X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wykapani, córka śpi, Kuba właśnie skończył jeść i powoli odplywa. A ja czekam na męża mając trochę czasu dla siebie. Może pomaluje paznokcie? :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, to w takim razie staraj sie zrelaksowac, moze maz jakis masaz zrobi, najedz sie i jak nie minie to jedz :)
    Powodzenia :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotko ja też Ci zabraniam znikać!
    Tak jak napisała Inzynierka-ja też niektórych postów nie czytam, bo chcesz być dobry człowieku a wychodzi jak zawsze...
    A tak w ogóle Inżynierko to sto lat bo mi umknęło:)
    Ja po KTG - jeden skurcz na 75% i kilka na 50%. Ale generalnie położna powiedziała, że te które mi się piszą jako wysokie mogę ich nie czuć, a te bolesne mogą się nie pisac-nie ma reguły.

Bratku Twój dzieciaczek też taki leniuszek? To nie jestem sama, ja co chwilę przeżywam, że Młody się nie rusza...

Biegnę na FB z gratulacjami dla Pysiaczku!:)

I Mysza-czekamy na wieści, oby to było to!:)

mysza0406, inzynierka, Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciągle odkładam malowanie paznokci :D
    zawsze coś wypadnie, może powinnam się wybrać na hybrydy?

Mały śpi, budzi się co chwilę, smoka dulda, zaraz powinien się głodny zrobić...

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec to wcale nie takie super jak was skurcze mecza prawie dwa cale dni, a rozwarcie na jeden palec, dzisiaj z rana po nie przespanej nocy myslalam, ze dostane na glowe. Rano mnie zbadali i rozwarcie, na 3 palce i sacza sie wody. Potem poszlo szybko, polecam lewatywe przyspiesza skurcze.
    Mala oddalam do pokoju noworodkow, bo nie spalam dwie noce przez wkurcze.

Sabina, stardust87, Behemottka lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku jakie mm dajesz Fifiemu? Bo u nas ewidentnie enfamill Młodej nie pasuje. Dostaje maleńko mm, ale po nim ma turbo bąki z bólem brzucha. Czasem domaga się dokarmienia, więc muszę jakieś mm mieć w zapasie.
    Młodemu enfamil służył, a Liw nie. Zastanawiam się nad Bebilonem.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka tez nam polozna mowila aby sie lewatywy nie obawiac bo czasem przyspiesza akcje i pomaga. Teraz odpoczywaj należy sie :)

Bratek lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Mysza, to w takim razie staraj sie zrelaksowac, moze maz jakis masaz zrobi, najedz sie i jak nie minie to jedz :)
    Powodzenia :)
    Bardzo mi się to podoba :) Zrelaksuję się, najem a jak nie minie to jeszcze zjem :P
    Wiem że to szybkie pisanie i żartuję oczywiście, po prostu tak fajnie przeczytałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 20:10

AJrin, Sabina, kamciaelcia, violett, Behemottka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka
    tobie też odpoczynek się nalezy

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dziewczyny karmiace mm i po cc wy tych glupot nie sluchajcie o inteligencji i rozwoju gorszwgo ze wzgledu na porod czy pokarm. Podam wam swoj przyklad i starszwgo brata.
    Brat rodzony cesarka stara metoda czyli przez caly brzuch blizna od pepka do malej mama cierpiala dużo komplikacji po.takiej cesarce i zero pokarmu brat od urodzenia na mm.
    Ja rodzona naturalnie od poczatku tylko na cycu.
    I co brat zawsze celujace oceny a nogdy sie nie uczył wszystko mu samo przychodzi wysportowany zawsze we wszystkim najlepszy nawet się nie starajac. Teraz po studiach dyplomowych pracuje na wysokim stanowizku za granoca w googlu.
    Ja mhmm sredniak pod kazdym wzgledem haha moze na tym poprzestane.
    Jedyna roznica to ze brat od urodzenia byl niespokojny ja spalam non stop plus kwestia u mnie niedozywienia jak sie irodzilam mialam niecale 2 kilo (mama miala depresje po smierci swojej mamy wiec i tak cud ze zyje).
    Wiec dziewczyny glowa do góry mm i cc na bank noe wpływają na te wszystki pierdoly!

Czytam Wasze "kłótnie". I powiem tak: moja pierwsza córka urodzona przez cc ze wskazań nagłych: zatrzymanie akcji porodowej, przy pełnym rozwariu oraz szacowana waga na usg ponad 4kg, stan po złamaniu kości łonowej. Karmiona 11 miesięcy wyłącznie cycem, dopiero pózniej mm. Chorowała od 9 tyg praktycznie miesiąc w miesiąc do 5 roku życia.
    Teraz bez wahania zdecydowałam sie na cc, mając na uwadze poprzedni poród - 14h męki. Mała i tak urodziła sie przed czasem, sama tak zdecydowała. Dzis zakończyłam karmienie piersią. Mała dostała ostatnia moja porcja o 11 rano. Pojawił sie nagle piekący ból w piersiach, guzy w ciagu kilku godzin. Udało sie sciągnąć po 60 ml z obu z płaczem. Szałwia, ściskanie bandażem, aż trudno łapało mi sie oddech, kapusta na cycki. O 17 M pojechał do mojego giną po Bromergon na zatrzymanie laktacji.
    Sory, ale nie dam rady tak sie męczyć. Tu szarpie rana, chodzę jak kwoka a tu 40 stopni w cyckach.
    A malutka? Po mm najedzona i śpi po 3h.
    Każda mama wie najlepiej co robi i niech tak zostanie.
    A lekarze bedą badali i bedą udowadniali swoje racje. To ich praca.

Nasza piękna malutka dzis po 1 kąpieli w domku :) tata kręcił kamerka gopro przypietą na klacie ;) wariat kochany ;)
    A Hanusia zadowolona. Pod sam koniec sie juz niepokoiła, bo była głodna. Ale widzimy, ze z kąpielą nie bedzie żadnych problemów.
    Lecę sie wykapać i wypięknieć troche ;)

Buziaki dla wszystkich nowych maluszków, szczęśliwych mamuś i powodzenia dla rodzących oraz próbujących sie rozpakować :)

Little Red Fox, Behemottka lubią tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiku jakie mm dajesz Fifiemu? Bo u nas ewidentnie enfamill Młodej nie pasuje. Dostaje maleńko mm, ale po nim ma turbo bąki z bólem brzucha. Czasem domaga się dokarmienia, więc muszę jakieś mm mieć w zapasie.
    Młodemu enfamil służył, a Liw nie. Zastanawiam się nad Bebilonem.
    my jedziemy właśnie na Bebilonie, od kilku dni odpukać jest lepiej :)
    na początku miał problemy z kupą, mega bąki puszczał, ulewał, ale przeczekałam i widzę że jest ok. Choć nadal zwalam niektóre problemy na niedojrzałość brzuszka. Po boboticu też mu lepiej :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    my jedziemy właśnie na Bebilonie, od kilku dni odpukać jest lepiej :)
    na początku miał problemy z kupą, mega bąki puszczał, ulewał, ale przeczekałam i widzę że jest ok. Choć nadal zwalam niektóre problemy na niedojrzałość brzuszka. Po boboticu też mu lepiej :)
    A jaki bebilon podajesz? Bo widziałam jakiś w Lidlu i się zastanwiam, czy nie kupić. Sporo osób Bebilon chwali.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LewandowskaAnna wrote:
    Czytam Wasze "kłótnie". I powiem tak: moja pierwsza córka urodzona przez cc ze wskazań nagłych: zatrzymanie akcji porodowej, przy pełnym rozwariu oraz szacowana waga na usg ponad 4kg, stan po złamaniu kości łonowej. Karmiona 11 miesięcy wyłącznie cycem, dopiero pózniej mm. Chorowała od 9 tyg praktycznie miesiąc w miesiąc do 5 roku życia.
    Teraz bez wahania zdecydowałam sie na cc, mając na uwadze poprzedni poród - 14h męki. Mała i tak urodziła sie przed czasem, sama tak zdecydowała. Dzis zakończyłam karmienie piersią. Mała dostała ostatnia moja porcja o 11 rano. Pojawił sie nagle piekący ból w piersiach, guzy w ciagu kilku godzin. Udało sie sciągnąć po 60 ml z obu z płaczem. Szałwia, ściskanie bandażem, aż trudno łapało mi sie oddech, kapusta na cycki. O 17 M pojechał do mojego giną po Bromergon na zatrzymanie laktacji.
    Sory, ale nie dam rady tak sie męczyć. Tu szarpie rana, chodzę jak kwoka a tu 40 stopni w cyckach.
    A malutka? Po mm najedzona i śpi po 3h.
    Każda mama wie najlepiej co robi i niech tak zostanie.
    A lekarze bedą badali i bedą udowadniali swoje racje. To ich praca.

Nasza piękna malutka dzis po 1 kąpieli w domku :) tata kręcił kamerka gopro przypietą na klacie ;) wariat kochany ;)
    A Hanusia zadowolona. Pod sam koniec sie juz niepokoiła, bo była głodna. Ale widzimy, ze z kąpielą nie bedzie żadnych problemów.
    Lecę sie wykapać i wypięknieć troche ;)

Buziaki dla wszystkich nowych maluszków, szczęśliwych mamuś i powodzenia dla rodzących oraz próbujących sie rozpakować :)
    Aniu L dlatego to napisalam nie dajmy sie zwariowac presją same zdecydujmy dla nas i maluszka najlepsze. Ja chce z calej siły spróbować bo to naturalne ale jak nie wyjdzie nie dam sobie glupot gadać, jesli nie ma sie na cos wplywu albo ma sie od tego zwariowac stracic zdrowie, to nie ma co trzeba korzystać ze mamy dostep do mm.

Behemottka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    A jaki bebilon podajesz? Bo widziałam jakiś w Lidlu i się zastanwiam, czy nie kupić. Sporo osób Bebilon chwali.
    tej najzwyklejszy :) w biedronce też jest, a w lidlu po ile?
    kurczę szkoda, że te jedynki nie są ani w promocji ani nie ma na nich zniżek z kartą rossnę :/ taka polityka w naszym kraju...

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

W Lidlu 1200g bebilonu było po ok 65 zl.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mam dziwne pytanie-moge sobie zapodac czopek glicerynowy? Na opakowaniu oczywiście napisane, że po konsultacji z lekarzem.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to podobnie jak w rossmannie wychodzi :)
    w biedrze ok 50 zł za 800 g

ohoho... Pisklak się budzi, coś się wierci podejrzanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka możesz, ale trzeba brać pod uwagę że może to skurcze pobudzić. W przypadku czopków glicerynowych jednak jest to najłagodniejsze działanie

Broszka lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mija właśnie 5h mojego pobytu na ip, nadal czekam na wizyte u lekarza... bez komentarza, jestem zmęczona, wkurzona i głodna i to i tak jest bezsensu...

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    Rzeczywiście brak słów :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ