X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja spadam bo gadacie o jedzeniu i dostaje slinotoku:-)
    Żartuję hahaha
    Idę spać może dam radę obejrzeć serial :-)
    Jutro będę nie obecna do popołudnia jeden do mojej mamy po ciacho i spodnie mi skróci ciążowe bo szukam nogawkami po chodnikach.
    Miejcie litość dla ciezarnej i nie na skrócie dużo :-)
    Miłego wieczorku:-)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zjedzeniu dwóch kanapek z konserwą turystyczną krakusa czuję niesmak ......do siebie, jestem wstrętny żarłok a położna wpisała mi dziś w kartę +2kg, muszę przystopować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja po zjedzeniu dwóch kanapek z konserwą turystyczną krakusa czuję niesmak ......do siebie, jestem wstrętny żarłok a położna wpisała mi dziś w kartę +2kg, muszę przystopować :)

Ja 2 kg miałam 2 tygodnie temu:P

Ania91 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Czuję się wywołana do odpowiedzi, jako "nowa". Nie lubię działania pod przymusem i w sumie pierwszy raz spotykam się z taką weryfikacją - inwigilacją, a byłam już uczestniczką kilku grup dyskusyjnych, np. na forum ślubnym i takim dotyczącym płodności, jeszcze przed 1 ciążą.
    Jak wspomniałam, jestem nowa i nie wiem, jaki macie problem z nowymi osobami. Jeśli poczuję potrzebę podzielenia się zdjęciem, to na pewno to zrobię, ale nie pod wpływem "groźby", że moje posty będą ignorowane.

Jesteś aktywna w wielu wątkach, więc może obiło Ci się o uszy, że na forum bbf grasuje dziewczyna, która podszywa się pod kogoś kim nie jest, właściwie nigdy nie była w ciąży, a na grudniówkach nawet urodziła. Pisała pod wieloma nickami, opowiadała bajki, grała na naszych emocjach, zakładała wątki, między innymi nasz wątek Wrześniowe mamusie 2016 i nie cofnęłaby się przed niczym, nawet przed tym, żeby tu wrócić i jak gdyby nigdy nic "odgrywać" kolejną postać i robić z nas idiotki. Jesteśmy teraz czujne i już od jakiegoś czasu weryfikujemy osoby, które się tu zjawiają od tak nagle po 3 miesiącach ciąży. Wybacz, jeśli czujesz się urażona. Ale Tobie chyba również powinno zależeć na tym, żeby czuć się tu bezpiecznie. Żeby mieć pewność, że żadna podstawiona laska nie wyciągnie z Ciebie informacji, które mogłaby wykorzystać go niecnych celów. Ponadto prowadzimy listę na dokumentach google i muszę mieć pewność, że wszystkie nowo dodane osoby do naszego wątku są godne zaufania. Wprawdzie nie piszemy tam swoich DNA, ale pewne osoby mogłyby wykorzystać nasze informacje do stworzenia kolejnej fikcyjnej postaci, co mnie osobiście mierzi na samą myśl. Tak więc decyzja należy do Ciebie. Jesteśmy tu razem już od dawna i myślę, że mam poparcie wielu dziewczyn, które też przeżyły sytuację z Blair.
    Jeśli uszanujesz naszą prośbę, wstaw proszę fotkę jakiegoś usg z nickiem gdzieś na karteczce. Możesz zamazać info, których nie chcesz nam pokazywać, ale data badania wskazane, żeby była widoczna.

Anulka01, Ania91, Pysiaczek89, Bee85, Behemottka lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Jajeczka?Probowalam ssać goździka ???na te gardeło
    Kochana to do mnie? ;) Nie mam goździków... Jutro sobie zazycze bo te inhalacje jeszcze chce spróbować:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ty koniecznie jako pierwsza powinnaś;):)

Tak mnie żeście podpuscily ze idę detektor zamawiać! Jakiej firmy?

Tymi lodami kusicie a ja?????? Juz wiem! Powiem staremu żeby po ciepłego mi pojechał!

Jako że ja mam profity z detektoru :D żarcik ja mam angelsound chyba najtańszy ale jak dla mnie super :P

No kiedyś może się zweryfikuje :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ej ja też mam się weryfikować ?:P Bo nie podpisałam usg ;/

Angela, ja tam Cię znam nie od dziś, ale jak chcesz. :) Ja przeszłam weryfikację. Nie ma gorszych ani lepszych. :P

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    dziewczyny mało mnie bo czasu mało:)
    byłam dziś na wizycie:)
    bobas 45mm :) ruchliwy że ohohoh:)

11 marca mam szczegółowe badanie z mieszeniem min kości nosowej:)

ja mam ochotę na słodkie trochę, lubię żelki, ale też uwielbiam warzywa surowe:) jak nigdy :P
    dobranoc:)

Anulka01, Malutka92, martta, Strazaczka1990, violett, Ania91, haneczka, żabka04, szpilka, mmargol, claudiuszek, Skali89, slodka100 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Angela, ja tam Cię znam nie od dziś, ale jak chcesz. :) Ja przeszłam weryfikację. Nie ma gorszych ani lepszych. :P

Kiedyś przy okazji się zweryfikuje :P Ale brzucha pokazałam baa nawet z porównaniem z poprzednią ciąża :D Liczy sie :D

haneczka, megg lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja 2 kg miałam 2 tygodnie temu:P
    Ja się boje wejść na wagę ostatnio +5...aż dziwne ciągle zwracalam fakt dużo jadlam

Wysłany: 1 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wstawie USG Naszego Groszka ;D
    Robotka..żelki kwaśne mniam ;D

Robotka1 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś tu ma jeszcze mdłości? :P Dowiedziałam się, że pestki dyni pomagają na tę dolegliwość. Mi już jest lepiej o ile regularnie jem, a że zaczęłam jeść od kilku dni cokolwiek, to czuję się jak nowo narodzona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic na plusie ale fasolka ma z czego korzystać :P bo trochę na plusie za dużo jest :)

Wysłany: 1 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja to jestem tego zdania zeby jesc wtedy kiedy tylko najdzie ochota :-) tylko w ciazy mamy taka mozliwosc,bo jemy za 2 i dla 2 ludzi :-) po ciazy zaczniemy sie pilnować ;-) Ja w 1 ciazy z córcia mialam zaszczyt miec +20kg hehe i wszystko zrzucilam,a teraz bedzie powtorka :-) od kilku dni jezdze po sklepach w poszukiwaniu duzego granata (owoc) zamachu nie robie :-D,ale i tak wszedzie takie male wypierdki :-P
    A jak ktoś zje i nadal głodny ??ja mam ten zaszczyt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Czy ktoś tu ma jeszcze mdłości? :P Dowiedziałam się, że pestki dyni pomagają na tę dolegliwość. Mi już jest lepiej o ile regularnie jem, a że zaczęłam jeść od kilku dni cokolwiek, to czuję się jak nowo narodzona.

A liczy się to że rzygam za każdym razem jak zmieniam Martynie pieluche z kupą? I ta na złość zaczeła robić nawet 2-3 dziennie? :P

haneczka, Sabina lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Kochana to do mnie? ;) Nie mam goździków... Jutro sobie zazycze bo te inhalacje jeszcze chce spróbować:)
    Tak kurka ten słownik w telefonie ;\ przepraszam...chodzi mi o Ciebie ;)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś spotkała dość śmieszną sytuacja, poszłam z koleżanką na stołówkę zjeść obiad i spotkaliśmy naszego kolegę z innego działu, patrzy - na talerzu jedzenia mam jak dla chłopa, więc sugeruje że jak nie będę mogła dojeść to chętnie pomoże. Odpowiadam, że zjem wszystko, a za pół godziny będę znowu głodna, pyta się więc czy mam jakieś problemy zdrowotne, "może delikatnie pasożytnicze :P", a on "ojej, a to coś poważnego, dużo tych pasożytów masz?" "no na szczęście tylko jednego, więc nie muszę nic specjalnie działać" "a duży on?" "tydzień temu miał 6 cm", kilka minut zajęło zanim załapał, bo już chciał proponować specjalne środki z Peru antypasożytnicze, które sprowadza nasz Pan z BHP z firmy :D

Strazaczka1990, maluutka90, Angela89, haneczka, Ania91, Dzierzba, żabka04, Malutka92, szpilka, Anulka01, mmargol, Żabcia_, AniaLewandowska, bisacz, Gumcia, claudiuszek, Behemottka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja to jestem tego zdania zeby jesc wtedy kiedy tylko najdzie ochota :-) tylko w ciazy mamy taka mozliwosc,bo jemy za 2 i dla 2 ludzi :-) po ciazy zaczniemy sie pilnować ;-) Ja w 1 ciazy z córcia mialam zaszczyt miec +20kg hehe i wszystko zrzucilam,a teraz bedzie powtorka :-) od kilku dni jezdze po sklepach w poszukiwaniu duzego granata (owoc) zamachu nie robie :-D,ale i tak wszedzie takie male wypierdki :-P
    Intermarche! :) Tylko drogie jak pierun 7,5zł ze sztukę :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,cieszę się że jesteście zadowolone ze swoich lekarzy na NFZ, ja niestety mam mega niesmak i już napewno nie podejmę się tego typu opieki..

Co do fast foodów - my co piątek jemy pizze ot tak nasza tradycja pare razy jadłam już kebab i frytki i jakoś się nie przejmuje jem to na co mam ochotę ;) a z tym ostatnio ciężko... Jem bo jem ale nic mi jakoś specjalnie nie smakuje :/

Wzięłam wkońcu panadol na ten ból głowy i trochę lepiej, położyłam sobie teraz zimmy ręcznik na czoło i leże i czekam na m jak miłość, potem agent, a potem polowanie na kuchnie - mały maraton :D

dziewczyny, jeszcze jedna kwestia mierzycie sobie ciśnienie w ciąży? Gadałam dziś z koleżanką i mówiła że mam sobie mierzyć tak profilaktycznie..

f2w33e3khxcaayjq.png

Wysłany: 1 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to ją chrapiacy facet nad uchem....wrrrr ..Nagram Go i jutro mi pokaże bo On nie wierzy że chrapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:31

Żabcia_ lubi tę wiadomość

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ