WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie bo czekamy na wskazówki bo ja sama nie wiem kiedy jechać na IP tzn jak mówi Behemotka schemat znam 511 ale kiedy to ten skurcz to tylko wiem ze nie przegapie... mhmmm
Mysza tez mi sie stawia brzuch i czuje bol na dole miesiaczkowy ale to nadal mysle nie to bo u mnie zero powtarzalnosci czy rwgularnosci, do tego mały sie aktywnie wtedy zaczyna ruszać.
Behemota ty to nas nie opiszczaj ani mi sie waż! Ja jestem przerazona porodem sn i kp ze nie ppdolam ale twoje posty zawsze mnie motywuja, ze tak najlepiej natura tak chciała a wkońcu ja jestem pronature jesli chodzi o życie to jak mogę wlasnego dziecka naturalnie urodzić i wychować. Ale tak jak pisałam liczy sie zdrowie dziecka i psychika mamy bo i cc i mm nie zrobi krzywdy a ratuje życia.
Ja mam zamiar dać z siebie wszystko ale jak wyjdzie to czas pokaże.
I jeszcze apropos ciazowego mózgu wiecie co wczoraj zrobilam a dzis dopiero to odkrylam. Pusty pojemnik schowalam do lodówki a pojemnik z jedzeniem do szafki z pojemnikami! A pozniej pol dnia szukalam gdzie jest obiad i M oberwal tez ze go mi zjadlstardust87, Sabina, Behemottka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia, ta asymetria mnie lekko martwi, ale może nie jest tak źle jakby się mogło wydawać?
Mam dość dzisiejszego dnia, mam nadzieję że noc i jutrzejszy dzień będą lepsze...
Jeśli to faktycznie skok rozwojowy to może szybko minie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 19:30
-
nick nieaktualnyAjrin, tez mi sie zdarzaja takie ciekawostki
Dobrze, ze sie obiad znalazl.
Kurcze, Pysiaczek napisala, ze porod byl kleszczowy. Nie wiem czemu, ale bardzo sie boje wlasnie i kleszczy i proznociagu
Pewnie zdanam elacje, jak juz dojdzie do siebie na spokojnie, najwazniejsze ze Marcel caly i zdrowy
Pysiaczku, a zdjecie swietne, jaka on ma juz fajna czupynke
Az mojemu mezowi pokazalam i sie zastanawia, czy Jas tez ma tyle wloskowAJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:agatia, ta asymetria mnie lekko martwi, ale może nie jest tak źle jakby się mogło wydawać?
Mam dość dzisiejszego dnia, mam nadzieję że noc i jutrzejszy dzień będą lepsze...
Jeśli to faktycznie skok rozwojowy to może szybko minie? -
AJrin, Ja w poprzedniej ciąży notorycznie myliłam żel do higieny intymnej z żelem do twarzy (bo oba z pompką) i bardzo często tym pierwszym myłam buzię
na szczęście nigdy odwrotnie
AJrin, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, co do asymetrii, to prawie kazde dziecko ja ma.
Wiele lekarzy nawet tego nie zauwaza, ale tez nie jest to powod do niepokoju, jesli wystepuje sama w sobie, bez innych objawow
Logopedzi wrecz czesto maja zboczenie zawodowe i widza wszedzie asymetrie
Ale co do chustowania to faktycznie lepiej sie wstrzymac, dobrze skonsultowac z fizjoterapeuta lub neurologopeda i wtedy na spokojnie.
Ja tez mocno mysle o chuscie, ale to wlasnie wolalabym sie najpierw kogos poradzic, wiec pewnie od razu nie bede chustowac. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Na początek gratuluję wszystkim nowych maluszków! I 100 lat dla inzynierki!
Ja po wizycie u lekarza. Skurczy brak, dziecko 40 minut na ktg spało, ale nic mi na to nie powiedzieli.
I uwaga! Mam centymetr rozwarcia
Lekarz spojrzał głęboko w oczy mojego męża i nakazał mu dużo seksu i bałaganu w domu
Kolejne ktg i sprawdzanie postępów w sobote, a potem we wtorek.
I po 3 miesiącach wróciłam do własnego mieszkania. Bez zadyszki weszłam na 4 piętroWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 19:44
AJrin, violett, inzynierka, Sabina, kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość
-
Behemottka, żadnego znikania
Ja sama jestem taki szukacz i czasem jeszcze na różowej zasypywałam dziewczyny linkami czy info z jakiś badań
Chyba niektóre ziutki tak mają po prostuA też lubię coś więcej, niż brzuszkowe marudzenie i merytoryczne argumenty, badanie etc. zawsze chętnie przyjmę z pocałowaniem łapki :-*..., ale już nie chcę się powtarzać, bo co miałam napisać, to wylałam z siebie kilka dni temu
Btw-aaaaaaaa, czemu ja wcześniej nie pomyślałam, żeby Cię wykorzystać....Bo pewnie masz dostęp do szerokich baz i vetowe sprawy by się znalazły?
Z kolejkami - wiecie co, że ostatnio zdarza mi się mniej przepuszczania, niż kiedyś?????? Nie mam pojęcia, o co chodziA akurat teraz zaczynam tego potrzebować;/
mysza, właź pod prysznic na pół godziny - tak nam kazali
A potem.... A potem powiedz mi, że rodzisz, to wlejesz nadzieję w me serce po dzisiejszym dniu, hahahahaha. Serio
Z tymi ruchami - wiesz co, no mnie to właśnie utrudnia. Dziś cały dzień macica się stawia i jak się tak moooocno postawi (a potrafi dać mi odpocząć na dosłownie 3-5 minut, z promieniowaniem na kręgosłup i takie tam), to nie bardzo czuję kurdupelka.
Przestało działać majtanie brzuchem, bo piorunem robi się taka skała, że już nic nie ruszę
A teraz SIO POD PRYSZNIC, już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-* -
dynamiczna wrote:Aniu, jak czytam Twój wpis to mam wrażenie że się wczoraj spotkałyśmy. Ty wychodziłaś do domu a ja przyjechałam na salę. Rodziłaś w Gliwicach?
Hahahahaa to Ci przypadek
tak tak to ja - sala nr 1
Zastanawiałam sie czy trafie na jakaś forumowa mamę i masz
-
Little Red Fox wrote:agatia, ta asymetria mnie lekko martwi, ale może nie jest tak źle jakby się mogło wydawać?
Jeśli to faktycznie skok rozwojowy to może szybko minie? -
nick nieaktualnyTysia miała asymetrie sama zauważyłam że bardzo preferuje jedna stronę ale pilnowanie aby leżała na każdej stronie i przy pielęgnacji dużo dało. No i rehabilitacja od 2 miesiąca życia raz w tygodniu miała spotkania z Panią i w domku codziennie ćwiczyłam.
violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela, agatia
to takie specjalne zajęcia dla Maluszków - ćwiczenia połączone z masażem, chciałabym zobaczyć jak to wygląda, a poza tym będę miała okazję wyjść do ludzi. Niestety siedzenie w domu mnie zadręcza. Jeśli okaże się że będą potrzebne indywidualne spotkania z fizjoterapeutą to na pewno skorzystam
My się powoli szykujemy na kąpiel. Liczę, że na noc chociaż odpuści, bo branie co chwilę na ręce i płacz z powodu mojego wyjścia do toalety lub do kuchni mnie wykończyło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokladnie, rehabilitacja to fajna rzecz, nawet jak sie pojdzie do fizjoterapeuty po wskazowki i potem samemu robi.
A taka ciekawostka, ze kiedys lekarze nie zwracali uwagi na asymetrie i np. wiele osob doroslych ja ma i nie wie o tym nawet.
Na szczescie teraz sa rozwiazania.
-
nick nieaktualnyPo prysznicu dalej jest tak samo. Dzwoniłam do położnej mam zaczekać jeszcze z godzinę i pojechać w razie czego odeślą do domu, więc chyba nie będę ze skierowaniem wyskakiwać im...Powiedziała, że przy pierwszej ciąży to się szybko nie rozkręci no i że skurcze porodowe idą od góry. Ja najpierw czuję ból na miesiączkę nisko a później twardnienie i na prawdę mało mnie boli... no nic czekam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBratku, jak pewnie wiesz, jeden ze stu objawow zblizajacego sie porodu to slabniecie ruchow dziecka
Ja dzis tez mam czesto stawiajacy sie brzuch i maly jest jakby leniwy, wyciaga sie, ale nie szaleje zbytnio.
Na szczescie jutro podgladamy, to zobaczymy czy cos sie ruszylo. -
Mysza to trzymamy kciuki.
mysza0406 lubi tę wiadomość