X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka hahahaha nudna jesteś?......... :-)

Mnie tez nie widzą :-9

Za duzo sie dzieje i nie nadąża sie odpisywać bo się zapomina co komu......

Behemottka, Madziuuuula, mysza0406, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia gratuluję, na drugi dzień po cc jest już lepiej. Na mnie zarówno po pierwszym, jak i drugim cc przeciwbóle nie działały, więc prosiłam o ich niepodawanie. Ale tak mnie bolało po zastrzyku z oxytocyny, że poprosiłam o tramal.

Żabko masz skierowanie do szpitala, więc Cię przyjmą, a co do cc to na pewno przy przyjęciu zrobią z Tobą wywiad, powiesz że jesteś po takich i takich zabiegach i na pewno wpiszą, że jesteś do cięcia.
    A z serduszkiem to dobre wieści :) trzeba się cieszyć, że wszystko jest ok.

Magdziuuula jak tambsytuacja ;) pewnie nie masz czasu pisać - powodzenia.:)

Alinka kawał Laury :) to, że się na poród nie zanosi, to.o niczym nie świadczy, bo.nagle może się zanieść ;)

Behemottko regularnie czytam :) nie jesteś nudna :) a nudna ciąża, to książkowa dobra ciąża :)

Wróciliśmy ze spacerku tym razem 3h. Zaraz kąpiel Liw, Młody był kąpany wczoraj.
    Nogi mnie bolą po tylu km wydreptanych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 19:06

żabka04, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my czekamy na Tatę, aktywowały się wieczorne kolki, więc staram się jak mogę przetrwać do rana :( póki macham grzechotką jest po cichu, ale zaraz ręka odpadnie o.O

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    Na mnie tez za bardzo nikt nie zwraca uwagi :P u mnie na wizycie podobnie jak u Ciebie. Nic sie nie dzieje :/ a ja codziennie teraz tyle chodzeni jedyny bol to plecy :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z łóżka po ktg nie mogłam wstać a już jak szłam to lekarz na mnie zwrócił inny uwagę z położną .
    Pytaja mnie co mi jest a ja powiedziałam że tak miednica z kręgosłupem boli :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziwią mnie wody, oto ostatnie miałam afi na poziomie 10-11godz a dzisiaj wyszło 18.

Ja to myślałam że ze względu na wcześniejsze komplikacje poród będzie na dniach :)

Ale właśnie doczytałam że tutaj wszystkie po dzisiejszych wizytach bez zapowiedzi na poród :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, zabko, pysiaczek
    Ja was zawsze widzę ;) ale i tak jestem juz nudna tymi wszystkimi wpisami ze raczej nie wypada więcej pisać. ..ważne ze nic złego się nie dzieje.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wygląda na to, że rodzę. Skurcze zaczęły się przed cewnikiem, a teraz już regularne. Nie wiem ile to potrwa, jak leżę tragedia jak chodzę nie jest źle. Nie wiem czy dziś czy jutro urodzę.

Ja tez chodzę ze skurczami. Staram sie tez z nimi lezec, bo jutro 6h leżenia pod oxy, jesli sie samo nie zacznie.
    Wiec my jutro.
    Kto by pomyślał.

Zakładanie balonika nie bolało. Ogolnie to ten jeden jedyny skurcz, który mnie kiedys w domu obudził, to był skurcz.
    Szedł sobie, stopniowo rozpychając cały brzuch bólem miesiączkowym.
    Co moge polecić do balonika to jednak spodnie piżamowe a nie koszule. Bo łazić jak to dynda miedzy nogami jest niewygodnie.
    Teraz mam rzadsze skurcze niz po założeniu. To podobno norma.
    Jest szansa ze sie zacznie bez oksytocyny. Ale nieduża

Jestem zmęczona po nocy. (Ktg 24 i 5 rano plus hałasy z porodówki plus chrapanie), a tu skurcze. Ale daje rade. I jeszcze dam :)
    Euforia, lęk, zmęczenie, bol. A bedzie tylko wiecej. Wszystkiego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 19:38

bisacz, Sabina, haneczka, mysza0406, Dariah lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Nie wiem czy ktoś przeczyta, bo ostatnio mam wrażenie że moje posty są niewidoczne, ale my już po wizycie.

Wg lekarza na poród się nie zanosi w najbliższym czasie, szyjka zamknięta, skierowana do tylu o ile dobrze zrozumiałam, a główka dość wysoko.
    Podobno te okropne klucia normalne i mam się tym nie martwić.

Mała waży 3650 przy czym błąd pomiaru to ok. 400g
    Alinka to bardzo podobnie jak u mnie szyjka tez ponoc skierwana w dół noe wiem wsumie co to oznacza brzmiało na "nie zanosi sie na porod" co do wagi mamy 3600 ale +/- 500 wiec sie okaże.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moje niewidoczne kolezanki ;) Pysiaczek, Alinka, Mysza ;)
    Ja czekam na wizytę. Ale spokojnie. To tylko pulmonolog. I ja z tych co mają nadzieję, ze jeszcze nie urodze, ze wyzdrowieje... i tak do znudzenia o tym piszę ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, Behemotka,Zabcia, Pysiaczek widze, ze hormony buzuja ;) ale my was widzimy nie zawsze jest jak odpisac więc piszcie do woli mi to pomaga posanie choć ich ilość sparwia, ze nie wszystkie sa z odzewem też.
    Ulf czyli balonik do przeżycia oby jutro sprawnie poszło.

To ja sie musze wyzalic mam pierwsze rozstepy na brzuchu dzosiejsze myscie w kucki przynioslo negatywny efekt tylko i brzuch z wysilku mialam napiety wiec poszlo 5 prążków na brzuchu :/
    Jak widac mozna sie smarowac 5 razy dziennie a i tak jak ma pójść to dupa.
    Spacer wieczorny zaliczony wiec na bank dzos nie urodzę trudno xzekamy i ja chyba chwilowo odpuszczam spinke co ma być to będzie ide sie cieszyć chwila sam na sam z M.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 19:51

Behemottka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• martta Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Alinka
    Na mnie tez za bardzo nikt nie zwraca uwagi :P u mnie na wizycie podobnie jak u Ciebie. Nic sie nie dzieje :/ a ja codziennie teraz tyle chodzeni jedyny bol to plecy :/
    No to widzę dziewczyny ze dzisiaj zaczelam dzien wizyt na ktorych słyszymy "jeszcze nic tu sie nie dzieje" niestety.... no i tez pisałam że nikt mnie nie zauważa hehe, oby jutro byl dla nas lepszy dzień!

o148p07w5riqasy7.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia nie wiem co Ci poradzic z tym telefonem chyba pozostaje zaufać, iz zadzwoni. Ja tez ni mam lekarza prowadzonego ze szpitala. Ale jesli masz skierowanie z data na cc to powinno wystarczyc.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za jakieś smuteczki w stylu "nikt mnie nie zauważa" czy "jestem nudna", główki do góry
    każda już zmęczona, poddenerwowana, oczekująca....no jest ok, nic się nie dzieje, czekamy i każda każdej kibicuje i trzyma kciukasy za każde maleństwo :)

czekam dziś sobie spokojnie na swoją kolej po odbiór dowodu rejestracyjnego, przede mną 7 chłopa i słucham mimochodem ich dyskusji czy powinni mnie przepuścić, dyskusja zakończyła się stwierdzeniem jednego pana "na porodówce też się czeka w kolejce" normalnie nawet się nie zezłościłam tylko śmiać mi się zachciało z burakostwa tego goscia

AJrin, A_n_k_a_80, Sabina, guerretenshi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia i Anulka gratuluje narodzin bobasów, niech rosną zdrowo i bezproblemowo :)

Magdziulla i Ulfi trzymam kciuki żeby wam poszło szybko i bezboleśnie, czekamy na wieści :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratulacje!!! U nas skurczybyki byly i są co jakiś czas, ale jeszcze to nie to. Chodzimy z Hanią bocianim krokiem w szpitalu.

Położna liczyła mi jakąś inną metodą termin porodu z om i wyszedł na jutro.

Ogólie ginekologia u nas w szpitalu jest niewyremontowana i troche tu straszy.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanko:
    Bardzo bolesne kłucia w szyjce cyklicznie co kilkanaście minut, do tego stopnia, ze aż skręca mnie w pół. Szyjka sie skraca?

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wygląda na to, że rodzę. Skurcze zaczęły się przed cewnikiem, a teraz już regularne. Nie wiem ile to potrwa, jak leżę tragedia jak chodzę nie jest źle. Nie wiem czy dziś czy jutro urodzę.

Powodzenia Kochana! :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Anulka gratulacje!!! U nas skurczybyki byly i są co jakiś czas, ale jeszcze to nie to. Chodzimy z Hanią bocianim krokiem w szpitalu.

Położna liczyła mi jakąś inną metodą termin porodu z om i wyszedł na jutro.

Ogólie ginekologia u nas w szpitalu jest niewyremontowana i troche tu straszy.
    Nie mam zielonego pojęcia dlaczego ale na Twój poród to ja już ze dwa tygodnie czekam. Byłam pewna że się wyklujesz szybciej.
    Echhh.... zawiodłaś mnie ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin dostałam skierowanie do szpitala nie konkretnie na cc:-(

‹‹ 2265 2266 2267 2268 2269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ