X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pani bodajże Elaira która u nas zawitała tez mi podpadła... Prosiłam ja o weryfikacje ale jakoś zniknęła...

Dziewczyny jeszcze Was nie nadrobiłam i chyba dzisiaj nie dam rady... Jestem zdechła, zawitała u mnie temperatura. Małż umówił mnie do laryngologa, bo cała noc przeryczałam z bólu krtani. Nic nie pomagało. No i efekt? Kolejny antybiotyk:( Jestem załamana! W życiu nie zżarłam tyle leków ile w tej ciąży! Moje biedne dziecko chyba świecić bedzie:( buuuuu...
    Kuruj się bidulko. Trzymam kciuki za wasze zdrówko.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrabalam 2pizze ;) i jestem glodna

Sabina, Ania91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie w mc D!!!:)

Sabina, Malutka92, KasicaLisica, Dzierzba, żabka04, Angela89, AniaLewandowska, maluutka90, martta lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, pierwsze slysze o czyms takim, to smakuje podobnie jak owsianka czy co? komosy tez nie jadlam ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Terminy są długie dlatego mówi się, że jest się w ciąży i przyjmują z dnia na dzień.

hmm ja dzwoniłam do kilku przychodni w krakowie na nfz i w żadnej mi nie zaproponowali terminu na już nawet po informacji, że jestem w ciąży. Do tego lekarza co chodzę pierwszy termin na nfz miałam na 26.04. tylko go poprosiłam, żebym mogła już wcześnie na nfz chodzić. U nich czeka się na pierwszą wizytę bo się kolejki, druga już jest szybciej.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny, ciekawa jestem czy są kolejne rozszyfrowane bobasy w brzuchach? :) Mam pomysł, żeby na pierwszej stronie dopisać przy każdej z nas jaka jest płeć dziecka, zobaczymy czy więcej chłopców czy baby górą :) Co Wy na to?
    Napisze tez o weryfikacji.
    Nie rozumiem osob ktore w 4 msc pisza ze nas podczytuja i dopiero zdobyly odwage do pisania...

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Melduje sie w mc D!!!:)
    Kusisz Łobuzie, ale boję się lodów teraz chwilę po przeziębieniu. :(

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Behemottka, pierwsze slysze o czyms takim, to smakuje podobnie jak owsianka czy co? komosy tez nie jadlam ;)
    Zrobiłam wg. przepisu na opakowaniu i chyba za krótko gotowałam, bo wyszedł trochę taki mak, a nie krem owsiankowy (a tak być miało). Smakuje w porządku, trochę orzechowo. Myślę, że jeśli dałoby się zrobić lepszą konsystencję, to bym jadła, ze względu na bardzo dobre parametry. A jak na razie to w zęby powłaziło ;)

Ja tam komosę lubię, za to mój mąż nie. On w ogóle je tradycyjnie, ziemniak+mięcho, a takie "nowości" to dla niego dziwolągi. To chyba wina jego kuchni rodzinnej, tam właśnie takie tradycyjności wyłącznie (a teściowa kluska). No i jak ja Fasolka będę rozwijać kulinarnie??? ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się głodna robię i nie wiem na co się zdecydować czy zrobić sobie kanapki czy może pierogi...
    a na dodatek na zajęcia z francuskiego muszę napisać przepis i zrobić kilka ćwiczeniówek z zagadnieniem jedzeniowym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:52

• Skali89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KSOSIA a i TP położna mi na 15.09 wyliczyła to chyba dzień później niż wcześniej miałam. Już nie mogę się doczekac soboty, koleżanka bardzo chwaliła tego lekarza, że opowiada dużo, nad głową ma się drugi monitor i wszystko się widzi. Co do płci to poiwedział, że za wcześnie, a od koleżanki wiem, że jej dopieo w 20 tyg powiedział, że dziewczynka.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • KasicaLisica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Nie rozumiem osob ktore w 4 msc pisza ze nas podczytuja i dopiero zdobyly odwage do pisania...

Wiem, trudno zaufać po tych wszystkich akcjach i emocjach. Ja pamiętam jak podczytywałam ovu, a udzieliłam się pierwszy raz dopiero jak mieliśmy umówioną IUI, wcześniej nie miałam doświadczenia w temacie, a udzieliłam się jak w mojej głowie pojawiło się milion pytań i wiedziałam, że są tam dziewczyny, które mogą coś podpowiedzieć. Czy tutaj jest podobna sytuacja? Trudno mi oceniać... Myślmy pozytywnie :) Co Ty na tę statystykę, o której pisałam? :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wiesz co, mnie też to zaczyna trochę denerwować... Zwłaszcza takie co są mega aktywne na wszystkich tematach o ciążowych katastrofach, wszędzie są ekspertkami, a jak zapytasz to jej ciąża bezproblemowa... Też mi się Wasz podejrzliwy duch zaczyna udzielac ;) Ajajaj...

Anulka01, Angela89, haneczka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy Wam się wyświetli, ale take coś z Facebooka, wzruszyłam sie...
    https://www.facebook.com/lecahierdebrioche/videos/773168626160507/?fref=nf

KasicaLisica, Anulka01, mmargol, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja tych katastroficznych rzeczy nie czytam, bo się boję. Od początku ciąży mam paranoje na tym tle, dlatego zniknełam na początku i wróciłam jak ciąża się "zasiedziała".

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    widziałam to dzisiaj na polskim funpage'u na fb - mój był wzruszony jak widział i słyszał bobasa na usg, a co dopiero gdyby mu to założyli :P

a jednak zrobię sobie pierogi :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Wiesz co, mnie też to zaczyna trochę denerwować... Zwłaszcza takie co są mega aktywne na wszystkich tematach o ciążowych katastrofach, wszędzie są ekspertkami, a jak zapytasz to jej ciąża bezproblemowa... Też mi się Wasz podejrzliwy duch zaczyna udzielac ;) Ajajaj...
    No właśnie o to mi chodziło:) dobrze ze nie tylko ja to zauważyłam:)

Behemottka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Prysznic nie pomógł leże i kwicze.Ból jest po jednej stronie pleców na dole.Promieniuje do bioder i pośladków po sama nogę;( nic położyła się na wznak i zimny oklad Zrobilam. Obym jutro wstała z wyra bo ja nie wiem jak na wizytę dojade...

Ja miałam taki problem w poprzedniej ciąży. Ból biodra i nogi, a nawet drętwienie jednej nogi. Diagnoza: ucisk macicy na nerw boczny udowy.:) Przeszło mi samo po 2 miesiącach. Będzie dobrze. :) Możesz się przejść do neurologa, przepisze Ci którąś z witamin B (nie pamiętam teraz) i powinno trochę pomóc.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• ggohaa Znajoma

Wysłany: 1 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Ja tych katastroficznych rzeczy nie czytam, bo się boję. Od początku ciąży mam paranoje na tym tle, dlatego zniknełam na początku i wróciłam jak ciąża się "zasiedziała".

Heh,chyba każda z Nas ma chociaż po części taką paranoję...ja średnio co 2 tygodnie wymyślam coś nowego i zadręczam się do kolejnej wizyty :/
    Do tego stopnia, że mój mąż po prenatalnych zapytał się na ile czasu się uspokoiłam...eh taki już chyba nasz urok ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A na czerwcowkach pisze ze studiuje kosmetologie :-) hahah to w końcu co studiuje??????
    Pewnie 3 kierunki :D

żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Wariatko przez Ciebie siedzę i ryczę! Ale fakt mogą nam tego zazdrościć. Co prawda powinni tez dostać pare razy w pęcherz!

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ