X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, to Ty jeszcze się nie nauczyłaś że faceci takie numery potrafią wywinąć? :D
    ja pomimo ogromnej miłości do Filipa nadal mu nie ufam, choć czasem go zostawiam z siusiakiem na wierzchu o.O a już najbardziej lubi nalać do kąpieli, wtedy wywija swoimi patrzałkami na prawo i lewo jakby chciał powiedzieć, że nie wie o co chodzi :D

Żabka Ty się tam nie daj w tym szpitalu, bardzo współczuję, ja też cierpiałam z powodu szpitalnej diety, a nie musiałam uważać na cukry, ani na to co zjem

Ksosia, Macioszczyczka obyście szybko przywitały swoje Maleńśtwa po drugiej stronie! Będę trzymać kciuki :)

LewandowskaAnia, widzę ze jesteś w podobnej sytuacji do mojej. My od tygodnia na MM, bo mojego mało było i tak się przestraszyłam, że znowu w szpitalu wylądujemy, że zrezygnowałam z KP. Mogę Ci polecić picie szałwi, mnie po kilku dniach bardzo pomogła, pokarm odciągam jak czuję że piersi rozsadza, ostatni raz brałam laktator do rąk w niedziele wieczór i nadal są miękkie, grud, guzów żadnych nie ma. A po cc z każdym dniem powinno być lepiej ;)

inżynierko sto lat! spełnienia marzeń i dużo szczęścia :)

My na nogach, Malutki sobie drzemie, że aż miło <3
    Budzimy się codziennie między 8 a 9. więc jak nam kiedyś wypadnie któreś nocne karmienie i czas tej pobudki zostanie bez zmian będzie miodzio! :D

noc dużo spokojniejsza, Mały nie spał tylko od 19:30 do 23.00
    później ja padłam jak zabita :D cieszę się że mamy w miarę regularne pory karmienia, do tego chciałam dążyć i taki był mój plan. Choć jak wcześniej zawoła o papu to dostanie :)

Pogoda dziś wstrętna, nadal pada i jest szaro, ma być poprawa od jutra i weekend znowu piękny, więc pewnie się spakujemy i gdzieś ruszymy przed siebie :)

Muszę się umówić na usg brzuszka, Mały ma powiększoną miedniczkę nerkową i mamy obserwować, czy któreś Wasze dziecię tak miało? Bo nie wiem w końcu czy to coś poważnego czy się martwić czy na spokojnie?

a póki co kawa! <3

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta co za bezczelne babsko. A Ty albo stój w kolejce umęczona albo zdychaj z głodu- myślenie społeczeństwa

• martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Martta co za bezczelne babsko. A Ty albo stój w kolejce umęczona albo zdychaj z głodu- myślenie społeczeństwa
    No dokładnie, zawsze mnie to zadziwia skad w tych ludziach tyle zawisci i wszystkiego tego niefajnego, naprawdę, chciała sie rozgrzeszyc czy co? Ehhh, no sa ludzie i taborety jak to mowi moja siostra..n

o148p07w5riqasy7.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mój humor do niczego. Noc ciężka.

Gratulacje świeżo urodzonych dzieciaczków.

Powodzenia wszystkim donoszonym.

Mnie pozdrawia moja długa prawie 2 cm i pozamykana szyjka.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Lewandowska - tulę bardzo... Ale pewnie teraz, jak wszystko nareperowane, to będzie już tylko lepiej :) I lepiej niż przed tą ciążą. Trzymam kciuki!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka ja u siebie na suwaczku nie widzę wcale daty porodu :P Już nawet na niego nie patrzę :P

Jutro termin nr 1 - na nic już nie liczę.

A mi się dziś śniło że mam swój płaski brzuch i wchodzę w jeansy sprzed ciąży. Moja paranoja się nasila. Czekam już, żeby przejść na dietę

To mówicie, że będę wiedziała kiedy to "już"? Brzuch mnie boli od wczoraj, ale jest do zniesienia, spina się i twardnieje, ale Mała się rusza a ja jeszcze chodzę :P

AJrin, Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    na nocne przewijanie (czyli na łózku niemal po ciemku)mam rzeczy przygotowane w koszyczku i byl tam podklad :) ale wiadomo-bez wygodniej :D i tak go wykorzystalam ale do spania hihi
    a śmieje sie z tego, bo jednak to tata jako pierwszy został obsiusiany :) teraz czekamy kto z nas zostanie obsrany o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja już zaliczyłam obsikanie, obsranie, obrzyganie :D
    za każdym razem mu mówiłam, że kocham go najmocniej na świecie

może być coś gorszego? o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą i Madziuula
    A ja jestem z wami myślami :)

Myszko mi termin minął tydzień temu wiec jestem nie tyle te daty mnie irytuja co ciagle wydzwanianie i pytanie co tam i jak tam czy można gratulować....
    Jeszcze hipp napisał meila "Twoj maluszek juz jest z tobą", nosz k..... Nie ma!!!
    Ale nie poddaje sie i mam nadzieje ze jutro zaskoczy i jednak zechce wyjsc.... Zobaczymy :) jak nie to bedą dalsze próby w kolejnych dniach. Lekarz powiedział ze fajnie byłoby do końca tygodnia zakończyć tematy :)

mysza0406, Broszka, andzia821 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, to się wie! poczujesz to i intuicja Ci powie że to TO! :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:54

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, Dynamiczna serdecznie Wam gratuluję!!!! Niech Wam dzieci zdrowo rosną :)

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja już wspominałam jak bardzo kocham NFZ? o.O

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Nareszcie w domu, oczywiście na żadnego barana sie nie doczekalam, wiec byly akrobacje i przesiadanie sie z miejsca pasażera na kierowcy, bylo ciekawie :-\
    Zajechala jeszcze do lidla po cis na obiad i taka parka prawie begla z wózkiem zeby przede mna stać i jak juz ten pelen wozek wypakowali to ona mowi do niego "szeptem" :jak miala sily tu przyjsc, to moze stac w kolejce. Co za idioci, ja nawet slowem sie nie odezwalam bo juz byle do domu chciałam, masakra ten dzień dzisiaj..
    Osz qrwa padlam!
    Co za chamskie odzywki!

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka zazdroszcze zapasów ja niestety mam mikro zamrazarke ktora glownie wypelniaja maliny i truskawki :) z M jestesmy ich fanami i uwielbiamy koktajle wiec mrozimy ile sie da. Ale zamrozilam nadmiar kilku lekkostrawnych obiadkow wrazie gdybym nie miala jak gotować. Jesli bedzie kiepsko M przejmnie malego ja bede szla do garow jak wróci, mam juz przetestowane przepisy na 15 minut roboty wiec damy rade.

Zabko co za awantury nocne ona tam robi kurde co za kobieta to dopiero patologia.

Ksosia zazdroszcze spania ja to sie budze co 30 min bo cale cialo mnie boli wszystkie stawy bola jak palce u rąk od kilku dni :/ ale dzis troche lepiej przespalam nawet 2 godziny coagiem co juz jest sukcesem. Fajne godziny porodu wybrał ci M ;)

Macioszczyczka dziś bierz w obroty M i niech sie dzieje zycze aby naturalnie bo jednak to łatwiej psychicznie niz wywolanie.

Ania L pewnie przez wielkosc zrostow i ich usuniecie teraz znosisz gorzej niz 1 ale oby po 2 tych zrostow nie było az takich brzmi nie fajnie a ja chyba mam tendencje do zrostow bo po wyrostku juz jeden mam.

LRF to faktycznie maly wdaje sie w mamusie skoro pory karmienia takie co do zegarka :)

Agape gratulacje ja mam ten sam tp i tez planuje Ignasia tylko moj sie nie garnie jeszcze do wyjscia :)

Dynamiczna gratulacje :)

Kamcia jeny to już 2 tygodnie jak to leci tym bardziej chce już swojego przytulić a ten sie nie garnie idzie tylko w mase.

Darusia jeny jakie sny jak ja nienawidze plakac przez sen caly dzien mam potem jak zbity pies i chodze z podkulonym ogonem. Na szczescie odkad jestem z moim M omijaja mnie te sny ale zmagam sie z takimi snami cale życie i wiem jak daja w kość takie nocki. Nie martw sie wszystko bedzie dobrze i pamietaj ze sny sa na przekór czyli noc z tych rzeczy nie będzie.

Martta witaj w gronie klocuszkow wagowych.

Mysza kiedy ty masz tp? Bo faktycznie suwak mowi ze masz czas.

Behemottka, martta lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie lubię te Wasze dlugasne posty :) chyba sama muszę się na takie przerzucić, ale w komórce to trudne.

Mnie nadal boli brzuch, krzyż, podwozie ze nie mogę siadać a Młody się prostuje tak mocno ze aż syczę z bólu. No. Niech boli. Niech się dzieje. Kto wie, może weekend będzie nasz?

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Nareszcie w domu, oczywiście na żadnego barana sie nie doczekalam, wiec byly akrobacje i przesiadanie sie z miejsca pasażera na kierowcy, bylo ciekawie :-\
    Zajechala jeszcze do lidla po cis na obiad i taka parka prawie begla z wózkiem zeby przede mna stać i jak juz ten pelen wozek wypakowali to ona mowi do niego "szeptem" :jak miala sily tu przyjsc, to moze stac w kolejce. Co za idioci, ja nawet slowem sie nie odezwalam bo juz byle do domu chciałam, masakra ten dzień dzisiaj..
    No właśnie lepiej, żeby ludzie czasem przemilczeli kiedy ich sumienie się odzywa bo ich uzewnętrznianie niczemu nie dobremu nie służy, wręcz przeciwnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc producent pisze że aż do 11 tabsów rennie można
    http://www.rennie.pl/pl/ciaza-a-zgaga/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:29

‹‹ 2332 2333 2334 2335 2336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ