X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli brawa dla haneczki

żabka04, haneczka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka gratulacje!! Szybciutko Ci poszło:)

Darusia kciuki:)

A mój skurcz to był chyba jakiś straszak. W każdym bądź razie jadę dzisiaj na KTG, ciekawe czy coś mi się będzie pisało:)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, brawa dla Haneczki:)

haneczka lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Haneczka:-)

haneczka lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero sie obudziłam i czytam ze "pie*dolę" i jestem mądrala co nic nie wie i jeszcze ze jestem agresywna. Ja proszę, zeby osoba, które to napisała, omijała moje posty, tak jak ja zwykle omijam jej i tyle. Nie uważam sie za mądrale, a jedynie osobę, która odebrała takie wykształcenie w Polsce i tu, ze potrafię czytać badania naukowe w wersji oryginalnej i ocenić je pod względem jakości merytorycznej i błędów metodologicznych i jesli ktoś pyta o poradę oparta na faktach, to dla mnie pikus otworzyć naukowe żurnale, bo ze względu na zawód profesorski mam do nich dostęp. Jesli komuś sie wyniki szeroko zakrojonych badan nie podobają, to moze wierzyć ze Ziemia jest płaska - wolny kraj. Ale jesli jestem tu "pie*dolącą" madrala to nie ma sprawy. Będę pisać co jadłam na śniadanie i jaka u mnie pogoda. O kłótniach z mężem pisać nie będę, bo sie nie klocimy, wiec chyba sie ogólnie wyloguje, bo mnie wulgaryzmy obrzydzają, a szczególnie pod moim adresem.

Jeszcze dodam, ze ja niczyich wyborów nie oceniam. Jesli ktoś ma wskazania na CC to niech ma CC. Lekarze wiedza najlepiej. Jesli ktoś nie moze KP to tez życze ich dzieciom zdrowia i cieszę sie, ze ci "beznadziejni" naukowcy wymyślili mm i te matki mogą karmić. Jesli mi dzisiaj lekarz powie, ze musz miec CC to przytaknie i tyle. Nikogo do niczego nie zmuszam. I uważam, że to wlasnie emocjonalne osoby wymuszają zachowania. To, ze ktoś miał CC a ktoś inny po prostu NIE CHCE i pyta o fakty, a ja te fakty napisze, to nie zmuszanie.

Moze warto swoje ego poskromić i ocenić swoje własne posty - bo te historie-horrory, które sie ogólnie zdarzają mniej często, sa wlasnie presja dla matek.

bbeczka91, violett, inzynierka, mk83, Angela89, AJrin, andzia821, mmargol, Macioszczyczka, haneczka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka wielkie gratulacje :)
    Haneczka good job :)

Mam turbo migrenę, baniak pęka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 17:59

A_n_k_a_80, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałabym ponowić pytanie o napinanie brzucha. Jak 2gi dzień się spina prawie co chwilę, ale nie boli to jakoś strasznie. To nie szkodzi Maluchowi prawda? Normalnie mam ogroooomniaaaasty brzuchol jak się wypnie. Mąż oczom nie wierzy

uuu Agatia współczuję. Jak migrena się tylko zaczyna trzeba szybko uderzeniową dawkę p. bólowych wziąć i nie czekać. Biedna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 18:02

• Bratek Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, hahaha, no niewątpliwie W KOŃCU wyjdzie :P Jak się nie pospieszy i nie zdąży w ciągu najbliższych 2 tygodni, to mu każą wyjść.... ;)

sarcia - powodzenia zatem z Wielce Szanownym Panem Ordynatorem ;/

Ulf, jestem pewna, że sobie poradzicie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-* Szkoda, że początki macie takie trudne, a płacz własnego Bąbla na pewno jest frustrujący, gdy nie wiadomo, o co chodzi. Ściskam mocno, żeby się poprawiło :-*

martta - to choć się podzielimy ;) Twój szaleje nadmiernie (nawet nie wiedziałam, że to może utrudniać zapis), mój z kolei siedzi, jak mysz pod miotłą.
    Zmieszamy, podzielimy na dwa - i będzie akurat ;)

Anka - GRATULACJE!! I jaki szybki poród <3 :)

Behemottka - Ty nigdzie nie idź, ja Cię BARDZO proszę :-* :-* :-*
    Jakoś nie poczułam, że to stricte do Ciebie (mam nadzieję, że to nie kwestia naiwności ;) ), choć się chyba domyślam, o którą wypowiedź chodzi.

myszka, u mnie mega napinka, ale to podobno ćwiczenia. Położne też to dziś podczas KTG widziały.
    P.S. A jak u Ciebie z odczuwaniem ruchów przy tych napinkach?

Btw-padłam dziś na 3 godziny. Wstałam z tak obolałą macicą, że szok. Z pół godziny cudowania na piłce, żeby być w stanie chodzić po domu i cokolwiek się ruszyć.....
    AUĆ............... :((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 18:03

Behemottka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:30

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam dlalej, bom uzależniona. Nie dotarłam do badan naukowych oceniających długofalowe efekty CC dla dzidziusia. Efekty sa widoczne w kilku dniach- tygodniach po CC, a pózniej nie wiem. Ja znam profesorów urodzonych CC i to jedni z najinteligentniejszych ludzi jakich znam. Moj M. nie był karmiony piersią i po prostu nie znam bardziej inteligentnej osoby. Ja tez jestem po mm :P. Wiec badania, badaniami, ale trzeba miec tez swój rozum w ich ocenie.

Na przykład badania dotyczące KP sa długofalowe i stwierdzają wyższe IQ u dzieci KP, ale jednocześnie te badania obciążone sa zmiennymi, które wpływają na ocenę ich jakości. Badania sa amerykańskie i tu KP jest częstsze u kobiet lepiej wykształconych i lepiej sytuowanych, takie fakty socjoekonomiczne, te matki maja możliwość dłuższych urlopów macierzyńskich, bo maja lepsza prace, zwykle korzystniejsze środowisko w pracy, które pozwala im pompować, a nawet mogą pozwolić sobie na niepracowanie, bo małżonek zarabia wystarczajaco. Wobec czego te dwie populacje - KP i MM - tu w Stanach sa rożne i byc moze te różnice w IQ wynikają nie z formy pokarmu, a raczej ze środowiska w jakim dziecko dorasta, lepszej stymulacji intelektualnej, lepszych=droższych żłobków i po prostu z genów.

bbeczka91, inzynierka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z przygodami, tym razem jak na złość moja wiercipieta na ktg w przychodni byl zaspokojny o dziwo, zapis prawie plaski, polozna kazala na ip jechac, jestem tu juz od 2h, doczekałam sue drugiego ktg a teraz czekam na wizyte u lekarza, 4 laski przede mna jeszcze sobie poczekam chyba. Najgorsze ze nie mam juz nic do jedzenia, a przy mojej cukrzycy za niedlugo powinnam cos zjeść grrt

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka doczytałam, gratulacje! :-) ale szybko Wam poszło ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o kasach pierwszeństwa i Wam zazdroszczę. My już od 9 miesięcy robimy zakupy w amazon.com, równie te spożywcze, bo ja sie do stajnia w kolejkach nie nadaje. Ale w Ikei byłam tu kilkakrotnie i żadnych przywilejów:(. Najgorzej jak trzeba było oddawać cos, a tu kolejki po 45 minut i nawet nikt mi miejsca na fotelach nie ustąpił :( Ostatnio w jakimś sklepie sprzedawca chciał przede mną kogoś wpuścić (przez nieuwagę, nie celowo), to powiedziałam, ze sorry, normalnie to OK, ale nie w 9 miesiącu. Chociaz jak lecieliśmy samolotem i dostałam nudności od turbulencji przy lądowaniu, to stewardesa złamała procedury i wstała, żeby podać mi zimna wodę i wachlarz :P.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk83 - gratuluje zdrowej córeczki o pięknym imieniu! :)

mk83 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Mala Amelka przyszla na Swiat 06.09.2016 o 10:25, waga 2750g/53cm. Abgar 10/10. Sily natury bez znieczulen, ciecie zrobione i szyte przez lekarke...mala jest urocza ♡♡♡ porod zaczol sie o 8:00.
    Ale cudnie :) wspaniałe wieści :) Tak się cieszę :)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    A może stewardesa była innej narodowości? :)

Behemottka, stardust87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę Was nadrobić, poczytać co się wydarzyło,
    bo chyba nowe Bobaski na świecie się pojawiły?

Moje smoczątko jest dziś jak ta pogoda paskudna,
    na krok odejść nie mogę, bo wpada w płacz :(

marzę o prysznicu :(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu - mnie wczoraj po północy chyba mózg sie wyłączył, bo jak napisałaś "jutro" to myślałam - we wtorek i dzisiaj szukam Twojego babasowego postu. A Twoje wczoraj to było moje dzisiaj, czyli rodzisz jutro, w środę... Uff, ciężarny mózg. Kciukiem zaciśnięte :) :)

AJrin lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Behemottka
    A może stewardesa była innej narodowości? :)

Jejku, a wiesz, ze po hiszpańsku rozmawiała z koleżanka? Ale po angielsku to bez akcentu... Ha ha:). Jesteś chyba na dobrym tropie ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottko, jeśli tylko będziesz miała ochotę jeszcze podzielić się napotkanymi przez siebie "mądralińskimi" badaniami, artykułami, to wrzucaj proszę, ja zawsze chętnie przeczytam :)
    Ostatnio rzadziej się udzielam, bo straszna nerwówka się tu zrobiła. Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna, ale nie dla mnie rozkmniny, czy urodzę dziś, czy jutro, czy za tydzień, czy wypić jeszcze ze 3 herbaty z malin, czy pochodzić po schodach itd. Do tej pory byłam spokojnie nastawiona, że urodzę w okolicy terminu(marzyłby mi się piątek rano, co by już nie iść na wizytę ;) ), a ta cała presja stąd przechodzi na mnie i wywołuje jakieś niepotrzebne niepokoje.
    Gratuluję świeżym mamusiom, wybaczcie, że Was nie wymienię z osobna, ale nie sposób spamiętać wszystkich :)

Behemottka, mk83, AJrin, Bratek, inzynierka, Sabina, Ksosia, mmargol lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 2339 2340 2341 2342 2343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ