X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla powodzenia! Ewcia gratulacje.

Ania ja jak mam skurczybyk to taki mega miesiaczkowy, zaczyna sie od gory a kończy na dole. Jak chodzę to mnie boli i sztywnieją mi uda

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    AJrin dostałam skierowanie do szpitala nie konkretnie na cc:-(
    To zadzwoń jutro do szpitala i się zapytaj czy czekają na Ciebie w poniedziałek.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za całe wsparcie:* chyba dziś nie urodzę. Chodzę cały dzień z cewnikiem, póki co nie wypadł, skurcze są ciągle, ale trochę się rozlazły co. 5 min. Ból naprawdę do zniesienia, więc nie wróżę rychłego końca. Dr mówi, że jak nie dziś to jutro urodzę. Chyba sprawa z wczoraj się wyjaśniła. Dziś mój gin ma dyżur i pewnie chciał mnie mieć pod okiem.
    oddelegowałam właśnie męża i położyłam się. Może coś pośpię.

Ulfe widzę, że taka sama sytuacjami u Nas, powodzenia.

Przepraszam, że nie napiszę na resztę tematów, ale ciężko czytać.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, przesłodki Ten Twój synuś. Jak z reklamy :) Dobrze, że poród był znośny. A do tej 6 siedziałaś na piłce w domu? :D Czy na patologii, czy jak?

Anulka01 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik, Magdziulla jutro pochwalicie się nam swoimi dzidziami? Cieszycie się? :) Bo ja już tak, na samą myśl :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, moje gratulacje :) Synek duży Ci się trafił. :)

Ból po cc to trochę indywidualna sprawa, ale pocieszę Cię, że już za 2 dni będzie o niebo lepiej. Ja najpierw jechałam na ketonalu dożylnie, po 2 dobach mnie wypisali ze szpitala i w domu wystarczyła tabletka ibupromu raz na jakiś czas.

Po tygodniu już latałam na 2-godzinne spacery. :)

ewcia91 lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ja mam tez wrazenie, że na moje posty to nikt nie patrzy;)
    ale że się przyzwyczaiłam, ze często gęsto gadam a mąż myslami gdzie indziej, to tutaj jakoś luz:):D
    zart!!!!!!

Dziewczyny życzę powodzenia. W końcu ktoś z nas pyknie znów. Tylko kto. Ja jeszcze nie chcę.

AJrin, Behemottka, Pysiaczek89, Bratek lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała :D
    Gratuluję nowym mamusiom ich pociech :*

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem tak wymęczona dzisiejszym płaczem, że zostawiam go z Tatą i idę sama na spacer :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LewandowskaAnna wrote:
    Szybkie pytanko:
    Bardzo bolesne kłucia w szyjce cyklicznie co kilkanaście minut, do tego stopnia, ze aż skręca mnie w pół. Szyjka sie skraca?

Ja mam takie bóle od 3 tygodni i w sumie to nie wiem czy się skrocila czy nie ale jest zamknięta

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Oj moje niewidoczne kolezanki ;) Pysiaczek, Alinka, Mysza ;)
    Ja czekam na wizytę. Ale spokojnie. To tylko pulmonolog. I ja z tych co mają nadzieję, ze jeszcze nie urodze, ze wyzdrowieje... i tak do znudzenia o tym piszę ;)

Daj znać jak po wizycie. Myślę że maluszek poczeka jak mama będzie zdrowa. Ja się cieszę ze bez bólu zęba urodze :)

Sabina lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF tule spacer sie przyda to minie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Daj znać jak po wizycie. Myślę że maluszek poczeka jak mama będzie zdrowa. Ja się cieszę ze bez bólu zęba urodze :)
    Raport
    Zaostrzenie astmy :(.
    Kolejny antybiotyk i nebulizacje z pulmicortu. W niedzielę powinno być lepiej.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije sok z kapusty ktory mega jak dla mnie jest niesmaczy na co M ze mu smakuje nosz dzis mnie facet rozwala na kazdym polu i dobija.
    Az sie musze wypisać co by troche marudzenie na chlopa bylo ;)
    Dzis po pracy rzucil do mnie tekstem, ze przez to.ze spalam tak mocno nie mogl sięgnąć ręcznika na trening. Oczywiście chcial powiedzieć jak fajni ze udalo. Ci sie tak slodko zasnac nad ranem przyda Ci sie mocny sen wiec Ciebie nie budzilem.
    Tekst numer dwa wychodze z auta M tankuje. Ale auto poszlo do gory jak wysialas!
    No i tekst z kapusta ze mu smakuje.
    A na koniec awantura ze gdzie jest dziadek do orzechów jak siedze w wannie. Wiec mowie w szufladzie. No nie ma ja na to jest tam gdzies na pewno. Zły, ze ni moze znalesc na mnie. Wyszlam z wanny i co znalazlam w szufladzie i oczywiscie moja wina ze polozony w lyzkach.
    Oczywiście ja lzy i wkurw poszlam do pokoju przyszedl przeprsil ze żartuje. To mu zapowoedzialam ze ma.sobie nie.żartować vo teraz to jwszcze jestem wyluzowana ale po porodzie to naprawdę tak nie może.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jutro mam sie zjawić w szpitalu na KTG to poproszę mojego dr zeby mnie zbadał.
    A teraz uciekam, bo jakaś nerwowa jestem :/

Sabina lubi tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina to chyba dobrze tzn nie fajnie za astma ale że jest szansa na poprawe.

Sabina lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Sabina to chyba dobrze tzn nie fajnie za astma ale że jest szansa na poprawe.
    Wierzę, że będzie lepiej.
    I ustępuje w kolejce kto tam chce na poród. Ja muszę najpierw wyzdrowieć :)

Ajrin specyficzne poczucie humoru ma Twój mąż :( Zwłaszcza, że ja waże tyle co TY minus 2 kg, to bym się wściekła. Na szczęśćie mój chłop nie rzuca takimi tekstami. I w ogóle mam wrażenie, że tą ciążę znosi dużo lepiej, bardziej dojrzale. Widzi ile kosztuje wydanie na świat dziecka (mam na myśli przebieg ciąży). I chce być pzy porodzie. Przy córce był. Myślałam, że nie będzie chciał i nie namawiałam, ale aż się obraził. Twierdzi, że to było niesamowite przeżycie i ma nadzieję, że za drugim razem też będzie mu dane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie maly wazy ok 2400 g, szyjka zamknieta 3,5 cm ma blizna po cc gruba ogolem z nia ok, gin jak mnie badal to mowil ze glowka jest juz na dole na badaniu recznym to czuc o.O
    gbs pobrany w poniedzialek, wtorek pojade wyniki odebrac :)

rozmawialam na temat cc dostane skierowanie jesli chce miec ciecie, 19.09 mam kolejna wizyte poki co do porodu jeszcze daleko, tetno, przeplyw, serce wszystko ok.

waga 90 kg szok....

edit. 1 sugestia dokrorka "no to co, rodzimu dolem?" A ja mowie jphmm ze po przenokach z pierwszej ciazy chyba jednak ciecie ja mowie do niego, no i pytal o wszystko po kolei i mowi ze 19 wszystko dokladnie obmierzymy , sprawdzimy stan blizny wielkosc malego miednice itd, no no to bedzie wtedy 36+4 tc, bo moj gin upiera sie przy terminie z usg czyli na 12.10 mowi ze przez te moke nieregularne okresy wg terminu om liczyc jest bez sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 21:09

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina moj M poprostu palnie zanim pomyśli. Generalnie on z tych niedelikatnych w słowach. Ale dobry z niego chłop tylko nie potrafi prawic komplementów wychowany inaczej niz ja. Ale zawsze sobie wyjaśniamy i sie spokojnie dogadujemy. Ja cenie sobie ze jest przy mnie i mi pomaga. Zrobi kolacje sniadanie a i obiad czasem. Nie wszystko musi być idealne a też ja nie.zwracam już uwagi na teksty gdyby nie awantura o dziadek do orzechów pewni bym nawet przemilczala wszystkie teksty ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny dziękuję za całe wsparcie:* chyba dziś nie urodzę. Chodzę cały dzień z cewnikiem, póki co nie wypadł, skurcze są ciągle, ale trochę się rozlazły co. 5 min. Ból naprawdę do zniesienia, więc nie wróżę rychłego końca. Dr mówi, że jak nie dziś to jutro urodzę. Chyba sprawa z wczoraj się wyjaśniła. Dziś mój gin ma dyżur i pewnie chciał mnie mieć pod okiem.
    oddelegowałam właśnie męża i położyłam się. Może coś pośpię.

Ulfe widzę, że taka sama sytuacjami u Nas, powodzenia.

Przepraszam, że nie napiszę na resztę tematów, ale ciężko czytać.

U mnie tez były częstsze, nawet co 3 minuty. Teraz co 5-6.
    Do zniesienia. Ale to przecież jeszcze nie to, prawda? ;)

A bedziesz miała oksytocynę podawana?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ