X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ciągle rozglądam się za torbą do wózka ;)
    może w końcu coś kupię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka a Ty miałaś spać chyba ? :) Forum uzależnia, wiem. Zawsze czepiałam się męża że ciągle wyniki meczów sprawdza na tel a teraz On mi zarzuca forumoholizm

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Czyli to wszystko można w ciazy? a Torecan? Mam czopki jeszcze z poczatku ciazy. Dziękuję za pomoc ;-)
    Szczeze to mqm wizje szpitala i to mnie przeraza, jelitówka u mnie kazdorazowo konczy sie kroplowkami i tego się boje. Ale trzeba być dobrej mysli ;-)
    inzynierka jeszcze polecam rozgazowana cole, naprawde dziala na wyciszenie zoladka. Osobiście w ciąży nie pije coli czasem lyka od M ale myśle, że nie zaszkodzi bardziej niż jelitówka teraz.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka dobrze prawisz :) po to jest gin prowadzący, żeby jego słuchać i z nim konsultować swój przypadek :)

Lecę laski na zakupy bo piękna pogoda :)

Sophia, stardust87, Behemottka lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ja ciągle rozglądam się za torbą do wózka ;)
    może w końcu coś kupię?
    A patrzyłąś na tą co podesłalam?
    Jeszcze jedna dość fajna znalazłam.
    http://allegro.pl/babyono-torba-dla-mamy-style-do-wozka-przewijak-i6455058161.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=181725

http://allegro.pl/babyono-so-city-pojemna-torba-do-wozka-przewijak-i6462684838.html

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AISAK Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamutki i mamuśki

Sabina lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wczoraj po ktg jak zwykle regularne skurcze na 100%, które nic nie działają. Wszystko dalej pozamykane.ngin kazał mi podjąć decyzję jak chce rodzić powiedziałam, że jak nic się nie rusza to cc chce, do tego sprzezna miednicy ma 17, a min 18 prawidłowo mieć powinna a taki standard to 20-21. Dziecko też ma być w podobnej wadze, za pierwszym razem brak postępu porodu, gin powiedział, że marne szanse są by urodzić sn. Także w poniedziałek rano do szpitala a cc we wtorek lub środę...

mysza0406, kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my czekamy na położna. Zobaczymy ile Kuba przybrał bo według mojej wagi tylko 100 gram od ostatniego pomiaru i zaczynam się martwić czy jednak za mało czy może błąd pomiaru między wagami. Teraz już mam swoją to będę mogła sprawdzać na bieżąco. W nocy je 2 razy więc może będzie trzeba go wzbudzać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znow niemiłosiernie boli blizna jak wstane i chodze ;/ wkurza mnie juz to normalnie i do tego ten bol miesiaczkowy caly czas mi dokucza :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksaosia Oby oksy szybko zadziałała. :) Jak mnie nie ruszy to najpierw próba z balonikiem.

Mysza zawsze można jeszcze spróbować na jeźdźca tyłem i na pieseczka. Pogadaj z mężem. :)

Behemotka U nas kasy z pierwszeństwem są w ROSSMANNIE i panie tego bardzo sumiennie przestrzegają. W IKEI w Poznaniu gdyby nie odezwała się Pani przed nami to nikt by nas nie wpuścił. O Lidlach, Biedronkach to nie wspomnę, bo tam to nawet jedna Pani jak stałam przed nią wpychała bezczelnie na mnie wózek.

Inżynierka Wszystkiego najlepszego!

Przepraszam, że nie odpisuje na wszystko, ale nie idzie wszystkiego zapamiętać.

Dla tych co nie mają w szpitalu lewatywy, a chciałyby się przeczyścić znalałam czopki "musujące" co działają po 15 minutach. Dla mnie zdecydowanie bardziej skuteczne niż glicerynowe. Nazywają się Eva/qu i nie ma przeciwwskazań do stosowania ich w ciąży. ;)

mysza0406, violett, Behemottka, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie...

Kamcia też bym nie odpuściła

Żabka04 w Twoim wypadku CC bez dwóch zdań.

Co do diety szpitalnej.. U nas była dziewczyna z cukrzycą i przez szpitalne jedzenie dzień w dzień płakała... Sama po technologii żywności byłam zszokowana tym, co jej dają.

U nas na obiad dawali biały sos bez smaku, który tak ozdabiał wszystko, że wyglądało jak pochlapane spermą. Ble...

Zupy były smaczne. Na śniadanie dostawaliśmy 4 kromki chleba, ale obkładu tyle co max na 2 kromki. Cieszyłam się, że mało jem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 11:35

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie rozmawiałam z Polozna :)
    Poprawiła mi nastrój jeszcze bardziej bo rozmawiała z moja gin (która jest na urlopie) i jutro nawet jak oksy nie zadziała to bedą przebijać i generalnie powiedziała "zrobimy tak ze urodzisz", wiec uff uff... Wiedziałam zeby wziac tylko 4 pary majtek :D
    Tak wiec jestem jeszcze spokojniejsza ale tez zestresowana, roztrzęsiona, podniecona, przerażona, zmobilizowana, wystraszona, uśmiechnięta :-)
    W każdym razie jest OK. I juz na nic sie nie nastawiam...

inzynierka, kamciaelcia, Madziuuuula, Angela89, Macioszczyczka, mysza0406, AJrin, Sabina, martta, Bratek, Malutka92, Broszka, stardust87, violett, marta258, Behemottka, LewandowskaAnna, Pysiaczek89, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka sperma hahhahahahhaha

Ksosia super!!!!!!!cieszę się i czekam z niecierpliwością!!!!!
    Daj znać jak będziesz miała siły:-)

Czekam na mojego gina napisałam mu smsa mam nadzieję że tam coś wskura i odpiszę.
    Ja podjęłam decyzję cc i kropka.

Przechodziłam przez położnictwo bo byłam w aptece po paski do glukometru.
    Piękne dwu osobowe sale z łazienką.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia to dobra wiadomość:)

dziewczyny czy któraś z Was ma okropne bóle głowy podczas stosunku a konkretnie chwilę przed przyjemnością? to hormonalne?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksaosia super wiadomość ;)

Żabka sama zobacz... Zrobiłam zdjęcie żeby mężowi pokazać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5230d4ba050.jpg

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A patrzyłąś na tą co podesłalam?
    Jeszcze jedna dość fajna znalazłam.
    http://allegro.pl/babyono-torba-dla-mamy-style-do-wozka-przewijak-i6455058161.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=181725

http://allegro.pl/babyono-so-city-pojemna-torba-do-wozka-przewijak-i6462684838.html
    tak, właśnie się nad nią zastanawiam :)
    mam na oku też z fisher price bo ma dodatkowo uchwyt na butelki na rączkę wózka (zastanawiam się czy będzie pasował do kubka termicznego z kawą ;D)
    no i jeszcze kilka używanych toreb ze skip hopa na OLX

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ostatnio pisałam gdy sączyły mi się wody, i szykowałam się do szpitala. Nie bylo tragedii z tymi wodami więc leżałam jeszcze prawie tydzień zanim urodziłam.

Gratuluje wszystkim mamusiom które urodziły w ostatnim czasie, a za pozostałe trzymam kciuki:)

Alicja urodziła się 27 sierpnia sn o 9.50, ważyła 3250g i miała 53 cm. Niestety pojawiła się żółtaczka i dopiero wczoraj wyszłyśmy ze szpitala. Jesteśmy zmęczone ale przeszczęśliwe. Wrzucę zdjęcie jak ogarniemy się troche i zadomowimy. Pozdrawiamy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:16

kamciaelcia, Bratek, Madziuuuula, Malutka92, żabka04, Sabina, Broszka, haneczka, AJrin, stardust87, bisacz, mysza0406, violett, Angela89, agatia, Behemottka, LewandowskaAnna, mmargol, Macioszczyczka, Dariah lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk83 wrote:
    Cześć dziewczyny,

ostatnio pisałam gdy sączyły mi się wody, i szykowałam się do szpitala. Nie bylo tragedii z tymi wodami więc leżałam jeszcze prawie tydzień zanim urodziłam.

Gratuluje wszystkim mamusiom które urodziły w ostatnim czasie, a za pozostałe trzymam kciuki:)

Alicja urodziła się 27 sierpnia o 9.50, ważyła 3250g i miała 53 cm. Niestety pojawiła się żółtaczka i dopiero wczoraj wyszłyśmy ze szpitala. Jesteśmy zmęczone ale przeszczęśliwe. Wrzucę zdjęcie jak ogarniemy się troche i zadomowimy. Pozdrawiamy:)

Moje gratulacje i brawa dla mamusi. Szkoda ze zoltaczka dłużej was zatrzymała w szpitalu ale teraz to już z górki w domu. Z niecierpliwością czekam na zdjęcie królewny

Anulka01, mk83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.prawapacjenta.eu/?pId=2894

Stardust87

ja bardziej swoj post skierowalam badz opisalam w mojej sytuacji ze ja mam zwezona miednice genetycznie z jednej strony i problem nieotwierajacej sie szyjki a nie ze wszyscy :)

no i wiem ze po cc trzeba podpisac zgode na sn cos w stylu ze bierzesz odpowiedzialnosc na siebie podwjmujac proby sn a ja takiego dokumemtu nie podpisze bo jak by nie daj Boze cos sie stalo to szpital umywa od tego rece bo ja to podpisalam, rakze nie, nie Dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 12:22

• Bratek Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka = "na Bratka"??? Hahahaha :-D Śmiechy śmiechami, ale tak przynajmniej się mniej gubi ;)
    A piłkę bym odkurzyła ;)

inzynierka, STO LAT :)

dynamiczna, mk - GRATULACJE!!!!!!!!!!

żabka, to na tym Twoim oddziale nudzić się nie można ;)))

LewandowskaAnia, współczuję zrostów i ciężkiej rekonwalescencji :( Mam nadzieję, że jak najszybciej dojdziesz jednak do siebie :-*

mysza, no to kciuki za rozkręcenie akcji B-)

Ksosia - hihi, może Prozac dożylny? ;) Czekamy na jutro :))))
    Btw-nie rozumiem takiego wydzwaniania. W dzisiejszych czasach zwykle ludzie dość szeroko takie rzeczy oznajmiają, więc najwyraźniej NIE urodziliście.... Nie można dać Młodym Rodzicom trochę pożyć?????? Echhh...

A my po KTG i..... echhh, powtórka z zeszłego tygodnia - znowu Junior nie chciał współpracować. Niby wykres mieści się jeszcze w normie, ale jest "zbyt płaski" i znowu dostałam przykaz, żeby na następne stawić się za 2 dni.
    Z tą różnicą, że w zeszłym tygodniu można było bezkarnie ruszać moim brzuchem, co Juniora pobudza, a dzisiaj przy niemal każdej takiej próbie czy nawet dotykaniu - macica się stawiała i cała piorunem twardniała ;/

Swoją drogą - mój układ krążenia ma chyba powoli dość i powiem Wam, że zastanawiam się, jak on ma niby w planie przetrwac mój poród :P ;)
    Wczoraj pod wieczór poszłam do kuchni zrobić herbatę - wycieczka co najmniej, jak na Biegun Północny, biorąc pod uwagę, że mamy aż 2 pokoje :P :P :P I co? Sapię, jakbym nie wiem czego się podjęła... Sprawdzam - tętno 120/min, gdzie standardowo mam zazwyczaj 50-parę. I ostatnio tak coraz częściej. To ciekawe, ile będzie podczas porodu :P :P :P
    Z kolei dzisiaj po powrocie z przychodni zauważyłam, że w pewnym momencie zrobiły mi się tak dziwacznie czerwone nogi (ciemnoczerwone, jakby z leciuśką domieszką fioletowego) - z bladymi obwódkami wokół wszystkich miejsc typu blizna etc. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......
    Przeszło, jak dałam im odpocząć, ale wyglądało paskudnie, fuj fuuuuuuuuujjjj ;/

żabka04, mk83, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 2335 2336 2337 2338 2339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ