X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś śpi, chyba i ja się prześpię. A jak wstanę, to zrobię ryż z warzywami i jajkiem sadzonym. Na nic innego nie mam weny. Dziś jestem sama od rana do nocy. Muszę nabrać siły na wieczór.

Ja mam czereśnie z goździkami w litrowym słoiku od teściowej i mam ochotę zjeść cały, ale one są takie wzdymające, że chyba sobie daruję dodatkowego cierpienia. :P

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla nie wiem co napisać... bardzo mi przykro... :(
    Nie potrafię sobie wyobrazić przez co przechodzisz, przechodzicie...
    Najważniejsze żeby się nie obwiniać ale łatwo powiedzieć...
    Bardzo dobrze, że macie macie w sobie wzajemne wsparcie. Życzę dużo siły i proszę nie poddawaj się. Przytulam mocno...

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla bardzo mocno tulę:* Strasznie mi przykro ze musiałaś przez to przejsc. Jedna z dziewczyn kiedyś napisała ze dzieci nie odchodzą tylko zmieniają termin przyjścia na świat... Głęboko w to wierze i pamiętaj żeby nam sie tu pochwalić nowym terminem!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    ojej, Anulka moje ukochane owoce! ale mi narobilaś smaka!
    Daj znać koniecznie czy udało się spełnić Twe życzenie :)
    Przyniósł mi kompot czeresniowy:/ nie wiem, chyba strzelę focha:)

mmargol lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla :( Bardzo mi przykro i zdaję sobie sprawę, że ogromnie cierpisz. Pocieszę Cię tylko, że moja siostra rok temu miała podobną sytuację, a dzisiaj jest znowu w ciąży i wszystko zapowiada się dobrze. Bądź silna, wierzę, że niebawem z powrotem będziesz oczekiwać maleństwa i cieszyć się upragnionym macierzyństwem. Tulę mocno i zaglądaj tu do nas, jeśli tylko starczy Ci sił. :*

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Chyba tak, są te "ciążowe" bez adrenaliny, ufam póki co mojemu dentyscie, różne "cuda" juz robił w mojej paszczy, więc mam nadzieję że będzie ok dzisiaj...
    Ja w ogóle moglabym tylko owoce ostatnio jeść, a z tym ponoć też trzeba uważać, bo cukry itd...

Ja teraz byłam robić dwie ósemki i nie dostałam znieczulenia, bo podobno za wczesna ciąża. Ale dziurki były małe i nic mnie nie bolało. :) A po znieczuleniu zawsze sobie język pogryzę :P Poważną masz dziurę?

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Przyniósł mi kompot czeresniowy:/ nie wiem, chyba strzelę focha:)

hihi, pewnie też byłabym niezadowolona, a żarty żartami, ale naprawdę potrafię się lekko sfochować, jeśli nie dostaję tego, co zamówiłam i małża, strach! :) kurczę kiepska pora na takie zachcianki...chociaz mi zamarzył się twarożek z rzodkiewką i byłam w szoku że już są w sklepie

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy fuksa bo zanim urodzimy to sie tymi czereśniami obezremy! Po porodzie to będziemy je mogły na zdjęciach pooglądać...

Pauka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    hihi, pewnie też byłabym niezadowolona, a żarty żartami, ale naprawdę potrafię się lekko sfochować, jeśli nie dostaję tego, co zamówiłam i małża, strach! :) kurczę kiepska pora na takie zachcianki...chociaz mi zamarzył się twarożek z rzodkiewką i byłam w szoku że już są w sklepie
    Ja im sie tam nie dziwie... Tez bym wolała wystać swoje w sklepie niż w domu przed tornadem uciekać;):)

Pauka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja teraz byłam robić dwie ósemki i nie dostałam znieczulenia, bo podobno za wczesna ciąża. Ale dziurki były małe i nic mnie nie bolało. :) A po znieczuleniu zawsze sobie język pogryzę :P Poważną masz dziurę?
    Jeszcze nie wiem, mam nadzieję że nie.. ale u mnie często z zewnątrz ładnie plomba, a pod nią masakra i kończy się kanalowym wtedy... moja stara dentystka okazuje się ze czasami źle czyscila i teraz takie cuda ten musi ratować. Zobaczymy co dzisiaj będzie... mam trochę pietra nie powiem...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się właśnie zapisałam do dentysty 1 trymestr lekarz kazał mi poczekać. Znieczulenie mogę normalne bo jest specjalne dla ciężarnych.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Hej. Przykre że od razu znikłam z listy, ale ok, wrześniową mamą nie będę. Wczoraj byłam w szpitalu, dokładne badanie usg i decyzja tabletka czy zabieg. Wybrałam tabletki. Wierzymy,że teraz nasz Aniołek ma się dobrze w niebie i będzie nad nami czuwał. Zawsze będzie z nami, w sercach. Jest nam bardzo ciężko, wspieramy się wzajemnie... najgorsze są noce. Dziś już krawienie przyszło, teraz może być tylko lepiej. Chociaż ciągle mam wrażenie, że to tylko zły sen. Dla każdego z lekarzy u którego wczoraj byłam mam szacunek, wszyscy byli bardzo wyrozumiali i przejęli się całą sytuacją. Każdy powtarza, że to nie nasza wina.
    I dziewczyny nie martwcie się jak wam objawy miną nagle. Ja miałam cały czas mdłości, bolesne piersi i często chodziłam do totalety. NIC nie wskazywało na to, że nasz maluszek.........

Tak ciężko jeszcze nigdy nie było, mąż jest już cały czas ze mną.

Odwiedzę Was w wrześniu, KAŻDEJ z was pogratulować maleństwa! :* :*

Głowa do góry słońce! Będzie dobrze! Musi być! My też straciliśmy aniołka w zeszłym roku i w drugim cyklu po stracie zaszłam. Aniołki tylko zmieniają datę i powracają do nas silne i mocne. Dbaj o siebie nic nie podnoś, a będzie dobrze dostsniesz od Bozi aniołka . Kochamy Cię i tulimy razem z moją fasolką.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla trzymaj sie...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bla bla trzymaj sie. Bardzo mi przykro. Mi bardzo pomogl dzial po poronieniu na ovu, moze tez tam znajdziesz troche ukojenia.

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla: teraz dajcie sobie czas i będzie już tylko lepiej. Czekamy na kolejne, tym razem dobre wieści od Ciebie, oby szybko. Myślę, że wszystkie jesteśmy z Tobą myślami

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb81a685ccde.jpg

No więc tak. Bąble są, jeden ma 44 mm, 174 tętno. Drugi ma 39 mm i tętno 170. ZNALEŹLIŚMY DWIE OWODNIE!!! Są jednojajowe, dwuowodniowe ufff... Odpada poplątanie pępowin chociaż. Tętno wysokie najprawdopodobniej dlatego, bo na usg pani doktor przez 3 minuty widziała tylko jednego, powiedziała, że drugi obumarł i są tylko szczątki i że była wada jakaś pewnie, żebym się nie martwiła bla bla bla, ja w płacz i głowica jej zjechała i tu niespodzianka... Jest i tańczy za zakrętem! Tak wywijał jak szalony na dyskotece, kopnął drugiego, ten się obudził, wypiął tyłkiem i dalej komara ciął, a ten pierwszy dalej pokaz tańców, aż go ledwo zmierzyła. Ciężko ich uchwycić razem ale się udało i wrzucam wam. :)
    Mam nisko macicę, napisane, że dochodzi do ujścia zewnętrznego i częściowo je pokrywa. Mam leżeć i się nie martwić, bo się podniesie jak będzie rosła. Co się najadłam strachu to moje, a jakie szczęście jak się okazało, że są dwa całe i zdrowe, nawet się nie zezłościłam na lekarkę po tym.

maluutka90, Pysiaczek89, AniaLewandowska, slodka100, mmargol, kamciaelcia, Anulka01, martta, Behemottka, żabka04, claudiuszek, A_n_k_a_80, _izunia_, Malutka92, haneczka, Sabina, Angela89, violett, ggohaa, bisacz, szpilka, Żabcia_, bbeczka91, Pauka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, jakie piekne dwa maluszki!!! :) :*

BlaBla, tulę i ściskam mocno :*

Ja dziś na obiad ziemniaki z masełkiem i koperkiem i jajko.. Jestem wyrąbana nie mam na nic siły więc to było wszystko na co mnie dziś stać. Mężowi zrobię mrożoną pizze Strasznie się denerwuję jutrzejszą wizytą :(

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba cudowne, dwa Bąbelki :) :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do tych które miały już usg prenatalne pierwszego trymestru. Ile mniej więcej trwa takie usg? Bo chyba dłużej niż zwykle......

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny jak jest u was z prenatalnymi badaniami - musicie wykonać specjalne badanie krwi wcześniej? Bo ja ost nie miałam prenatalnych bo pielęgniarka powiedziała że tydzień wcześniej miałam zrobić krew a ja nie wiedziałam. Lekarz u którego miałam robić to badanie ma jakieś angielskie certyfikaty niby rzadko który ma wiec nie wiem czy on jakaś inna technika to wykonuje czy to standard krew. Moja bratowa 2 l. temu nie miała krwi.
    Teraz juz nie wiem czy umówić się na to badanie do mojego czy nie robic w ogóle...
    Ja miałam zrobić markery rożne, wlasnie PAPPA i coś jeszcze, dokładnie tydzień przed USG. USG w piątek, boje sie jak nie wiem co...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ