X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No właśnie o to mi chodziło:) dobrze ze nie tylko ja to zauważyłam:)
    Widziałam Twój wpis sprzed kilku dni i czekałam na reakcję a tu cisza ;). No cóż, może to po prostu inny styl. Ja sie tylko wypowiadam tam, gdzie wydaje mi sie, ze mam coś do powiedzenia, a tak skakać po forum to mi sie po prostu nie chce.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka na pewno:-)

Kurcze zjadłam tezy kropeczki chleba żytniego z czosnkowym serkiem łaciate i brzuch mam na 5 mc i sweeeeewdzi!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszechstronna :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ksosia znowu zniklam z 1 strony :-( wpisalas 2 razy mysze,kurcze ja to mam jakiegos pecha :-( jeszcze ci gitare zawracam..
    Malutka, ale my wiemy, ze Ty nasza jesteś :). A Ksosi przypomnij daty, bo tak z głowy to chyba nie bedzie pamietać :)

Malutka92, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Napisze tez o weryfikacji.
    Nie rozumiem osob ktore w 4 msc pisza ze nas podczytuja i dopiero zdobyly odwage do pisania...

Dziewczayny, weryfikujmy wszystkie nowe mamy tak jak to wcześniej ustaliłyśmy. Aktualne zdjęcie z usg z nickiem. Fajnie, żeby na usg było widać datę z tego roku, a nie np. 2011. :P

Zauważyłam, że niedawno pojawiła się Elaria i bodajże izunia. Jak je tu zobaczycie, to proście o weryfikację. Inaczej lista zamknięta i nie ma sensu reagować na posty. Jeśli dziewczyny nie mają nic do ukrycia, to nie obrazi ich nasza ostrożność.

Malutka92, Pysiaczek89, Anulka01, Angela89, claudiuszek, Strazaczka1990, Dzierzba, Sabina lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, współczuję bólu gardła i tych antybiotyków, ale z pewnością dostałaś coś bezpiecznego dla dzidzi. Poza tym po 10 tyg to już dzieciątko nie reaguje tak silnie na szkodliwe substancje, więc głowa do góry. :) Zdrowiej, popijaj herbatkę z miodem i cytryną, jedz malinki, jeśli masz w słoiczku, albo mrożone i wypoczywaj. :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak nigdy nie smakowały mi pierogi z kapustą i grzybami tak teraz - niebo w gębie :D

Strazaczka1990, Gumcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Melduje sie w mc D!!!:)
    Proszę! Zjedz za mnie frytki i Loda z czekoladą!

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mniej ostatnio piszę, bo zajmuję się nowym zleceniem na organizację wesela koleżanki. :) Pomysł na biznes powstał, jak Artek miał 5 miesięcy. :) Ogólnie nie jestem stworzona do siedzenia w domu, więc to jest taka moja odskocznia. Piszę też bloga w tym temacie, Może w przyszłości będzie z tego coś większego. Na razie działam po znajomości, ale od czegoś trzeba zacząć. Super sprawa, tylko bardzo czasochłonne. :)

Nasmażyłam naleśników z mieszanki bezglutenowej i smakują jak zwykłe. Ale fajnie.:)

Czy Wasze dzieci w wieku 11 miesięcy też podżerały Wam wszystko co jadłyście i sępiły na każdym kroku o jedzenie? :P Czy mam uznać, że moje dziecko jest niedożywione? ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja miałam taki problem w poprzedniej ciąży. Ból biodra i nogi, a nawet drętwienie jednej nogi. Diagnoza: ucisk macicy na nerw boczny udowy.:) Przeszło mi samo po 2 miesiącach. Będzie dobrze. :) Możesz się przejść do neurologa, przepisze Ci którąś z witamin B (nie pamiętam teraz) i powinno trochę pomóc.
    Kurczę mam dokładnie tak samo, zaraz nad pupą, bardziej po lewej stronie, nie wiedziałam czy wiązać to z ciążą. Jak to dobrze mieć chwilę by Was poczytać:)
    Ja mam usg w pt i wrzucę świeże foto, a na bieżąco wrzucam brzuchy do pamiętnika. Teraz idę się zmusić do jedzenia.

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Czy Wasze dzieci w wieku 11 miesięcy też podżerały Wam wszystko co jadłyście i sępiły na każdym kroku o jedzenie? :P Czy mam uznać, że moje dziecko jest niedożywione? ;)
    ja mam tylko nadzieję, że moje dziecko nie będzie takim niejadkiem jak ja w dzieciństwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Proszę! Zjedz za mnie frytki i Loda z czekoladą!

Dokladnie to zjadlam!!!:)
    Ale zwykly lod z czekolada mialby za malo kalorii wiec wzielam mcflurra z lionem i czekolada. Slodkie do porzygu :)
    Mcwrapa oddalam staremu...

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Trochę mniej ostatnio piszę, bo zajmuję się nowym zleceniem na organizację wesela koleżanki. :) Pomysł na biznes powstał, jak Artek miał 5 miesięcy. :) Ogólnie nie jestem stworzona do siedzenia w domu, więc to jest taka moja odskocznia. Piszę też bloga w tym temacie, Może w przyszłości będzie z tego coś większego. Na razie działam po znajomości, ale od czegoś trzeba zacząć. Super sprawa, tylko bardzo czasochłonne. :)

Nasmażyłam naleśników z mieszanki bezglutenowej i smakują jak zwykłe. Ale fajnie.:)

Martyna sepii dalej :)

haneczka lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Anulka, współczuję bólu gardła i tych antybiotyków, ale z pewnością dostałaś coś bezpiecznego dla dzidzi. Poza tym po 10 tyg to już dzieciątko nie reaguje tak silnie na szkodliwe substancje, więc głowa do góry. :) Zdrowiej, popijaj herbatkę z miodem i cytryną, jedz malinki, jeśli masz w słoiczku, albo mrożone i wypoczywaj. :)
    Dzięki:* problem w tym ze przez ta cholerna krtań nie moge miodu, imbiru, owoców cytrusowych, czekolady i jeszcze dlugo by wymieniać...
    Ale laryngolog pozwoliła mi raz dziennie psikać nasivin! Huraaa nie uduszę sie w nocy! A antybiotyk zinnat dostałam.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki zawracajcie gitare! Od tego tu jestem! Nawet jesli z opoznieniem to bede was zmieniac, dodawac i przekladac TP a jak bym dlugo zwlekala to wystarczy reprymenda i upomnienie :)
    Z gory mowie ze zapiszr zmiany jutro albo jak malz zasnie bo sie denerwuje a ja musze mu podziekowac za nowa patelnie i mc donalda :D

Malutka92, żabka04, Strazaczka1990, Dzierzba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A ja kocham mój detektor. Po pierwsze w takie dnie jak wczoraj, kiedy sie naczytam o stratach mam natychmiastowe uspokojenie. Poza tym zawsze staram sie słuchać z mężem, dla niego to przeżycie i bardzo urealnia te ciąże. On chodzi na każda wizytę u gin. i widział malucha na USG, ale to za rzedko. A tak ma kontakt z "alienem".

Uważam mój detektor za b. dobra inwestycje i polecam każdemu. Mnie w ogóle nie jest trudno znaleźć serduszko. Szczupłym dziewczynom w ogóle łatwiej, a ja przecież mam ciut ciut tluszczyczku. Używam tez żelu, takiego jak do USG.
    Ja też nie żałuję zakupu, przy mojej historii i właściwie braku większych objawów to super sprawa. Teraz już dość szybko łapię serduszko - to balsam na moją duszę. Polecam faktycznie od 12 tygodnia, wcześniej też można wyszukać serduszko ale jest trudniej i tu potrzebny jest zdrowy rozsądek a nie panika.
    Jak miałam chwilę zwątpienia to pojechaliśmy prywatnie na usg - 130zł, tyle zapłaciłam za detektor :)

Angela89, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczayny, weryfikujmy wszystkie nowe mamy tak jak to wcześniej ustaliłyśmy. Aktualne zdjęcie z usg z nickiem. Fajnie, żeby na usg było widać datę z tego roku, a nie np. 2011. :P

Zauważyłam, że niedawno pojawiła się Elaria i bodajże izunia. Jak je tu zobaczycie, to proście o weryfikację. Inaczej lista zamknięta i nie ma sensu reagować na posty. Jeśli dziewczyny nie mają nic do ukrycia, to nie obrazi ich nasza ostrożność.

Czuję się wywołana do odpowiedzi, jako "nowa". Nie lubię działania pod przymusem i w sumie pierwszy raz spotykam się z taką weryfikacją - inwigilacją, a byłam już uczestniczką kilku grup dyskusyjnych, np. na forum ślubnym i takim dotyczącym płodności, jeszcze przed 1 ciążą.
    Jak wspomniałam, jestem nowa i nie wiem, jaki macie problem z nowymi osobami. Jeśli poczuję potrzebę podzielenia się zdjęciem, to na pewno to zrobię, ale nie pod wpływem "groźby", że moje posty będą ignorowane.

bisacz, Sophia, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja chodzę na NFZ i nie jest źle :) w zeszłym.tygodniu jak byłam chora to mnie przyjęły z dnia na dzień bez gadania. Położna fajna. Doktorka bardzo miła :) serio :)
    Ja znalazłam super przychodnię i lekarza, no normalnie dzisiaj wyrwałam się z pracy wpadam do ośrodka położna już mnie poznała, kazała się rozebrać, założyła kartę ciąży miło pogawędziłyśmy i z marszu w sumie bez czekania weszłam do gabinetu, lekarz kompetentny, wszystko tłumaczy i za każdym razem usg. Dziś bąbelek 52mm, zmierzony szybciutko bo skoro za tydzień prenatalne to nie będziemy dzidzi męczyć. Jak byłam tydzień temu i powiedziałam, że ciężko radzę sobie z lękiem o ciążę to usłyszałam "pani Marto jak pani chce to może przychodzić codziennie". Także nie każdy lekarz NFZ jest do bani :) Dla mnie wchodzenie do gabinetu bez długiego czekania jest bezcenne.

Pysiaczek89, Angela89, claudiuszek, Ania91, Anulka01, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja znalazłam super przychodnię i lekarza, no normalnie dzisiaj wyrwałam się z pracy wpadam do ośrodka położna już mnie poznała, kazała się rozebrać, założyła kartę ciąży miło pogawędziłyśmy i z marszu w sumie bez czekania weszłam do gabinetu, lekarz kompetentny, wszystko tłumaczy i za każdym razem usg. Dziś bąbelek 52mm, zmierzony szybciutko bo skoro za tydzień prenatalne to nie będziemy dzidzi męczyć. Jak byłam tydzień temu i powiedziałam, że ciężko radzę sobie z lękiem o ciążę to usłyszałam "pani Marto jak pani chce to może przychodzić codziennie". Także nie każdy lekarz NFZ jest do bani :) Dla mnie wchodzenie do gabinetu bez długiego czekania jest bezcenne.

Javyez mam takiego gina czy to nfz czy prywatnie zawsze przyjmie nie ciągnie kasy za byle co z reszt ode mnie dopiero na ostatniej wizycie portal kasę bo cytologię zrobił i badał i kartę ciąży założył. Zawsze dostępny pod telefonem.
    Ja na swojego nie narzekam :-)
    A i ma certyfikat spec od prenatalnych:-)

Ksosia udusze narobiłam smaka mc Donaldem. Robią na dowóz????
    Jejku jak mi się chce spać!!!!! Nie spalam w dzień i zaliczam zgoda a moje dziecko nie zamierza iść spać ciekawe o której się położę :-(

bisacz, Ania91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co się orientuję tylko KFC jest na dowóz, a miałam się zdrowo odżywiać, o Wy niedobre! :P

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ