X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Raport
    Zaostrzenie astmy :(.
    Kolejny antybiotyk i nebulizacje z pulmicortu. W niedzielę powinno być lepiej.

:(

Didi25 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i doping.
    Nie tak miało byc, ale jest jak jest :)

Ja wróce do Was na forum :) do Nas na forum.
    Ale chwilowo tak mi sie chce spać ze szok ;)
    Jutro wg planu dopiero o 11 mam dostac oxy. Na 6h. A wczesniej wyjecie balonika, jesli nie wypadnie sam.
    Wiec zanim trafie na porodówkę to jeszcze minie.
    Ale nie wiem czy bede w stanie tu zdawać relacje.
    Dzis koleżanka z sali miała moj schemat (oxy, ale bez balonika bo ciaza przenoszona i miała juz rozwarcie) i strasznie przeżywała. W sensie bardzo ja bolało.
    Troche sie napatrzyłam. Nie wiem czy to dobrze ;)
    Bede próbować spać.

Sabina lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i doping.
    Nie tak miało byc, ale jest jak jest :)

Ja wróce do Was na forum :) do Nas na forum.
    Ale chwilowo tak mi sie chce spać ze szok ;)
    Jutro wg planu dopiero o 11 mam dostac oxy. Na 6h. A wczesniej wyjecie balonika, jesli nie wypadnie sam.
    Wiec zanim trafie na porodówkę to jeszcze minie.
    Ale nie wiem czy bede w stanie tu zdawać relacje.
    Dzis koleżanka z sali miała moj schemat (oxy, ale bez balonika bo ciaza przenoszona i miała juz rozwarcie) i strasznie przeżywała. W sensie bardzo ja bolało.
    Troche sie napatrzyłam. Nie wiem czy to dobrze ;)
    Bede próbować spać.
    Dasz radę. Ja też rodzilam po podaniu oxy. Nie jest fajnie. Ale na całe nasze szczęście szybko zapominamy :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was czytałam cały czas i wszystkie zauważam! Tylko nastrój do pisania nie ten.
    Ach te nasze hormony:) Już boję się tych poporodowych i mam nadzieję, że mega szybko miną bo ja nie wiem jak ze sobą wytrzymam:P

Pykajcie dziewczyny, tak ładnie Wam idzie i tak fajnie się patrzy na te Wasze słodkie dzieciaczki:)

Końcówka ciąży jest straszna, każda z nas powinna dostać medal, o!

Magdziulla i Ulf - za Was szczególnie trzymam kciuki:)
    Sabinko za Ciebie też - zdrowiej:)

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam plwiem ze jeszcze musze pare tygodni chodzic a tak juz mam serecznie dosyc....ten ostaynimiesiac jest po prostu okropny ! Wszysyko mnie wkurza, meczy denerwuje....bezsens jakis....i wkurza mnie to ze jeszcze tyle na malego musze czekac...a myslalam ze gora 3 tygodnie i bedzie z nami ehhm:/ atu sie nie zapowiada na porod we wrzesniu...

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak mogę to sobie ponarzekam, że dzisiaj znów słabiej czuje Małego - wypina się trochę ale szału nie ma...ostatnio lekarz kazał liczyć i w razie wątpliwości jechać na IP...a ja mam nadzieję, że wszystko jest ok, po prostu Młody ma taki dzień, na pewno...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla dzisiejszych rozpakownych mamusiek :)
    Ulfe mialysmy razem rodzic, powodzenia!
    tez mj sie ciagnie jak flaki...co zrobic, ale do terminu troche mam 16dni.

GBS ujemny :)

Znowu nie wytrzymalam i zamowilam malej butelki z Aventu natural zestaw startowy ma bankujesz kupujesz z ING za 62zl 4 butle( 2x125ml i 2x260ml)+ szczota i smoczek. Maz powiedzial ze mam cos z glowa, moze i mam, mam juz dwie butle z lovi mala i duza i dwie z canpol. Reszte przeznacze na pokarm. Chce kaemic piersia ale tego nie czuje jak pojde do szkoly dlatego dokupilam butelek zeby byly na zmiane, a nie wciaz w tych samych :). Jak nie to na kiedys sie przyda.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dasz radę. Ja też rodzilam po podaniu oxy. Nie jest fajnie. Ale na całe nasze szczęście szybko zapominamy :)
    Pewnie ze dam rade :)

Sabina, kamciaelcia, pestka, Behemottka, Bratek, Madziuuuula lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż chyba na mnie zły jest, że zostawiłam mu płaczące dziecko i wyszłam na spacer. Nie wiem czy płakać czy komuś tu w twarz dać :( bo ledwo co przyszłam to do mnie, że mam się nim zająć. Nawet butów nie ściągłam, rąk nie umyłam. Małego przytuliłam, położyłam obok, smoczek dałam i cicho jak makiem zasiał. Pół godziny mnie nie było! A więc jutro sobie nie wyjdę na zakupy, pozostają mi zakupy online i marzenie, że jeszcze kiedyś do ludzi wyjdę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Pewnie ze dam rade :)
    I to lubię :)
    A teraz idź spać. Jutro będziesz mieć intensywny dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mąż chyba na mnie zły jest, że zostawiłam mu płaczące dziecko i wyszłam na spacer. Nie wiem czy płakać czy komuś tu w twarz dać :( bo ledwo co przyszłam to do mnie, że mam się nim zająć. Nawet butów nie ściągłam, rąk nie umyłam. Małego przytuliłam, położyłam obok, smoczek dałam i cicho jak makiem zasiał. Pół godziny mnie nie było! A więc jutro sobie nie wyjdę na zakupy, pozostają mi zakupy online i marzenie, że jeszcze kiedyś do ludzi wyjdę :(
    A tego nie lubię
    Filip jest też jego synem i nie robi Ci żadnej łaski ze z nim zostaje. Wkurza mnie cos takiego :(

Bratek lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    A ja jutro wyszłabym dla odmiany na godzinny spacer! !tak nie może być. ..all co ja wiem ...

Dobranoc wszystkim
    Śpię z zaciśniętymi kciukami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba tylko ja dobrze się czułam nawet na końcówce. ..mi za szybki czas minął.

Broszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    I chyba tylko ja dobrze się czułam nawet na końcówce. ..mi za szybki czas minął.
    Ja na ciążę nie narzekam. Tylko na moje zdrowie :/

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja na ciążę nie narzekam. Tylko na moje zdrowie :/

Ja też nie na ciążę, a na moje samopoczucie, jak każda tu...ale ciężko nie narzekać jak czujemy się jak czujemy, a tutaj chociaż się wzajemnie rozumiemy. Mężowie nie zawsze są w stanie postawić w naszej sytuacji, a ciągłe marudzenie im też nie ułatwia. Grunt że tu możemy pisać do woli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 21:48

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Nie wiem czy ktoś przeczyta, bo ostatnio mam wrażenie że moje posty są niewidoczne, ale my już po wizycie.

Wg lekarza na poród się nie zanosi w najbliższym czasie, szyjka zamknięta, skierowana do tylu o ile dobrze zrozumiałam, a główka dość wysoko.
    Podobno te okropne klucia normalne i mam się tym nie martwić.

Mała waży 3650 przy czym błąd pomiaru to ok. 400g

Alinko,to taka kluseczka, jak u mnie :) maly ok 3500 :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się do samego końca dobrze czułam i śmigałam. Choć nie wiem jakby to było w 9. miesiącu :P
    odechciało mi się kupować ciuchów dla siebie, bo skoro zostaję w domu to byle dres jest dobry...

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się do samego końca dobrze czułam i śmigałam. Choć nie wiem jakby to było w 9. miesiącu :P
    odechciało mi się kupować ciuchów dla siebie, bo skoro zostaję w domu to byle dres jest dobry...

Foxiku myślę że oboje z mężem jesteście zmęczeni (Ty bardziej, ale mąż chyba nie rozumie). Kolki mina, wszystko się unormuje, głowa do góry!

o14882c3tzwz2hbc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Moj maz sie rwie do zajmowania mala, zobaczymy w praktyce, zapisalam sie na studia i jedyne co mnie narazie stopuje to niewiadoma z cycem :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż chociaż do pracy odpocząć wychodzi :P

‹‹ 2267 2268 2269 2270 2271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ