X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, Alinka mój dziec to od samego początku mało ruchliwy jest i często się zastanawiam czy aby na pewno jest wszystko ok, bo dużo razy dziewczyny pisały że dzieciaki tak szaleja w brzuchu, że spać nie moga-u mnie nigdy tak nie bylo...ale uznaje, że to po prostu taki charakter i taka mam nadzieję. Wszystkie badania wychodzą dobre. Więc nic innego mi nie pozostaje.

Ania trzymam kciuki!:)

Foxiku jutro będzie lepiej...jesteś silna mamuśka, a u męża musisz trochę ruszyć sumienie-porozmawiaj z nim szczerze i powiedz co czujesz, jak się starasz i jak Ci ciężko. Nie czekaj z tym, trzymam kciuki żeby Fifi dał już mamie dzisiaj odpocząć:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo, widzę, że już parę osób miało podobne przemyślenia do moich :P
    .... przyznaję... hormony hormonami - na pewno robią swoje... Ale już od jakiegoś czasu mam wrażenie - nie tylko na podstawie swoich postów - że od pewnego czasu ciężko się tu "przebić". Człek próbuje nadrobić - czasem po kilkadziesiąt (!!!!) stron postów na dzień, starając się spośród postów "o niczym" wyłowić czyjeś smutki etc. - co zajmuje mega dużo czasu.... a jego odpowiedzi na cudze posty i tak pozostają bez echa, bo się nie jest z "głównego" nurtu :( ... Jak sam coś wyprodukuje, to też nieraz niewiele z tego wynika, bo zareagują głównie ze 2 osoby :( (kamcia, agatia :-* ). Więc się trochę odechciewa....
    No ale każdy ma prawo do swoich odczucć - nie mniej ciekawe, że nie tylko ja mam takie ;/
    Wiadomo, że ciężko zawsze na wszystko reagować, też nie jestem w stanie, ale.... no takie sobie przemyślenia z okazji wieczora dorzucam do grupki już zaistniałych... :(

Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt - cieszę się, że dobre wieści płyną :) U nas też ok. Nawet łożysko cudownie odmłodniało z II na I stopień.... :P ;) B-)
    Aaaaaaale Wam zazdroszczę!!!!!!!! :P A czego......eeee, może zabrzmi dziwnie, ale.... Ja nic nie wiem nt.szyjki :( Doktorek powiedział, że na USG ginekologiczne musiałby mieć skierowanie od mojej lekarki prowadzącej (what????? Boooooziuuuuu), a sondą przezbrzuszną już nic nie zobaczy..... No i w ogóle, to tylko ciężarna może wymyślić badanie szyjki na tym etapie, bo po 30 czy tam 32 tc, to się tego nie robi - dopiero okołoporodowo..... :P :P :P
    Echhh, niech mu będzie :(
    Jutro mam wizytę u lek. prowadzącej - i tak będzie brała posiew, więc może coś zerknie, chociaż wiadomo, że to palpacyjne, to pod względem długości - mniej miarodajne. No ale wiadomo - konsystencję tylko tak się sprawdzi ;)

LewandowskaAnia - Boziu, jaki masz cudny ten brzuszek, taki zgrabny i malutki :-O Piękny <3 :-D

Anulka - gratulacje!!!!!!!!!!!!!! Rozbijasz wrześniowy bank :-D ;)

ewcia- Tobie również: gratulacje :-*

AJrin - witam w klubie :(
    Dotarło dziś do mnie, że to, co wydawało się być "odgniotkami" po niedawnej drzemce ;) to świeżutkie rozstępy ;/ Taaaaaak się starałam, 3x dziennie smaruję, masuję, echhhhhh. No ale mam do nich skłonności.... I w sumie znając życie - normalnie byłoby więcej... TEGO się trzymam :P ;)
    A one też świeże, więc może nie trwalą się tak bardzo??? ;) Tego Ci równiez życzę :)
    Co najlepsze - z tego, co patrzę, mam je na.... POŁOWIE brzucha. Tej większej :P (bo brzuch mam ewidentnie.... niesymetryczny :) ).
    Druga rzecz - mam wrażenie, że one się pojawiły nie z powodu brzucha rosnącego, tylko.... OPADAJĄCEGO. Za pierwszym razem to obniżenie nie było takie złe, ale pamiętam, że jak za drugim razem zobaczyłam, że znoooowu opadł, to bardzo to też... ODCZUŁAM. Przysięgam, to sprawiało taki dyskomfort, że wręcz bolało. Miałam jeden dzień, gdy chodząć napinałam mięśnie i ciągęłam brzuch w górę, bo po prostu to było mega nieprzyjemne - a skóra... miałam wrażenie, że wręcz trzeszczy i eksploduje.... No i chyba dobrze czułam :(((((

AISAK.... OMG :-O Szałowe to jedzenie.... Tym się chyba chomik ma najeść? ;))))))

Behemottka - co do przyjaciółki - jeśli kolega wyskoczył z takimi mądrościami szczerze, nie dla żartu.... to chyba zwłaszcza w aktualnym stanie emocjonalnym kopnęłabym w zadek, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
    Za to jej riposta - BEZCENNA :-D

Ulf - serio, zakładanie balonika nie boli????????
    Trzymam za słowo, bo.... strasznie się tego boję... Wszystko mam "tam" mega tkiwe, a majstrowanie przy szyjce (np. do HSG) było naprawdę niemiłe i bolesne....

alinka, nie załamuj mnie.... Masz bolesne skurcze od TRZECH tygodni?????

Ło jeżu kolczasty... Bo zwątpię, że to, co mi tak daje do wiwatu, ma jakikolwiek sens....... ;)
    Chociaż ciiiiiiii, jakiś ma - obudziłam się dziś z macicą obolałą, jakby mnie ktoś przez sen stłukł kijem ;)..... ale za to po ok.2 tygodniowym kompletnym przestoju w jelitach - zaczął się w nich robić porządek ;) Więc zawsze jakiś plus ;)))))))))

LRF, chcę wierzyć, że po prostu Mąż na razie nie ogarnia... Ale też, bez pyskówek i chamówy, nie mniej... nie daj się. Każda matka MUSI mieć choć chwilę dla siebie. Tak jest lepiej i dla niej, i dla dziecka, i dla Męża. To nie jest tak, że my mamy jakieś magiczne ble ble, niekończące się pokłądy cierpliwości i w ogóle.... No bez jaj.... ;/

Broszka - mieliśmy jazdy z ruchami i KTG na początku tygodnia. Różne są też szkoły z liczeniem - jedne zakładają liczenie przez godzinę - 3xdz., drugie przez cały dzień. Jedne - tylko ruchy wyraźne, inne-każdy.
    Samo spowolnienie nie jest złe, ale ogólnie ostatnio, będąc już na finishu, ciągle słyszę: "W razie jakichkolwiek wątpliwości - na IP. Najwyżej odeślemy do domu, bo będzie ok ;) ".
    Nie mniej rozumiem stres. Sfrustrowana byłam na maxa, gdy dla uzbierania kilku ruchów na godzinę musiałam cudować, wiercić się, ruszać mocno brzuchem, klaskać, stukac, pukać, trykać Młodego w doopkę itd...... Załamka po prostu, skoro ledwo 2 dni wcześniej rozrabiał, jak pijany zając w kapuście, czkając po każdym moim jedzeniu i wypychając się, jak ta lala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 01:47

Behemottka, AJrin, Broszka, Sophia, violett, Anulka01 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, Bratku, ja zawsze jak widzę Twój post to się cieszę jak dziecko na ciastko (albo jak ja na ciastko, bez różnicy) :) I zawsze czytam :)

AJrin, Sophia lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Oj tam, Bratku, ja zawsze jak widzę Twój post to się cieszę jak dziecko na ciastko (albo jak ja na ciastko, bez różnicy) :) I zawsze czytam :)
    :-D
    Dzięki, Kochana :-*

Btw - jakby nie patrzeć, teraz, to się cieszysz, jak Ty + dziecko na ciastko, więc moc jest podwójna ;))))))

Behemottka, Sophia lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ty to jednak jak walniesz post to szczeka mi opada :)
    Dokladnie mialam takie odczucie jak u Ciebie brzuch w dół mega skora sie naprezala az balam sie ze pęknie i mowilam do M ze mały chyba brzuchem wyskoczy jak sie wypinal na dodatek. Tez mam skłonności do rozstępów dlatego od poczatku smarowalam sie 3 razy dziennie a od kilku miesiecy nawet i 5. No nic sa świeże wiec jest nadzieje ze bio oil może je złagodzić szybko tego nam wszystkim pasiastym życzę.
    Zazdroszcze lozyska u mnie po ostatnim usg jedt 3 stopnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 02:55

Bratek lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A co do tekstów to najpierw do mnie położna przed ktg z tekstem ile ja mam dzieci w brzuchu ... czy na pewno jedno ... A teraz mąż ze jak to jest ze dziecko waży 4 kg a ja przytylam 20 ....

Sama nie wiem jak to z tym t yciem, bo ostatnio mało jem bo mała uciska na żołądek a w 2 tyg mam 3 kg na plusie. Choć podejrzewam że to już woda stoi w organizmie :(

Ale też mężowi zdarzają się lepsze teksty, bo przytula się do brzucha i mówi że nie może się doczekać kiedy będzie mała nosił i tulal do snu. Mam nadzieje ze mu to zostanie po porodzie :D A może powinnam nagrać? :)
    Na szczęście mój tez gada do brzucha ze czekamy i tatus chce synalka bo tyle ma dla niego atrakcji.
    Dobrze ze moj nie analizuje szczegolow bo dziecko ma 3600 a u mnie to 27 na plusie ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja jak mogę to sobie ponarzekam, że dzisiaj znów słabiej czuje Małego - wypina się trochę ale szału nie ma...ostatnio lekarz kazał liczyć i w razie wątpliwości jechać na IP...a ja mam nadzieję, że wszystko jest ok, po prostu Młody ma taki dzień, na pewno...
    Broszka mam dni ze mlody sie tylko wypina pisalam niejeden raz ze chyba spokijne to moje dziecko. Wiec ja nie panikuje.

Broszka lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu, teraz oby do rana ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś nakarmiony i śpi a ja przewracam się na drugi bok. 90 % nocy śpię na prawym boku w stronę małego

Bratku
    Również uwielbiam cię czytać

Bratek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku,
    To byc moze zależy od ukrwienia i tkliwości.
    Panna przede mnie miała badanie - nie wiem na czym polegające, chyba sprawdzanie rozwarcia czyli wsadzanie palców w szyjkę.
    I krzyknęła dwa razy.
    Mnie nie bolało. Czułam dyskomfort, czułam wziernik i rozpieranie jak wstrzykiwał te sól fizjologiczna, czułam mokro od krwi, ale Bolu nie.

Co do nie zauważania postów to niestety ja to widze.
    Sama na to zwracałam uwage kilka dni temu :(
    Ale teraz jestem w 'głównym nurcie' i zgadza sie ze troche zaniedbuje resztę. Pisałam juz ze wróce na forum. Wlasnie to miałam na myśli. Nie tylko relacja co u mnie ale zaangażowanie w resztę.

Ale poki co relacja.
    Leze od 2h ze skurczami. Ok 4-5 mam mieć Ktg. Spałam jakies 3g. Dobre i to :)
    A potem juz bedzie rano i wielki dzien. Nie powiem zebym była wypoczęta ;) ale rade dam :)

Nie pamietam nic ze szkoły rodzenia. Czy to na re skurcze można słyszeć i oddychać czy nie ba te.
    Ale sobie dysze. Pomaga bo skupiam sie troche.
    Ok 11 przyjdzie M. To on bedzie mnie skupiał.

Ps. Chyba Ksosia pytała o Apke na iPhone do skurczy.
    Polecam te Full Term - Labor Contraction Timer.
    Ja na niej teraz jade. A wczoraj ogarniał M.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 03:56

Broszka, Sabina, Bratek lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka więc jeszcze nie śpimy

Ulfenstein
    Z tak dobrym nastawieniem może być tylko szybko, sprawnie . Ja już nie mogę się doczekać. Nadal śpię z zaciśniętymi kciukami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po czkawce :) dobranoc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki mocno. Powodzenia ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem głodna, wstaję coś zjeść. W dodatku mały tak się wierci w brzuchu, że spać nie mogę.

AJrin lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nieźle Liwia przespala 7,5h :-D jemy i zaraz spaciu :)

martta, Broszka, mysza0406, mmargol lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zazdrosze tyle to ja nie przesypiam ;)
    Ulf no tomsie.zaczęło co mi przypomnialas nie mam apki ma skurcze misze poszukać dziś.
    Kornelia ja mam mega ssanie ale zadowolilam sie szklanka mleka poki co.
    Ja dalej nie śpię...

Sophia, Kornelia85 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, mój się budzi z zegarkiem w ręku co 3 godz. widać że moje dziecko :D
    bo mam fioła na punkcie punktualności i wszystko w ciągu dnia ma swoją porę, bo inaczej mój życiowy spokój jest zachwiany :D

kamciaelcia, Behemottka, Darusia, inzynierka, agatia, alinka, haneczka lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U nas nieźle Liwia przespala 7,5h :-D jemy i zaraz spaciu :)

Agatia, a ona śpi w łóżeczku czy z Wami? Jeśli w łóżeczku to w Waszej sypialni czy u siebie?

EDIT: I jeszcze powiedz, czy masz stały plan dnia, czy chodzicie spać o tej samej porze, co przed snem Liwci robisz i ogólnie jakie czary odprawiasz, że masz takie pięknie śpiące dziecko :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 05:50

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:20

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, 39 tydzień ciąży...

Remont jeszcze nie skończony... Jutro hydraulik, blaty dzisiaj tak zainstalowali, że będą musieli poprawiać, a w ogóle to okna wymieniamy w przyszłym tygodniu :)

Ja chcę do 40 t.c wytrwać. Za to M. przepowiedział, że zacznę rodzić we wtorek... Zobaczymy :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 2269 2270 2271 2272 2273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ