X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    rozumiem :)
    sama się do siebie śmieję jak to piszę :)
    ale takie szczęście jest bardzo wyjątkowe, na pewno wymaga wiecej sil niz dwukrotnie :D najważniejsze, abys miala wsparcie i pomoc. Naerazie to wesoła rodzinka, ale zawsze wspaniala ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:24

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

żabka04 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama jestem ciekawa jak to będzie
    Przy pierwszym synu byliśmy gówniarzami ale myślę sobie, że stanęliśmy na wysokości zadania. Zaraz po wyjściu ze szpitala pojechaliśmy na tydzień do moich rodziców a jak wracałam na swoje (tj do teściowej) to wyłam jak bóbr i nie mogłam się uspokoić. Mały wtedy spał jak suseł a ja zamknęłam się w łazience i ryczałam i nie mogłam przestać. Po latach myślę sobie, że była to jakaś reakcja organizmu na ogrom emocji, który na mnie nagle spadł. Myślimy, że znamy samych siebie doskonale ale czasem nasz organizm potrafi nam wyciąć niezły numer.

Behemottka lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia z automatu ze zwolnieniem zalatwiaja to poza Tobą, tak mi mowila moja kadrowa w pracy. Mnie tez po pierwszym seksie po przerwie teraz z mezem bolal brzuch, ale przeszło, to chyba trochę przereklamowane z tym seksem ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Żabciu jak padły wczoraj słowa, że mamy się codziennie bzykać, by przyspieszyć poród i pomóc dziecku to spojrzałam na swojego M. Oczy mu się zaświeciły a uśmiech taki od ucha do ucha. Wyszliśmy od ginki a on mówi do mnie "Boże, po przyjeździe do domu lecę do łazienki się przygotować na dzisiejszą orgię. Marzyłem o tym od miesiąca! W końcu! Dzięki Krycha!"

Moja reakcja była taka O.o
    ale było przyjemnie... :D hehe

Hahahhahahaha
    Domyślam się.
    Mój tez by mnie nie wypuścił z rąk :-)
    Faceci.....

Darusia, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chcę krakać, ale Pisklak nadal śpi!
    miałam mu pieluszki prasować, ale nie mam sił się zwlec z łóżka i leżymy sobie razem. Co jakiś czas się przeciąga i stęka, jakby miał za chwilę się rozpłakać i śpi dalej.
    Bosze... skąd we mnie tyle cierpliwości i pokładów miłości? Czasem czuję się jakbym miała zaraz zemdleć, kręgosłup miałby się złamać w pół, a biceps boli od trzymania podczas karmienia, MM w puszce kończy się szybciej niż zwykle, albo na jedno wychodzi? je rzadziej, a więcej. Niech ktoś te hormony zabierze i odda moje racjonalne myślenie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nawet wczoraj odmówili nospy a prosiłam chyba z pięć razy bo brzuch tak bolał:-(
    Usłyszałam że tak ma być..... Szkoda że zapomniałam o swojej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin kobieto jak ja Cię podziwiam za taką dietę. Gdybym Ci napisała co wczoraj zjadłam to wysłałabyś mnie na odwyk :) :)

Darusia jak Ci się skończy L4 to już chyba wejdziesz w macierzyński.

Sophia, Behemottka lubią tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:25

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Jedz póki można i póki jest czas
    Bo odwyk później przynosi odmienne skutki -jestem tego przykładem hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka

Moze nie chca dac nospy bo ona podobno wycisza skurcze ? Hm....

Wlasnie a co w twojej sprawie postanowili w tym szpitalu ?

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sexy to ginekolog mi mówił, że to nie chodzi do końca o to, że przyspieszy, wywoła poród ( choć może oczywiście ), ale tez o przygotowanie samej szyjki, by była miękka i elastyczna w czasie porodu, co zwiększa szansę, że nie pęknie.

A jesli chodzi o zwolenienie, to ja tez mam do dnia porodu, natomiast w ten dzień mam ustawioną wizytę u lekarza i już mi powiedział, że jesli przyjdę ( tzn. się nie wypakuje do tego czasu ) to wystawia dalej zwolenienie na tydzień i skierowanie do szpitala na za tydzień.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta

Ja tam tez uwazam ze seksy sa przereklamowane, w 1 ciazy z mezem do 40 tc szalelismy i ogolem cala cieze bez gumowych kumpli i co urodzilam po terminie 10 dniwefekcie rzeczy cc :D takze juz w magie seksow nie wierze, traz tez tak samo bez gumowych kumpli i co i nic, zero

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia zazdroszczę :) mój mąż mimo nakazu lekarza do mnie się nie zbliża bo mówi że się boi. W sumie ja też mam trochę stracha,ale zrobilabym wszystko aby w tym tygodniu urodzić.

I mieliśmy sprzątać we dwójkę a mój małżonek właśnie wybyl do pracy, bo nagle co potrzebują. Ja nie wiem jak sobie poradzą bez niego przez miesiąc po porodzie. Czuje ze to niewykonalne.

A dla małej mamy tyle rzeczy ze nie jestem w stanie tego upchnąć na 37 metrach. Ciężko to widzę. Tym bardziej ze dzisiaj już z tych porządków nici, bo potem mąż idzie na 17 do pracy, a ma wrócić teraz dopiero za 2 godz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia napewno dlatego nie chcą dać.
    Mówili że to 38tc no co do porodu się szykuje ma boleć.

Dziś na obchodzie była ta sama gin co wczoraj ze mną rozmawiała.
    Każe myśleć dalej.
    Uważam że to pic na wodę taka ściema.
    Jutro mam magiczny skończony 38tc więc pewnie dlatego mnie nie męczą dzisiaj.
    Niech sobie myśli że ja dalej myślę :-)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a to ciekawe, bo mojej bratowej połozna kazała brać własnie nospę, bo rozlużni szyjkę i przyspieszy. I dziewczyna faktycznie tego dnia urodziła. No ta nospa jej żadnych skurczy nie wyciszyła. Z tym, że brała w dzien porodu, gdy już mdlała z bólu.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula no popatrz.
    To czemu mi nie chcą dać?!
    Mąż mi przywiezie.

Najgorsze ze u mnie upały po 27 st. Zaczynam źle się czuć:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    tylko, że ja już przytyłam 17kg i po prostu wiem, że dla własnego dobra powinnam zacząć się ograniczać, w moim wieku zrzucenie kg po ciąży nie będzie takie proste tym bardziej, że nie należę do szczuplaków. Pewnie jak będę kp to oczywiście tez będę sobie folgować bo już siebie trochę znam.
    No i wiem na bank, że moje kg to na pewno nie jest zbierająca się w organizmie woda.

‹‹ 2351 2352 2353 2354 2355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ