Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    moja planowana cesarka była w 38+4 tc. Zależy od szpitala. a dokumentacji mam napisane cc38/39 tc
    Właśnie to miałam pisać moja dr była mówiła ze mogę się umówić nawet w 38+1 ale w Tym szpitalu co rodze robi się 39+1

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja usg i krew miałam pobrane u niego w gabinecie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, a znajoma ze szkoły rodzenia miała mieć cc13 a synuś zaczął sie pchać 10 :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela, a znajoma ze szkoły rodzenia miała mieć cc13 a synuś zaczął sie pchać 10 :)
    Wiadomo nasze plany to my możemy planować a dziecko sobie. Ja miałam mieć cesarke w 39 a nie w 30 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:19

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyte mam 16.03 :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, a czemu miałas juz w 30tc w planach cc na 39??u mnie od zasze było połozenie miednicowe przez króciutka pepowine, ale ostateczna decyzja o cc zapadła w 36 tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie jaja, siedze w pracy z rozpietymi spodniami bo az tak mnie cisnie, dobrze ze mam luzna bluzke to mam nadizeje ze tak nie widac :D hihi
    Nie wiem jakie spodnie kupic, bo te co kupilam z allegro to maja pas na duzy brzuch i sa za luzne jeszcze - to jakie ja mam kupic, zwykle tylko wiekszy rozmiar? nogi mi nie zgrubialy ;p

staraczka_85 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak ta moja koleżanka, co urodziła 2 tygodnie temu!
    Wszystko przygotowane na cesarka, miała być w 38 bodajże, a tu bęc w 37 dzidzia naturalnie się wepchała na świat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela, a czemu miałas juz w 30tc w planach cc na 39??u mnie od zasze było połozenie miednicowe przez króciutka pepowine, ale ostateczna decyzja o cc zapadła w 36 tc
    U mnie łożysko było nisko ujścia od 16 tygodnia w ten pechowy dzień Kiedy odeszły mi wody dr sprawdzala czy się podnosio było jeszcze niżej i to było powodem do cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsny, nieszczęsny Angela masz zdrową i zapewne piękną córę! :) Nie ma co rozpamietywać, a na przyszłośc po prostu mądrzejsza jesteś i wiesz jak o siebie JESZCZE lepiej zadbać, tym razem od strony medycznej! :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, ja też już nie mogę siedzieć w moich jeansach. Właściwie żadne spodnie już się nie nadają ;) Pojechałam na zakupy, ale nie mogłam znaleźć niczego sensownego, więc przeskoczyłam ze spodni w sukienki. Kupiłam cztery większe, takie luźniejsze i zamiast spodni, do pracy chodzę w sukienkach :) Polecam :)

A czy któraś mogłaby mi podpowiedzieć jak dodać zdjęcie? Chcialabym wrzucić moje z wczorajszego USG.

mmargol, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 12:18

mmargol, kamciaelcia, Dzierzba, Ewelina.Irl, nick nieaktualny, Pysiaczek89, _izunia_, Anulka01, A_n_k_a_80, Behemottka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, najwazniejsze, ze wszystko sie dobrze skonczyło

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka85, ja srednio lubie sukienki/tuniki, mam prawie 180cm wzrostu i wiekszosc ledwo za tylek mi siega :( a ja bym wola przed kolanko, bo nog za pieknych ni mam co by je tak pokazywac :P moze sobie cos uszyje hmm.. no musze pomyslec, bo przypal chodzicz rozpietymi ;p

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i następna wizyta 21.03 u mojego gina :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, gratuluje super wynikow! tylko takie informacje z rana poprosze :)

Jesli chodzio wstawianie zdjec to Behemottka polecala m.in. przez strone http://iv.pl/

nick nieaktualny, Behemottka lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że dobrze wszystko się dobrze skończyło. Teraz jestem pod dobra opieka wiem na co zwracać uwage. Musi być dobrze najważniejsze jest pozytywne nastawienie

kamciaelcia, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez tego nastawienia wiecej dzieci bym nie planowała...byłam na etapie, ze jak mam chore rodzic, to wole adopcje...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, już raz mi się zdarzyło wysiąść z samochodu z rozpiętymi spodniami i nagle idąc zaczęły mi spadać - na środku ulicy walczyłam z rozporkiem ;))) Dziiiiiwnie wyglądało! Ale faktycznie przy takim wzroście większość sukienek będzie bardzo krótkich a jeszcze powiększający się brzuch będzie je podciągał z przodu ;) Ja nieznoszę sukienek, ale boję się ciągle ściskać tymi spodniami, na gumkę też średnio się sprawdzają, więc zmusiłam się do tych sukienek...

ckai43r875tbq03c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spodnie podwijam pod brzuchem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ