X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta i co? Weszłas w końcu?
    Ale masz horror.
    Behemotka może się okazać ze urodzisz szybciutko :) ja miałam masaż szyjki w pierwszym porodzie. Myślałam ze pogryze ginke ;)

Matko jak mnie bolą piersi!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 21:35

Behemottka lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja tez czekam na mojego ludzika :)

No to idę jego pokoik porządkować, bo jesli dzisiaj wieczorem sie zechce uwolnić, to musi chłopak miec mieszkanko (a ja lub M. obok, na wersalce). Zobaczymy jak nam sie ten schemat sprawdzi...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka jesli twój gin to facet to co on moze wiedziec czy 1 czy 10 ;) zreszta kazda ma inny próg bólu inczej czuje skurcze w 1 fazie i te parte wiec moze nie bedzie tak źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 21:40

Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOBIETKI!!! PRZED NAMI SZCZĘŚLIWA SIÓDEMKA!!! :)
    Jutro przecież 7!:)
    Jak moj Antek sie zjawi to bedą rowniusie 3 miesiące od moich urodzin!:)

violett, Behemottka, Bratek, stardust87, mmargol, LewandowskaAnna, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta

i jak sie sprawy maja, ruszylo sie cos ??? No pprodowka to wbrew pozorom mefa wyzsanie dla lekarza na dyzurze, to wszystko ogarnac no i najvorzwj jak nagle na cc musi pedzic wtedy to doslownie rzuca wzzystko i pedzi na blok operacyjnu

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz chyba wezmę poduszkę pójdę na górę do teściów na kanapę i nie wrócę do siebie przed 6. rano! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

wsystko jest do przeżycia, a prog bolu u kazdego jest inny takze nie ma sie co zastanawiac, ja wiem jedno ze moj prog bolu po cc wynosil mniej niz 0 koszmarnie sie czulam, a jak rodzilamm22 h to nie bylo zle wbeew pozorom :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

co sie dzieje ? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, nic szczególnego, Pisklak nie rozróżnia jeszcze dnia od nocy, nie wie że po wieczornym karmieniu idzie spać do własnego łóżeczka. Nie mogę go za to winić przecież. Smoczek co chwila wypada i się denerwuje, ja dzielnie poprawiam i tak w kółko. Mąż dziecię nakarmił i położył spać, ale poszedł dalej pracować, a on sobie marudka pod nosem (Filip, nie mąż :P)

ja już do toalety wyszłam, ale siedziałam tam z 10 minut z nadzieją że mąż sobie poradzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy...bol jest silniejszy

Sabina, inzynierka, Behemottka, Bratek, stardust87, violett, bbeczka91, mmargol, kamciaelcia, Dariah lubią tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja już po wizycie. Rozwarcie 1.5, Adaś - kluska. Nie ma potrzeby USG, bo błąd teraz zbyt duży do oceny. ( :( ). Miałam za to masaż szyjki na wywołanie i, kurcze, oddechu mi zabrakło... Zapytałam - to w skali 1-10, w porównaniu do porodu to jaki ten ból masażowy? "A, tak z 1"... Aaaaaa... Znieczulenie poproszę :P
    Na dowidzenia usłyszałam "see you in a week... albo dzisiaj wieczorem, jesli masaż sie udał" :P. A teraz siedzę z bólami jak miesiączkowe i zastanawiam sie czy to to samo co przepowiadające, czy co? No cos tam na pewno sie poruszyło. Zobaczymy czy wystarczy :)
    U mnie masaż szyjki wywołał skurcze na kilka godzin, a potem się wyciszyły. Co do skali to faktycznie skurcze po masażu w porównaniu do tych po oksytocynie to jak 1 do 10.
    Na szczęście każda z nas jest inna. Znam mega fajne historie z porodu. Są kobietki które lepiej wspominają swó poród niż depilację ;)

Behemottka, Bratek, AJrin lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka

trzymam kciuki, w miare mozliwosci posz co sie dzieje :) moze to juz w koncu to ??? Badz dzielna :*

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    My jedziemy...bol jest silniejszy
    no to ahoj przygodo ;)
    czekam na wieści.

mysza0406 lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza powodzenia! Jak jedziesz na zaspe to jeszcze sie spotkamy, bo ja nadal czekam az wroci lekarz razem z 7 innymi kobietami, ale ja ide na rekord 6h...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

no tak z tymi porami bywa roznie u dzieci....nasza mala tez jeden okres miala ze od 2 do 4 nie spala tylko sie chciala bawic w najlepze i spaniem zainteresowana nie byla po takim tygodniu chodzilam jak wrak takze cie rozumiem..

a ja mam jakis piekacy bol w plucach i klatce piersiowej w dodatku zaczelo bolec mnie ucho i za uchem...niech juz to sie skonczy bo mam dosyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza <3

Martta rozwalasz mnie. Śpiąca jestem ale muszę sie dowiedzieć co z Wami!

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama mnie nakłania cały czas, żebyśmy przyjechali na weekend do nich. Boję się trochę jak to Smoczątko zniesie, kilka dni poza domem, a jest jeszcze mały. Mam wziąć pod uwagę, że mi pomoga, będę mogła normalny obiad zjeść, wziąć kąpiel, w nocy trochę pospać, bo nakarmią jak będzie trzeba. A mąż ma od nas odpocząć w domu to może i nowego spojrzenia nabierze do całej sytuacji.

sama nie wiem :(

• Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza trzymam kciuki!:)
    Ale coś mi się zdaje że masz bardzo punktualną corcie:)
    Szybkiego porodu!

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

masz racje, jedz do mamy i odpocznij to sie zawsze przyda... maz sobie poradzi i faktycznie nabierze swiezego spojrzenia na to wszystko jak zostanie sam i pomysli...a ty chwile dla siebie bedziesz miec. Z wyjazdami tomwlasnie problemu nie ma jak smerf jest maly, gorzej jak podrosnie i rozpoznaje swoje katy.

• martta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mysza <3

Martta rozwalasz mnie. Śpiąca jestem ale muszę sie dowiedzieć co z Wami!
    Sabinko prędzej Ty sie wyspisz niz my stad wyjdziemy dzisiaj...

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 2344 2345 2346 2347 2348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ