X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Wklej tego suwaczka tam gdzie masz podpis. Juz wcześniej Ci to miałam powiedzieć:)
    Dzięki Ci dobra kobieto ! :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Ja mierze codziennie i zapisuje, bo dr chce widzieć zapiski, u niego mam 165/100 z emocji a w domu średnio 117/65, ostatnio nie chciał mnie puścić do pracy przez ciśnienie.

Ja ciśnienie mam dobre. W usg wyszedł mi podwyższony opór w tętnicy macicznej i mam mierzyć co drugi dzień albo i codziennie bo może mi się z tego zrobić nadciśnienie. Póki co wszystko jest dobrze ale trzeba kontrolować.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, może ma ktoś też taki problem :) Od pewnego czasu na mojej skórze pojawiają się czerwone, swędzące plamy (bez krostek, takie czerwone placki). Zlokalizowane są różnie - na rękach, na brzuchu, na nogach i wyskakują mi po kąpieli lub na dłoniach po posmarowaniu balsamem. I przeważnie po ok 10 - 15 minutach ich nie ma. Czy jest się czym martwić, albo coś powinnam zbadać? Czy to się może w ciąży zdarzać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie to prawdziwe:
    17177.png
    trzeba jechać na zakupy :) swoją drogą moje spodnie ciążowe zostały wysłane, teraz czekam i mam nadzieję że rozmiar dobry przyjdzie :)

Sabina, Skali89, A_n_k_a_80, Dzierzba, mmargol, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Mysza mi lekarz powiedział, że pappa w połączeniu z usg daje prawidłowy obraz badania, też zastanawiałam się czy robić pappa po usg i szczerze powiem, że dalej mam dylemat i strasznie boję się tego usg.
    Mam dokładnie to samo. Nie wiem co.robić. Tyle dziewczyn miało prawidłowe usg a Pappa wychodziła źle. W naszym wieku wiadomo, ze nie wyjdzie zbyt dobrze. Koleżanka.miała usg dobre, a w Pappa wyszło jej zd 1:3! Synek jest zdrowy, ale zrobili amnio bo powiedziała że pół roku w takiej niepewności nie wytrzyma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina: jeśli lekarz kategorycznie nie powie mi, żeby testu nie robić to robię go dla własnego spokoju. Dziś tak postanowiłam, boje się co będzie jutro no i przede wszystkim USG musiałoby najpierw wyjść dobrze. Zaczekam i jutro dam znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Sabina: jeśli lekarz kategorycznie nie powie mi, żeby testu nie robić to robię go dla własnego spokoju. Dziś tak postanowiłam, boje się co będzie jutro no i przede wszystkim USG musiałoby najpierw wyjść dobrze. Zaczekam i jutro dam znać
    Ale ja mam skończone 37 lat. Inż tego choćby powodu moje Pappa już mA dużo mniejsze szanse na dobre, rozumiesz... statystyka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

Ksosia lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ale ja mam skończone 37 lat. Inż tego choćby powodu moje Pappa już mA dużo mniejsze szanse na dobre, rozumiesz... statystyka ;)

To tak jak moja koleżanka właśnie ze względu na wiek musiała zrobić. Na usg wszystko dobrze a z testu ze względu na wiek i tą statystykę wyszło większe prawdopodobieństwo. Dlatego też ja skoro jeszcze nie muszę to nie robię.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam spać, spokojnej nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Sabina ja Ci powiem co zrób - zjedz OGÓRKA jak ja :D
    Ja już leżę ;) nie chce mi sie zlazic do kuchni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:33

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie głupio tak, ze Elaria sie pogniewała. Może ona po prostu nowa jest i ta etykieta forumowa dla niej jest wybujałym widzimisie? Chyba jakbym tu nie była za czasów Blair to bym tez sie temu dziwiła.
    ... Bo na przykład jak na innym wątku dziewczyna bardzo sympatycznie ja poprosiła, zeby sie nam przedstawiła, bo to mały wątek jest i bardzo specyficzny, to ona napisała, ze już sie przedstawiała na wątku 30+. I ja tak sobie myśle, ze może jej sie wydaje, ze każda z nas to taki skoczek wątkowy i wszystko ogarniamy?

Ech, emocje mną szargają, szkoda mi dziewczyny bo czuje, ze ja tak trochę wygoniliśmy. Na Pamiętnikach sie dziś tez wyglądałam... Po co ja takie pierdoły przeżywam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:57

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój też zawsze ze mną chodzi i ma szkliste oczy, dlatego dziwią mnie komentarze, że nie zabiera się faceta do lekarza. Przecież nie idę tam badać hemoroidów tylko oglądać dziecko :)

Angela89, mychakruszyna lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść ale córa ciągle się przebudza.

Mój nie ominął żadnego usg, zawsze chętnie w nich uczestniczy. Teraz w drugiej ciąży jest to samo. Przecież to Nasz wspólny skarb.

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też zawsze ze mną: przy każdej IUI, przy każdym usg i w czasie każdej wizyty. Najpierw tyle wspólnych starań, a teraz tyle wspólnej radości :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy i kolorowych snów :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

staram sie podczytywac ale nie bardzo mam czas

jutro mam bad. prenatalne i prosze o kciuki o 18
    test pappa tez mam bo akurat na nfz mi sie nalezy to robie
    juz sie troche stresuje

pokaze po bad maluszka zeby nie bylo ze wszytkie cos pokazaly

milych snow

Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Behemottka, szpilka, Dzierzba, mmargol, AniaLewandowska, Angela89, Sabina lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Słuchajcie głupio tak, ze Elaria sie pogniewała. Może ona po prostu nowa jest i ta etykieta forumowa dla niej jest wybujałym widzimisie? Chyba jakbym tu nie była za czasów Blair to bym tez sie temu dziwiła.
    ... Bo na przykład jak na innym wątku dziewczyna bardzo sympatycznie ja poprosiła, zeby sie nam przedstawiła, bo to mały wątek jest i bardzo specyficzny, to ona napisała, ze już sie przedstawiała na wątku 30+. I ja tak sobie myśle, ze może jej sie wydaje, ze każda z nas to taki skoczek wątkowy i wszystko ogarniamy?

Ech, emocje mną szargają, szkoda mi dziewczyny bo czuje, ze ja tak trochę wygoniliśmy. Na Pamiętnikach sie dziś tez wyglądałam... Po co ja takie pierdoły przeżywam?
    Oj tam oj tam. To my sie pewnie wszystkiego czepiamy;)
    Cholera spac nie moge. Juz jestem po kolejnej kolacji lub pierwszym śniadaniu... Mój małż zaczyna kaszleć... Ale mnie klnie.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne to mieć bóle, takie trochę jak miesiączkowe, na tym etapie? Nie bardzo mocne i przejściowe.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ