X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka85, tez bede musiala sie zmusic. Chociaż tyle dobrego, ze jak rozpiete spodnie to mi wcale nie spadaja :D

staraczka_85 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujcie z gumki do włosów zrobić przedłużkę fajnie się sprawdza i spodnie nie spadną tak łatwo. U mnie się sprawdza bo nogi są jakie były ale brzuszek rooooośnie . Wystarczy zrobić pętelkę przez dziurkę i zaczepić o guzik. Na początek cienka i krótka gumka później dłuższe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:54

mmargol, staraczka_85, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uwierzycie, zablokowali mi nasze forum na służbowym komputerze!!! :-( no dramat po prostu, teraz poczytuje Was na komie tylko, penie dłuższe wypociny z domu będą, bp jakos mnie wkurza to pisanie na komie.... grrr ale mnie wkurzyli no! Ja w staniki większe juz dawno musiałam zainwestować, bo rosną jak szalone, a normalnie 75e wiec strach się bać co będzie dalej...
    Gratuluje udanych wizyt, moja w piątek juz nie mogę się doczekać!!!
    No i witam się w 13tyg :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:00

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Spróbujcie z gumki do włosów zrobić przedłużkę fajnie się sprawdza i spodnie nie spadną tak łatwo. U mnie się sprawdza bo nogi są jakie były ale brzuszek rooooośnie . Wystarczy zrobić pętelkę przez dziurkę i zaczepić o guzik. Na początek cienka i krótka gumka później dłuższe
    Ooooo to jest patent! NAwet mam gumkę przy sobie, już montuje :D jupi! O dzięki Ci :D

Edit: chyba mam za luźną gumkę jednak :P w domu poszukam innej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:19

staraczka_85 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Irl trzymam kciuki żeby wszystko było ok :*

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ooooo to jest patent! NAwet mam gumkę przy sobie, już montuje :D jupi! O dzięki Ci :D

Edit: chyba mam za luźną gumkę jednak :P w domu poszukam innej :)
    pokombinuj zakręć przez dziurkę jeszcze raz :) najlepsze są takie cienkie małe z rossmanna w takiej tubie są często albo na kółku w dużej ilości. Nawet jak się rozciągną to jest ok i nie pękają

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziś Wasz obiadki??
    Bo ja dziś misz-masz: ziemniaczki, mizeria i karpik - jak nie zwrócę, to bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:37

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Zgodnie z weryfikacją zamieszczam zdjęcie karty ciążowej:
    http://iv.pl/images/51390090592735218473_thumb.jpg

Termin wizyty mam na 21.03 ale może wcześniej pójdę. To dopiero tydzień od ostatniego usg, a ja już nie mogę się doczekać następnego.

Jeśli chodzi o obiad to dzisiaj barszcz biały z ziemniaczkami i kiełbaską :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:42

Anulka01, Pysiaczek89, Ksosia, haneczka, Angela89, żabka04, Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryż z białym sosem i pierś z indyka. :P

Na razie idę na drzemkę, bo "Battery low".

Przed chwilą przekąszałam jabłko i kiwi;P

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kalafior pieczony:) jakoś ochota mnie naszła choć mam też ochotę na...jajko sadzone:P no i na mizerię....hmmm chyba misz masz dziś na obiad u mnie :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 2 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie zajadam glod słonecznikiem :P muszę wytrzymać półtorej godziny do obiadu jeszcze :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej dziewczyny :-* ja od rana jak na szpilkach :-P za 2h Usg nie moge sie doczekac. Moj stwoerdzil,ze przed kazda wizyta czy usg ja sie czegos doszukuje,a w cale tak nie jest,w nocy po prostu rozbolal mnie brzuch po wizycie w toalecie.. tak jakbym wszystko co w srodku wysikala,to takie dziwne bylo..
    Spokojnie. Mnie tez czasami brzuch pobolewa po wysikaniu, a to jest akurat normalne:) Nic sie nie denerwuj bo sie fasol obrazi i tylko tyłek Ci pokaże! Czekamy na info:*:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co bym sobie zjadła? Czereśnie... Całe wiadro czereśni! Ciekawe jak mój stary poradzi sobie z tym wyzwaniem:):):)

inzynierka, claudiuszek lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach (pozostałych) :) Gratuluję wyników już odbytych :)

Mnie jakoś tak od początku ciąży nie bardzo chce się jeść. Zjadam 4 posiłki dziennie ale to raczej z rozsądku niż z chęci. Nie wiem dlaczego tak bo nie mam żadnych nudności, ani wymiotów. Może niebawem nabiorę większej ochoty.
    Niestety dość często zjadam jakieś fast foody typu kebab, mc Donald czy pizza.
    Myślę, że powinnam zdrowiej jeść dla maleństwa i dla siebie ale ... zawsze się znajdzie jakieś ale ;)
    Jak to jest u Was z tymi potrawami? Pilnujecie się jakoś bardziej, czy raczej nie?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardziej ze smakiem zjadłabym niezdrowe niz zdrowe jedzenie. No i różnie mi to wychodzi, pare razy pizze jadłam, ale mc jeszcze przede mna, coraz bliżej bo strasznie za mna chodzi ostatnio :-\
    Dzisiaj na 16 ide do dentysty, niestety zab boli, mam nadzieję że nic wielkiego nie będzie, bo u mnie zawsze problematycznie z zębami, kanalowki itd, trzymajcie kciuki!

_izunia_ lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png

Wysłany: 2 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia...u mnie z pilnowaniem jest odwrotnie niż przed ciąża - wtedy nawet serka do smarowania nie jadłam bo za dużo tłuszczu...a teraz? Kotleciki, naleśniki, tosty..wszystko niezdrowe :P kasza gryczana i brązowy ryż poszedł lekko w zapomnienie.
    Anulka a wiesz ze snily mi się czereśnie dziś :P ? Ze ubolewałam pod drzewem ze nie mogę wejść na nie a mąż czasu nie miał mi zerwać :P i kazałam całej rodzinie zbierać pestki bo widziałam na necie termofor dla dzidziusia z pestek czereśni :P

Anulka01 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, ja mam zamrozone czeresnie w calosci na zime, od rodzicow z ogrodka - satysfakconuje Cie to? ;)

izunia, ja jem 4-5 posilkow dziennie, bo po prostu czuje glod wtedy, jem mniej wiecej o tych samych porach, bo tak moj brzuchol przyzwyczajony i wola "jesc! jesc!" :) na fast-foody tez mam ochote, ale staram sie za czesto ich nie jesc, skusze sie z raz na 2 tyg ;)
    Dzisiaj na obiad spagetti, na wlasnym moim sosie :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mogłabym jeść makaron, na okrągło z sosem, zapiekanki makaronowe... Uwielbiam!

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Witam :)
    Zgodnie z weryfikacją zamieszczam zdjęcie karty ciążowej:
    http://iv.pl/images/51390090592735218473_thumb.jpg

Termin wizyty mam na 21.03 ale może wcześniej pójdę. To dopiero tydzień od ostatniego usg, a ja już nie mogę się doczekać następnego.

Jeśli chodzi o obiad to dzisiaj barszcz biały z ziemniaczkami i kiełbaską :)
    Zapisuje na 21.03 w razie zmian - zmienimy!:)

_izunia_ lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie z tymi porami jedzenia dobrze by było jeść o tych samych porach. Ja niestety chodzę spać koło 24 a wstaje po 11 i w ciągu dnia nadal bym tylko spała. Myślałam, że to się skończy w II trymestrze a tu nadal bez zmian. W domu bym coś więcej zrobiła a tu nie mam siły :(
    Przez takie nieregularne jedzenie myślałam, że zacznę ćwiczyć ale niestety nie mam siły a przede wszystkim mam lenia. Na szczęście na wadze nie przybyło jeszcze nic poza 2 kg, które na początku straciłam.
    Trochę się stresuje że jak nie zacznę czegoś robić to będzie źle :(

Asienka1184 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ