X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka już były :-)

Agatia często się zdarzają pomyłki pamiętacie na początku roku jakoś pisałam też się walnęli hahahah

teraz tzn na koniec mca dostaje gołą wypłatę zawsze więc tu na pewno żadnych dodatków nie ma po prostu pomyłka.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dzis ktoś donoszony pyknie:)

agatia lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

to lepiej zadzwon do meza niech pojdzie do firmt i to wyjasni, bo ksiegowosc i tak w rozliczeniu sie dopatrzh i wystapi o zwrot a po co rlbic sobie nie potrzebne problemy jesli to wykracza poza kwote wyplaty ktora otrzymujecie co miesiac

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio dostałam jakąś ekstra kasę od mojej firmy o.O
    teraz się zacznie - będzie tylko 80%

muszę sobie jakieś buty na jesień kupić, zastanawiam się czy kontynuować kupowanie online czy zostawić Małego z tatą/babcią i jechać na miasto, choć pół dnia mi taka wycieczka zajmie, trzeba będzie w końcu to zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie nauczylam kiedys ze wszelkie nadwyzki nalezy wyjasniac, bo tam gdzie pieniadz tam afera taka prawda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie Kuba nadrabia pięknie straty ze szpitala, położna mówiła że w 5 dobie zazwyczaj odnotowuje się największy spadek masy a u nas wręcz odwrotnie 3920 w dniu wypisu było 3830. Obejrzała ranę, piersi ( powoli kończy się nawał). Kolejne spotkanie za tydzien :)

Madziuuuula, Sabina, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Zabka04

to lepiej zadzwon do meza niech pojdzie do firmt i to wyjasni, bo ksiegowosc i tak w rozliczeniu sie dopatrzh i wystapi o zwrot a po co rlbic sobie nie potrzebne problemy jesli to wykracza poza kwote wyplaty ktora otrzymujecie co miesiac

co ty sarcia mój mąż nie pójdzie .:-)
    I nigdy sie nie zdażyło żeby kazali oddać i to nie tylko jemu.
    Innym też zdarzają się takie sytuacje.
    Rozlicza ich obca firma a że sieroty siedzą to maja problem.
    Tego nikt nie kontroluje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    No dobra dzis ktoś donoszony pyknie:)
    Ja na pewno nie. Żadnych skurczy. Nic. Płaska linia.

Wróciłam do domu i leżę. Nie mam siły

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa tam moja bratowa 1,5 dnia przed porodem brak rozwarcia i żadne skurcze na ktg się nie pisały, a potem od przyjęcia do szpitala w 3 godziny urodziła pierwsze swoje bobo.

AJrin, Bratek, martta lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf dobrze lekarz mowi oby takich wiecej bedzie ok tylko sie nie stresuj latwo mowic ale na wiele nie masz wpływu wiec butelka w dłoń i pijemy ale sama wodę ;)
    Ja dzis zaczelam batalie z moim puchnieciem bo juz ile mozna byc jak balon. Wiec odstawiam slodycze wszelakie pije 2 pokrzywy dziennie do tego grapefruit codziennie i sok wyciskany ze świeżej kapusty. Plus spacery ale krótkie bo po ostatnim wnet plakalam tak mi odcielo krew z nogi, ze myslalam ze ja strace.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo!
    Wkurzona Ksosia!
    Boli mnie brzuch od rana...
    Bóle miesiączkowe. Oczywiście znane przeze mnie w ciazy oczywiście niereguralne, oczywiście ledwo doszłam do sklepu (chociaż chatę wysprzatalam).

I tak przy okazji tego bólu mysle sobie... Jak rodzic w takich bólach?
    Przecież ten ból nie pozwala normalnie żyć a co dopiero przeć i urodzić ...?

Jak działa nasz organizm ze bóle sa regularne...? Sam z siebie sie reguluje ale JAK?!!!?

Zamiast mieć kolejny MIESIĄC z rzędu bóle przygotowujące do porodu wolałabym od razu rachu ciachu i do porodu!:/

Wyzalilam sie:)
    Lepiej mi :)

Ściskam Was i bardzo sie cieszę ze spora cześć jest juz szczęśliwymi mamami i ze możecie sie dzielić z nami swoimi radościami :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    aaa tam moja bratowa 1,5 dnia przed porodem brak rozwarcia i żadne skurcze na ktg się nie pisały, a potem od przyjęcia do szpitala w 3 godziny urodziła pierwsze swoje bobo.
    Ja bez szyjki i z rozwarciem od 2 tygodni i nic. Null. Zero.
    Taka sytuacja ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze sa różnice na usg. Tu tez mam wpisane +-10%
    I badanie zaniża niestety ten nieszczęsny brzuszek.

1,5cm długości. W sobotę było 2,5 pod 3. Ale oba badania paluchami (bo można tez inaczej, nie?)
    z tym niedonoszeniem to mu nie chodziło o jutro czy sobota. Tylko raczej 40 tydzien niz przenoszenie.

Za pozno mnie przyjęli i na obiad dostałam niecały talerz letniej, przedszkolnej pomidorówki ;)
    Czekam z utęsknieniem na kolacje ;) i na M z wałówka ;)
    Maja byc mniej wiecej o tej samej godzinie - 17.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje Za wsparcie.
    Jesteście niezastąpione! Wszystkie razem i każda z osobna.

sarcia123, AJrin, bisacz, Sabina, pestka, mmargol, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

najwazniejsze zebys bylw pod kontrola i na biezaco monitorowali co sie dzieje, tym samym nie bedziesz sie stesowac i maly bedzie tez spokojniejszy :)

mnietez brzuch boli juz drugi dzien, i nic na to nie pomoga :/ a tam juz mam to w nosie, jutro wizyta to...doktorka przycisne na wszystkie tematy co i jak

Bo de facto to juz 36 tc...

• Bratek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfie - moja ginka przy 2 cm (prawie 2 tygodnie temu) powiedziała dla odmiany - łeeeeeee, tu jeszcze nam mnóóóóstwo czasu zostało ;) Też badanie manualne - może jutro namówię lekarza na sprawdzenie jej w USG? Bo w ocenę miękkości wierzę, z długością bywa już różnie ;)
    Koleżanka z kolei łaziła z niezłym rozwarciem przez 2 tygodnie i ciągle słyszała: "To do zobaczenia... Już za chwilę, bo to lada moment".
    Skończyło się na wywoływaniu oksytocyną ;)

Więc głowa do góry - tak, jak piszą dziewczyny, to jest w cały świat, tak naprawdę :-D Choć rozumiem (!) jak najbardziej - sama pytam, czytam, szukam....

Tylko, że ja, dla odmiany, wolałabym się już z wielu względów "rozpakować" ;)

P.S. Bleeeeeee, stołówkowo-szpitalnej pomidorówki, to ja nie lubię :P ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije kawe i jem kinder maxikinga ostatnio mi to mega posmakowalo, kurde a to juz ostayni musze do sklepu isc sie zaopatrzyc :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf a daja ci diete białkowa w szpitalu czy M musi dowozic?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się pochwalić? :) I tak się pochwalę, zostało mi 4kg do zrzucenia z wagi aby była taka jak przed ciążą. No ale plan mamy całkiem inny i chce zgubić z 15 kg.

kamciaelcia, alinka, AJrin, bisacz, mysza0406, violett, Broszka, pestka, Pysiaczek89, mmargol, stardust87, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    jutro zobaczysz jeszcze nizsza wage
    moja nadal spada z każdym dniem

Angela89, AJrin, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2242 2243 2244 2245 2246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ