X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:20

Behemottka lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfie, powodzenia! :-)
    Bratku, dziewczyny fajnie, ze nie tylko ja mam takie odczucia i sie nimi dzielę :-)
    My juz standardowo po spaniu, bo wierzgania w brzuchu od rana, ale chyba wczoraj mnie zmeczyl ten placzacy dzień, bo nawet jakos spałam i na siku tylko z 3 razy wstawalam, wiec sukces pod tym względem. Brzuch bolał w nocy okresowo, wiec po staremu wszystko....

Bratek lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia porodu ogolnie tak, ale patrząc od jakiego czasu czesc z nas ma te bole to nie wiem czy zblizajacego sie ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee...ja tez dzisiaj mialam jakas koszmarna noc...nie moglam spac a jak usnelam to budzil mnie bol brzucha, jak nie to to sikanie pozniej znow spac nie moglam, juz zmeczona jestem ta ciaza :/ w dodatku jak wracalam z toalety nad ranem to byla, tak zaslana i pllprzytomna ze wyrznelam po drodze w komode i pospadaly z niej rzeczy az sie maz obudzil :( co za poczatek dnia... a tetaz jem bo jestem glodna i wkurzona, corka pojechala juz do przedszkola a maz do pracy. Co za zasrany dzien.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się spało w miarę ok.

Na KTG jeden skurcz sie zapisał. Zobaczymy jak po południu. Na razie to czekam na śniadanie!!!

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRATEK

co do olewanoa postow, zgadzam sie tez mam takie wrazenie i to prawda ze jezeli ikt nie reaguje na nasze posty, to jakos samoistnie rzadko tu sie zaglada i odpisuje innym...ja juz ostatnio stwierdzilam ze jesyem nie w temacie...

MARTTA

chyba bole okresowe nie sa oznaka porodu, bo ja mam caly czas takie a tu dupa nic , zero, null sie nie dzieje co prawda u mnie to jeszvze za wczesnie ale mimo wszystko u mnie nic to nie zwiasyuje

DARUSIA

fakt ze ja ez sie przewracam z boku na bok, noce coraz gorsze sa...ale musimy jakos przettwac ta nieszczesna komcowke,,, bo co innego plzostaje....mnie budzi w nocy taki ciagnacy bol od tych wiezadel , nie ma co ukrywac ze wage tez mam sllniowa :/ przez 3 tygodnie przytylam 3 kg kosz, ar jakis!!

LRF
    hmm...tak sobie mysle, ze moze faktycznie dobrym rozwiazamiemjest pojechac na kilka dni do rodzicow jesli masz w nich oparcie, bedziesz mogla psychicznie odpoczac i sie wyciszyc chociaz na weekend dsien , dwa? Ja bym tak zrobila...jak mnie moj maz juz za bardzo meczyl to tez na tydzien do mamy jechalam na drugi koniec polski razem z corka a on siedzial sam i zawsze byla duza poprawa w jego zachowaniu..musisz robic jak czujesz

KAMILA, AGATIA

fajnie ze wasze dzieciaki daja wam pospac oby kazdy takie mial :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Sarcia, a na kiedy termin?

Ja mam termin z, om na 2.10, a z usg na 12.10
    Ale bede szla na cc wiec 19.09 na wizycie dostane skierowanie i jak pojde sie umowic to jeszczze inny termin bedzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nam się spało w miarę ok.

Na KTG jeden skurcz sie zapisał. Zobaczymy jak po południu. Na razie to czekam na śniadanie!!!

Cos przegapilam chyna.... jests juz w szpitalu ?? Wywowlywac porod beda ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ja też pomijam posty, nie mam jak zaglądać. Chciałam Wam napisać jak u mnie sprawa. Niestety nie ma lekko:/ zabrali mnie z patologii na porodowke. Wody się sączyły. Skurcze non stop po 120 w górę, rozwarcie na 2,5 palca. Ale po zdjęciu cewnika szyjka.wróciła a skurcze poszły pa pa:/ leżałam na korytarzu od kilku godzin i słucham jak.dziewczyna się drze i ciągle błaga by się skończyło. Mój entuzjazm minął.teraz.jestem.przerażona. Ile to u mnie potrwa.

Teraz rozwarcie na 3 palce i powoli skurcze wracają. Czekam na obchód chyba. Rozważają oxy ale u mnie ostrożnie, bo wody nie powinny opaść w całości.

Gratuluję mamuśkom nowym!
    Ulfe trzymam kciuki, kończmy tą robotę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 07:11

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda

Daj znac jak bedziesz cos wiedziec po obchodzie, 3mam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ULFE

Jak sie masz ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Cos przegapilam chyna.... jests juz w szpitalu ?? Wywowlywac porod beda ?

Wczoraj miałam silne skurcze u lekarza i mała się nie wierciła zbytnio. I lekarz powiedzial że bezpieczniej jak się położę na obserwacje w kierunku porodu. Jak nie urodzę do czwartku to wywołanie.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)

Magdziulla wrrrrrrr trzymaj się tam.
    Może u ciebie poród będzie lżejszy szybszy czego ci życzę :-)
    Daj znać ........

Ulf co tam u ciebie na froncie?

Macioszczyczka gdzie ty?????? dom/szpital bo też zgłupiałam :-)

U mnie nocka ok. Jeden raz na siku ale z bólem brzucha bo spałam na boku i nie mogłam brzucha ściągnąć z łóżka :-(

Dziś wybieramy sie rodzinnie na duże zakupy niby tak mąż powiedział.
    A na kolację zamawiam pizze :-)

p.S. zastanawiam się co powiedzieć na IP że z czym mnie gin przysłał?????

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do olewania postów to też przy tym tempie pisania części się nie zauważa. Poza tym teraz to trochę dwa obozy - mamuski i ciezarne. Jedne o karmieniu inne o skurczach i porodzie. Podejrzewam, że ciezarowki troche zazdroszcza mamuskom że juz maleństwa mogą tulić. Sama tego nie ukrywam. Poza tym wkurwia mnie ze termin minal a ona dalej siedzi.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szpital. Od wczoraj. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka to trzymamy kciuki za was :-)

CZekamy na wieści jak coś będziesz wiedzieć pisz......

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszka

nieee tutaj o zadna zazdrosc nie chodzi....raczej o zmęczenie juz koncowka ciazy, bo sama widzisz po sobie ze kazdy ma dosyc...a wiadomo ze tego sie pospieszyc nie da wiec "zazdrosc" nie jest dibrym okresleniem :)

‹‹ 2270 2271 2272 2273 2274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ