X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze kazdy juz by dziecko chciql miec przy sobie, a zwlaszcza ci ktorzy rodza drugie tak jak ja , bo na 1 to tak nie wyczekiwalam ...spokojnie czekalam do terminumi i mialam tylko stres...a teraz siedze juz w somu od kwietnia i po prostu siedzenie w 4 scianach, brak zajecia wielki brzuch daja we znaki

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka w ciągu dnia biorę Liw do wyrka, czasem w nocy też, ale generalnie w nocy śpi w łóżeczku.
    Kapielr ma co 2-3 dzień o 19, jak nie ma kąpieli to jest o tej porze przebierana w pizamkę. Potem jedzonko najpierw z obydwu piersi i jak się jeszcze domaga to mm.
    Ale wczoraj zjadła jeszcze z piersi ok 20.30, a wstała po 4 z kupą i na jedzonko.

Foxik, ale mnie rozśnieszylas z tą punktualnoscią i planowaniem wszystkiego :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    ale ciiiiiiii! Dzuiecie jeszcze śpi, ale sie wierci-a matka marzy o kawuni ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z ranka, Wy drukujecie niesamowite ilości tych postów, nie jestem w stanie Was nadrobić :)

Muszę dzisiaj jeszcze pozałatwiać kilka ostatnich spraw przed poniedziałkiem.
    Jutro jeszcze grill u brata , ostatnia szansa na kiełbachę z grila :)

Ale to dziwne uczucie wiedzieć kiedy się do szpitala idzie ( wcześniejsze porody to dopiero z akcja jechałam. ) Generalnie chciałabym już poniedziałek :)

Ciekawe na kiedy mi to cc ustalą.

Dziewczyny blisko terminów na wywołanie skurczów ponoć dobra jest ciepła kąpiel.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia - czyli wszystko z zegarkiem :) Bardzo fajnie, że masz taką grzeczną córeczkę :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    odgłosy z porodówki sa straszne, straszne , straszne
    mimo wszystko dasz radę, ja wciąż trzymam kciuki, by było sprawnie, by nie męczyli, by wszystko ładnie szło -tak naturalnie

ja wam wszytskim tego , dziewczyny, zycze

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Agatia - czyli wszystko z zegarkiem :) Bardzo fajnie, że masz taką grzeczną córeczkę :)
    Z zegarkiem tylko kąpiel i piżamowanie (choć 2 razy spacer się przedluzyl) ;)
    W ciągu dnia bez zegarka, ustalonych pór, bo przy dwójce nawet nie próbuję tego okiełznać ;) poza tym ja jestem niezegarkowa ;) tylko wieczór chcę mieć dla siebie :)

Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja waga juz dziś nie spadła...czyli po ciązy 73 kg
    teraz dobrze by było o nią zadbać ...ale jak ??? hehe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach usprawiedliwienia, że nie odnoszę się do większości postów chciałam napisać że jeszcze udzielam się w pracy i nie zawsze mam czas w ciągu dnia usiąść na spokojnie i z Wami popisać. Ale przy takiej produkcji postów każdy kiedyś został pominięty. Ja się nie denerwuje jak nie mogę się przebić.

Bratku
    Mój lekarz ostatnio bardzo mi zwracał uwagę, że jak tylko Małego słabiej będę czuła to od razu IP, że tak jak piszesz-lepiej pojechać kilka razy za dużo niż raz za mało. Na końcówce może zdarzyć sie niewydolność łożyska i chyba nikt nie będzie patrzył źle na ciężarna zaraz przed terminem która martwi się słabymi ruchami dziecka. A my przez te 9 miesięcy też już trochę poznaliśmy te nasze pociechy. Mi wychodzi, że mój będzie bardzo grzeczny:)

AJrin
    Będziemy mieć grzeczne dzieciaczki, tego się trzymajmy:)

Macioszyczka
    Nie wiedziałam że jesteś w szpitalu, trzymaj się tam i informuj. Życzę aby Hania jak najszybciej przywitała się z mamusia, bez wywoływania.

Magdziulla
    Nie zazdroszczę tego co przechodzisz, jeszcze te Krzyki z porodówki, jeny...

Ulf
    Ciągle trzymam kciuki za Ciebie i Kostka:)

Behemotko
    Współczuję tego ciągle trwającego remontu...

bbeczka91, Bratek lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka... dziękuję. Jeszcze ciut ciut. Już prawie :) Mam nadzieję.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla oby poszło szybko i sprawnie :) jak leżałam na pooperacyjnej na wprost porodówek to dziewczyny krzyczały, ale szybko rodziły, potem leżały z dzieciaczkami na piersi :) i szybko dochodziły do siebie. Życzę, żeby u Ciebie poszło pyk, pyk i już :)

Macioszyczka powodzenia w szpitalu, nie.daj się tam.

Ulfe trzymam kciuki za Was i czekam na wieści :)

Moje dzieciaki śpią, więc idę się wykąpać, wstawić prabko i jakieś śniadanko trzeba pochłonąć, żeby mieć siłę w ciągu dnia okiełznać brygadę ;)

haneczka lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasko generalnie nie ma wyjścia, musi cierpliwie czekać aż wszystko będzie gotowe:)

Behemottka, haneczka lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata podziwiam za zorganizowanie:)
    I zazdroszczę takich grzecznych dzieci:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg o 4 zapisały sie jakies skurcze i polozna wzięła mnie na badanie.
    Cewnik nie działa. Cos tam pomajstrowala.
    Powiedziała ze te skurcze byc moze rozwierają szyjkę od środka.
    Teraz mam co 8 minut ale mocniejsze.
    Nie chce mowić jak mocniejsze, bo muszę zostawić sobie jeszcze duuuuzo miejsca na zniesienia bolu.
    Obchód jest chyba kolo 9. Zobaczymy co powiedzą.

Nie ukrywam ze sie boje. Ze beda próbować miliona rzeczy a ja bede zdychać.
    Bo zdycham ze zmęczenia.
    Wczoraj lekarz był pewny ze to dzis!
    Polozna w nocy juz pewna nie była.

Sabina lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Magdziulla, Ulfik - rozkręcamy się :) Trzymam za Was mocno kciuki, żeby dzisiaj poszło już do happy endu. No cóż, boleć będzie, ale nagroda- wielka!!! <3

Ja się wczoraj wzięłam za sprzątanie mieszkania do tego stopnia, że odmalowałam ścianę w kuchni pochlapaną tym pękniętym słoikiem z sokiem, który mnie poparzył (Boże, kiedy to było!), wymyłam okno balkonowe od ogródka z lepkich rączek mojego synka, poodkurzałam wszystko, wyszorowałam podłogę w kuchni, zrobiłam pranie, torcik bezowy i zapiekankę na obiad. Wiem, przegięłam trochę. :P Dzisiaj lecę dalej- łazienka i pokój chłopaków. Przecież nie mogę zwalić wszystkiego na męża, który:
    a) nie widzi brudu tak jak ja mimo mojej wady wzroku :D
    b) wraca codziennie zmęczony po pracy i lata za Artkiem
    c) nie umie posprzątać tak dobrze jak ja!

Wy też wijecie gniazdka przyszłe mamusie?:)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:

Nie ukrywam ze sie boje. Ze beda próbować miliona rzeczy a ja bede zdychać.
    Bo zdycham ze zmęczenia.
    Wczoraj lekarz był pewny ze to dzis!
    Polozna w nocy juz pewna nie była.

No zmęczenie nie jest dobrym partnerem do porodu. A wiem, że spanie podczas skurczów jest wręcz niemożliwe, chociaż ja po 16 godzinach porodu o 5 rano zasypiałam na 2 minuty, po czym budził mnie mega skurcz. Ale marny to był wypoczynek. Dlatego życzę Ci, żeby się dziś szybko rozkręciło, nastaw się pozytywnie. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Boje się, że nie ogarnę mojego dziecka po przyjściu na świat :D głównie jej płaczu, czy będę wiedziała o co jej chodzi itp :P jednak z drugiej strony zaciskam zęby i myślę sobie "jesteś silna. Dasz radę!"

Ps. Pieprzona zgaga spać nie daje...

Mam to samo, ciągle zgaga, czy stoję, czy leżę, czy siedzę. Wystarczy np. drobna zmiana pozycji i już. Ja biorę Rennie, ale staram się nie więcej niż 1-2 dziennie, bo podobno ten azot się wchłania czy jakoś tak.

A dziecieczka, ogarniesz instynktem. :) Szybko nauczysz się rozpoznawać. Np. mój Arturek jak był głodny to płakał "le le". (Po francusku- le to mleko- poliglota mały :P) Na kupę, siku wcale nie płakał. A jak brzuszek to płakał inaczej i podkurczał nóżki. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nam się spało w miarę ok.

Na KTG jeden skurcz sie zapisał. Zobaczymy jak po południu. Na razie to czekam na śniadanie!!!

Pamiętam, że wspominałaś o przyszłym czwartku bodajże o wywoływaniu. Ale powiedz mi, będą Cię trzymać w szpitalu ten cały tydzień, czy poobserwują i wypuszczą?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrześniówki chyba jedzą grupowe śniadanie, albo poszły rodzić wszystkie, bo jestem tu sama jak palec. :P

Broszka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Witam
    ale ciiiiiiii! Dzuiecie jeszcze śpi, ale sie wierci-a matka marzy o kawuni ;)
    to tak jak u mnie :D
    ale ja swojego smoka już nakarmiłam :D

kawa zrobiona <3

haneczka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

‹‹ 2271 2272 2273 2274 2275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ