WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:kamcia, czy Ty używasz jakiegoś sterylizatora lub woreczków do mikrofali?
nic takiego
ja taka troche antyhigiena
wygotowuje raz na jakis czas
butle czasami zalewam wrzatkiem
na pewno nie każdorazowoAJrin lubi tę wiadomość
-
AJrin bo baba dla baby jest najgorsza
chłop predzejr przepuści, pomoże niż kobieta.
Ja ostatnio stałam w Lidlu bo weszłam na sek po wodę. Liw zaczęła wrzeszczeć w wózku, Bor latał jak kot z pęcherzem, wreszcie jakiś pan mnie puścił, bo jaśnie hrabiny nie raczyły
Żabko a co na cc Twój gin? Pytalas go i te żylaki ewentualną zakrzepicę lub inne powikłania? Bo to faktycznie może być ryzyko. Mi badali dwukronie d-dimery przed cięciem i były podwyższone, ale podobno nie tyle, żeby groziło zakrzepicą.
Skonsultuj to jeszcze ze swoim prowadzącym. -
dziś wtorek-a we wtorki ( i w czwartki)w warzywniaku sa pierogi te recznie robione
mąż zrobił zapas na 2 dni hihi
z serem na słodko, ze szpinakiem, z kapusta i pieczarkami oraz ruskie mniam mniamżabka04, Sabina, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wsparcie.
Straszne to jest ze oni tak naciskają na sn.
Mam gdzieś ich te znieczulenie ja wiem jak to było przy moim porodzie: damy damy a potem było za późno!
Oszuści!!!!!
Nic napisze do giną jak jest i się postawie im ze chce cc z resztą innej opcji nie przyjmuje do wiadomości!.
-
nick nieaktualnykamcia, a ja już myślałam, że tak robię (o zgrozo)
umyję szczotką do butelek, zaleję wrzątkiem i tyle...
w szpitalu jak raz wymyłam pod gorącą wodą (była tak ustawiona, że aż parzyła w ręce)
to dostałam opieprz od pielęgniarki czy chcę doprowadzić do poważnych problemów z brzuszkiem -
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:kamcia, a ja już myślałam, że tak robię (o zgrozo)
umyję szczotką do butelek, zaleję wrzątkiem i tyle...
w szpitalu jak raz wymyłam pod gorącą wodą (była tak ustawiona, że aż parzyła w ręce)
to dostałam opieprz od pielęgniarki czy chcę doprowadzić do poważnych problemów z brzuszkiem
tez myję płynem i szczoteczką, czasem zaleję wrzatkiem (zalezy ile w czajniku mam akurat wody)
ale boje sie bardziej nadmiernej sterylizacji niż samych bakterii... -
nick nieaktualnyJa kiedyś nieświadomie stanęłam w kasie pierwszeństwa i pani przed nami sie wypchała i nawet słowem nie powiedziała ze wchodzi... Po prostu sie wepchnęła. Była w ciazy - ja jeszcze nie wiec jak najbardziej pozwoliłabym. Tym bardziej ze nie wiedziałam ze kasa jest uprzywilejowana.
Za drugim razem sama nie wepchalam - w sumie to maz... Ale Pani która stała za nami tez była w ciazy i było mi głupio....ale on powiedziała ze u mnie bardziej widać ciąże i mam stać przed nia....
Wszystko kwestia podejścia
Tak, jutro godzina "w". Podłączają juz o 6 rano... Przed 6 lewatywka i szybkie ogarnięcie sie....
Czekam, czekam i tylko mam nadzieje ze cos ruszySabina, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Zgadza sie ze probowac sn mozna czemu nie ? Moj lekarz mi powiedzial uczciwie i szczerze ze 90 % porodow sn po cc i tak sie konczy cc, rzadko kiedy po cieciu ktos rodzi normalnie bez zadnych komplikacji i problemow, a ja nie mam zamiaru ryzykowac zycia mojego dziecka zwlaszcza ze srodki pomocnocze typu oxy i inne sprawy po cc nie wchodza w gre bo nie mozna indukowac porodu jesi ktos jest po cieciu, wiec wszystko by musialo sie wydarzyc pieknie samo, a u nas te zwezone miednice i problemy z szyjkami to jest jakas wada genetyczna bo imoja mama to moja babcia miala imojej mamy siora tak samo.
Zrosty, zrostami i bol ale nawet nie wyobrazacie sobie jak trudne jestnpodjac taka decyzje bo sama forme plrodu latwo sie ocenia zwlaszcza jak ktos jeszcze nie ma zadnych dzieci i nie przeszedl zadnych koszmarow na porodowce tak jak ja czy inne dziewczyny ktore wiedza czym to pachnie.
Zamiaru negowac Twojej decyzji. Zupełnie nie o to mi chodziło. Pytałam o ten sn po cc bo jak widać moją gin zupełnie nie uważa żeby to był prpblem i po prostu nie przedstawiła mi żadnych zagrożeń wynikających z sn po cc (tzn jakiś dodatkowych, innych niż przy zwykłym sn) dlatego jestem ciemna w tym temacie i dopytuje Was. Bo jak ją zapytam to mi powie "Pani Patrycjo, proszę się nie martwić"co prawda ja bardzo cenię ten jej spokój i ufam jej Ale zaczynam się jednak zastanawiać czy podejmować próbę sn. Choć przyznam że bardzo bardzo bardzo bym nie chciała drugiego cc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Inżynierka jak najbardziej, ale przy jelitówce lepszy jest Enterol
Myślę że warto abyś miała pod ręką też Smectę i jakieś elektrolity w razie jakby się zaczęło na dobre. I pij dużo koniecznie!
Czyli to wszystko można w ciazy? a Torecan? Mam czopki jeszcze z poczatku ciazy. Dziękuję za pomoc
Szczeze to mqm wizje szpitala i to mnie przeraza, jelitówka u mnie kazdorazowo konczy sie kroplowkami i tego się boje. Ale trzeba być dobrej mysli -
stardust87 wrote:Sarcia, ale ja broń Boże nie miałam
Zamiaru negowac Twojej decyzji. Zupełnie nie o to mi chodziło. Pytałam o ten sn po cc bo jak widać moją gin zupełnie nie uważa żeby to był prpblem i po prostu nie przedstawiła mi żadnych zagrożeń wynikających z sn po cc (tzn jakiś dodatkowych, innych niż przy zwykłym sn) dlatego jestem ciemna w tym temacie i dopytuje Was. Bo jak ją zapytam to mi powie "Pani Patrycjo, proszę się nie martwić"co prawda ja bardzo cenię ten jej spokój i ufam jej Ale zaczynam się jednak zastanawiać czy podejmować próbę sn. Choć przyznam że bardzo bardzo bardzo bym nie chciała drugiego cc
mój gin dla "formalności" na końcówce przedstawil mi konsekwencje cc wspominając , ze moge rodzić sn ( PODKRESLIŁ, ZE musiał MI TO PRZEKAZAĆ)
a tak naprawde nikt by nie chciał ryzykować u mnie porodu sn
wrecz musiałabym podpisać papier, ze na własne zyczenie (czyżby i ryzyko?)chcę rodzić sn
nawet ułozenie miednicowe w tej ciązy nie miało znaczenia co właśnie stan po cc, co miałam napisane w karcie ciązy a potem na skierowaniu do szpitala -
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Behemottko ta kasa się tylko tak nazywa. Zawsze stoją ludzie normalnie dłuuugi wężyk i nikt nie spojrzy że ktoś w ciąży czeka! często szybciej jest pójść do normalnej. Przynajmniej w Gdańsku tak jest
Co do kasy pierwszenstwa w Ikei, u mnie jest wyraznie napisane, ze osoby uprzywilejowane maja podjechac z wozkiem do kasjerki. Wiem, glupie, ale ostatnio z mezem z tego skorzystalismy. Glupio, bo byla kolejka duza i przez to nie zauwazylismy, ze z tylu tez stala dziewczyna w ciazy, choc z malutkim brzuszkiem, ale to bez znaczenia, jak juz wiemy
W kazdym razie wychodze z zalozenia, ze jak moge stac to postoje, a jak juz jest zle to ide do kasjerki.
Jako pierwsza stala para mlodych osob, ja podjechalam, a koles do mnie, ze teraz ich kolej!! :d
Ja sie usmiechnelam i pokazalam na tabliczke nad nim, a moj maz sie zagotowal i zapytal, czy nie widzi, ze jestem w zaawansowanej ciazy i w kasie pierwszenstwa.
Koles nawet nie prxeprosil, zero reakcji, zaczal cos szeptac pod nosem do dziewczyny, a kasjerka normalnie nas zaprosila.
To jest jakies chore co sie z ludzmi dzieje, przeciez tez kiedys beda w takiej sytuacji, to pewnie kwestia wychowania, ale nie wyobrazam sobie, zeby moj syn mial byc kiedys taki nieczuly. Kurde, Marta, jak sobie wyobrazilam Twoja sytuacje w Lidlu to sie strasznie przykro robi.
Ja oststnio w ogole prawie na zakupy nie chodze, bo nie daje rady w tych kolejkach, a tak rzadko ktos ustepuje, ze szok. -
nick nieaktualnyNadrobilam i probuje zapamietac, co chcialam napisac
Inzynierka, dobrze zrozumialam, ze dzis masz urodzinki? Wszystkiego dobrego, szybkiego porodu i zdrowiutkiego maluszkanie daj sie wirusowi
Dynamiczna, Agape, gratulacje!
Agape, rodzilas sn?
Zabka, kurcze, tez bym sie wkurzyla, jak to cc planowana ma byc narazaniem zycia dziecka? A sn po Twoich przejsciach, przy cukrzycy i ogolnym stanie psychicznym, jaki masz prawo miec po ostatnim porodzie jest wedlug nich zupelnie bezpieczne?
Ehh, przykre to jest, ja bym sie upierala przy cc w takim wypadku.
Kamcia, ale fajnie, ze dali Ci znac o tej podwyzce, walcz koniecznie
Co do pilki, widze, ze maz zostawil mi auto, wiec chyba zaraz skocze do lab oddac mocz do badania i moze podjade do decathlona po ta pilke, a co
Ale az mi sie odechciewa wchodzic do sklepow i tych kolejek, ehh.
Sabina, fajnie, ze cos u Ciebie sie rozkreca, tez bym tak chciala.
A poki co nic nie boli, maly sie wypina, ja dalej puchne jak balon i dzis humor sredni.
Darusia wspolczuje nocy, ja tez mialam ciezka, maz mi zamknal okno pierwszy raz od nie pamietam kiedy i mialam koszzmary. Wkrecilam sobie, ze malego nie czuje, no a jak mam czuc jak spalam? Eh i potem spalam cala noc z rekami na brzuchu, oczywiscie usnelam dopiero jak sie poruszyl.
Potem obudzilam sie przez jakies szalone bicie serca, nie wiem co to bylo, troche sie wystraszylam, ale przeszlo.
No nic, trzeba sie ruszyc, milego dnia w wszystkim.żabka04, kamciaelcia, Sabina, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość
-
Stardust - lekarz jest tu najlepszym doradcą jednak:). Jesli bardzo nie chcesz CC i Twoja lekarz jest przekonana, ze SN warto próbować, to być może gra warta świeczki. Zgodnie z danymi kliniki Mayo aż 60-80% takich prób kończy sie udanym porodem pochwowym
. A jesli cos pójdzie nie tak, to przeciez zrobią CC. Rzadką komplikacją jest wlasnie to rozejście sie blizny (występuje u 1%), przy czym poród SN bez uprzednich CC tez nie jest wolny od ryzyka pęknięcia macicy (ryzyko rzędu 0.5%). Twoja lekarka najlepiej zna stan Twojej macicy i Twoj ogólny stan zdrowia. Ale jest masz watpliwości, to moze watro zasięgnąć drugiej opinii u innego lekarza?
Sophia, stardust87 lubią tę wiadomość
-
No powiem Wam, ze ja nawet nie spojrzalam nigdy w kierunku kas z pierwszenstwem bo mam wrażenie ze jeszcze wieksza tam wrogość, ale ogolnie przez cala ciążę jak.koglam to stalam i mialam ich wszystkich w dupie, tylko ja juz stoje i nawet sie nie odzywam to po co te glupie komentarze i spojrzenia? To jest takie wkurzajace, no i właśnie jak.piszecie te baby i panusie sa najgorsze.. mnie przez cala ciążę 2 facetów przepuścilo, raz bidra, raz lidl i raz kasjera w rossmannie zawołała, tak to moga sobie te wszystkie kasy czy tabliczki z pierwszeństwem wsadzić.
A ja sie obudzilam na siku i pol bluzki mam brudne, z cycka prawego sie leje
Zabko nie daj sie, co za durni lekarze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:54
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny