WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przede wszystkim gratuluję kolejnym świeżo upieczonym mamusiom ich pociech!
Trzymam kciuki za akcje te w toku i te tuż tuż, niech wszystko pójdzie gładko i bezproblemowo
Nadrobiłam wreszcie prawie 50 stron, nie wiem jak to zrobiłam.. Emilka spała, tatuś w trakcie pieluche zmienił i przeniosl do lozeczka
A więc... "na Bratka":
Megg, jak ma się Franio, już lepiej?
Ksosia, co do spania w szpitalu to da radę. Ja miałam w pokoju traktor, echo z korytarza płaczących dzieci co było niezbyt komfortowe, bo budziło mnie wtedy kiedy nie trzeba, a w innym momencie moja Emilka mnie budziła na jedzenie, ale da się wytrwać. Zmęczona i niewyspana byłam, ale dałam radę. Za to po powrocie do domku ulga, że ho ho i ciiisza
Ulfe, moja mała jak skończy jeść to sama cyca wypluwa. Często jest też tak, że nawet jak już się naje to i tak go ciumka i ciumka, a jakprzestanie i ja próbuje wyjąć to ta go chwyta mocniej
Angela super, że córcia już się oswoiła z nowym członkiem rodziny, oby tak dalejkurcze bardzo szybko Wam odpadł ten kikut – u nas to będzie długo trwało, bo jest duży (gruba pępowina), a w dodatku zaczął podkrwawiać mimo codziennej pielęgnacji
no nic, będziemy kontrolować i tak jak dzisiaj pediatra na wizycie domowej powiedziała dać sobie 4-5 dni i jak nie będzie poprawy to albo do przychodni albo do szpitala na oddział neonatologii....
Agatia, gratuluję nowego lokum! Nie ma to jak swój własny kąt, nie ważne jak duży(choć duży jak na kawalerkę). Trzymam kciuki za szybkie ogarnięcie tematu
P.S. podolszyce?
Co do farb to ja mogę polecić firmy Teknos i Beckers – te pierwsze na pewno w Olivie koło netto dostaniesz, mieszają farby na miejscu takie jakie sobie wybierzesz i nie ma problemu później dokupić identyczny kolor, bo zapisują recepturę
LRF termofor z pestek wiśni to super sprawa, u nas jak mała wierci się i wije a jest najedzona i czysta pieluszka to właśnie kładliśmy go na brzuszek i zawsze się uspokaja i ładuje w pieluchęzłoty środek normalnie
Anulka, piękny ten Twój Kubuśsuper, że już w domku jesteście
ja zakupiłam taką wodę morską http://www.aptekagemini.pl/babycap-woda-morska-1m-spray-30ml.html
Żabka u mnie mąż okolicznosciowy wziął na dzień cc i następny roboczy (piątek i poniedziałek), a akt urodzenia dostarczył w późniejszym terminie
Darusia, ja lewatywy nie miałam, nikt nie pytał nawet. Przed wyjazdem do szpitala z rana i tak dostałam rozwolnienia z nerwówa po cc miałam chyba blokadę i tzw „korek”, dopiero w 4 dobie mi się udało, a gazy były non stop aż mi głupio było a nie można wstrzymywać (czasem wstrzymałam). A i pierwsze siku po wyjęciu cewnika do przyjemnych nie należało, pomimo przynoszącej ulgi pęcherzowi..
Macioszczyczka współczuję akcji z tym szpitalem i decyzjami jakie tam podejmują, widać za mało miejsc mają pewnie i nie chcą trzymać te kilka dni dłużej... trzymaj się dzielnie, oby pyknęło jak najszybciej!
Sarcia, mozesz odliczac skoro skierowanie juz masz na ccstrach jest bo to coraz blizej, ale pomysl, ze juz niedlugo bedziesz tulic swojego synka
a jeśłi chodzi o termin cc to moj lekarz sam mnie w szpitalu zapisal, zadzwonil tylko powiedziec na kiedy
Haneczka – gratuluję donoszonej ciąży, współweselę się z Tobą w tym radosnym momencie
Bisacz, oby kolejny porod byl dla Ciebie rownie szybkibratowa meza rodzila sn 3 lata temu 4,5 kg syna i tez dala rade, o maly wlos braliby ja na cc ale sie udalo – dodam, ze drobna sredniego wzrostu jest
Bratek, rozbawiłaś mnie z tym zapuszczeniem i odbijanymi brzuchami, od razu sobie wyobrazilam kultowa zabawke dziecinstwa kulki riki tiki
Inzynierka – sto lat! Samych wspanialosci zycze!
Skali, obyscie jak najszybciej wyszli do domku! U nas jest zoltaczka fizjologiczna, wypisali nas z nia do domu, nie badali nawet bilirubiny, dzisiaj byla pediatra u nas i powiedziala, ze jest ok, wiec sie nie martwie
Kamcia, moja Emilka baaaardzo czesto ma czkawki, tak samo jak w brzuszku. Z jednej strony mi jej szkoda bo az calym cialkiem drga, ale z drugiej to mnie to bawi bo brzmi jak maly szczekajacy piesekwredna matka
Jak sie przeciaga i spi to tez takie dzwieki czasem ida jakby historyjke jakas opowiadala, no i ta mimika
P.S. pewnie, że nie odpuszczaj z tą podwyżką, a co!
AniaLewandowska, współczuję odczuć, jak Ty się musiałaś męczyć z tymi zrostami, że też oni nic wcześniej z tym nie zrobili. Dobrze, że masz taką pomoc i oparcie w mężu, na pewno z dnia na dzień będzie widoczna poprawa, musi być!
Martta ja bedac w szpitalu obudzialam sie w nocy i mialam spora plame na przescieradle z cyckow mleko lecialo jak z kranu, o pizmie nie wpsomneod tamtej pory non stop musze sie asekurowac wkladkami laktacyjnymi. Tlumacze sobie, ze w sumie to i lepiej jak nadmiar sam wylatuje, bo moze do zapalenia nie dojdzie, jeszcze ani razu nie czulam potrzeby uzyc laktatora, ale wkladki non stop wymieniam
Behemottko – ja też lubię czytac ciekawostki, którymi nas raczysz, także nie przestawajzawsze można ominąć post, który nas nie interesuje, także tego..
A jeśli chodzi o to co u nas słychać, to mamy się bardzo dobrzecodziennie się siebie uczymy i całkiem nieźle radzimy
Emilka różnie przesypia nocki, czasem budzi się co 3 godziny, a rekord to około 8 godzin snu ciurkiem i to ja ją budziłam bo cycki mnie obudziły
Jest grzeczniutka i wydaje mi się, że z dnia na dzień się zmienia
Mamy zaliczoną pierwszą wizytę położnej (spoko babka), była około 40 minut, wizytę pediatry (około 20 minut) – nie miała wagi ze sobą, ale uspokoiła w sprawie żółtaczki, zmartwiła w sprawie kikuta, niestety podkrwawia i daje nam 4-5 dni na poprawę, a jeśli jej nie będzie to mamy zjawić się w szpitalu lub w przychodni
Pytałam pediatre o wit K kiedy zacząć dawać, bo rozbieżne informacje miałam – ona zapytała tylko czy już kupiliśmy (mamy 1 opakowanie) i powiedziałą, żęby to jedno tylko dawać od 15d.ż i później już nie, bo niby zmieniły się wytyczne – słyszął ktoś coś? Dotychczas podawano wit k do 3 m.ż
Wczoraj zaliczyliśmy usg bioderek – stresik jest, bo przez ułożenie pośladkowe Emilka ma dysplazję typu 2a. Jak skonczy miesiąc to mamy zacząć pieluchowanie najpierw jedną pieluszką, a jak skończy 2 miesiące dołożyć drugą pieluszkę. Kontrola 28 listopada. Lekarz uspokajał, że duże szanse że to samo się zniweluje, zobaczymy.
No to idę spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 00:27
Behemottka, żabka04, AJrin, Bratek lubią tę wiadomość
-
Pysiaczek GRATULACJE również tutaj!
Możesz na kibelku spróbować i w tle woda niech gdzieś leci albo pod tym prysznicem, ale czy masz sily tam stac.
Marta i Mysza trzymam kciuki.
I tak bliżej niż dalej jest:)Pysiaczek89, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysza
Kciuki przez sen będę trzymała
będziemy miały punktualna gwiazdeczke
Mmargol
Witaj matko karmiąca porą nocną
Napisałam ci na priv
My juz nakarmienido zobaczenia za 3h
PS mmargol
A używasz gaziki nasączone / roztwór spirytusu do pepuszka? ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 00:55
-
nick nieaktualnywitam nocną porą
mnie jakiś smutek ogarnął, kręgosłup boli niemiłosiernie,
mam nadzieję że Bąbel szybko zaśnie i będę mogła wrócić do drzemki.
Trochę się boję jak na mój wyjazd zareaguje mąż i teściowie,
oni nawet nie wiedzą jak mi bardzo przy dziecku pomaga...
-
Mmargol tak na Podolszyce
Co do pępka to u nas ciut podkrwawiał przed samym odpadnięciem. Używam tylko octaniseptu. U nas wizyta lekarska w czwartek.
Co do bioderek to byłaś w Roce? Jak wrażenia? Ta lekarka podobno ma dobre opinie, więc słuchaj jejna pewno się samo wyrówna wszystko
PS. ślicznie Emilka śpi w nocy
Martta wyśpij się i jutro czas rodzić
Mysza pobyt na porodówce zobowiązuje-powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 01:47
martta, bisacz, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Noooo, to ja sie pochwale postępami. Pokoik ogarnięty jako tako, czysto i jest gdzie spac, wiec Adasiorku przybywaj! A propos przybywania - z szyjki ciut ciut krwawię, taki cień brązowy na wkładce, ale tak miało byc, wiec nie panikujemy. Bóle sa miesiączkowe praktycznie cały czas, ale czy to skurczowe? Ech, chyba nie. Jakieś trzy mikroskopijne kawałki gluta wyszly, ale nie wiem, czy to efekt uboczny majstrowania przy szyjce, czy już czop sie luzuje. Zobaczymy chyba jutro.
Za kilka dni powiem Wam, czy polecam masaże szyjki... Bo jak teraz oceniam ten ból, to nie było aż tak źle, borowanie zęba znacznie bardziej boli.
Z tematów nudnych - na kolacje pizza. W nosie mam diety. W tydzień przybyło mi 2 kg, ja nie wiem, z powietrza chyba...
-
nick nieaktualnyPosiaczek współczuje przeżyć podczas porodu, ale super ze maluszek już z Tobą. Widziałam zdjęcie na fb, jest cudowny! I ta czupryna
i widać że super lekarka która go mierzyla na usg jednak się pomyliła co do wagi, choć i tak swoje waży
Behemotka ja z powodu boli żołądka od piątku jestem na diecie, a od ostatniego czwartku mam +1,5 kgale ja zauważyłam że dużo piję ale mało siku robię
ja mam w planach ostateczne przygotowanie pokoiku dzisiaj, bo mąż tylko przewoził rzeczy i układał na kupkach. Pewnie nawet jeden dzień to będzie mało żeby to do porzadku doprowadzić
Mysza trzymam kciuki aby coś ruszyło jednak
A teraz chyba idę na jakąś kanapkęPysiaczek89, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba juz sie wyspałam albo sie tak stresuje, albo obudził mnie ból brzucha (ale to chyba stresowy ból wiec może można podłączyć go do bólu tej drugiej kategorii?). Liczyłam barany, pomodlilam sie, zgłodniałam, napisałam SMS do meza. Teraz mysle o porodzie i znów sie stresuje i znów jestem głodna... Chyba przemyce troszkę suchej bułki jak "wstanę".
O jeju!!!! To juz zaraz.... Tak nie chciałam Go pospieszac.... Aaawwwwrrr... Bądźcie ze mną myślami, proszę...
Aaaaa...!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 04:51
LewandowskaAnna, żabka04, martta, bisacz, violett, inzynierka, Broszka, Bratek, Sabina, stardust87, Dariah, mmargol lubią tę wiadomość
-
Ksosiu - powodzenia
Stres to norma na tym etapie! Ja jak miałam dzisiaj takie mocniejsze bóle i mikro-glut poszedł to miałam łzy w oczach, a przecież ja się porodu nie boję
Będzie dobrze. Nawet Ci ciut ciut zazdroszczę, bo za chwilę będzie już po!
Ściskam i trzymam kciuki. -
nick nieaktualnyKsosia, spokojnie, wszystko będzie dobrze
już za niedługo będziecie się tulić z Antkiem
mnie się przysnęło z Malutkim na kangura,
odłożyłam do łóżeczka i spróbuję się zdrzemnąć póki śpi spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 05:31
-
Ksosia - myslimy i tulimy
a łzy zostaw na moment kiedy urodzisz i zobaczysz maleństwo
Mi jak przynieśli Hanię pokazać, to miałam gdzieś co mówią lekarze o mich zrostach i wyłam jak bóbra najbardziej kiedy podali mi ja do przytulenia buźki... Ehhhhh cudowna chwila
Buziaki - bedzie dobrzebisacz lubi tę wiadomość
-
Pysiaczku gratulacje!
szkoda, że miałaś takie przeżycie, ale najważniejsze że Marcelek wszystko wynagradza
Ksosia powodzenia, trzymam kciuki!
Mysza jak u Ciebie, już z maluszkiem????
ja zasnęłam nawet nie wiem kiedy ale juz o 4 było po spaniu, mąż pojechał do pracy, a ja dopakowałam torbę do szpitala, ogarnę chatę i na 12 mam wizytę u swojej ginki.
parę mocniejszych skurczy w nocy, ale teraz cisza, poza tym ze lekkie plamienie mi sie zaczęło, wiec póki co spokój...Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPysiaczku Gratuluje dużego Marcelka!
Ma zabójcze włosy!
Mk Gratuluje!
Ksaosia Będzie dobrze! Trzymam kciuki!
U nas cicho sza! Nawet czary teściowej nie pomogły.
Mysza powodzenia!
Behemotka nie przejmuj się i nie znikaj!No i powodzenia! Oby po masażu się rozkręciło. Mi ginekolog nie chciał robić masażu, bo "jeszcze krwotoku dostanę po drodze"...
Dzisiaj obudziłam się o 2 i do 4 nie mogłam zasnąć. W międzyczasie jadłam banana i czytałam moje kochane kryminałyA oczywiście jak zasnęłam do pierdzielony budzik męża zadzwonił.
Dzisiaj przyjeżdża moja siostra, żeby mnie pilnować jakbym zaczęła rodzić i w razie co mi towarzyszyć, jakby M był w delegacji gdzieś daleko.Pysiaczek89, mk83, Behemottka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:22
kamciaelcia, martta, alinka, bisacz, stardust87, agatia, Behemottka, Pysiaczek89, Macioszczyczka, Madziuuuula, violett, Broszka, żabka04, AJrin, Bratek, Sabina, mk83, marta258, Dariah, mmargol lubią tę wiadomość