X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

pocztaki napewno sa trudne wierze ci ze tak jest..ja tez mialam kryzysy humowy ciezkie dni..ale mysle ze z dnia na dzien bedzie lepiej. Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

no niestety oxy nie na wszytskich dziala, i dawali 3 dni i nic nie pomoglo takze nie wierze az tak do konca temu wspanialemu wynalazkowi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynie po 3 razie zaskoczylo i zrobilo sie małe rozwarcie. Wtedy przebili i akcja juz poszła bez problemu... Ja nawet nie wiem czy w końcu jest rozwarcie czy nie ma :/

A obiad był zimny!

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiace mm i po cc wy tych glupot nie sluchajcie o inteligencji i rozwoju gorszwgo ze wzgledu na porod czy pokarm. Podam wam swoj przyklad i starszwgo brata.
    Brat rodzony cesarka stara metoda czyli przez caly brzuch blizna od pepka do malej mama cierpiala dużo komplikacji po.takiej cesarce i zero pokarmu brat od urodzenia na mm.
    Ja rodzona naturalnie od poczatku tylko na cycu.
    I co brat zawsze celujace oceny a nogdy sie nie uczył wszystko mu samo przychodzi wysportowany zawsze we wszystkim najlepszy nawet się nie starajac. Teraz po studiach dyplomowych pracuje na wysokim stanowizku za granoca w googlu.
    Ja mhmm sredniak pod kazdym wzgledem haha moze na tym poprzestane.
    Jedyna roznica to ze brat od urodzenia byl niespokojny ja spalam non stop plus kwestia u mnie niedozywienia jak sie irodzilam mialam niecale 2 kilo (mama miala depresje po smierci swojej mamy wiec i tak cud ze zyje).
    Wiec dziewczyny glowa do góry mm i cc na bank noe wpływają na te wszystki pierdoly!

kamciaelcia, Justyna_89, bisacz, Behemottka, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora jest po cc i jest jedna z inteligentniejszych dzieciaków w grupe, rozgarnieta, rezolutna i wcale w te bzdety nie mam zamiaru wierzyć. Ja tylko powiem jednoze jesli ktos nigsy nie mial cc i nie musial dokonywac wyboru przy dtugim porodzie miedzy sn a cc to lepiej niech sie nie wypowiada na ten temat, bo to tylko wkurza i nic więcej.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe u nas podobnie. W nocy prawie nie śpimy bo młody tylko na rękach albo przy cycu :/ jestem wykończona. I do tego dupa mnie boli jak cholera...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kosc ogonowa znow saje we znaki :/ nawet siedziec nie mogę w dosatku blizna mnie ciagnie :(

• Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi (te które wiedzą) czy jak złapie TEN skurcz to możliwe że trzyma około 60-90 sekund? Bo nie wiem czy mam się bac i szykować do szpitala:P

haneczka lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi (te które wiedzą) czy jak złapie TEN skurcz to możliwe że trzyma około 60-90 sekund? Bo nie wiem czy mam się bac i szykować do szpitala:P

Możliwe, że długo trzyma. Czekaj na kolejne i sprawdź czy są regularne. Jak masz wątpliwości to weź ciepłą kąpiel. Jak to fałszywy alarm- przejdzie, jak nie fałszywy, to powinno się jeszcze bardziej rozkręcić. Powodzenia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak, ogladam te nasze dziecimna fejsbuku to, powiem wam ze sie czowiek tak rozczula ze normalnie wycalowal by monitor ! Te bobasy to najwiekszy cud jakimistnieje na tym swiecie :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego miejsca chciałabym serdecznie pogratulować Agape i dynamicznej i mk długo wyczekiwanych maluszków. :) Wszystkiego najlepszego dla Was :)

Zapytam też nieśmiało co się dzieje z Pysiaczkiem i Anką ? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? :) Pewnie już urodziły i chowają swoje skarby zamiast się pochwalić. :P

mk83, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do pytania Hani :) bo ez ciekawa jestem :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka dzięki:) aczkolwiek mam nadzieję że to jeszcze nie TE skurcze. Ten jeden bolał bardzo, ale do zniesienia. Ale ogólnie cały czas mam wrażenie że mi się macica spina. I boli tak że trudno zmienić pozycje.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka

ty juz 39 tc to spkkojnie mozesz rodzic :) to trzymamy kciuki zeby akcja sie rozwinela tak jakmsobie tego zyczysz, w razie w relacjonuj na biezaco :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Haneczka dzięki:) aczkolwiek mam nadzieję że to jeszcze nie TE skurcze. Ten jeden bolał bardzo, ale do zniesienia. Ale ogólnie cały czas mam wrażenie że mi się macica spina. I boli tak że trudno zmienić pozycje.

A co masz jeszcze lepszego do roboty niż rodzić? :) Rodzić, rodzić kochana :) Skoro już skurcze są tak bolesne, to może być TO. :) Ja przy pierwszych skurczach tych najmniej bolesnych to się zginałam w pół z bólu. Więc jeśli to coś tej skali, to możesz się szykować powoli do szpitala. :P

• Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć planowana cesarkę, czyżby mój dziec zdecydował inaczej? :P
    Niedługo będę w domu, wezmę prysznic, sprawdze torbę i będę się obserwować:) o matulu! Ale emocje!

haneczka lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik, Anulka, jak tak Was czytam to się trochę boję. Teraz jest mi ciężko z 1,5 rocznym synkiem, a jak przyjdą takie kryzysy jak u Was z kolejnym maleństwem, to już chyba opadnę z sił zupełnie. Do tego jeszcze dojdzie ból po cc. I naprawdę chciałabym wierzyć, że jak już urodzę, to odetchnę, ale chyba nie bardzo... Kobiety to jednak silne maszyny muszą być, żeby tyle brać na siebie.

A za chwilę znów hormony uderzą do głowy i będzie "och, jak ja bym znowu chciała być w ciąży, jak ja bym chciała mieć trzeciego bobaska". Uprzedzam, proszę mi to wybić z głowy za parę miesięcy. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, ja mam wrazenie, ze Ty sama siebie nakrecasz z ta cc :)
    Ja nie mialam, bede probowala rodzic sn, bo nie mam wskazan do cc, ale jesli skonczy sie cc to nie jest dla mnie zaden problem.
    Nie uwazam porodu cc za rodzaj gorszy, wrecz przeciwnie, uwazam, ze w wielu sytuacjach jest lepszy i szczerze, gdyby w Polsce istnial wybor, mocno bym sie zastanawiala.
    I nie chodzi mi o strach przed bolem czy jakiekolwiek proby przejscia lzejszego porodu, bo po obu moga byc komplikacje i oba bywaja lekko lub ciezko znoszone przez kobiey.
    Chodzi mi o bezpieczenstwo dziecka.
    I naprawde mam gdzies nastawienie innych ludzi, mowie wprost co mysle, a jak ktos ma z tym problem to jego sprawa.
    Przeciez to Twoje cialo, Twoje dziecko i naprawde nie masz powodu sie nikomu tlumaczyc, ze wybierasz cc. No chyba ze z jakiegos powodu sama sie z tym zle czujesz, ale to juz musisz zmienic swoje nastawienie.
    Wiekszosc porodow na naszym forum to cc poki co. A ze lekarze beda namawiac do sn, coz, mysle ze glownie chodzi o kase, nic wiecej.

bisacz, AJrin, Dagn_, kamciaelcia, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, ja tez juz chce skurcze!! :P

Jutro mam ktg, moze cos sie zapisze w koncu nooo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk gratuluje dzieciaczka :)
    Ulfe, jakos przegapilam, ze jestescie juz w domu.
    Poczatki sa zawsze trudne, ale i tak uwazam, ze swietnie sobie radzicie.
    A gorszy humor niestety bedzie sie pewnie pojawial i znikal jeszcze jakis czas.
    Co do opuchlizny to dziewczyny chyba juz pisaly, ze po porodzie czesto sie utrzymuje, bo woda schodzi, jesli dobrze kojarze.

mk83 lubi tę wiadomość

‹‹ 2337 2338 2339 2340 2341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ