X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Zostawiłam Was na 1 godzinę. I co??? 3 strony! Plociuchy!

Co do kolacji moja "gosposia" pojechała do rodziców i gdzieś zaginęła...;/
    Może ma dość swojej kuchni ;)

haneczka, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A liczy się to że rzygam za każdym razem jak zmieniam Martynie pieluche z kupą? I ta na złość zaczeła robić nawet 2-3 dziennie? :P
    Biedna! Liczy się liczy :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a mnie dziś spotkała dość śmieszną sytuacja, poszłam z koleżanką na stołówkę zjeść obiad i spotkaliśmy naszego kolegę z innego działu, patrzy - na talerzu jedzenia mam jak dla chłopa, więc sugeruje że jak nie będę mogła dojeść to chętnie pomoże. Odpowiadam, że zjem wszystko, a za pół godziny będę znowu głodna, pyta się więc czy mam jakieś problemy zdrowotne, "może delikatnie pasożytnicze :P", a on "ojej, a to coś poważnego, dużo tych pasożytów masz?" "no na szczęście tylko jednego, więc nie muszę nic specjalnie działać" "a duży on?" "tydzień temu miał 6 cm", kilka minut zajęło zanim załapał, bo już chciał proponować specjalne środki z Peru antypasożytnicze, które sprowadza nasz Pan z BHP z firmy :D

Dobre:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, czasem czuję się jakbym faktycznie jakiegoś tasiemca miała :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, gratuluję okruszka :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny,cieszę się że jesteście zadowolone ze swoich lekarzy na NFZ, ja niestety mam mega niesmak i już napewno nie podejmę się tego typu opieki..

Co do fast foodów - my co piątek jemy pizze ot tak nasza tradycja pare razy jadłam już kebab i frytki i jakoś się nie przejmuje jem to na co mam ochotę ;) a z tym ostatnio ciężko... Jem bo jem ale nic mi jakoś specjalnie nie smakuje :/

Wzięłam wkońcu panadol na ten ból głowy i trochę lepiej, położyłam sobie teraz zimmy ręcznik na czoło i leże i czekam na m jak miłość, potem agent, a potem polowanie na kuchnie - mały maraton :D

dziewczyny, jeszcze jedna kwestia mierzycie sobie ciśnienie w ciąży? Gadałam dziś z koleżanką i mówiła że mam sobie mierzyć tak profilaktycznie..
    Ja mierzę co rano ale też nie zawsze bo mam strasznie niskie, normuje mi się koło 10 dopiero, po dwóch kawach i śniadaniu.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tyjecie, a ja schudłam i w 10 tyg ważę tyle co w pierwszej ciąży w 6 tyg. Może jak wreszcie zaczęłam jeść, to mi trochę przybędzie. Bo dzidziuś będzie głodny i urodzi się chudy. :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę u lekarza, albo jak jestem u rodziców bo niestety nie mamy ciśnieniomierza :/

• Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Nie ma to ją chrapiacy facet nad uchem....wrrrr ..Nagram Go i jutro mi pokaże bo On nie wierzy że chrapie
    Ja mojego nagrałam to świń potem nagrał mnie i kolegom puścił. Nie ryzykuj... ;)

maluutka90, Angela89, Malutka92, Strazaczka1990, Żabcia_, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 1. ciąży przed wizytą u gin. położna mierzyła ciśnienie, ważyła i wpisywała wyniki do karty ciąży. A teraz tam gdzie przyjmuje mój ginekolog nie ma położnej i on się spieszy, bo ma papierkową robotę...Ale mu przypomnę o ciśnieniu następnym razem. A co!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzy ciśnienie a o wagę pyta. Może też ważyć ale mówiła że jak bede podawać wagę to będzie też ok :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę sobie dziewczyny, M jak miłość i do wyrka. :) Dobrej nocki :*

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wagi też w domu nie mam, ale chyba zaraz do teściów pójdę sprawdzić obecny stan na liczniku :P

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja mam to samo hehe taki smietnik,ze hoho :-P czasem juz mnie to denerwuje,ze az tyle i co chwile jem i mam na to sposob pomelo ;-) zapycha i nie podjadam co chwile. Ostatnio nawet kolacji nie zjadlam tylko pomelo :-)
    Spróbuje ;) jeszcze tego nie jadlam;) dziś na raz zjadlam 2pizze duże na raz ...Rodzice za głowę się złapali.Bo po 30min znowu głodna bylam

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę tyla a potem Chodakowska po porodzie będę gwalcila.Pol roku przed ślubem schudlam 17kg z nią;)z rozmiaru XL ma S weszlam ;) da się radę;) i to bez opony na brzuchu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:50

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Tak kurka ten słownik w telefonie ;\ przepraszam...chodzi mi o Ciebie ;)
    Dla Ciebie to ja nawet Jajeczka moge być;)

Malutka92, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Malutka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się kładę, córa ma katar i coś czuje że noc będzie ciężka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za mną marakuja chodzi i nigdzie jej dostać nie mogę :/
    ok znowu więcej na wadze, na czczo ciężko się ważyć bez własnej wagi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem wasz punkt widzenia. Nie mam czasu, żeby czytać cały wątek od jego powstania i poznać historie o trollach. Na każdym forum są takie osoby.
    Skoro wy nie macie do mnie zaufania, a ja nie czuję się zobowiązana do umieszczania zdjęć, to nie będę się udzielać na tym wątku. Nie mam do was żalu. Pozdrawiam!

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ