X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę robić ten barszczyk bo się zasiedziałam :)
    Będę później :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś mnie tu dzisiaj koleżanki olewaja, ale się nie gniewam ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Anulka, ja mam zamrozone czeresnie w calosci na zime, od rodzicow z ogrodka - satysfakconuje Cie to? ;)

izunia, ja jem 4-5 posilkow dziennie, bo po prostu czuje glod wtedy, jem mniej wiecej o tych samych porach, bo tak moj brzuchol przyzwyczajony i wola "jesc! jesc!" :) na fast-foody tez mam ochote, ale staram sie za czesto ich nie jesc, skusze sie z raz na 2 tyg ;)
    Dzisiaj na obiad spagetti, na wlasnym moim sosie :D
    O kurczę! Podaj adres zaraz jestem:) a najlepiej prosto do rodziców bo pewnie więcej mają!;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Izunia...u mnie z pilnowaniem jest odwrotnie niż przed ciąża - wtedy nawet serka do smarowania nie jadłam bo za dużo tłuszczu...a teraz? Kotleciki, naleśniki, tosty..wszystko niezdrowe :P kasza gryczana i brązowy ryż poszedł lekko w zapomnienie.
    Anulka a wiesz ze snily mi się czereśnie dziś :P ? Ze ubolewałam pod drzewem ze nie mogę wejść na nie a mąż czasu nie miał mi zerwać :P i kazałam całej rodzinie zbierać pestki bo widziałam na necie termofor dla dzidziusia z pestek czereśni :P
    Ale bym była wściekła na małżona ze nie chce mi zerwać! Chyba bym go pobiła;)
    Te pestkowe chyba nawet lepsze niż gryczane. Ja mam gryczany i trochę śmierdzi jak jest ciepły.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:

nie olewają, tylko senne są ;)

Macioszczyczka - zjadłam obiad i tez zmykam spać :)

apropo czereśni - ja zjadłam wczoraj ćwiartkę arbuza - potem umierałam z bólu brzucha ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    A to sie czasem zdarza:) ja w zeszłym tyg tez nie mogłam sie przebić przez ilośc postów:)
    Co do dentysty to w razie czego znieczulenie juz chyba możesz co?

atdcupjy14gifv7v.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie od początku nic nie smakuje, zupełnie wszystko straciło smak. Ciekawe czy to przejdzie, oby. I mało jem, bo na myśl o jedzeniu jeszcze bardziej mi niedobrze. Nie wymiotuję, ale mam odruch wymiotny. A mycie zębów to wyższa szkoła jazdy...

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - dokladnie tak! maja tyle ze hoho, w piwnicy specjalna zamrazara na owoce z dzialki :D

martta, nie martw sie na zapas dentysta, moze nie bedzie tak zle ;) ja wlasnie tez musze sie umowic kontrolnie, czy wszystko jest oki, mialam to zrobic chyba z 2 tyg temu i tak ooo mi wychodzi.. pewnie dlatego sie nie spiesze, ze nic nie boli poki co ;p

Ania, tez bym zjadla arbuza! dziwnym trafem mam ochote w wiekszosci na to wspomnicie :P ja pałaszuje melony i banany, na poczatku ciazy jeszcze duzo koktajli z truskawkami i malinkami robilam pycha (tez zamrozone byly od rodzicow :D)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczynki! Biegnę zrobic sobie koktail! Bardzo dobre pomysły podrzucacie!

mmargol lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A to sie czasem zdarza:) ja w zeszłym tyg tez nie mogłam sie przebić przez ilośc postów:)
    Co do dentysty to w razie czego znieczulenie juz chyba możesz co?
    Chyba tak, są te "ciążowe" bez adrenaliny, ufam póki co mojemu dentyscie, różne "cuda" juz robił w mojej paszczy, więc mam nadzieję że będzie ok dzisiaj...
    Ja w ogóle moglabym tylko owoce ostatnio jeść, a z tym ponoć też trzeba uważać, bo cukry itd...

o148p07w5riqasy7.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, ze w owocach sa cukry, ale naturalne, wiec jak juz to slodycze sa wiekszym zlem ;) owoce i warzywa jesc trzeba :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przykre że od razu znikłam z listy, ale ok, wrześniową mamą nie będę. Wczoraj byłam w szpitalu, dokładne badanie usg i decyzja tabletka czy zabieg. Wybrałam tabletki. Wierzymy,że teraz nasz Aniołek ma się dobrze w niebie i będzie nad nami czuwał. Zawsze będzie z nami, w sercach. Jest nam bardzo ciężko, wspieramy się wzajemnie... najgorsze są noce. Dziś już krawienie przyszło, teraz może być tylko lepiej. Chociaż ciągle mam wrażenie, że to tylko zły sen. Dla każdego z lekarzy u którego wczoraj byłam mam szacunek, wszyscy byli bardzo wyrozumiali i przejęli się całą sytuacją. Każdy powtarza, że to nie nasza wina.
    I dziewczyny nie martwcie się jak wam objawy miną nagle. Ja miałam cały czas mdłości, bolesne piersi i często chodziłam do totalety. NIC nie wskazywało na to, że nasz maluszek.........

Tak ciężko jeszcze nigdy nie było, mąż jest już cały czas ze mną.

Odwiedzę Was w wrześniu, KAŻDEJ z was pogratulować maleństwa! :* :*

A_n_k_a_80, Pysiaczek89, nick nieaktualny, Dzierzba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Broszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla - bosheeeee, płaczę :(
    trzymaj się...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla
    dasz rade
    strata boli całe życie, ale jesli masz z kim ją przechodzić, będzie łatwiej. Ważne , ze nie jesteś sama w tej chwili. Mamusia zostaniesz już wkrótce. Wasz aniołeczek na pewno będzie nad wami czuwał zawsze i wszędzie. Spełni wasze pragnienia. Badz dzielna. zycze wam ogroma sił

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla od wczoraj siedzisz mi w glowie wspólnie z mężem bardzo bardzo współczujemy ale pomyśl kochana ze jesli aniołek odszedł tzn ze z serduszkiem było coś nie tak i mogloby całe życie cierpieć, więc myślę ze Bóg wie co robi. Trzymaj się ciepło i nie poddawajcie się, nie wiem co czujesz mogę się tylko domyślać bo ja bym chyba zwariowała więc życzę wam wytrwałości i mam nadzieję że kiedy odwiedzisz nas we wrześniu w twoim brzuszku będzie kolejne szczęście tym razem zdrowe.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla, tak mi przykro, że lekarze potwierdzili czarny scenariusz. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego co przeżywacie, nie byłam nigdy w takiej sytuacji i zapewne nikt nie chciał by być. Życzę Wam dużo siły i wytrwałości, Aniołkowi na pewno jest tam dobrze i będzie nad Wami czuwał, bądźcie dzielni!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Wiecie co bym sobie zjadła? Czereśnie... Całe wiadro czereśni! Ciekawe jak mój stary poradzi sobie z tym wyzwaniem:):):)

ojej, Anulka moje ukochane owoce! ale mi narobilaś smaka!
    Daj znać koniecznie czy udało się spełnić Twe życzenie :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla żadne słowa nie będą tu odpowiednie, bardzo Wam współczuję. Dobrze że macie w sobie nawzajem wsparcie. Życzę dużo siły i wierzę że niedługo Aniołek zesle Wam kolejny cud.

o148p07w5riqasy7.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Hej. Przykre że od razu znikłam z listy, ale ok, wrześniową mamą nie będę. Wczoraj byłam w szpitalu, dokładne badanie usg i decyzja tabletka czy zabieg. Wybrałam tabletki. Wierzymy,że teraz nasz Aniołek ma się dobrze w niebie i będzie nad nami czuwał. Zawsze będzie z nami, w sercach. Jest nam bardzo ciężko, wspieramy się wzajemnie... najgorsze są noce. Dziś już krawienie przyszło, teraz może być tylko lepiej. Chociaż ciągle mam wrażenie, że to tylko zły sen. Dla każdego z lekarzy u którego wczoraj byłam mam szacunek, wszyscy byli bardzo wyrozumiali i przejęli się całą sytuacją. Każdy powtarza, że to nie nasza wina.
    I dziewczyny nie martwcie się jak wam objawy miną nagle. Ja miałam cały czas mdłości, bolesne piersi i często chodziłam do totalety. NIC nie wskazywało na to, że nasz maluszek.........

Tak ciężko jeszcze nigdy nie było, mąż jest już cały czas ze mną.

Odwiedzę Was w wrześniu, KAŻDEJ z was pogratulować maleństwa! :* :*
    Bardzo mi przykro :(((

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla, w takiej sytuacji każde pocieszenie wydaje się bez sensu...
    Wspierajcie się z mężem i dużo rozmawiajcie, to bardzo ważne, a Aniolek dolączył do innych i jestem pewna, że ma się swietnie i cały czas nad Wami czuwa

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ