X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:20

Behemottka lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfie, powodzenia! :-)
    Bratku, dziewczyny fajnie, ze nie tylko ja mam takie odczucia i sie nimi dzielę :-)
    My juz standardowo po spaniu, bo wierzgania w brzuchu od rana, ale chyba wczoraj mnie zmeczyl ten placzacy dzień, bo nawet jakos spałam i na siku tylko z 3 razy wstawalam, wiec sukces pod tym względem. Brzuch bolał w nocy okresowo, wiec po staremu wszystko....

Bratek lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia porodu ogolnie tak, ale patrząc od jakiego czasu czesc z nas ma te bole to nie wiem czy zblizajacego sie ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee...ja tez dzisiaj mialam jakas koszmarna noc...nie moglam spac a jak usnelam to budzil mnie bol brzucha, jak nie to to sikanie pozniej znow spac nie moglam, juz zmeczona jestem ta ciaza :/ w dodatku jak wracalam z toalety nad ranem to byla, tak zaslana i pllprzytomna ze wyrznelam po drodze w komode i pospadaly z niej rzeczy az sie maz obudzil :( co za poczatek dnia... a tetaz jem bo jestem glodna i wkurzona, corka pojechala juz do przedszkola a maz do pracy. Co za zasrany dzien.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się spało w miarę ok.

Na KTG jeden skurcz sie zapisał. Zobaczymy jak po południu. Na razie to czekam na śniadanie!!!

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRATEK

co do olewanoa postow, zgadzam sie tez mam takie wrazenie i to prawda ze jezeli ikt nie reaguje na nasze posty, to jakos samoistnie rzadko tu sie zaglada i odpisuje innym...ja juz ostatnio stwierdzilam ze jesyem nie w temacie...

MARTTA

chyba bole okresowe nie sa oznaka porodu, bo ja mam caly czas takie a tu dupa nic , zero, null sie nie dzieje co prawda u mnie to jeszvze za wczesnie ale mimo wszystko u mnie nic to nie zwiasyuje

DARUSIA

fakt ze ja ez sie przewracam z boku na bok, noce coraz gorsze sa...ale musimy jakos przettwac ta nieszczesna komcowke,,, bo co innego plzostaje....mnie budzi w nocy taki ciagnacy bol od tych wiezadel , nie ma co ukrywac ze wage tez mam sllniowa :/ przez 3 tygodnie przytylam 3 kg kosz, ar jakis!!

LRF
    hmm...tak sobie mysle, ze moze faktycznie dobrym rozwiazamiemjest pojechac na kilka dni do rodzicow jesli masz w nich oparcie, bedziesz mogla psychicznie odpoczac i sie wyciszyc chociaz na weekend dsien , dwa? Ja bym tak zrobila...jak mnie moj maz juz za bardzo meczyl to tez na tydzien do mamy jechalam na drugi koniec polski razem z corka a on siedzial sam i zawsze byla duza poprawa w jego zachowaniu..musisz robic jak czujesz

KAMILA, AGATIA

fajnie ze wasze dzieciaki daja wam pospac oby kazdy takie mial :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Sarcia, a na kiedy termin?

Ja mam termin z, om na 2.10, a z usg na 12.10
    Ale bede szla na cc wiec 19.09 na wizycie dostane skierowanie i jak pojde sie umowic to jeszczze inny termin bedzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nam się spało w miarę ok.

Na KTG jeden skurcz sie zapisał. Zobaczymy jak po południu. Na razie to czekam na śniadanie!!!

Cos przegapilam chyna.... jests juz w szpitalu ?? Wywowlywac porod beda ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ja też pomijam posty, nie mam jak zaglądać. Chciałam Wam napisać jak u mnie sprawa. Niestety nie ma lekko:/ zabrali mnie z patologii na porodowke. Wody się sączyły. Skurcze non stop po 120 w górę, rozwarcie na 2,5 palca. Ale po zdjęciu cewnika szyjka.wróciła a skurcze poszły pa pa:/ leżałam na korytarzu od kilku godzin i słucham jak.dziewczyna się drze i ciągle błaga by się skończyło. Mój entuzjazm minął.teraz.jestem.przerażona. Ile to u mnie potrwa.

Teraz rozwarcie na 3 palce i powoli skurcze wracają. Czekam na obchód chyba. Rozważają oxy ale u mnie ostrożnie, bo wody nie powinny opaść w całości.

Gratuluję mamuśkom nowym!
    Ulfe trzymam kciuki, kończmy tą robotę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 07:11

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda

Daj znac jak bedziesz cos wiedziec po obchodzie, 3mam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ULFE

Jak sie masz ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Cos przegapilam chyna.... jests juz w szpitalu ?? Wywowlywac porod beda ?

Wczoraj miałam silne skurcze u lekarza i mała się nie wierciła zbytnio. I lekarz powiedzial że bezpieczniej jak się położę na obserwacje w kierunku porodu. Jak nie urodzę do czwartku to wywołanie.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)

Magdziulla wrrrrrrr trzymaj się tam.
    Może u ciebie poród będzie lżejszy szybszy czego ci życzę :-)
    Daj znać ........

Ulf co tam u ciebie na froncie?

Macioszczyczka gdzie ty?????? dom/szpital bo też zgłupiałam :-)

U mnie nocka ok. Jeden raz na siku ale z bólem brzucha bo spałam na boku i nie mogłam brzucha ściągnąć z łóżka :-(

Dziś wybieramy sie rodzinnie na duże zakupy niby tak mąż powiedział.
    A na kolację zamawiam pizze :-)

p.S. zastanawiam się co powiedzieć na IP że z czym mnie gin przysłał?????

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do olewania postów to też przy tym tempie pisania części się nie zauważa. Poza tym teraz to trochę dwa obozy - mamuski i ciezarne. Jedne o karmieniu inne o skurczach i porodzie. Podejrzewam, że ciezarowki troche zazdroszcza mamuskom że juz maleństwa mogą tulić. Sama tego nie ukrywam. Poza tym wkurwia mnie ze termin minal a ona dalej siedzi.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szpital. Od wczoraj. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka to trzymamy kciuki za was :-)

CZekamy na wieści jak coś będziesz wiedzieć pisz......

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszka

nieee tutaj o zadna zazdrosc nie chodzi....raczej o zmęczenie juz koncowka ciazy, bo sama widzisz po sobie ze kazdy ma dosyc...a wiadomo ze tego sie pospieszyc nie da wiec "zazdrosc" nie jest dibrym okresleniem :)

‹‹ 2270 2271 2272 2273 2274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ