WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Mąż namawia mnie na zakup wagi dla niemowląt
Co o tym sądzicie?
Teraz będę korzystać bo my kp i chce mieć przyrost wagi na okukamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Violett oby w week się ruszyło
życzę z całego serca
Sabina takie ważenie nie jest niestety miaridajne, wagi niemowlęce są inaczej skalibrowaneja mam wagę, bo B wagę musiałam kontrolować, więc teraz i L ważę
oszczędza mi to czas i latanie z dzieckiem do przychodni, gdzie może cose złapać.
Młoda opróżniła cycochy, wypiła 100ml mm i śpiMłody zjadł obiadek i próbuję go nakłonić do drzemki, ale jakoś słabo to widzę
haneczka, violett lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:dynamiczna
pierwsza ciąza-ułożenie miednicowe - cc w 38+4 planowane
ciąza druga - cc z powodu pierwszegi cc, ale tez ułożenie miednicowe-cc planowane w tym samym szpitalu w 38+2
No ja mam już 38+3 w pon wchodzę w 40 tydzień ( 39.0 ) i obawiam się ze to za
późno na planowanie cc. Jak zgłoszę się do szpitala to ile będę czekać na cc?
Mój gin liczy że ona się jeszcze obróci. Termin mam na 12.09 Ach niby czwarte dziecko a w tym temacie zielono mi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Violett oby w week się ruszyło
życzę z całego serca
Sabina takie ważenie nie jest niestety miaridajne, wagi niemowlęce są inaczej skalibrowaneja mam wagę, bo B wagę musiałam kontrolować, więc teraz i L ważę
oszczędza mi to czas i latanie z dzieckiem do przychodni, gdzie może cose złapać.
Młoda opróżniła cycochy, wypiła 100ml mm i śpiMłody zjadł obiadek i próbuję go nakłonić do drzemki, ale jakoś słabo to widzę
-
nick nieaktualnymy po karmieniu, teraz pora na mój obiad
mój tak marudzi przez sen jak go kładę na boczek, że się aż boję. Zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem 1. nadal jest głodny 2. ma brudno w pieluszce 3. boli go brzuszek lub nie może kupy strzelić 4. jest mu zimno? w sumie w samym body i skarpetkach leży - dostałabym po uszach od położnych, ale wydaje mi się że nie jest mu zimno, przykryłam na wszelki wypadek nózie - nadal nie wiem jak go ubierać żeby nie przegrzać ale żeby też nie zmarzł
ok przeturlał się na plecy i śpi jak ukrzyżowany -
nick nieaktualny
-
dynamiczna wrote:No ja mam już 38+3 w pon wchodzę w 40 tydzień ( 39.0 ) i obawiam się ze to za
późno na planowanie cc. Jak zgłoszę się do szpitala to ile będę czekać na cc?
Mój gin liczy że ona się jeszcze obróci. Termin mam na 12.09 Ach niby czwarte dziecko a w tym temacie zielono mi
Moim zdaniem nie obróci się. ..u mnie dwa razy ten sam powód tego ułożenia -krótka pepowina
A kiedy cc to zależy od szpitala. Mój gin sam dzwoniła oddział i mi ustalił datę
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:my po karmieniu, teraz pora na mój obiad
mój tak marudzi przez sen jak go kładę na boczek, że się aż boję. Zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem 1. nadal jest głodny 2. ma brudno w pieluszce 3. boli go brzuszek lub nie może kupy strzelić 4. jest mu zimno? w sumie w samym body i skarpetkach leży - dostałabym po uszach od położnych, ale wydaje mi się że nie jest mu zimno, przykryłam na wszelki wypadek nózie - nadal nie wiem jak go ubierać żeby nie przegrzać ale żeby też nie zmarzł
ok przeturlał się na plecy i śpi jak ukrzyżowany -
sarcia123 wrote:Agatia
Ta Twoja cora jak czytam to przypomina mi moja , tajak byla mala to tak samo tylko jadla i spala i to dlugo spala nie raz i po 5 godzin a od 4 miesiaca od 22 do 6 rano spala ze ja sie w nocy budzilam a ona ani nawetzresztą brat był taki sam
-
haneczka wrote:Zdrowo zasuwacie dziewczyny na forum
Pestka jakoś dawno Cię nie byłoJak się masz?
Amen
Ja to tak z doskokuA dziękuję, dobrze. Ale już bym chciała rodzić
Mała jest tak nisko główką w kanale, że chwile pochodzę i czuje, że muszę usiąść.. Dziś znów zasłabłam, na szczęście w domu. Także mam nadzieję, że Gabi zdecyduje się wyjść szybciej niż później, bo bieganie za Frankiem w takim stanie nie przychodzi mi łatwo. Ale myślimy pozytywnie, cierpliwie czekamy na małą
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTe polozne to nie raz takie pytania zadaja albo takie teksty sadza ze nie waidomo co powiedziec, ja szczerze to nawet nie wiem co za polozna do mnie sie przyplata jak urodze
wszystko mi jedno, byle by mi po katach nie zagladala nie cierpie jak obcy sie kreca po moim domu i zagladaja tu czy tam wkurzajace to jest.
a ja przez to ze sie kiepsko czujejuz kolejny dzien na obiad wrzucilam udka z kurczaka do brytfanny i sie robia ot caly obiad -
sarcia123 wrote:Dynamiczna
podziwiam cie, ja sie zastanawiam jak dwojke dzieci ogorne z czego jedno chodzi do przedszkola a co dopiero czwartechyba ze masz juz duze dzieciaki
Tak mam dzieci 11 8 i 2 lata ( przy czym 2 latek chodzi do żłobka bo ja pracuję)
Mam mega wsparcie w mężu i starszych synach więc tak naprawdę jest mi lżej niż wtedy kiedy moi starsi chłopcy byli mali( między nimi jest trzy lata)
Praca pozwala mi na elastyczne godziny funkcjonowania w niej wiec da się to pogodzić.
Mnie bez dzieci po prostu by się nudziłoSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Mój ma 5 dni i dziś przywitał położna tylko w bodach na długi rękaw I skarpetki. Jakoś jej zdaniem bym nawet się nie przejmowała w końcu to ja jestem jego mama
bo czekam na Mamę, zjemy i pójdziemy - akurat ok 17 będzie. Na noc ubieramy się cieplej, a w ciągu dnia jest upał niemiłosierny. Tylko że mówią, że wcześniaki szybciej tracą ciepło, ale u nas chyba z tym problemu już nie ma
kamciaelcia wrote:Lrf
Pieluchy tez ważyłas ?
Mój marudzi właśnie dlatego ze jest na bokuprzed i po karmieniu w ubranku, pampersem i z tetrą
i dwa razy dziennie na golaska - to było męczące jak ch**a i jak Młody się wkurzał, bo waga na wysokiej szafce stała, a ja niska jak hobbit -
bisacz wrote:Siedzę objedzona pierogami jak bąk i czytam jak wam waga spada hm.....mi na razie rośnie
zakochałam się w pierogach z malinami, nigdy takich nie robiłam ani nie jadłam a że zostało mi sporo ciasta po ruskich to poleciałam urwałam trochę malin dodałam trochę cukru i ze śmietaną są pycha, zawsze jak skończę robić pirogi to myślę sobie, że czemu nie robię ich częściej bo tak naprawdę nie są aż tak pracochłonne o ile farsz nie jest jakiś wyszukany
Mniam! Hmmm mam świeże jeżyny i maliny w lodówce. Ale moje palce nie dadzą rady pierogom. Na szczęście mam spód bezowy, zrobię bitą śmietanę z mascarpone i będzie torcik bezowy.A na obiad naleśniki z serem i rosołek.
bisacz, mysza0406 lubią tę wiadomość
-
Moja w bodziaku z krótkim rękawem, bez skarpet i spodni. Upał jak nie wiem co
Na spacer też ją biorę z krótkim rękawem i bez skarpet, przykrywam ewentualnie nóżki piekuszką bambusową.
Moja pindzia przekreca się z pleców na boki i na brzuch. Dobrze, że mam monitor oddechu bo bym zwariowała -
To czy dziecku jest ok z temperaturą najlepiej kontrolować na karku tam jest to najbardziej adekwatne. Ale pewnie nie zabłysłam bo już wiecie.
Miło się czyta rozsądne mamy które dają dzieciom żyć w upały, bo jak czasem widzę te wózki przywalone kocami a na dworze 30 st to mnie krew zalewa.