WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jotc wrote:Marta, co za chamstwo! Mi przez całą ciążę raz starszy pan ustąpił miejsca w tramwaju i raz zostałam przepuszczona w kolejce w sklepie, z tym ze była to moja ciocia którą akurat spotkałam. Nawet w ikei do kasy pierwszeństwa wepchnęło się przede mnie czterech facetów. A ludzie w kolejkach potrafią się tylko lampić na brzuch jakby to była jakaś atrakcja, ale cień myśli przez twarz nie przebiegnie...
To w Polsce w Ikei jest kasa pierwszeństwa? Luksus macie. u mnie trzeba stać ze "zwykłymi" ludźmi. W ogóle u mnie nikt nie przepuszcza ciężarnych... nigdzie. Mnie nikt nigdy miejsca nie ustąpił... chlip chlip... -
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Wiecie lubię te Wasze dlugasne posty
chyba sama muszę się na takie przerzucić, ale w komórce to trudne.
Mnie nadal boli brzuch, krzyż, podwozie ze nie mogę siadać a Młody się prostuje tak mocno ze aż syczę z bólu. No. Niech boli. Niech się dzieje. Kto wie, może weekend będzie nasz?
Sabina ja kozystam tylko z telefonu i je ogarniam otwieram 2 oknowspółczuję bolu zmagam sie z nimi cala noc.
-
nick nieaktualnyAJrin, aż strach pomyśleć co by było gdyby moja nerwica natręctw była dziedziczna
ja miałam do tego stopnia nierówno pod sufitem, że wszystko dokładnie miało swoje miejsce w rozkładzie dnia - inaczej nie dawało mi to spokoju np jak nie położyłam się do łóżka wcześniej niż o 22:30 miałam problem z zaśnięciem. Nawet prysznic i mycie zębów miało codziennie tą samą godzinę. Teraz - przy małym dziecku - coraz ciężej mnie się trzymać tych ram -
nick nieaktualnyJestem po obchodzie i rozmowie z gin (ordynator oddziału patologia).
Na rozmowie co jest powodem do cc? Więc się rozgadalam.....
Więc pani gin uparta abym jednak rodziła sn z znieczuleniem! Bo takie mają i takie mogą dać ewentualnie po próbach sn może być cc.
Mówi że mam żylaki czy nie boję się zakrzepicy, udaru przez cc?!
To że córkę urodziłam w 38tc i wody odeszły to nie oznacza że mam teraz nagle mieć cc i doprowadzić o zły stan zdrowia tego dziecka bo jest wszystko ok.
A że ja mam widzi mi się wrrrr to dopiero zrobić mogą w 39 tc cc:-(
Pytam a jak nie dojadę bo nie zdążę na poród tu do szpitala? Nikt mnie do domu nie wysyła........ Czyli leżę i mam się zastanowić przemyśleć.
Czemu oni nie rozumieją psychiki ludzkiej?
Jakich ja mam użyć argumentów żeby zrobili ta cc?
Co do pijanej.
Jedna dziewczyna ja tu zna ona w tej ciąży pije,ćpa po niej nawet nie widać że jest w ciąży (26tc!)
Ma już dziecko a po gębie SORY widać że patologia.
-
nick nieaktualnyja kiedyś stałam w kasie pierwszeństwa, a przede mną 11 ludzi
żadnych niepełnosprawnych, żadnych innych ciężarówek, jak poprosiłam żeby ktoś przepuścił, bo się źle czuję i chcę do domu szybciej wrócić to usłyszałam że szanownemu państwu również się śpieszy
dopiero kasjerka ich opieprzyła i kazała podejść do kasy obok -
Behemotka a no jest ale ostatnio jak skorzystalam bo stalo w niej pelo osob w tym 4 paniusie kazda po kilka pierdulek i pani kolo 50 to jak przeszlam na przod i mowie, ze chce skorzystac z przywileju tej kasy wywolalam wielkie oburzenie glowoe i pani! Na co M jej odpali to po co pani staje do kasy dla uprzywilejowanych my mamy prawo skorzystać żonie jest juz bardzo ciężko.
Kumacie ze ten babsztyl zeobila tylko fiii i sie napiecie odwróciła a w d... ja mielismy zreszta kupilam raptem rolki do pdklaczania sierci. -
Martta ale chamy w tym Lidlu, ja pierdziele
AniaLewandowska współczuję zrostów, moja ginka mówiła, że to ciężkie i dla pacjentki i dla lekarzy wykonujących cc. Mnie na szczęście zrosty ominęły, choć po laparoskopii i cc bałam się ich.
Żabko jak po obchodzie?
Edit: doczytałam... czyli masz babo placek i dylemat.
Ksosiu no to jutro godzina "W" - jak wywoływanieoby sprawnie poszło.
Sabina może week będzie Wasz, a może wcześniejdziś dopiero wtoreczek.
Ja niedawno wstałam, zjadłam śniadanko z kawką i karmimy sięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:14
Sabina lubi tę wiadomość
-
Miałam telefon z pracy-a dokładnie od kobiety starszej stażem
bardzo oburzona, ze ja nie dostalam podwyzki od stycznia, która oni-jako zwiazek zawodowy- wywalczyli dla siebie i dla nas (młodszych stazem)
kazała mi pisać do pracodawcy, czemu zostałam pominieta w podwyzkach mimo decyzji starosty, ze każdy ma ja dostać
i wiecie co? nie odpuszczemysza0406, violett, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość
-
Żabko, no niefajnie tak:( U mnie można CC na życzenie- ale to dodatkowe $$ i ubezpieczenie może nie zwrócić, jeśli nie uzna, niemniej opcja otwarta jest i nie ma dyskusji, jeśli pacjentka chce... Oj, trzymam za Ciebie kciuki.
A patologii współczuję.. Mam opinię co robić takim kobietom, ale się nie podzielę... biedny tylko ten dzieciaczek niewinny
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Jestem po obchodzie i rozmowie z gin (ordynator oddziału patologia).
Na rozmowie co jest powodem do cc? Więc się rozgadalam.....
Więc pani gin uparta abym jednak rodziła sn z znieczuleniem! Bo takie mają i takie mogą dać ewentualnie po próbach sn może być cc.
Mówi że mam żylaki czy nie boję się zakrzepicy, udaru przez cc?!
To że córkę urodziłam w 38tc i wody odeszły to nie oznacza że mam teraz nagle mieć cc i doprowadzić o zły stan zdrowia tego dziecka bo jest wszystko ok.
A że ja mam widzi mi się wrrrr to dopiero zrobić mogą w 39 tc cc:-(
Pytam a jak nie dojadę bo nie zdążę na poród tu do szpitala? Nikt mnie do domu nie wysyła........ Czyli leżę i mam się zastanowić przemyśleć.
Czemu oni nie rozumieją psychiki ludzkiej?
Jakich ja mam użyć argumentów żeby zrobili ta cc?
Co do pijanej.
Jedna dziewczyna ja tu zna ona w tej ciąży pije,ćpa po niej nawet nie widać że jest w ciąży (26tc!)
Ma już dziecko a po gębie SORY widać że patologia.
ja zrozumiałam to tak-skoro masz się zastanowić, to daja wybór (choć na swój sposób),a to oznacza, ze do porodu sn cie nie zmuszą
ja następnym razem bym po prostu odp , ze się zastanowiłam i chce cc- chociażby z racji wczesniejszej operacji
do tego cukrzyca
nawet niech strasza 39 tcżabka04 lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Behemotka a no jest ale ostatnio jak skorzystalam bo stalo w niej pelo osob w tym 4 paniusie kazda po kilka pierdulek i pani kolo 50 to jak przeszlam na przod i mowie, ze chce skorzystac z przywileju tej kasy wywolalam wielkie oburzenie glowoe i pani! Na co M jej odpali to po co pani staje do kasy dla uprzywilejowanych my mamy prawo skorzystać żonie jest juz bardzo ciężko.
Kumacie ze ten babsztyl zeobila tylko fiii i sie napiecie odwróciła a w d... ja mielismy zreszta kupilam raptem rolki do pdklaczania sierci.
Nie, tego nie rozumiem:( A mój M. to by pewnie nie wytrzymał i też coś przygadał. -
nick nieaktualny