X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis z jedzeniem przefielam...jem druga porcje lodow z domowsj roboty sosem malinowym mniaaam

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja nie mogę nic zrobić w domu bo pies mi nie pozwala:P usiadłam przy kompie bo mam coś do zrobienia-wchodzi mi na kolana i się cieszy. Poszłam usiąść na kanape-przyszedl i to samo. Do męża iść nie chce tylko chodzi za mną krok w krok. Więc przyszłam do sypialni się polozyc- leży obok mnie na podłodze:)
    Albo on coś czuje albo każe mi już dzisiaj odpoczywać bo widocznie za dużo się na robiłam:P
    Zwierzeta ponoć przeczuwaja :) moj M sie smial ze jak rano wychodził na rower to kicia go zaczepiala o nogawke łapą i miał dylemat czy coś chce mu przekazać, ze nie ma wychodzic bo urodze..
    Smialam się ze chciala sie pobawić :)

Broszka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Darusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:22

Ulfenstein lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wczoraj usmialam w sklepie poszlam kupic produkty na ciasto ale jak wrocilam do domu okazalo sie ze nie mam patyczkow do nakuwania ciasta takich na szaszlyki drewniane. Wiec zeszlam jeszcze raz i kupilam tylko te patyczki na co pani na mnie patrzy i tekstem "co nie chce wyjść bedziemy bruch przekuwać" ;)
    No noe wiem az takiej desperacji nie osiagnelam ;)

bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem czekam z niecierpliwością juz 19.09mwizute dostane skierowanie i pojade cie umowic na ciecie i wtedy sie wsztstkiego dowiem co i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Nam niby też położna na szkole rodzenia mówiła, że lepiej poprosić żeby pomogły. Bo ja sama siebie nie widzę w tej roli :|
    Ja jak byłam wczoraj na ktg to zapytałam Polozna czy moge wziąć czopek glicerynowy w domu i ze sobą bo mam problemy z tym...
    Na co powiedziała żebym nie brała nawet jak pielęgniarki mi zaproponują bo zrobi mi lewatywę która bardziej pomoże i większe prawdopodobieństwo ze nie bedzie niespodzianek podczas porodu. A ze nie wiem czy maz zdecyduje sie byc przy mnie czy nie to wole byc "czysta" i sumienie bedzie spokojniejsze :)
    Wiec lewatywę będę miała na własne życzenie.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Zwierzeta ponoć przeczuwaja :) moj M sie smial ze jak rano wychodził na rower to kicia go zaczepiala o nogawke łapą i miał dylemat czy coś chce mu przekazać, ze nie ma wychodzic bo urodze..
    Smialam się ze chciala sie pobawić :)

Mój pies ma czasem takie dni, że mu się na amory zbiera i się zastanawiam, czy rzeczywiście coś czuje, czy to efekt nadchodzącej burzy czy po prostu chce być miziany:) Ale łazi tylko za mną, jak mąż go woła to nie reaguje:) Jak jutro się nie odezwę to znaczy, że rodzę:P

AJrin lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszym cc tematu lewatywy 2 ogóle nie było
    Teraz położna na dzień dobry z tym wyskoczyła przy czym nie pytała czy robić tylko oznajmiła ze rano zrobi. Ja odmówiłam. Ale z czystym sumieniem. Cała ciążę nie miałam problemu z zaparciami. Moja sąsiadka jednak do cc lewatywe wzięła bo bała się ze po znieczuleniu po prostu popusci na stole operacyjnym.
    Jednak do porodu sn wzielabym lewatywe

U nas zrobiła położna na lezaco na kozetce w łazience (jak to powiedziała -komfort musi być )

U nas ulewa - możliwe ze burza przejdzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed cc tez im zaraz powiem ze chce lewatywe, po porodzie wiekszy komfort psychiczny to bedzie dla mnie ze niw bede musiala isc do wc czyntez parcia na to nie bede miala , nie wyobrazam sobie dzien po cc na kibelku siedziec, bo siedziec to sie prawie nie da nawet siku zrobic to kiepsko...:/

no kobietki ktore juz zblizaja sie do 40 tc pykajcie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez szaro-buro na dworze i deszcz leje :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja teraz po cc nie miałam problemu z siku (za pierwszym razem gorzej wspominam ). A usiadłam na kibelku w domu - psychicznie tu dałam rade :) ale nie cierpiałam. Wiec może być lepiej niż za pierwszym razem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin jeszcze trochę i kto wie jak będziemy wywoływać nasze dzieciaki z brzuchow :D

AJrin lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś juz śpi

Chociaż nocne zasypianie musimy jeszcze poćwiczyć ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

no w sumie racja, licze na to ze teraz bd lepiej, bo z drufiej steony tez zle to wzzystko znioslam dlatego ze 22 h rodzilam sn i na dokopke jeszcze cc wiec bylam normalnie jak detka .... a teraz jednak spokojnie przed porodem sie wyspie, przygotuje i tez taka padnieta nie bede i liczy na to ze goic tez sie lepiej bedzie,bo jednak organizm nie vedzie tak rozbujany w tych skurczach i bolach

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Sama wiem jak nastawienie jest ważne :) jaka ja byłam głupia że tak źle nastawiłam się na znieczulenie. ..ogarnelam się na drugi dzień i wszystko lepiej poszło :) wiec naprawdę może być lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:22

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:23

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nikt mi lewatywy nie proponował ani orzed pierwszym cc, ani teraz. Z wyproznieniem też nie miałam problemu :)
    I już Ci pisałam, że ja po drugim cc szybciej doszłam do siebie i lepiej się czułam :) jedyne, co mnie stresowalo, to że do ostatniej chwili nie wiedziałam, czy dziś się cc odbędzie. Ja weszłam na operacyjną to ciut się trzęsłam, ale wiedziałam, że cc się odbędzie :)

Młoda śpi, Młody wcina kolację i odstawia szopki ;) rano pół bułki jadł 1,5h teraz kolacja pewnie potrwa tyle samo ;) dobrze, że leci Master Chef, to mam zajęcie i nie patrzę, jak paproli ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ziaba (czkawka ) obudziła ale troszkę lulanka, glaskanka i Piotruś dalej śpi
    Dzięki niani elektronicznej słyszę czy czka, czy marudzi czy się przeciąga.

Darusia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:23

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
‹‹ 2310 2311 2312 2313 2314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ