X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze!

A mnie jak glowa boli :( ostatnio każdego dnia rano mnie ból głowy męczy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, podziwiam że sobie radzicie z dwójką małych dzieci! :)
    mąż już mi o drugim mówi za rok, ale ja w głębi serca wiem, że póki co Filip mi wystarcza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, podziwiam że sobie radzicie z dwójką małych dzieci! :)
    mąż już mi o drugim mówi za rok, ale ja w głębi serca wiem, że póki co Filip mi wystarcza ;)
    Radzicie to za dużo powiedziane jak na ten moment :P Ale z dnia na dzień jest lepiej. Dzisiejsza noc była by idealna gdyby nie mój nawał.. Ale z nim już też lepiej. Powolutku do celu. Dla każego z nas jest to nowa sytuacja i trzeba sobie wszystko poukładać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal jestem na drodze do wypracowania idealnej strategi :P
    choć to mija się zupełnie z moim wyobrażeniem jakie miałam jeszcze w ciąży :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas, tak jak dziewczyny mówią to tylko maszyna. Naszej Strazaczce w 26tc wychodzilo ze Kacperek wazy 2.800 i wszyscy straszyli ze urodzi ponad 4kg a tymczasem maly przy urodzeniu mial 2600 chyba..

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też miał być spory chłopak, a błąd pomiaru to pół kilo! :) to tylko maszyna :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze mam malo pieluszek tetrowych ale jak prasowanie zajelo mi ponad godzine to stwierdzam ze mi ich wystarczy ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozalatwoalam sprawy, wrocilam do domu okropnie bola mnie, plecy i brzuch ;/

odebralam wyniki i mimo ego ze antybiotyk bralam to wyniku moczu lepsze ale crp spadlo nie wielebo z 15,75 na 14,45 ...
    nie wiem czemu nadal takie wysokie jest mial ktos takie cos ?? :/ martwie sie juz tym wrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Myslalam ze mam malo pieluszek tetrowych ale jak prasowanie zajelo mi ponad godzine to stwierdzam ze mi ich wystarczy ;)
    ja się ciągle zastanawiam czy ich nie mam za mało, co chwila je piorę o.O

Mały się obudził, czas na karmienie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile macie tych tetrówek bo ja chyba tez muszę dokupić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, ok 10 :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zazdroszczę, że Tysia śpi w dzień. U mnie B nie zaśnie i lata na pełnych obrotach ;) Liw zasnęła, jak upał zelżeje lecimy na spacer.
    Była położna, kikut już prawie odpada. Paznokci mam nie obcinać do mc życia, masakra ;) kazała dawać więcej mm, żeby Liw przybierała na wadze. Wit K przy karieniu mieszanym mam nie podawać, jeżeli Młoda wypije więcej niż 3 zalecane porcje mm. Inaczej mam podawać K i D.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe nie martw sie. Stres nieodlaczny element ciazy i po niej tez zwlaszcza przh pierwszym dziecku, ale trzeba sie nastawiac pozytywnie. Tak jak pisza dziewczyny to tylko urzadzenie, u nas dwa dni przed porodem wg usg i na zywo roznica byla ok 400g

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podliczylam ze tetrowych bialych mam 20.kolorowych 10 do tego bambusowe 2 male 2 duze i 3 flanele. Wiec mysle ze starczy skoro fox daje rade przy 10 :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie nie moge doczekac az maly bedzie po drugiej steonie brzucha...to bede mogla z wami rozmawiac na temat przynajmniej a nie fadac o wynikach czy cos, mam dola :(

• mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela zazdroszczę, że Tysia śpi w dzień. U mnie B nie zaśnie i lata na pełnych obrotach ;) Liw zasnęła, jak upał zelżeje lecimy na spacer.
    Była położna, kikut już prawie odpada. Paznokci mam nie obcinać do mc życia, masakra ;) kazała dawać więcej mm, żeby Liw przybierała na wadze. Wit K przy karieniu mieszanym mam nie podawać, jeżeli Młoda wypije więcej niż 3 zalecane porcje mm. Inaczej mam podawać K i D.
    O wit tak mi w szpitalu tez mowili :-) paznokci tez nie bede jeszcze obcinac chociaz jedna pediatra w szpitalu powiedziala "a czym sie rozni dziecko od doroslego zeby mu paznokci nie obcinac"

A czyu nas osobiscie trzeba sie zglosic do przychodni czy szpital sam to pozalatwial i zglosil i polozna sama sie odezwie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BEHEMOTKA

moja cora w pampersie chodzila 1,5 roku, pozniej nocnik i majteczki :)

BISACZ

ja mam 20 sztuk tetry i mysle ze wystarczy :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho wykrakalam, wlasnie zadzwonila polozna z przychodni i sie umowilysmy na jutro okolo 13 - czyli szpital sam pozalatwial :-)
    Czego moge sie spodziewac?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i tak planuję teraz drobne zakupy dla małego - dokupić jeden kocyk, kilka pieluch i doradźcie mi kochane - czy ten termofor z pestek wiśni pomaga rzeczywiście na kolki? jak to działa?

dziecię ululane, położone na lewym boczku, a zaraz się przeturlało na plecy i główka w prawo, jak tak dalej pójdzie nabawimy się asymetrii, nie mam już sił go poprawiać co 5 minut, bo się złości, a ja się boję że uleje od nadmiaru ruchu :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja mam 5 kolorowych, 5 białych i wcale nie używam ;)

‹‹ 2240 2241 2242 2243 2244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ