X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tggodnia mam dekoral satynowa czy cos takiego zobaczymy jak bedzie sie sprawowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

jesli bedzie potrzeba to cie dogola na porodowce, ja bylam ogolona a przed cesarka i tak na cito golili mi jeszcze raz pole operacyjne mimo to

AJrin lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia serio Cię dogalali? U nas nie dogalają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A ja sie wlasnie ogolilam skoro tesciu twierdzi ze jutro rodze to lepiej być przygotowana ;) haha. A tak serio to chyba kilkudniowy zarost przejdzie czy musi byc gladko?
    No wlasnie tez sie zastanawiam...?
    Chciałabym zeby maz mnie jutro rano ogolił ale on o 7 jedzie do pracy a po 10 jak przyjedzie jedziemy juz do szpitala...
    Najwyżej wykąpie sie wcześniej a on jak przyjedzie to ogoli.... Ale jak porod zacznie sie w środę lub w czwartek.....???
    To juz odroscik bedzie.....;(

Magdziulla sie odzywała...
    Bardziej mysle co mychy po jej przytulanku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed położeniem do szpitala się goliłam. My cały dzień ze skurczami się bujamy. Raz co 5 raz co 10 minut, ale są. Na razie rozwarcie się jako tako nie powiększyło. Zobaczymy co jutro.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, przeglądałam posty, ale musiałam przeoczyć. Dzieki za info .:) a swoją drogą to dobrze nam niestety znany scenariusz porodu, którego nikomu bym nie życzyła... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

no serio :D ja sama w szoku bylam jak poelegniarka z maszynka , mydlem i miska z woda do mnie przyleciala o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja dzis na imprezie tesciowa urodziny i tak mi nogi spuchly :/ a bylo juz tak fajnie ale siedzenie tyle.godzin daje niestety sie we znaki. Poszlam na kanape z pretekstem ze sie zle czuje i musze odpocząć. Teść obstawia ze jutro urodze hehe ma byc 19 stopni nie obrazila bym sie.
    Ale dzis senny dzien nawet moje dzieciatko w brzuchu tylko spi i martwi matke. Na szczescie po lodach sie mega ożywił więc wszystko z nim ok chyba mu ciasnawo.
    Ja już też po imprezie, a nogi mi tak napuchly ze aż mnie bolą. Tak źle jeszcze nie miałam,ale cały dzień na nogach byłam dzisiaj.

I moje dziecko znowu mega aktywne, chyba 3 godziny mnie okladala bez przerwy. Od tego szyjka mnie klula, ale póki co nic nie wynikło z tego. Dziecko spokojne i już nic nie boli. Mi nawet kawałek czopu jeszcze nie odszedł

• Darusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:22

sarcia123, violett lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, śliczny ten Twój synek i taki śpioch :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja przed położeniem do szpitala się goliłam. My cały dzień ze skurczami się bujamy. Raz co 5 raz co 10 minut, ale są. Na razie rozwarcie się jako tako nie powiększyło. Zobaczymy co jutro.

A moze to juz dzisiaj w nocy/ nad ranem urodzisz?
    życzę ci tego bardzo! ;-)

Ksosia tobie też kochana......

nie wiem jak to jest po terminie ale na pewno ciężko skoro nam teraz źle :-(

ja dostałam lenia :-(

dobrze ze torby spakowane hihihi
    zostało sie ogolić i kosmetyczkę na wierzchu położyć co by jej nie zapomnieć hihi

• Broszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę nic zrobić w domu bo pies mi nie pozwala:P usiadłam przy kompie bo mam coś do zrobienia-wchodzi mi na kolana i się cieszy. Poszłam usiąść na kanape-przyszedl i to samo. Do męża iść nie chce tylko chodzi za mną krok w krok. Więc przyszłam do sypialni się polozyc- leży obok mnie na podłodze:)
    Albo on coś czuje albo każe mi już dzisiaj odpoczywać bo widocznie za dużo się na robiłam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 19:39

żabka04, AJrin, bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja nie mogę nic zrobić w domu bo pies mi nie pozwala:P usiadłam przy pompie bo mam coś do zrobienia-wchodzi mi na kolana i się cieszy. Poszłam usiąść na kanape-przyszedl i to samo. Do męża iść nie chce tylko chodzi za mną krok w krok. Więc przyszłam do sypialni się polozyc- leży obok mnie na podłodze:)
    Albo on coś czuje albo każe mi już dzisiaj odpoczywać bo widocznie za dużo się na robiłam:P

no no jak ci daje do zrozumenia o nagroda mu sie należy! :-)

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia nigdy nie miałam ani nie prosiłam .
    Nawet nie wiem jak to sie odbywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam czy przed planowana cc robia lewatywe ? Hmm... bo jesli tak to z, checia sie zgodze na to zeby miec puste jeslota, bo znow po, csarce bede miala strach sie zalatwic wiec dla mnie to duzy komfort wiedziec zemna wc mnie nie bedzie gnalo :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Hahahaha. To mnie rozbawiłaś teraz! :D Mi się cholernie to imię podoba. I choćby moje dziecko było diabłem to i tak jej dam tak na imię! A charakter w sumie może mieć ciężki (PO MNIE hehe) :D
    A ja znam jedna jedyna Julke i jest do.rany przyloz dziewczyna. Tak ladna do tego madra i pomocna wiecznie usmiechnieta. Wiec zdążają sie fajne ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Broszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia nam położna na szkole rodzenia mówiła że lepiej wziąć lewatywę.

Ja przed cc też po proszę albo sama podzialam w domu, żeby potem mi było łatwiej.

Ciekawa sama jestem co ten mój pies kombinuje, ja muszę jeszcze tydzień wytrzymać:)

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 2309 2310 2311 2312 2313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ