X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Raport
    Zaostrzenie astmy :(.
    Kolejny antybiotyk i nebulizacje z pulmicortu. W niedzielę powinno być lepiej.

:(

Didi25 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i doping.
    Nie tak miało byc, ale jest jak jest :)

Ja wróce do Was na forum :) do Nas na forum.
    Ale chwilowo tak mi sie chce spać ze szok ;)
    Jutro wg planu dopiero o 11 mam dostac oxy. Na 6h. A wczesniej wyjecie balonika, jesli nie wypadnie sam.
    Wiec zanim trafie na porodówkę to jeszcze minie.
    Ale nie wiem czy bede w stanie tu zdawać relacje.
    Dzis koleżanka z sali miała moj schemat (oxy, ale bez balonika bo ciaza przenoszona i miała juz rozwarcie) i strasznie przeżywała. W sensie bardzo ja bolało.
    Troche sie napatrzyłam. Nie wiem czy to dobrze ;)
    Bede próbować spać.

Sabina lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i doping.
    Nie tak miało byc, ale jest jak jest :)

Ja wróce do Was na forum :) do Nas na forum.
    Ale chwilowo tak mi sie chce spać ze szok ;)
    Jutro wg planu dopiero o 11 mam dostac oxy. Na 6h. A wczesniej wyjecie balonika, jesli nie wypadnie sam.
    Wiec zanim trafie na porodówkę to jeszcze minie.
    Ale nie wiem czy bede w stanie tu zdawać relacje.
    Dzis koleżanka z sali miała moj schemat (oxy, ale bez balonika bo ciaza przenoszona i miała juz rozwarcie) i strasznie przeżywała. W sensie bardzo ja bolało.
    Troche sie napatrzyłam. Nie wiem czy to dobrze ;)
    Bede próbować spać.
    Dasz radę. Ja też rodzilam po podaniu oxy. Nie jest fajnie. Ale na całe nasze szczęście szybko zapominamy :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was czytałam cały czas i wszystkie zauważam! Tylko nastrój do pisania nie ten.
    Ach te nasze hormony:) Już boję się tych poporodowych i mam nadzieję, że mega szybko miną bo ja nie wiem jak ze sobą wytrzymam:P

Pykajcie dziewczyny, tak ładnie Wam idzie i tak fajnie się patrzy na te Wasze słodkie dzieciaczki:)

Końcówka ciąży jest straszna, każda z nas powinna dostać medal, o!

Magdziulla i Ulf - za Was szczególnie trzymam kciuki:)
    Sabinko za Ciebie też - zdrowiej:)

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam plwiem ze jeszcze musze pare tygodni chodzic a tak juz mam serecznie dosyc....ten ostaynimiesiac jest po prostu okropny ! Wszysyko mnie wkurza, meczy denerwuje....bezsens jakis....i wkurza mnie to ze jeszcze tyle na malego musze czekac...a myslalam ze gora 3 tygodnie i bedzie z nami ehhm:/ atu sie nie zapowiada na porod we wrzesniu...

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak mogę to sobie ponarzekam, że dzisiaj znów słabiej czuje Małego - wypina się trochę ale szału nie ma...ostatnio lekarz kazał liczyć i w razie wątpliwości jechać na IP...a ja mam nadzieję, że wszystko jest ok, po prostu Młody ma taki dzień, na pewno...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla dzisiejszych rozpakownych mamusiek :)
    Ulfe mialysmy razem rodzic, powodzenia!
    tez mj sie ciagnie jak flaki...co zrobic, ale do terminu troche mam 16dni.

GBS ujemny :)

Znowu nie wytrzymalam i zamowilam malej butelki z Aventu natural zestaw startowy ma bankujesz kupujesz z ING za 62zl 4 butle( 2x125ml i 2x260ml)+ szczota i smoczek. Maz powiedzial ze mam cos z glowa, moze i mam, mam juz dwie butle z lovi mala i duza i dwie z canpol. Reszte przeznacze na pokarm. Chce kaemic piersia ale tego nie czuje jak pojde do szkoly dlatego dokupilam butelek zeby byly na zmiane, a nie wciaz w tych samych :). Jak nie to na kiedys sie przyda.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dasz radę. Ja też rodzilam po podaniu oxy. Nie jest fajnie. Ale na całe nasze szczęście szybko zapominamy :)
    Pewnie ze dam rade :)

Sabina, kamciaelcia, pestka, Behemottka, Bratek, Madziuuuula lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż chyba na mnie zły jest, że zostawiłam mu płaczące dziecko i wyszłam na spacer. Nie wiem czy płakać czy komuś tu w twarz dać :( bo ledwo co przyszłam to do mnie, że mam się nim zająć. Nawet butów nie ściągłam, rąk nie umyłam. Małego przytuliłam, położyłam obok, smoczek dałam i cicho jak makiem zasiał. Pół godziny mnie nie było! A więc jutro sobie nie wyjdę na zakupy, pozostają mi zakupy online i marzenie, że jeszcze kiedyś do ludzi wyjdę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Pewnie ze dam rade :)
    I to lubię :)
    A teraz idź spać. Jutro będziesz mieć intensywny dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mąż chyba na mnie zły jest, że zostawiłam mu płaczące dziecko i wyszłam na spacer. Nie wiem czy płakać czy komuś tu w twarz dać :( bo ledwo co przyszłam to do mnie, że mam się nim zająć. Nawet butów nie ściągłam, rąk nie umyłam. Małego przytuliłam, położyłam obok, smoczek dałam i cicho jak makiem zasiał. Pół godziny mnie nie było! A więc jutro sobie nie wyjdę na zakupy, pozostają mi zakupy online i marzenie, że jeszcze kiedyś do ludzi wyjdę :(
    A tego nie lubię
    Filip jest też jego synem i nie robi Ci żadnej łaski ze z nim zostaje. Wkurza mnie cos takiego :(

Bratek lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    A ja jutro wyszłabym dla odmiany na godzinny spacer! !tak nie może być. ..all co ja wiem ...

Dobranoc wszystkim
    Śpię z zaciśniętymi kciukami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba tylko ja dobrze się czułam nawet na końcówce. ..mi za szybki czas minął.

Broszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    I chyba tylko ja dobrze się czułam nawet na końcówce. ..mi za szybki czas minął.
    Ja na ciążę nie narzekam. Tylko na moje zdrowie :/

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja na ciążę nie narzekam. Tylko na moje zdrowie :/

Ja też nie na ciążę, a na moje samopoczucie, jak każda tu...ale ciężko nie narzekać jak czujemy się jak czujemy, a tutaj chociaż się wzajemnie rozumiemy. Mężowie nie zawsze są w stanie postawić w naszej sytuacji, a ciągłe marudzenie im też nie ułatwia. Grunt że tu możemy pisać do woli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 21:48

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Nie wiem czy ktoś przeczyta, bo ostatnio mam wrażenie że moje posty są niewidoczne, ale my już po wizycie.

Wg lekarza na poród się nie zanosi w najbliższym czasie, szyjka zamknięta, skierowana do tylu o ile dobrze zrozumiałam, a główka dość wysoko.
    Podobno te okropne klucia normalne i mam się tym nie martwić.

Mała waży 3650 przy czym błąd pomiaru to ok. 400g

Alinko,to taka kluseczka, jak u mnie :) maly ok 3500 :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się do samego końca dobrze czułam i śmigałam. Choć nie wiem jakby to było w 9. miesiącu :P
    odechciało mi się kupować ciuchów dla siebie, bo skoro zostaję w domu to byle dres jest dobry...

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się do samego końca dobrze czułam i śmigałam. Choć nie wiem jakby to było w 9. miesiącu :P
    odechciało mi się kupować ciuchów dla siebie, bo skoro zostaję w domu to byle dres jest dobry...

Foxiku myślę że oboje z mężem jesteście zmęczeni (Ty bardziej, ale mąż chyba nie rozumie). Kolki mina, wszystko się unormuje, głowa do góry!

o14882c3tzwz2hbc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Moj maz sie rwie do zajmowania mala, zobaczymy w praktyce, zapisalam sie na studia i jedyne co mnie narazie stopuje to niewiadoma z cycem :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż chociaż do pracy odpocząć wychodzi :P

‹‹ 2267 2268 2269 2270 2271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ