X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś śpi, chyba i ja się prześpię. A jak wstanę, to zrobię ryż z warzywami i jajkiem sadzonym. Na nic innego nie mam weny. Dziś jestem sama od rana do nocy. Muszę nabrać siły na wieczór.

Ja mam czereśnie z goździkami w litrowym słoiku od teściowej i mam ochotę zjeść cały, ale one są takie wzdymające, że chyba sobie daruję dodatkowego cierpienia. :P

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla nie wiem co napisać... bardzo mi przykro... :(
    Nie potrafię sobie wyobrazić przez co przechodzisz, przechodzicie...
    Najważniejsze żeby się nie obwiniać ale łatwo powiedzieć...
    Bardzo dobrze, że macie macie w sobie wzajemne wsparcie. Życzę dużo siły i proszę nie poddawaj się. Przytulam mocno...

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla bardzo mocno tulę:* Strasznie mi przykro ze musiałaś przez to przejsc. Jedna z dziewczyn kiedyś napisała ze dzieci nie odchodzą tylko zmieniają termin przyjścia na świat... Głęboko w to wierze i pamiętaj żeby nam sie tu pochwalić nowym terminem!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    ojej, Anulka moje ukochane owoce! ale mi narobilaś smaka!
    Daj znać koniecznie czy udało się spełnić Twe życzenie :)
    Przyniósł mi kompot czeresniowy:/ nie wiem, chyba strzelę focha:)

mmargol lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla :( Bardzo mi przykro i zdaję sobie sprawę, że ogromnie cierpisz. Pocieszę Cię tylko, że moja siostra rok temu miała podobną sytuację, a dzisiaj jest znowu w ciąży i wszystko zapowiada się dobrze. Bądź silna, wierzę, że niebawem z powrotem będziesz oczekiwać maleństwa i cieszyć się upragnionym macierzyństwem. Tulę mocno i zaglądaj tu do nas, jeśli tylko starczy Ci sił. :*

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Chyba tak, są te "ciążowe" bez adrenaliny, ufam póki co mojemu dentyscie, różne "cuda" juz robił w mojej paszczy, więc mam nadzieję że będzie ok dzisiaj...
    Ja w ogóle moglabym tylko owoce ostatnio jeść, a z tym ponoć też trzeba uważać, bo cukry itd...

Ja teraz byłam robić dwie ósemki i nie dostałam znieczulenia, bo podobno za wczesna ciąża. Ale dziurki były małe i nic mnie nie bolało. :) A po znieczuleniu zawsze sobie język pogryzę :P Poważną masz dziurę?

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Przyniósł mi kompot czeresniowy:/ nie wiem, chyba strzelę focha:)

hihi, pewnie też byłabym niezadowolona, a żarty żartami, ale naprawdę potrafię się lekko sfochować, jeśli nie dostaję tego, co zamówiłam i małża, strach! :) kurczę kiepska pora na takie zachcianki...chociaz mi zamarzył się twarożek z rzodkiewką i byłam w szoku że już są w sklepie

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy fuksa bo zanim urodzimy to sie tymi czereśniami obezremy! Po porodzie to będziemy je mogły na zdjęciach pooglądać...

Pauka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    hihi, pewnie też byłabym niezadowolona, a żarty żartami, ale naprawdę potrafię się lekko sfochować, jeśli nie dostaję tego, co zamówiłam i małża, strach! :) kurczę kiepska pora na takie zachcianki...chociaz mi zamarzył się twarożek z rzodkiewką i byłam w szoku że już są w sklepie
    Ja im sie tam nie dziwie... Tez bym wolała wystać swoje w sklepie niż w domu przed tornadem uciekać;):)

Pauka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja teraz byłam robić dwie ósemki i nie dostałam znieczulenia, bo podobno za wczesna ciąża. Ale dziurki były małe i nic mnie nie bolało. :) A po znieczuleniu zawsze sobie język pogryzę :P Poważną masz dziurę?
    Jeszcze nie wiem, mam nadzieję że nie.. ale u mnie często z zewnątrz ładnie plomba, a pod nią masakra i kończy się kanalowym wtedy... moja stara dentystka okazuje się ze czasami źle czyscila i teraz takie cuda ten musi ratować. Zobaczymy co dzisiaj będzie... mam trochę pietra nie powiem...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się właśnie zapisałam do dentysty 1 trymestr lekarz kazał mi poczekać. Znieczulenie mogę normalne bo jest specjalne dla ciężarnych.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Hej. Przykre że od razu znikłam z listy, ale ok, wrześniową mamą nie będę. Wczoraj byłam w szpitalu, dokładne badanie usg i decyzja tabletka czy zabieg. Wybrałam tabletki. Wierzymy,że teraz nasz Aniołek ma się dobrze w niebie i będzie nad nami czuwał. Zawsze będzie z nami, w sercach. Jest nam bardzo ciężko, wspieramy się wzajemnie... najgorsze są noce. Dziś już krawienie przyszło, teraz może być tylko lepiej. Chociaż ciągle mam wrażenie, że to tylko zły sen. Dla każdego z lekarzy u którego wczoraj byłam mam szacunek, wszyscy byli bardzo wyrozumiali i przejęli się całą sytuacją. Każdy powtarza, że to nie nasza wina.
    I dziewczyny nie martwcie się jak wam objawy miną nagle. Ja miałam cały czas mdłości, bolesne piersi i często chodziłam do totalety. NIC nie wskazywało na to, że nasz maluszek.........

Tak ciężko jeszcze nigdy nie było, mąż jest już cały czas ze mną.

Odwiedzę Was w wrześniu, KAŻDEJ z was pogratulować maleństwa! :* :*

Głowa do góry słońce! Będzie dobrze! Musi być! My też straciliśmy aniołka w zeszłym roku i w drugim cyklu po stracie zaszłam. Aniołki tylko zmieniają datę i powracają do nas silne i mocne. Dbaj o siebie nic nie podnoś, a będzie dobrze dostsniesz od Bozi aniołka . Kochamy Cię i tulimy razem z moją fasolką.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla trzymaj sie...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bla bla trzymaj sie. Bardzo mi przykro. Mi bardzo pomogl dzial po poronieniu na ovu, moze tez tam znajdziesz troche ukojenia.

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla: teraz dajcie sobie czas i będzie już tylko lepiej. Czekamy na kolejne, tym razem dobre wieści od Ciebie, oby szybko. Myślę, że wszystkie jesteśmy z Tobą myślami

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb81a685ccde.jpg

No więc tak. Bąble są, jeden ma 44 mm, 174 tętno. Drugi ma 39 mm i tętno 170. ZNALEŹLIŚMY DWIE OWODNIE!!! Są jednojajowe, dwuowodniowe ufff... Odpada poplątanie pępowin chociaż. Tętno wysokie najprawdopodobniej dlatego, bo na usg pani doktor przez 3 minuty widziała tylko jednego, powiedziała, że drugi obumarł i są tylko szczątki i że była wada jakaś pewnie, żebym się nie martwiła bla bla bla, ja w płacz i głowica jej zjechała i tu niespodzianka... Jest i tańczy za zakrętem! Tak wywijał jak szalony na dyskotece, kopnął drugiego, ten się obudził, wypiął tyłkiem i dalej komara ciął, a ten pierwszy dalej pokaz tańców, aż go ledwo zmierzyła. Ciężko ich uchwycić razem ale się udało i wrzucam wam. :)
    Mam nisko macicę, napisane, że dochodzi do ujścia zewnętrznego i częściowo je pokrywa. Mam leżeć i się nie martwić, bo się podniesie jak będzie rosła. Co się najadłam strachu to moje, a jakie szczęście jak się okazało, że są dwa całe i zdrowe, nawet się nie zezłościłam na lekarkę po tym.

maluutka90, Pysiaczek89, AniaLewandowska, slodka100, mmargol, kamciaelcia, Anulka01, martta, Behemottka, żabka04, claudiuszek, A_n_k_a_80, _izunia_, Malutka92, haneczka, Sabina, Angela89, violett, ggohaa, bisacz, szpilka, Żabcia_, bbeczka91, Pauka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, jakie piekne dwa maluszki!!! :) :*

BlaBla, tulę i ściskam mocno :*

Ja dziś na obiad ziemniaki z masełkiem i koperkiem i jajko.. Jestem wyrąbana nie mam na nic siły więc to było wszystko na co mnie dziś stać. Mężowi zrobię mrożoną pizze Strasznie się denerwuję jutrzejszą wizytą :(

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba cudowne, dwa Bąbelki :) :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do tych które miały już usg prenatalne pierwszego trymestru. Ile mniej więcej trwa takie usg? Bo chyba dłużej niż zwykle......

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny jak jest u was z prenatalnymi badaniami - musicie wykonać specjalne badanie krwi wcześniej? Bo ja ost nie miałam prenatalnych bo pielęgniarka powiedziała że tydzień wcześniej miałam zrobić krew a ja nie wiedziałam. Lekarz u którego miałam robić to badanie ma jakieś angielskie certyfikaty niby rzadko który ma wiec nie wiem czy on jakaś inna technika to wykonuje czy to standard krew. Moja bratowa 2 l. temu nie miała krwi.
    Teraz juz nie wiem czy umówić się na to badanie do mojego czy nie robic w ogóle...
    Ja miałam zrobić markery rożne, wlasnie PAPPA i coś jeszcze, dokładnie tydzień przed USG. USG w piątek, boje sie jak nie wiem co...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ