X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

a ja jestem zdania taiego ze nawet jesli to 1 dziecko wasze, to sory sama fo sobie nie zrobilas a do tanga trzeba dwojga, nigdy nie tlumacz faceta/meza/partnera, nie i juz! Ty tak samo jestes zmeczona jak i on...a to ze chodzi do pracy to laski nie robi skoro chcial miec rodzine kurde. Co to ma byc ? On chociaz w pracy wyjdzie do ludzi, psychicznie odpocznie a ty co ? Caly dzien z wyjacym dzieckiem zabetonowana w domu....nie pozowll sobie zsby cie tak traktowal bo dobrze nie bedzie...

pestka, Sabina, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little im wcześniej ustalicie pewne rzeczy tym lepiej.
    Poczytaj w wolnej chwili http://www.szczesliva.pl/mezczyzna-i-obowiazki-domowe/
    Bo my kobiety czasem za bardzo się cackamy z tymi facetami...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko to nieciekawe te wiadomości ale mam nadzieję, że odpowiednie leki zadziałają i do porodu wyzdrowiejesz :)

Foxiku nieładnie Twój mąż się zachował, Ty też masz prawo odetchnąć i to nawet bardziej niż on.

Sarcia więc wychodzi na to,że musisz się przemęczyć ze swoimi boleściami bo nic złego się nie dzieje a maluszek zdrowo rośnie, wytrzymasz :)

Mój mąż też już niecierpliwy i każe Leonowi wychodzić... no ciekawe jak to będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on ma mi za złe, że w samym środku ataku kolkowego go zostawiłam, kiedy dziecko płakało jakby je zarzynano :( a jak wróciłam Maultki niemal w momencie zasnął...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

W ogole tego nie analizuj i sie nie przejmuj...najwidoczniej jesli wyszlas to mialas taka potrzebe i twoja psychika takze, a maz powimiem to w pelni rozumiec, ma dwie rece to sobie poradzi z placzacym dzieckiem, bez przesady...ja jak juz rady nie dawalam to tez budzilam meza,w srodku nocy dawałam mu dziexko i siedzialam w kiblu ryczalam i wyrywalam sobie wlosy z glowy czemu dziecko tak ryczy i dawal sobie rade, a ja wracalam jak mala byla cicho..to bylo silniejsze ode mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz

No musze , musze ale powiem wam ze w tej ciazy juz sama ze soba wytrzymac nie moge...nawet moj maz mowi ze juz niech sie maly wykluje bo mam jakies jazdy i marudze,,pewnie ma eacje ale ja sie do tego nie przyznam haha :D

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja jak mogę to sobie ponarzekam, że dzisiaj znów słabiej czuje Małego - wypina się trochę ale szału nie ma...ostatnio lekarz kazał liczyć i w razie wątpliwości jechać na IP...a ja mam nadzieję, że wszystko jest ok, po prostu Młody ma taki dzień, na pewno...

Broszka, spokojnie, slyszalam, ze dzieci przed porodem mniej sie ruszaja. Licz ruchy i w razie czego jasne, ze podjedz na IP, ale jesli sa, choc rzadsze, to powinno byc ok.
    Ja wczoram mialam podobnie, a dzis maly mi sie wierci w kazda strome, stopkami odbija od zeber i smiejemy sie z mezem, ze szuka wyjscia i musi sie odpychac ;)

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja jak mogę to sobie ponarzekam, że dzisiaj znów słabiej czuje Małego - wypina się trochę ale szału nie ma...ostatnio lekarz kazał liczyć i w razie wątpliwości jechać na IP...a ja mam nadzieję, że wszystko jest ok, po prostu Młody ma taki dzień, na pewno...

Ja tak miałam dzisiaj i zapis na ktg był dobry, przepływy też ok więc myślę że czasami maluchy mają takie dni :)

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasypiam na siedząco, ale wiem że się Malutki zaraz obudzi, oby ta noc była spokojniejsza....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tekstów to najpierw do mnie położna przed ktg z tekstem ile ja mam dzieci w brzuchu ... czy na pewno jedno ... A teraz mąż ze jak to jest ze dziecko waży 4 kg a ja przytylam 20 ....

Sama nie wiem jak to z tym t yciem, bo ostatnio mało jem bo mała uciska na żołądek a w 2 tyg mam 3 kg na plusie. Choć podejrzewam że to już woda stoi w organizmie :(

Ale też mężowi zdarzają się lepsze teksty, bo przytula się do brzucha i mówi że nie może się doczekać kiedy będzie mała nosił i tulal do snu. Mam nadzieje ze mu to zostanie po porodzie :D A może powinnam nagrać? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 22:54

AJrin, Madziuuuula, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż mam ochotę spakować siebie i Małego i wyjechać do moich rodziców :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy dać radę, u nas hormony wariują przed porodem a po porodzie też może być różnie. Widzę sama po sobie, że potrafię się wkurzyć i napędzić o byle g..... Nasi faceci też nie mają z nami lekko.

Foxiku śpij kiedy się da mały i tak cię obudzi, dobre i parę minut

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    aż mam ochotę spakować siebie i Małego i wyjechać do moich rodziców :(
    Rano będzie lepiej, zobaczysz

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak go odłożę do łóżeczka to się rozpłacze, a minęły już 3 godz. od ostatniego karmienia

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sie chyba coś po mału zaczyna dziać. Ból w kroczu coraz większy. Nie ustaje, jest ciągły. Niezależnie czy chodzę, leżę czy stoję w miejscu. M oczywiście juz chce jechać do szpitala ale ja uparcie, ze jeszcze trochę... Choć zaczyna do mnie docierać, ze moze powinnam.
    Mimo wszystko wolałbym do mojego lekarza jutro na oddział niż w nocy na jakiegoś przypadkowego. Skierowanie na CC w razie W mam. Ale czy nie bedzie za późno? Cholewcia :/ sama nie wiem co robić. Póki co maszeruje z jednego do drugiego kata pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 23:05

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz, chyba Ty kiedyś pisałaś że Ci szyjka z "Grażyny" wygląda? Bo ja u siebie odkryłam to samo. Wymacałam się, pooglądałam w lusterku i rozwarcia brak, jedynie czuję, że jest miękka, ale długa.
    Dziś złożyliśmy wózek, jutro wrzucę fotkę na FB :)

LRF, niestety gówno wiem o tym jak Wam ciężko, nawet nie potrafię i chyba nie chcę wczuć się w Waszą sytuację, dlatego żadnej "złotej porady" Ci nie udzielę. Trzymam jednak mocno kciuki, że przezwyciężycie kryzys i wreszcie zaczniecie prawdziwie i w spokoju cieszyć się narodzinami Waszego synka. Na prawdę, mocno trzymam kciuki!

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja to bym pewnie pojechała, rób jak Ci intuicja podpowiada.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LewandowskaAnna wrote:
    A u mnie sie chyba coś po mału zaczyna dziać. Ból w kroczu coraz większy. Nie ustaje, jest ciągły. Niezależnie czy chodzę, leżę czy stoję w miejscu. M oczywiście juz chce jechać do szpitala ale ja uparcie, ze jeszcze trochę... Choć zaczyna do mnie docierać, ze moze powinnam.
    Mimo wszystko wolałbym do mojego lekarza jutro na oddział niż w nocy na jakiegoś przypadkowego. Skierowanie na CC w razie W mam. Ale czy nie bedzie za późno? Cholewcia :/ sama nie wiem co robić. Póki co maszeruje z jednego do drugiego kata pokoju.
    Idź wziąć prysznic, jak nie przestanie to śmigaj do szpitala :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Bisacz, chyba Ty kiedyś pisałaś że Ci szyjka z "Grażyny" wygląda? Bo ja u siebie odkryłam to samo. Wymacałam się, pooglądałam w lusterku i rozwarcia brak, jedynie czuję, że jest miękka, ale długa.
    Dziś złożyliśmy wózek, jutro wrzucę fotkę na FB :)

LRF, niestety gówno wiem o tym jak Wam ciężko, nawet nie potrafię i chyba nie chcę wczuć się w Waszą sytuację, dlatego żadnej "złotej porady" Ci nie udzielę. Trzymam jednak mocno kciuki, że przezwyciężycie kryzys i wreszcie zaczniecie prawdziwie i w spokoju cieszyć się narodzinami Waszego synka. Na prawdę, mocno trzymam kciuki!

Tak to ja pisałam i faktycznie lekarz na wizycie powiedział, że do porodu jeszcze trochę ale wszystko tam już się obniżyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy więcej łez tego wieczoru wylał Mały czy może ja...

‹‹ 2268 2269 2270 2271 2272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ