść.
    wystarczy, że w szpitalu przed i po każdym karmieniu musiałam go ważyć

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    No ja mam już 38+3 w pon wchodzę w 40 tydzień ( 39.0 ) i obawiam się ze to za
    późno na planowanie cc. Jak zgłoszę się do szpitala to ile będę czekać na cc?
    Mój gin liczy że ona się jeszcze obróci. Termin mam na 12.09 Ach niby czwarte dziecko a w tym temacie zielono mi :(

Moim zdaniem nie obróci się. ..u mnie dwa razy ten sam powód tego ułożenia -krótka pepowina

A kiedy cc to zależy od szpitala. Mój gin sam dzwoniła oddział i mi ustalił datę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    my po karmieniu, teraz pora na mój obiad :D

mój tak marudzi przez sen jak go kładę na boczek, że się aż boję. Zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem 1. nadal jest głodny 2. ma brudno w pieluszce 3. boli go brzuszek lub nie może kupy strzelić 4. jest mu zimno? w sumie w samym body i skarpetkach leży - dostałabym po uszach od położnych, ale wydaje mi się że nie jest mu zimno, przykryłam na wszelki wypadek nózie - nadal nie wiem jak go ubierać żeby nie przegrzać ale żeby też nie zmarzł :/

ok przeturlał się na plecy i śpi jak ukrzyżowany o.O
    Mój ma 5 dni i dziś przywitał położna tylko w bodach na długi rękaw I skarpetki. Jakoś jej zdaniem bym nawet się nie przejmowała w końcu to ja jestem jego mama :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Pieluchy tez ważyłas ? :)
    Mój marudzi właśnie dlatego ze jest na boku :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia

Ta Twoja cora jak czytam to przypomina mi moja , tajak byla mala to tak samo tylko jadla i spala i to dlugo spala nie raz i po 5 godzin a od 4 miesiaca od 22 do 6 rano spala ze ja sie w nocy budzilam a ona ani nawet
    Ha ha ha też tak mam, że ja się budzę, a Młoda śpi ;) zresztą brat był taki sam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas body krotki rękaw i skarpetki a położna spytała czy aby na pewno okna otwieramy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Zdrowo zasuwacie dziewczyny na forum :P

Pestka jakoś dawno Cię nie było :) Jak się masz?

Amen :)

Ja to tak z doskoku ;) A dziękuję, dobrze. Ale już bym chciała rodzić :D Mała jest tak nisko główką w kanale, że chwile pochodzę i czuje, że muszę usiąść.. Dziś znów zasłabłam, na szczęście w domu. Także mam nadzieję, że Gabi zdecyduje się wyjść szybciej niż później, bo bieganie za Frankiem w takim stanie nie przychodzi mi łatwo. Ale myślimy pozytywnie, cierpliwie czekamy na małą :)

haneczka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te polozne to nie raz takie pytania zadaja albo takie teksty sadza ze nie waidomo co powiedziec, ja szczerze to nawet nie wiem co za polozna do mnie sie przyplata jak urodze :) wszystko mi jedno, byle by mi po katach nie zagladala nie cierpie jak obcy sie kreca po moim domu i zagladaja tu czy tam wkurzajace to jest.

a ja przez to ze sie kiepsko czujejuz kolejny dzien na obiad wrzucilam udka z kurczaka do brytfanny i sie robia ot caly obiad :)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dynamiczna

podziwiam cie, ja sie zastanawiam jak dwojke dzieci ogorne z czego jedno chodzi do przedszkola a co dopiero czwarte o.O chyba ze masz juz duze dzieciaki ;)

Tak mam dzieci 11 8 i 2 lata ( przy czym 2 latek chodzi do żłobka bo ja pracuję)

Mam mega wsparcie w mężu i starszych synach więc tak naprawdę jest mi lżej niż wtedy kiedy moi starsi chłopcy byli mali( między nimi jest trzy lata)

Praca pozwala mi na elastyczne godziny funkcjonowania w niej wiec da się to pogodzić.

Mnie bez dzieci po prostu by się nudziło :)

Sabina lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mój ma 5 dni i dziś przywitał położna tylko w bodach na długi rękaw I skarpetki. Jakoś jej zdaniem bym nawet się nie przejmowała w końcu to ja jestem jego mama :)
    ojj tam, na spacer mu założę spodnie :D bo czekam na Mamę, zjemy i pójdziemy - akurat ok 17 będzie. Na noc ubieramy się cieplej, a w ciągu dnia jest upał niemiłosierny. Tylko że mówią, że wcześniaki szybciej tracą ciepło, ale u nas chyba z tym problemu już nie ma
    kamciaelcia wrote:
    Lrf
    Pieluchy tez ważyłas ? :)
    Mój marudzi właśnie dlatego ze jest na boku :D
    no a jakże :D przed i po karmieniu w ubranku, pampersem i z tetrą
    i dwa razy dziennie na golaska - to było męczące jak ch**a i jak Młody się wkurzał, bo waga na wysokiej szafce stała, a ja niska jak hobbit o.O

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Siedzę objedzona pierogami jak bąk i czytam jak wam waga spada hm.....mi na razie rośnie :)
    zakochałam się w pierogach z malinami, nigdy takich nie robiłam ani nie jadłam a że zostało mi sporo ciasta po ruskich to poleciałam urwałam trochę malin dodałam trochę cukru i ze śmietaną są pycha, zawsze jak skończę robić pirogi to myślę sobie, że czemu nie robię ich częściej bo tak naprawdę nie są aż tak pracochłonne o ile farsz nie jest jakiś wyszukany

Mniam! Hmmm mam świeże jeżyny i maliny w lodówce. Ale moje palce nie dadzą rady pierogom. Na szczęście mam spód bezowy, zrobię bitą śmietanę z mascarpone i będzie torcik bezowy. :) A na obiad naleśniki z serem i rosołek.

bisacz, mysza0406 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w bodziaku z krótkim rękawem, bez skarpet i spodni. Upał jak nie wiem co :) Na spacer też ją biorę z krótkim rękawem i bez skarpet, przykrywam ewentualnie nóżki piekuszką bambusową.

Moja pindzia przekreca się z pleców na boki i na brzuch. Dobrze, że mam monitor oddechu bo bym zwariowała ;)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czy dziecku jest ok z temperaturą najlepiej kontrolować na karku tam jest to najbardziej adekwatne. Ale pewnie nie zabłysłam bo już wiecie.
    Miło się czyta rozsądne mamy które dają dzieciom żyć w upały, bo jak czasem widzę te wózki przywalone kocami a na dworze 30 st to mnie krew zalewa.

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 2245 2246 2247 2248 2249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ