X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym gabinecie co ja chodzę wizyta z usg ciążowym kosztuje 230 zł. Byłam raz i u niego nie czułam różnicy że byłam prywatnie, taki to chyba jest lekarz, ale ja w Krakowie nie miałam swojego lekarza bo jeżdziłam do mojego rodzinne miasta i musiałam tutaj zaczynać od 0, tego lekarza poleciła mi koleżanka, która u niego prowadzi ciążę, jest w 20 tygodniu. Następnym razem na kartce wypiszę sobie moje przemówienie i mu powiem na początku, a jak nie do tam mu kartke zeby sobie przeczytał jak się będę wstydzić;p dobra lecę bo mi autobus ucieknie i tyle będzie z mojego biadolenia:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) witamy się z fasolinką w 11 tygodniu! Zważyłam się rano po sikaniu - 61,9 więc od zeszłego tygodnia przybrałam 300g :D

Kseosia - mnie też bolą jajniki od czasu do czasu, a dziś nad ranem mocne ukłucie w brzuchu ale chyba dlatego, że za szybko chciałam się obrócić na drugi bok... Mam nadzieję, że to dlatego :) jutro wizytuję!!! :)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POWODZENIA!!!
    megg (prenatalne)
    violett (prenatalne)
    Dzierzba
    mysza0406 (prenatalne)
    strazaczka1990
    Malutka92

madiiiii
    dynamiczna
    weronika

Dziewczyny dajcie znać co u Was! :)

Dzierzba, Anulka01, Sabina, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zasiadam do królewskiego, wymarzonego śniadaniaa

Bułeczka słodowa z masełkiem, sałatka pikantna z makreli.... I jędrny, piękny kwaszony ogórek.

Oczywiście nie zapomniałam o kawusi. :) mniam, mniam.

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    UFF...

A wiecie co zauważyłam?? Hihi. Pojawiła mi się cieniutka linea nigra! Któraś mamuśka już ma? Cieszę się, bo widać, że to ciężarny brzuch z linią i ciemnymi kłaczkami:P
    Mi się pojawiła przy córce nie miałam w ogóle

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to właśnie zaskoczyło. Bo w pierwszej ciąży nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Mnie to właśnie zaskoczyło. Bo w pierwszej ciąży nie miałam.
    No to teraz mamy i to wcześnie. Ja brzucha się nie doczekałam a jak już się pojawił to się ciąża skończyła. Teraz szybciej mnie wywaliło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

A powiedzcie też nie mieścicie się w staniki???

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 120 w tym mam badanie i usg. Za dodatkowe badania płacę ekstra. Chodzę co 2 tygodnie ale jak mus to mus. Może za jakiś czas częstotliwośc sie zmieni. Teraz biorę 2 antybiotyk i mam nadzieję że pomoże :/ boję się że będzie chciał mnie do szpitala położyć jeżeli antybiotyki nie pomogą. Ale jestem dobrej myśli.

U poprzedniej płaciłam 120zł ale teraz widziałam że podniosła ceny do 150. A kolejki takie same :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No to teraz mamy i to wcześnie. Ja brzucha się nie doczekałam a jak już się pojawił to się ciąża skończyła. Teraz szybciej mnie wywaliło.

Bo to ciazs bezproblemowa! Urodzisz rowniusienko z terminem OM. Przybedzie Ci ok 15 kg i utrodzisz silacza!!!:)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    :)

A powiedzcie też nie mieścicie się w staniki???
    Ja zmieniłam i chodzę W Tym do karmienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 11 tygodniu :)

Nie wiem jak u Was, ale mi wraca power ;) i bardzo sie cieszę, ze nie jestem już taka mamlata :):):)

Z drogami moczowymi ciut lepiej - zakupiłam wczoraj 100% sok z żurawiny (kwaśny, ze hohihihiiiiiiłeeeeee - mordę wykrzywia). Farmaceuta polecił pic nierozcienczony, po 1 małej szklaneczce dziennie.

Dziś mam w planach upiec karpatke :) ciekawe czy mi wyjdzie ;)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Bo to ciazs bezproblemowa! Urodzisz rowniusienko z terminem OM. Przybedzie Ci ok 15 kg i utrodzisz silacza!!!:)
    Mam nadzieję ze tak będzie. No ciut szybciej o tydzień bo Cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W te co miałam za duże to wchodzę. Nie chciałabym kupować jeszcze do karmienia, bo nie mam pewności, czy nie urosną jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mam nadzieję ze tak będzie. No ciut szybciej o tydzień bo Cc

Ty chcesz CC, czy po prostu musisz mieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    W te co miałam za duże to wchodzę. Nie chciałabym kupować jeszcze do karmienia, bo nie mam pewności, czy nie urosną jeszcze.
    Ja nie kupowałam mi został i teraz jest idealny zobaczmy czy urosną mocniej I będzie trzeba kupić nowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ty chcesz CC, czy po prostu musisz mieć?
    Miałam cc rok temu i jest za krótki odstęp abym mogła rodzić naturalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa.... No właśnie nie wiedziałam, jak to jest.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszcze sie jeszcze w stanik, ale to pewnie dlatego , ze przed ciaza troche schudlam i zrobily sie luzy, teraz jest peeelny ;) trzeba bedzie sie rozejrzec jak jeszcze urosna, poki co jest ok.

AniaLewandowska, tez mam wiecej powera, juz nie mam drzemek popoludniowych :D
    Karpatka....mmmm! ale zrobilas mi smaka! ojacieniemoge

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie po 2 latach i po usg blizny jak wszystko jest ok można rodzić naturalnie ale jeżeli raz już rodziłas przez cc to nawet po 5 latach możesz prosić o cc tak mi kiedyś położna tłumaczyla

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ