SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Behemotka jesli twój gin to facet to co on moze wiedziec czy 1 czy 10 ;) zreszta kazda ma inny próg bólu inczej czuje skurcze w 1 fazie i te parte wiec moze nie bedzie tak źle...

Nie, kobitka:). W dodatku dzieciata.
    O swoim porodzie opowiedziała tyle, ze jej wody odeszły w galerii handlowej, ale za szybko do szpitala nie jechała, bo wiedziała ile jeszcze ma czasu, wiec spokojnie dokończyła sobie zakupy :)

Bratek, AJrin lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    moja mama mnie nakłania cały czas, żebyśmy przyjechali na weekend do nich. Boję się trochę jak to Smoczątko zniesie, kilka dni poza domem, a jest jeszcze mały. Mam wziąć pod uwagę, że mi pomoga, będę mogła normalny obiad zjeść, wziąć kąpiel, w nocy trochę pospać, bo nakarmią jak będzie trzeba. A mąż ma od nas odpocząć w domu to może i nowego spojrzenia nabierze do całej sytuacji.

sama nie wiem :(

Ja wlasnie czytałam, ze z zupełnymi maluchami jest najłatwiej, bo im wszystko jedno jesli tylko mama jest blisko. Moze wlasnie watro pojechać i troche odsapnąć:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta oby nie...za Ciebie też kciukasy żeby wszystko było dobrze i żebyś jak najszybciej mogła wrócić do domu.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, myślisz że zmiana miejsca mu nie zaszkodzi? boję się trochę, bo u nas był jeden szpital, dom, drugi szpital i zawsze ciężko znosił zmianę, ale może to przypadek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    moja mama mnie nakłania cały czas, żebyśmy przyjechali na weekend do nich. Boję się trochę jak to Smoczątko zniesie, kilka dni poza domem, a jest jeszcze mały. Mam wziąć pod uwagę, że mi pomoga, będę mogła normalny obiad zjeść, wziąć kąpiel, w nocy trochę pospać, bo nakarmią jak będzie trzeba. A mąż ma od nas odpocząć w domu to może i nowego spojrzenia nabierze do całej sytuacji.

Jedź!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:24

Bratek, Madziuuuula, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka to super ze Cię wymsaowali :) U mnie jak się nic przez ten tydzień nie ruszy to też w przyszły wtorek poproszę o taki masaż :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - trzymam kciuki :)

Sophia - a jak długi był ten Twoj masaż? Bo u mnie to chyba raptem 10 sekund i po masażu. A psychicznie byłam gotowa na taki masaż kilkuminutowy. Na razie skurcze trzymają, ale ginka tak wlasnie powiedziała, ze mogą po kilku godzinach przejść i bedzie cisza.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

moja cora jak miala 2 miesiace to pojechalismy z nia 400 km do mojego taty...i nic jej nie bylo nie byla jakas nie spokojna czy cos, a u babci napewno bedzie mu milo i przytulnie, sama ocenisz jesli bedzis zle znosil pobyt poza domem zawsze mozesz pojechac spowrotem, ae mysle ze sprobowac warto

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta - ojej, takie kolejki to chyba nawet niebezpieczne sa :(. Ale trzymaj miejsce dla Myszy!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to jak sie rozszalejecie ze skurczami to zanim ja zsaze sie wuspac to juz mnostwo maluchow bedzie na swiecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro tak to może warto pojechać :)
    przecież wg męża i tak cały dzień nic nie robię w domu
    zwłaszcza jak obiadu zabraknie, Maluszek chyba zasnął więc i ja udaję się na drzemkę.

odezwę się po następnym karmieniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Jedź :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza powodzenia :)
    Martta masakra, że tyle czekasz :/
    Niebawem się spotkacie Martta i Mysza :)
    Foxiku jedź do mamy jak najbardziej :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett, hihihihi, słabnięcie ruchów tez jest na liście "1001..."???? ;)))))) No tak, coś tam było. Tylko wytłumacz to na KTG ;) Bo u nas faktycznie - płasko w zapisie, jak na Mazowszu ;) Żadne tam Tatry czy Bieszczady ;))))))

Broszka - tak, Młody miewa dziwne pomysły :) Małż oświadczył ostatnio, że skoro Junior ma takie zdolności do "chowania się" - nie będziemy się z nim bawić w chowanego, bo jeszcze go zgubimy ;)))))
    A o tych skurczach czytałam i przyznam, że mnie to wręcz fascynuje - jak to możliwe, że słabe potrafią się rysować, a silne nie????? :-O
    Co do czopka glicerynowego - kurczę, u mnie w ogóle praktycznie nie czułam, by wpłynął na perystaltykę.... nawet samych jelit, które mam bardzo drażliwe.

myszka - eeeee, ja się tak nie bawię ;/ U mnie za każdym razem zaczyna się od góry.... i nic z tego nie wynika ;)

POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))

Aniu - odpoczywaj w takim razie!!!! :-*

martta, masakra.... ;/ A jakieś badanie chociaż było?

Behemottka, AUUUUUUUĆĆĆĆ..... Podobno masaż jest koszmarnie bolesny.
    Położna, którą wybraliśmy, powiedziała, że tego w trakcie porodu nie stosuje - sama kiedyś zaliczyła i nie zamierza nikogo tak katować... ;/
    A już kompletnie mi łapki opadły do tego tematu od czasu, gdy znajoma wczesnym latem nie mogła się doczekać swojego przenoszonego Klocuszka - zafundowali masaż, chodziła po ścianach (gdzie np.8h porodu zniosła zupełnie ok, bez znieczulenia - zakończony cc niestety, bo tętno zaczęło spadać) - a masaż Gucio dał.... :(

Btw-bzdurność przygotowań mojej szanownej macicy osiągnęła dziś apogeum.
    M.dzwoni, że zaparkował już pod blokiem, staram się szybko ubrać (to była szybciutka decyzja, że lecimy do Leroy'a, zanim zamkną), a tu.... ZONK. Nie mogę butów założyć :P :P :P
    Ta doornowata macica tak stwardaniała, że nie dosięgałam butów. W końcu udało mi się, w jakiejś kretyńskiej pozycji, będącej skrzyżowaniem klęku z wykrokiem i rozkrokiem ;).
    Miny naszych zwierzaków - BEZCENNE :-D B-)

stardust87, Behemottka, alinka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedziła mnie dziś kuzynka z moim półrocznym chrześniakiem, mały jest słodki. Dostałam kolejne ubranka w trochę większym rozmiarze więc jak tak dalej pójdzie to nie będę musiała kupować większości ubranek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dlatego u mnie królują baleriny i wsuwane sandały, żadnych sznurówek :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, trzymam kciuki, ale sie ekscytuje ;)
    Kurcze, mozliwe, ze faktycznie urodzisz rowniutko w terminie :)

Sabina, tez jestem ciekawa, ale jeszze prysznic, meliska i bedzie trzeba spac. Najwyzej rano nas dziewzyny przywitaja nowinami ;)

Bratek, ja mam mega problem z zakladaniem skarpetek, a co dopiero wiazanych butow. Nosze japonki, a skarpetki czekaja na lepsze czasy ;)
    Ale to od niedawna, jak brzuszek opadl to tak sie skomplikowalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz, ja tez ostatnio widzialam takiego szkraba, co prawda 4 miesiace, ale wzruszylam sie strasznie. I tojuz tak fajnie, bo dziecko glowke sobie trzyma i duzo ogarnia, ale mam nadzieje, ze nasz IV trymest szybko zleci. Ja zmienie sie we wprawiona w boju mamusie, babel bedzie juz ogarnial, a i wyssie wraz z mlekiem moje zbedne kg :D
    Hihi, dobra, wystarczy, ze bedzie zdrowiutki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, ja właśnie mówię, że ten pierwszy rok jest jednocześnie najtrudniejszy i najpiękniejszy. I masz rację oby dziecię było zdrowe to reszta się poukłada :)

violett lubi tę wiadomość

‹‹ 2345 2346 2347 2348 2349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ