X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja bym poprosila meza aby poszedl do lekarzy i pierw grzecznie sie zapytal co z zona a jak by nie pomoglo opieprzyl i ze zglosi to guru.

Sabina lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia 2 rodzynki i dziewuszki :)
    Od urodzenia wsród samych kobiet :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Haneczko! A zes list nam napisała :)
    Ja juz jestem wyluzowana:)
    Tzn. Wiadomo chce juz urodzić, ale nie robie tego kosztem męczarni... Posprzątałam zeby nie myślec o porodzie... A teraz po prostu wkurza mnie ten ból brzucha....

Rozumiem, chciałoby się powiedzieć albo wte albo wewte, a brzuch sobie robi co chce. :|

A list Wam napisałam, bo tak to jest właśnie jak się od rana nie zajrzy, ciężko sie połapać i potem odnieść. Posłużyłam się dziś wordem :P

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę objedzona pierogami jak bąk i czytam jak wam waga spada hm.....mi na razie rośnie :)
    zakochałam się w pierogach z malinami, nigdy takich nie robiłam ani nie jadłam a że zostało mi sporo ciasta po ruskich to poleciałam urwałam trochę malin dodałam trochę cukru i ze śmietaną są pycha, zawsze jak skończę robić pirogi to myślę sobie, że czemu nie robię ich częściej bo tak naprawdę nie są aż tak pracochłonne o ile farsz nie jest jakiś wyszukany

haneczka, Sabina lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, przywracasz wiarę w służbę zdrowia. Tylko, ze takie traktowanie po ludzku powinno być standardem, a nie jakimś wyjątkiem. Smutne to.

Sabina lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haneczka, ślicznie dziękuję ;)
    w nocy było ostatnie przystawianie do cyca, od rana na samej butli jedziemy i dopiero teraz dla ulgi odciągnęłam kilka kropel mleka. Taka mieszanka paracetamolu, kofeiny i czekolady :D Nie czuję nawet dyskomfortu przepełnienia, oprócz piekących sutków. Kupię też dziś szałwię. Ja jako dziecko byłam prawie od samego początku karmiona MM, na dodatek byłam alergiczką i moje mleko rodzice musieli ściągać z Niemiec, teraz żyjemy na szczęście w lepszych czasach ;) trzecie oko od MM mi nie wyrosło, rzadko choruję, może tylko oceny w szkole miałam przeciętne o.O

Te oceny to z pewnością wynik jedzenia mm! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:37

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na butli wychowana a oceny bardzo dobre i wyróżnienia :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Nie mowie głośno jak grzeczny jest Piotruś. ..ale czekam na diabelka :) czekam :D

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wreszcie Was nadrobilam.

Magdziulla, spokojnie, nie ma co sie denerwowac, poczekaj na swojego lekarza i pogadaj, no buce z nich totalne, ale szkoda Twoich nerwow.
    Albo faktycznie popros o wglad do dokumentacji.

Ulf, dobrze, ze trafilas na kogos normalnego. Dobrze sie tam Wami zajma i bedzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Maly wazy juz 3500, kluseczka kochana.
    Wszystko jest ok, ale szyjka ponoc znacznie sie skrocila i na badaniu usg wyszlo 1,5. Lekarz powiedzial, ze dzis i jutro to raczej nie urodze, ale bardzo prawdopodobne, ze w weekend.
    Ucieszylam sie strasznie, ale teraz czytam o Waszych podobnych szyjkach i zwatpilam.
    No nic, zobaczymy :)
    Ktg w porzadku, od wczoraj wdrazam dlugie spacery i zobaczymy, co bedzie :)

kamciaelcia, bisacz, martta, żabka04, Bratek, haneczka, AJrin, stardust87, mysza0406, mmargol, Dariah, marta258 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż namawia mnie na zakup wagi dla niemowląt
    Co o tym sądzicie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Ładna ta twoja kluseczka

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Sabina, przywracasz wiarę w służbę zdrowia. Tylko, ze takie traktowanie po ludzku powinno być standardem, a nie jakimś wyjątkiem. Smutne to.
    Masz niestety rację

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mąż namawia mnie na zakup wagi dla niemowląt
    Co o tym sądzicie?
    Ja wazylam córkę tak. Najpierw ja a potem ona ze mną ;)
    Ale jak masz kasę to kto Ci zabroni? ;)

kamciaelcia, haneczka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Tez tak z Emilka robiłam. Ale nie całkiem to było dokładne. ..a mąż się martwi przyrostem wagi - emilka "specyficznie " jadła i rosła

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ,
    Spróbuję jeszcze raz bo ostatni mój post został bez echa. Ale może na te ostatnie półtora tygodnia mnie przygarniecie :)
    Może mnie któraś tam pamięta bo na początku się udzielałam, potem ze względu na brak czasu tylko Was podczytywałam.
    Teraz już czasu więcej, obaw więcej, bo choć to moje 4 dzieciątko będzie to okazało się że mała jest głową w górę i czeka mnie CC trochę jestem przerażona tym wracanie do siebie po. Tym bardziej że porody naturalne przechodziłam z łatwością.
    W pon ostatnia wizyta i decyzja, mam nadzieję tylko że skoro cc to planowane a nie z czekaniem na akcje . Jak to było u Was . Jest tu ktoś z położeniem miednicowym przed lub już po porodzie??

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna
    pierwsza ciąza-ułożenie miednicowe - cc w 38+4 planowane
    ciąza druga - cc z powodu pierwszegi cc, ale tez ułożenie miednicowe-cc planowane w tym samym szpitalu w 38+2

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

ja nie mialam doczyniemia z waga dla niemowlat to ciezko mi plwiedziec jak to sie sprawdza w zyciu codziennym, wiec nie doradze :)

ale jak to mawia moja siostra :kto bogatemu zabroni? XD

moze twoj maz w obawie i trosce chce kupic, moze warto to przemyslec jeslj i on bedzie spkkojniejszy ?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet

no to faktycznie twoja dzidzia to maly klopsik, ciekaweilemoj wazy mniej wiecej ale na szczescie jutro wizyta to sie dowiem co i jak :)

‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ