Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Zostawiłam Was na 1 godzinę. I co??? 3 strony! Plociuchy!

Co do kolacji moja "gosposia" pojechała do rodziców i gdzieś zaginęła...;/
    Może ma dość swojej kuchni ;)

haneczka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A liczy się to że rzygam za każdym razem jak zmieniam Martynie pieluche z kupą? I ta na złość zaczeła robić nawet 2-3 dziennie? :P
    Biedna! Liczy się liczy :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a mnie dziś spotkała dość śmieszną sytuacja, poszłam z koleżanką na stołówkę zjeść obiad i spotkaliśmy naszego kolegę z innego działu, patrzy - na talerzu jedzenia mam jak dla chłopa, więc sugeruje że jak nie będę mogła dojeść to chętnie pomoże. Odpowiadam, że zjem wszystko, a za pół godziny będę znowu głodna, pyta się więc czy mam jakieś problemy zdrowotne, "może delikatnie pasożytnicze :P", a on "ojej, a to coś poważnego, dużo tych pasożytów masz?" "no na szczęście tylko jednego, więc nie muszę nic specjalnie działać" "a duży on?" "tydzień temu miał 6 cm", kilka minut zajęło zanim załapał, bo już chciał proponować specjalne środki z Peru antypasożytnicze, które sprowadza nasz Pan z BHP z firmy :D

Dobre:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, czasem czuję się jakbym faktycznie jakiegoś tasiemca miała :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, gratuluję okruszka :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny,cieszę się że jesteście zadowolone ze swoich lekarzy na NFZ, ja niestety mam mega niesmak i już napewno nie podejmę się tego typu opieki..

Co do fast foodów - my co piątek jemy pizze ot tak nasza tradycja pare razy jadłam już kebab i frytki i jakoś się nie przejmuje jem to na co mam ochotę ;) a z tym ostatnio ciężko... Jem bo jem ale nic mi jakoś specjalnie nie smakuje :/

Wzięłam wkońcu panadol na ten ból głowy i trochę lepiej, położyłam sobie teraz zimmy ręcznik na czoło i leże i czekam na m jak miłość, potem agent, a potem polowanie na kuchnie - mały maraton :D

dziewczyny, jeszcze jedna kwestia mierzycie sobie ciśnienie w ciąży? Gadałam dziś z koleżanką i mówiła że mam sobie mierzyć tak profilaktycznie..
    Ja mierzę co rano ale też nie zawsze bo mam strasznie niskie, normuje mi się koło 10 dopiero, po dwóch kawach i śniadaniu.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tyjecie, a ja schudłam i w 10 tyg ważę tyle co w pierwszej ciąży w 6 tyg. Może jak wreszcie zaczęłam jeść, to mi trochę przybędzie. Bo dzidziuś będzie głodny i urodzi się chudy. :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę u lekarza, albo jak jestem u rodziców bo niestety nie mamy ciśnieniomierza :/

• Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Nie ma to ją chrapiacy facet nad uchem....wrrrr ..Nagram Go i jutro mi pokaże bo On nie wierzy że chrapie
    Ja mojego nagrałam to świń potem nagrał mnie i kolegom puścił. Nie ryzykuj... ;)

maluutka90, nick nieaktualny, Malutka92, Strazaczka1990, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 1. ciąży przed wizytą u gin. położna mierzyła ciśnienie, ważyła i wpisywała wyniki do karty ciąży. A teraz tam gdzie przyjmuje mój ginekolog nie ma położnej i on się spieszy, bo ma papierkową robotę...Ale mu przypomnę o ciśnieniu następnym razem. A co!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzy ciśnienie a o wagę pyta. Może też ważyć ale mówiła że jak bede podawać wagę to będzie też ok :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę sobie dziewczyny, M jak miłość i do wyrka. :) Dobrej nocki :*

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wagi też w domu nie mam, ale chyba zaraz do teściów pójdę sprawdzić obecny stan na liczniku :P

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja mam to samo hehe taki smietnik,ze hoho :-P czasem juz mnie to denerwuje,ze az tyle i co chwile jem i mam na to sposob pomelo ;-) zapycha i nie podjadam co chwile. Ostatnio nawet kolacji nie zjadlam tylko pomelo :-)
    Spróbuje ;) jeszcze tego nie jadlam;) dziś na raz zjadlam 2pizze duże na raz ...Rodzice za głowę się złapali.Bo po 30min znowu głodna bylam

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę tyla a potem Chodakowska po porodzie będę gwalcila.Pol roku przed ślubem schudlam 17kg z nią;)z rozmiaru XL ma S weszlam ;) da się radę;) i to bez opony na brzuchu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:50

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Tak kurka ten słownik w telefonie ;\ przepraszam...chodzi mi o Ciebie ;)
    Dla Ciebie to ja nawet Jajeczka moge być;)

Malutka92, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Malutka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się kładę, córa ma katar i coś czuje że noc będzie ciężka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za mną marakuja chodzi i nigdzie jej dostać nie mogę :/
    ok znowu więcej na wadze, na czczo ciężko się ważyć bez własnej wagi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem wasz punkt widzenia. Nie mam czasu, żeby czytać cały wątek od jego powstania i poznać historie o trollach. Na każdym forum są takie osoby.
    Skoro wy nie macie do mnie zaufania, a ja nie czuję się zobowiązana do umieszczania zdjęć, to nie będę się udzielać na tym wątku. Nie mam do was żalu. Pozdrawiam!

‹‹ ‹ 223 224 225 226 227 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ