X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tez po 22 h mialam brak postepu porodu i cc na cito i mojmgin powiedzial ze jesli ten mechanizm otwierania sie szyjki u mnie nie zadzialal za 1 razem czyli tak jak u ciebie nie ronilo sie rozwarcie to powiedzial ze sadzi ze i tym razem bedzie tak samo
    Rzeczywiście co gin to opinia bo z kolei moja na tą szyjkę powiedziała ze nie ma reguły. Wtedy nie chciała się otworzyć s teraz rozwarcie może iść raz dwa ;)

Gosia85 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja właśnie ide do laboratorium, dobrze, ze to juz ostatni raz. Ciężka nic za mną, ciagle sie budzilam, cala zlana potem, jeszcze ten katar sie przypaletal :-(
    Macioszczyczka ja od 3 dni seksuje z mężem, tez tylko na boku, bo brzuch wielki, ale podchodzimy do tematu teraz zadaniowo :-) zadna to przyjemność dla mnie, ale tez poki co nic a nic nie robi to wrażenia na Małym :-(
    Madziuula ja Cie doskonale rozumiem, tydzien temu lekarka tez powiedziala ze nic sie nie szykuje do porodu a klusek juz wtedy 3600g wazyl. Do termin będzie ponad 4 kg, a ja raczej mniejsza niz większa :-( nie wyobrażam sobie takiego kluska rodzić....
    Sabinko mam nadzieję, ze to juz zwiastuny porodu.
    Wszystkim świeżo upieczonym mamuskom gratulacje! :-)
    Ania duzo sil życzę!
    Panie na wczasach trzymam kciuki! :-)
    Ja marzę zeby juz do domu wrócić i isc spac, mam nadzieję że nie rozchoruje sie na maxa, bo wtedy to tylko strzelić sobie w łeb :-(

o148p07w5riqasy7.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna, Agape - moje gratulacje!:)

Aniu bardzo współczuję złego samopoczucia po cc. Ale teraz powinno być z każdym dniem lepiej:)

I przeczytałam wszystkie posty i zapomniałam do czego sie miałam odnieść:P

Kasiu, Zabko, Pysiaczku trzymam za Was kciuki:) Ktoś jeszcze czeka w szpitalu na poród?
    Sabinko jak Twoje chorobsko?
    Behemotko ale się nagotowalas!:) Podziwiam:) też myślałam o tym żeby coś pomrozic, ale mnie prawie nie ma w domu więc nie mam kiedy, a poza tym z moimi zdolnościami to moze lepiej nie:P

Ja nie mogę się doczekać czwartku i wizyty:)

Behemottka lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajebiscie ktos tak sie na parkingu kolo mnie postawił ze nawet jakbym nie była w ciąży to bym nie wsiadla do samochodu, mam nadzieję że ten baran zaraz tu przyjdzie, ja chce do domu!!! :-(

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana z kaweczka

AGAPE
    gratuluję, gratuluje, gratuluje!!!!szczęścia i zdrówka dla was zycze

ANIU L
    bedzie co raz lepiej po cc
    zrostow nie zazdrozczę
    ja o swoje nawet nie pytalam (psychicznie miałam juz dosyć po tym półgodzinnym bezczynnym lezeniu na stole a potem bolu w trakcie cc)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Agape, Dynamiczna, gratuluję i życzę dużo zdrówka Wam i maluszkom :)

U nas noc przespana dość dobrze i zapowiada się słoneczny dzień.

Faktycznie Aniu L. nieciekawa Twoja historia z cc, ale tak jak pisze Broszka może być już tylko lepiej.

Martta mam w pracy dziewczynę, która przed ciążą ważyła 39kg a rękawiczki lateksowe xs spadały jej z rąk, no chodząca anoreksja, urodziła sn, co prawda mały ważył ok 2500g ale jak na jej gabaryty to duży i dała radę, my też musimy :)

Jeśli chodzi o zapasy obiadkowe to mam nadzieję, że dam radę na bierząco, Behemotka podziwiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie ze probowac sn mozna czemu nie ? Moj lekarz mi powiedzial uczciwie i szczerze ze 90 % porodow sn po cc i tak sie konczy cc, rzadko kiedy po cieciu ktos rodzi normalnie bez zadnych komplikacji i problemow, a ja nie mam zamiaru ryzykowac zycia mojego dziecka zwlaszcza ze srodki pomocnocze typu oxy i inne sprawy po cc nie wchodza w gre bo nie mozna indukowac porodu jesi ktos jest po cieciu, wiec wszystko by musialo sie wydarzyc pieknie samo, a u nas te zwezone miednice i problemy z szyjkami to jest jakas wada genetyczna bo imoja mama to moja babcia miala imojej mamy siora tak samo.

Zrosty, zrostami i bol ale nawet nie wyobrazacie sobie jak trudne jestnpodjac taka decyzje bo sama forme plrodu latwo sie ocenia zwlaszcza jak ktos jeszcze nie ma zadnych dzieci i nie przeszedl zadnych koszmarow na porodowce tak jak ja czy inne dziewczyny ktore wiedza czym to pachnie.

Dagn_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:28

Behemottka, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet planu nie mam co na obiad zrobić. ?..

zaraz do kompa usiade ogarnac cos nie cos, zjem jakies sniadanie drugie i bede leniuchowac bo nic mi sie nie chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie był obchód. Doktorek powiedział ze jutro jedziemy z oksy, a na koleżankę z pokoju dzisiejsza oksy nie bardzo wpływa i raczej wróci do mnie niedługo....
    Szkoda mi jej bo to jej trzeci wywoływany porod i wszystkie niestety przy pierwszych próbach oksy nie udawały sie...

Tym samym mam nadzieje ze jednak na mnie zadziała.... I najlepszy moj maz "jutro od 7-10 nie możesz urodzić bo towar maja mi przywieźć, aha! A pózniej od 18-21 tez nie bardzo bo mam spotykanie" :o
    Także dzieciaczku możesz wyjsc miedzy 10-18 bo tatuś jest zajęty :D

Ach te chlopy... Przynajmniej pyszna bułkę z bekonem i jajkiem mi przywiózł wiec śniadanie szpitalne mnie ominęło :)

Mysza zamiast oksytocyny bedą musieli podawać mi prozac jeśli nie zmienię nastawienia, bo ktg wyszło bardzo płaskie.... A dziec mnie okłada jak Tyson wiec cóż mi pozostaje :)

Żabcia jak Twoj obchód?
    Pysiaczku co tam, jak tam?:)

AJrin, żabka04 lubią tę wiadomość

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, jak czytam Twój wpis to mam wrażenie że się wczoraj spotkałyśmy. Ty wychodziłaś do domu a ja przyjechałam na salę. Rodziłaś w Gliwicach?

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja na Ciebie i Macioszczyczkę patrzę jak na swoją nadzieję. Wierzę, ze po tych nerwach, czekaniu, próbowaniu różnych sztuczek coby Maleństwa zaprosić na świat, pójdzie u Was szybko i bez problemów jak już się zacznie. Nasz termin już jutro w czwartek wizyta a weekend do szpitala :( Tak bardzo nie chcę...Umieram ze strachu

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja rodziłam w Gliwicach.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:29

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na dziś termin porodu haha
    jakoś dziwnie te date się przechodzi :)
    w kalendarzu mam równiez zaznaczona datę 10.09-ta data przysniła sie szwagierce w grudniu (Emilka jej się sniła i na paluszkach pokazała te datę), czyli to nie TP, czekamy jednak na rozwiazanie zagadki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

O popatrz, bardzo ciekawe :) A ja znalazłam z kolei coś takiego: http://ciaza.siostraania.pl/porod-naturalny-po-cesarskim-cieciu-vbac/

A w ogóle, to dobrze, że udało się znaleźć kogoś, kto Cie podrzucił do domku:) I uśmiechaj się nadal! A Haneczka już lada moment będzie na wolności :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja mam na dziś termin porodu haha
    jakoś dziwnie te date się przechodzi :)
    w kalendarzu mam równiez zaznaczona datę 10.09-ta data przysniła sie szwagierce w grudniu (Emilka jej się sniła i na paluszkach pokazała te datę), czyli to nie TP, czekamy jednak na rozwiazanie zagadki

Ha ha:) A Piotruś ma już dwa tygodnie! Pamiętam ten sen Twojej szwagierki - ciekawe co tam będze dziesiątego :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie w domu, oczywiście na żadnego barana sie nie doczekalam, wiec byly akrobacje i przesiadanie sie z miejsca pasażera na kierowcy, bylo ciekawie :-\
    Zajechala jeszcze do lidla po cis na obiad i taka parka prawie begla z wózkiem zeby przede mna stać i jak juz ten pelen wozek wypakowali to ona mowi do niego "szeptem" :jak miala sily tu przyjsc, to moze stac w kolejce. Co za idioci, ja nawet slowem sie nie odezwalam bo juz byle do domu chciałam, masakra ten dzień dzisiaj..

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemottka
    ta data ciekawsza teraz niz sam TP :) ciekawe :) jeszcze cztery dni

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - oj, coś Twój suwaczek się rozsunął chyba, bo pokazuje, że TP za 5 dni, a nie jutro. Trzymam kciuki, żebyć nie musiała czekać długo!

Broszka - napracowałam się tak na skróty, bo po prostu przez trzy (?) tygodnie gotowałam gigantyczne porcje obiadowe i zamrażałam nadwyżkę :) Ale jestem z siebie dumna, chociaż ten plan się udało wypełnić.
    No bo pokój Adasia ciągle w rozsypce, tzn. wszystko niby jest, ale obecnie instalujemy monitor ruchu i materac jest obok łóżeczka, a jeszcze to i tamto nie na swoim miejscu i literki nie powieszone i lampka też nie i w ogóle troszkę bałaganek się zrobił... Muszę to ogarnąć jutro i już!

Jutro (wtorek) mamy wizytę i dowiemy się czy Adasiorek szykuje się do wyjścia i w ogóle jaki z niego klusek urósł :) Aaaaha... no i jutro jest ten dzień który "wywróżył" M. jako datę porodu... ech, lepiej nie. Ja tam mogę jeszczę ciut poczekać :)

Broszka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ