X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Macioszczszyczka migdała miał ciętego.

Dzierzba ja nie puszczę kciuków dopóki synek nie wyjdzie do domku! Tylko mu powiedz żeby sie pospieszył bo ciocie juz paluszki trochę bolą;) A Ty sie nie zamartwiaj, zanim sie obejrzysz mlody wróci do domku!
    Dzięki! Wróci jak lekarze będą pewni, żenic mu nie grozi tylko już tęsknię :( Lepiej jak go zostawili, bo tam mogą reagować w razie komplikacji, a w domu to po nocy by trzeba było jeździć i szukać pomocy jakby się coś działo.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez miał miec usuwany ale u nas liphomyosot zdziałał cuda i obyło sie bez ciecia.

Boszzze jak czasami czytam składnie swoich postów to włos mi sie na głowie jeży... Totalne odmozdzenie;)

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! :)
    Meldujemy sie po wizycie :) Moj babel ma 4.24cm i jest bardzo ruchliwy :D Lekarz nie mogl go zlapac bo tak sie krecil :) Wzystko jest w jak najlepszym porzadku- wszystkie wymiary ok:) Wedlug usg 11t3d wiec jest ok :) Data porodu sie nie zmienila a nastepna wizyta 21.03 :D
    A tu nasza kruszyna:
    5f473a66dbca2a7amed.jpg

Ksosia, Anulka01, Dzierzba, AniaLewandowska, Sabina, mychakruszyna, Pysiaczek89, mmargol, claudiuszek, Macioszczyczka, staraczka_85, _izunia_, martta, A_n_k_a_80, żabka04, slodka100, Pauka, szpilka, Behemottka, bisacz, Żabcia_, Broszka, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matyldo! jaki miałam chwilowy spadek nastroju.
    Powiedziałam mężowi, żeby dziś zrobił sobie wolne to pognijemy razem w domu, ugotujemy obiad - on sam ustala sobie dzień pracy, bo jest właścicielem, a obowiązków stricte zawodowych dziś nie miał. No i powiedzial, że pieniążki same się nie zarobią i żebym nie wymyślała, a po chwili zadzwoniła klientka - starsza babeczka, wieloletnia klientka męża - on oczywiście milutki "Pani T. dla Pani wszystko!". Jak ja zaczęłam wyć! zamknęłam się w pokoju i tylko szlochy było słychać. Jak mąż wszedł po rozmowie to już w ogóle nie mogłam się uspokoic, a po chwili jak gdyby nigdy nic pytałam czy mogę zrobić gzik na obiad i usmażyć mu do tego fileta z kurczaka.
    No MASAKRA!!!!
    moje bejbiątko sobie żarciki z matki robi...

Sabina, mmargol, Macioszczyczka, _izunia_, żabka04 lubią tę wiadomość

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze teraz wiadomo ze ja to ja a nie zaden troll :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:17

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena śliczne maleństwo! :) i jak rozbrykany to rewelacyjnie! :)

magdallena69 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dzieciaczki na usg tak prześmieszne wyglądają:) Mój Kacper nasza Kropkę do kurczaka przyrównał!
    Magdalenka super wieści. Z listy trolli jesteś skreślona;):)

magdallena69, Sabina lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nowicjuszka :) Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki 13 tydz i 2 dni. Wlasnie lece na moje usg :) trzymajcie kciuki kochane :)

AniaLewandowska, Dzierzba, magdallena69, claudiuszek, alinka, A_n_k_a_80, szpilka, bisacz lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A zastanawiałam sie co tak dlugo tu nie zaglądasz. Popraw sie na przyszłość;)

A Cordy? Odzywała sie?
    Obiecuje poprawe :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Maciorki :D

Ciekawe czy dzisiaj kurier przywita mnie w piżamie, czy tym razem zdążę się ubrać. :P Moje dziecko z rana mnie wykończyło ucieczką z przewijaka podczas przewijania kupy!, teraz śpi i udaje aniołka. ;)

Angela, ja mam 9 miesięcy zamiast rok odstępu między porodem a zajściem w ciążę i mi lekarz mówił, że mogę rodzić naturalnie. Ale ja w związku z obawą o rozejście się blizny wolę się zdecydować na cesarkę. Przez miesiąc będę trochę niepełnosprawna, ale szybko zapomnę. :) Poza tym już swój 16-godzinny poród przeżyłam i dziękuję bardzo, jedno takie przeżycie mi wystarczy. :P
    Mówisz, że kroją tydzień wcześniej czyli w 39? Bo tego właśnie nie wiem.

Ewelinka, trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty. Wszystko musi być dobrze. :)

Ksosia, podoba mi się Twój apel na 1. stronie! :)

Ksosia, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cześć Maciorki :D

Ciekawe czy dzisiaj kurier przywita mnie w piżamie, czy tym razem zdążę się ubrać. :P Moje dziecko z rana mnie wykończyło ucieczką z przewijaka podczas przewijania kupy!, teraz śpi i udaje aniołka. ;)

Angela, ja mam 9 miesięcy zamiast rok odstępu między porodem a zajściem w ciążę i mi lekarz mówił, że mogę rodzić naturalnie. Ale ja w związku z obawą o rozejście się blizny wolę się zdecydować na cesarkę. Przez miesiąc będę trochę niepełnosprawna, ale szybko zapomnę. :) Poza tym już swój 16-godzinny poród przeżyłam i dziękuję bardzo, jedno takie przeżycie mi wystarczy. :P
    Mówisz, że kroją tydzień wcześniej czyli w 39? Bo tego właśnie nie wiem.

Ewelinka, trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty. Wszystko musi być dobrze. :)

Ksosia, podoba mi się Twój apel na 1. stronie! :)
    U mnie jest dokładnie 10 miesięcy i lekarz mówił ze jakbym się uparła to rodzić naturalnie bym mogła ale różnie to mogło by być. Ja cc dobrze wspomnieniam wiem czego się spodziewać i nawet pod uwagę nie biorę. Tak musi być 39+1 i wtedy mogą kroić. Mi dr rezerwuje termin. No I mam nadzieję do niego dotrwać.

haneczka lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) kurde wchodzę na wagę...i dup! Kg więcej zaś! Wkurzyłam się i teraz męczę platki owsiane na śniadanie. Trudno zdrowe odżywianie musi wrócić.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną dziś chodzi koktajl bananowo- truskawkowy, a że truskawek nie mam, to poslużę się jagodami:)
    Ja chce juz owoce i warzywa z ogródka!!!!:(

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest u was z prenatalnymi badaniami - musicie wykonać specjalne badanie krwi wcześniej? Bo ja ost nie miałam prenatalnych bo pielęgniarka powiedziała że tydzień wcześniej miałam zrobić krew a ja nie wiedziałam. Lekarz u którego miałam robić to badanie ma jakieś angielskie certyfikaty niby rzadko który ma wiec nie wiem czy on jakaś inna technika to wykonuje czy to standard krew. Moja bratowa 2 l. temu nie miała krwi.
    Teraz juz nie wiem czy umówić się na to badanie do mojego czy nie robic w ogóle...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny jak jest u was z prenatalnymi badaniami - musicie wykonać specjalne badanie krwi wcześniej? Bo ja ost nie miałam prenatalnych bo pielęgniarka powiedziała że tydzień wcześniej miałam zrobić krew a ja nie wiedziałam. Lekarz u którego miałam robić to badanie ma jakieś angielskie certyfikaty niby rzadko który ma wiec nie wiem czy on jakaś inna technika to wykonuje czy to standard krew. Moja bratowa 2 l. temu nie miała krwi.
    Teraz juz nie wiem czy umówić się na to badanie do mojego czy nie robic w ogóle...
    Ja nic z krwi nie mialam, ale nie wiem czy ta moja ma te slynne certyfikaty.. Wiec byc moze ze w ogole nie mialam usg genetycznego tylko bardziej szczegolowe ogolne.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja planowana cesarka była w 38+4 tc. Zależy od szpitala. a dokumentacji mam napisane cc38/39 tc

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna, u mnie i usg i krew były niemal równocześnie robione do prenatalnych, jutro wyniki...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0c1fcad04b1.jpg
    Moja dzidzia ide teraz na wywiad i spotkanie z polozna

haneczka, Ksosia, mmargol, Aga_Andzia, Dzierzba, staraczka_85, AniaLewandowska, Pysiaczek89, Angela89, claudiuszek, magdallena69, martta, A_n_k_a_80, olka30, _izunia_, żabka04, Anulka01, Gumcia, slodka100, Pauka, szpilka, Sabina, Asienka1184, bisacz, Żabcia_, violett lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna :) Czekamy na wieści

• mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Moj lekarz ma taki certyfikat i on wykonal usg genetyczne, na krew celem badania pappy kazal w przeciagu 7 dni isc do laboratorium na pobranie, z zaleceniem najlepiej za 2-3 dni od usg genetycznego.
    Morfologie robilam jakos pod koniec stycznia i nie kazal robic ponownie przed samym usg genetycznym.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ